Idézet: FeketeS - 2009.04.24. 18:04:55 Mostanában rengeteg jó sorozat fut a tévében, amik megfogják az emert:
Na, a Hősökből kicsit kiábrándultam... Én a klasszikus meséket kedvelem, ahol a jó nagy harc után végül győzelmet arat a gonosz felett. Főleg egy szuperhősökről szóló mesében, ahol ugye amúgy se a teljes realizmus a cél. Namármost,
1. a legegyszerűbb történetekben az erős jó lenyomja a gyönge gonoszt. Gyermekkorom hajnalán ezek még jók voltak.
2. a jobb sztorikban az okos jó lenyomja a buta gonoszt mivel túljár az eszén.
3. a felnőtteknek szóló mesékben a gonoszok erősek és ravaszak: azonban nem bíznak meg egymásban, egymás ellen fordulnak, és ezért tudják őket a jók legyőzni.
A Hősök egy új kategória. A jók érzelgősek, buták és képtelenek a csapatmunkára. Ráadásul amelyikük számottevő erővel bír (Peter, Hiro) azoktól is elveszi annak jó részét a forgatókönyvíró. A gonosz viszont (Sylar) okos, hihetetlenül erős, és mindig a lehető legoptimálisabban cselekszik. Persze, a való életben ez sokszor van így, de egy ilyen filmet nem azért nézek 30-50 részen át, hogy a gonosz folyton röhögjön a markába, és képtelenek legyenek elkapni.... Már a 20 évvel ezelőtti Superman képregényekben is sikerült annyi fantáziával bírni az írónak, hogy minden részhez kitaláljon egy újabb ellenfelet, bezzeg a Hősökben
A Lostról (Eltűntek) vegyes érzelmeim vannak. A cirka 576 nyilvántartott rejtélyről nem nagyon akaródznak új dolgok kiderülni, sőt a rejtélyek csak fokozódnak, de ennek ellénre mindig kíváncsi vagyok az újabb részre. Ráadásul a Hősökkel ellentétben, itt a szereplők nagyon karakteresek, szimpatikusak számomra (ok, Benjamin Linus talán kivétel
)
A Szökés nekem is nagy kedvencem.
A 24 c. sorozatot is megkedveltem. Fő erénye, hogy az epizódok akciódúsak, történik is benne valami, ellentétben a többi sorozattal - egy 24 epizódnak kb. annyi tartalma van, mint más sorozatoknál egy komplett seasonnak. Minden epizódban van legalább egy jó kis ellentmondás vagy hiba, de akárcsak a Csillagkapunál, ez itt is megbocsátható, van annyira élvezetes az egész, hogy elnézze neki az ember.