Felhasználónév: Jelszó:
Szerző
Topic neve: Mit tegyél, ha sokan támadnak?
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3604 hozzászólás
Profil megtekintése
Mit tegyél, ha sokan támadnak?
1. hozzászólás - 2008.10.04. 16:09:27
Mit tegyél, ha sokan támadnak?

A játékon belül számos help és segítség van azért, hogy a kezdőket, gyengéket segítse, a fórumokon is több topic van erről, de ezeket a tanácsokat nem árt még egyszer itt is összefoglalni. Már ha valaki eljut idáig, hogy ezt a topicot megtalálja...

Előfordulhat, hogy valaki úgy érzi, sokan támadják, nála erősebbek, és elrabolják a lélekenergiáját, leverik az életpontját, és emiatt nem tud fejlődni. Mit lehet ilyen esetben tenni? Szerencsére számos megoldás van, csak olvasd el ezt a posztot figyelmesen!

1. Amikor egy játékos meg akar támadni valakit, általában két szempont alapján dönti el, hogy kire támadjon: milyen felszerelése van az áldozatnak, és mekkora a tulajdonságösszege.
1.1. A tulajdonságösszeg növelése a legegyszerűbb dolog. Kattins a főoldalon a karakterlapra. A tulajdonságaid mellett van egy szürke vagy egy zöld kereszt. A zöld keresztre kattintva megnövelheted a tulajdonságodat! A szürke kereszt azt jelenti, hogy nincs elég lélekenergiád (tehát vadásznod kell). Egy fontos segítség: minél alacsonyabb egy tulajdonság, annál könnyebb megnövelni! Tehát sokkal kevesebb lélekenergia kell ahhoz, hogy minden tulajdonságot megnövelj 20-ról 21-re, minthogy csak a támadásodat felnöveld 20-ról 27-re. Ha sokan támadnak, mindig a legalacsonyabb tulajdonságodat növeld, hogy minél magasabb legyen a tulajdonságösszeged, és leszálljanak rólad. A támadás tulajdonság hasznosabb ugyan, mint a mágia, de ha a mágiát is növeled, a többiek erősnek hisznek és nem támadnak.
Másrésztől, ha csak a szövetségben építesz, és a tulajdonságaid nem nőnek, mindenki azt látja, hogy gyenge vagy, és támadni fognak! A top listára kattintva megnézheted, a többi, hasonló szintű játékosnak mennyi a tulajdonságösszege. Ha nagyon el vagy maradva tőlük, akkor ennek a fejlesztésére koncentrálj!
1.2. A támadásnál az is szempont, hogy milyen felszerelése van az áldozatnak. Akinek hiányzik valamelyik felszerelési tárgya, különösen, ha nincs varázslata, azt könnyebben támadják. Ha teheted, igyekezz minden tárgyból (fegyver, páncél, pajzs, varázslat) beszerezni egyet-egyet. Ha már megvan, elég 5-6 szintenként lecserélned. Ha egy tárgyra gyűjtesz, spórolj össze minél több cselekvéspontot, és igyekezz egyhuzamban minél rövidebb idő alatt sok vadászatra elmenni. így nem tudnak olyan sokszor megtámadni. Persze előfordul hogy kapsz egy pár támadót, de legrosszabb esetben is csak néhány vadászatnyi lélekenergiát vesztesz. Ha sok lélekenergiát gyűjtesz egy tárgyra, nem árt a vadászatok végén újra ránézni a karakteredre, mert ha 1-2 napig ott van nálad a sok lélekenergia, többet ellopnak belőle. A gyűjtésre tehát válassz egy olyan időpontot, amikor a vadászat leteltével ismét rá tudsz nézni a karakteredre. Tárgyra ne gyűjts amíg nincsenek szintednek megfelelő tulajdonságaid!
1.3. Van még egy szempontja a támadóknak: előszeretettel támadják azt, aki nincs szövetségben. Ennek oka egyszerű: aki szövetségben van, megteheti, hogy akár az összes lélekenergiát elépíti. Aki nincs, annál viszont mindig lesz zsákmány. Ezért minél előbb próbálj belépni egy olyan szövetségbe, amely élet- és fejlődőképesnek tűnik!
1.4. A Beállításoknál írhatsz magadnak bemutatkozást. Sok esetben egy megfelelően szellemes / érdekes bemutatkozás hatására is elállhatnak a megtámadásodtól.
1.5. Egy kezdő játékosnak az első kvíz kitöltéséért kapott 6 őskövet mindenképp érdemes 1 hét prémium tagságra költeni (baloldalt, Prémium gomb). Ekkor ugyanis kevesebb lélekenergiát tudnak tőled rabolni.

Ha átlagos tulajdonságösszeged van, van pár valamilyen tárgyad, és szövetségbe tartozol, akkor könnyen lehet, hogy szinte senki nem fog támadni!

2. Hogyan gyűjtsek lélekenergiát egy új tárgyra?
A leggyakoribb ok, amiért egy játékos frusztrálva érezheti magát, ha lélekenergiát próbál gyűjteni egy tárgyra, és azt folyton ellopják tőle. Ez ellen azonban számos módon lehet védekezni.
2.1. Ahogy már fent leírtam, próbálj összegyűjteni sok csp-t, és egyhuzamban szedd össze a lélekenergiát.
2.2. Ha egy régi tárgyat cserélsz újabbra (kivéve fegyvernél) akkor a régi tárgy árát is be lehet számítani, azt eladhatod (igaz, csak negyedáron) mielőtt az újat megvennéd.
2.3. Fontos trükk: ha életpontod 15% alatt van, nem tudnak támadni! Ha mondjuk egy 1500 lélekenergiás tárgyra gyűjtesz, amikor már van 3-400 LE-d, érdemes támadni annyit, hogy életpontod lecsökkenjen (akár 1-re). Ilyenkor persze vesztesz egy kis lélekenergiát, de utána a maradékot teljes biztonságban össze tudod gyűjteni!
2.4. Ha szövetségben vagy, kérj segítséget egy szövetségi társadtól amíg gyűjtesz! A legtöbben nem támadnak meg olyat, akin segítség van. A segítségnyújtáshoz a szövetség főlapján kell a megfelelő gombra kattintani, jobboldalt.

3. Láthatatlanság
A láthatatlanság egyrészt egy végső megoldás, ha minden fent leírt dolog csődöt mond, másrészt a békés játékot kedvelők módszere. A karakterlapodon van egy gomb, láthatatlanság. Nyomd meg nyugodtan, azzal még nem aktiválod, csak a leírására mész rá, ahonnan aktiválni tudod.
Ha láthatatlan leszel, továbbra is támadhatnak, de olyan bónuszokat kapsz, hogy nagy valószjnűséggel te nyersz. Épp ezért a láthatatlan karaktereket nem szokták támadni, majdnem olyan, mint a teljes sebezhetetlenség. Mindenesetre, ha láthatatlan vagy, akkor is fejleszd a tulajdonságaidat és vegyél tárgyakat, hogy még kevésbé legyél vonzó célpont!
A láthatatlanságnak 2 hátránya is van. Egyrészt, te sem támadhatsz. Másrészt, kevesebb LE-t és TP-t kapsz a vadászatért, ezért lassabban fogsz fejlődni. Ez persze nem feltétlenül hátrány, hiszen ha szintben megelőznek azok, akik támadtak korábban, egy idő után már nem fognak tudni támadni a szintkülönbség miatt. Ügyelj rá, hogy a láthatatlanság minimális időtartama 24 óra!

4. Pihenés
Ne feledkezz el a pihenésről (van egy ilyen gomb baloldalt). A Pihenéskor sokkal gyorsabban gyógyulsz, ráadásul kapsz +10% védekezést. Ez nem számít olyan sokat (kb. 2-3%-kal nő meg a nyerési esélyed), de azért ez is valami. Próbáld minden nap kihasználni a 3 pihenést. Ha épp nem vadászol, és hiányzik számottevő életpontod, mindig nyomd be!
A hozzászólást Miklós módosította 2008.10.05. 14:42:05-kor
Pontszám: 7.20
népszerűtramenesFérfi
Végzetúr mester
253 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Mit tegyél, ha sokan támadnak?
2. hozzászólás - 2008.10.04. 16:20:07
Csak 1 kegészítés:

Én pl. (és szerintem sokan mások is) szoktam még nézni a vesztett csaták/elvesztett LE arányát. Ha olyan 50 körül vagy az alatt van akkor inkább nem támadok, 70-80tól fölfelé viszont megjegyzem az illetőt. Szóval ha tartósan sikerül alacsonyan tartani ezt az arányszámot az is segíthet, ehhez nem kell mást tenni mint huzamosabb ideig minél kevesebb LE-n táborozni.
Pontszám: 7.50
népszerűCraslorgFérfi
Végzetúr mester
11552 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Mit tegyél, ha sokan támadnak?
3. hozzászólás - 2008.10.05. 20:34:15
Szerintem meg baromira csak azt nézik sokan, hogy ki áll a toplista elején a mínusz LE-ket illetően.
Pontszám: 7.50
fórumozóTriniganFérfi
Végzetúr tehetség
242 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Mit tegyél, ha sokan támadnak?
4. hozzászólás - 2008.10.06. 06:35:03
Hát én csak rámegyek a portyázásra, és ütöm a 170 tulösszeg alattiakat...
"Trinigan jókedélyű fickó volt, mindig tartogatott valami meglepetést soha ki nem fogyó iszákjában."- az Ozorindumi Krónikákból
Pontszám: 7.50
népszerűCraslorgFérfi
Végzetúr mester
11552 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Mit tegyél, ha sokan támadnak?
5. hozzászólás - 2008.10.06. 16:23:32
Attól függ, LE-t is akarsz valamennyit vagy TP-t
Pontszám: 7.50
népszerűLeanthilFérfi
Végzetúr tehetség
127 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Mit tegyél, ha sokan támadnak?
6. hozzászólás - 2008.10.08. 11:13:12
Én viszont ponthogy nem támadom a nem szövetségi tagokat. Az 5-6. szintű végzeturak közül akinek még mindig 150 alatt van a tulajdonságösszege, azoknál vagy nincs LE vagy már rommá verték őket előttem, és úgysem üthetem meg. Jelenleg a 160-170 TÖ-ű karaktereket tudom támadni, azoknál viszont azok vannak előnyben, akiknek ebből X a szerencse, tehát nem a (potenciálisan) harci tulajdonságaik miatt magas a tulajdonságösszegük. Tehát szövetségi tagok.
V1: Leanthil
V2: Platina Ribizli
Pontszám: 5
népszerűBaalCainFérfi
Végzetúr mester
611 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Mit tegyél, ha sokan támadnak?
7. hozzászólás - 2008.10.08. 18:28:43
további megoldás hogyha sok támadás ér hogy keresd fel pár sorstársad. Velük együtt kezdj el Miklósnak írogatni, hogy milyen szörnyű az életed. előbb utóbb bevezetésre fog kerülni hogy ne lehessen titeket támadni. meg hogy lehessen tevét venned a lélekkufárnál amit nevelgethetsz békésen

Elnézést a cinizmusomért. csak ma amikor felnéztem du ilyen hangulatom lett....
Pontszám: 5.50
irritálóDrteasFérfi
Végzetúr poronty
3 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Mit tegyél, ha sokan támadnak?
8. hozzászólás - 2008.10.10. 00:04:36
Hát az mind jó ami ide van írva én csak annyit füzök hozzá hogyha zavar a LE vesztet-nyert arány akkor mindig kölsd el az összeset mert pl. haverom mindig ilyen 500 LE-val járkált aztán mindig lenulázták én spec ha megmarad valami azt mindig a szövetségnek adom ezért építettem én a legtöbbet a szövetségbe és én vesztettem a legkevessebb LE-t is (aszem)
Pontszám: 8
irritálóAramyr del KerithyonFérfi
Végzetúr tanonc
36 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Mit tegyél, ha sokan támadnak?
9. hozzászólás - 2008.10.18. 08:31:19
Szerintem a gyémántok felbroítják a játékegyensúlyt.....Hiába vagyok láthatatlan akkor sokan elkenik a karakterem...És a vadászattal sem sok Le-t lehet begyűjteni, főleg láthatatlanul....
Pontszám: 3.60
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3604 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Mit tegyél, ha sokan támadnak?
10. hozzászólás - 2008.10.18. 08:42:06 (Válasz Aramyr del Kerithyon #9 hozzászólására.)
A láthatatlanság nem jelent teljes sebezhetetlenséget, azért ilyenkor is fejlesztened kell a karakteredet! 6. szinten 150-es tulajdonságösszeg, az még láthatatlanul is alacsony. Feküdj rá kicsit a tulajdonságaid fejlesztésére (ld. fentiek).
Pontszám: 6.27
kedvelt tagDarunFérfi
Végzetúr tehetség
151 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Mit tegyél, ha sokan támadnak?
11. hozzászólás - 2008.10.20. 14:47:36
Üdv!

Sztem amit Miklós leírt az nagyjából helytálló! Az hogy valaki csak szövitagokat támad meg csak x tulajdonság összeg felett, ez úgy vélem elenyésző! És a nevek alapján úgy látom hogy sok kezdő játékos van és olyan akik azt se tudják mi az a TF meg ŐV! A Pihenés viszont sztem olyan kevés bónuszt ad hogy aligha véd. Engem egyszer támadtak pihenés közbe és legyőztek, valamint egyszer én is támadtam pihiző karit és én győztem! Sztem a szerencsének van egy csatába a legtöbb szerepe. Bár tény hogy pl 3. szint felett varázslat nélkül jelentősen csökkenek az esélyek!

Syned
Pontszám: 7.50
fórumozóMorzanFérfi
Végzetúr tanonc
25 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Mit tegyél, ha sokan támadnak?
12. hozzászólás - 2008.10.30. 18:16:07
Nekem meggyűlik a portyázókkal a bajom, de ez csak egy játék, de néha ideges vagyok miattuk.
Tisztelettel, Morzan!
Pontszám: 5.20
népszerűtlenVulkan11Férfi
Végzetúr tehetség
148 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Mit tegyél, ha sokan támadnak?
13. hozzászólás - 2008.10.30. 23:40:11
Darun jó hogy leírtad hogy senki nem tudja hogy mit jelent az hogy:TF meg ŐV de azért leírnád hogy mit jelent?
Mert honnan tudnám?
Pontszám: 5.33
kedvencAnubysFérfi
Végzetúr tanonc
20 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Mit tegyél, ha sokan támadnak?
14. hozzászólás - 2008.10.31. 13:49:27 (Válasz Vulkan11 #13 hozzászólására.)
Csak kattints erre a linkre és itt megtuthatod,meg mindenki aki még nem tudja!
http://beholder.hu/
Itt a Játékok menüpont alatt megtalálod a választ
A hozzászólást Anubys módosította 2008.10.31. 13:50:17-kor
A kérdés, ami néha elbizonytalanít, én vagyok őrült, vagy mindenki más? -Einstein-
Pontszám: 7.50
népszerűtlenSir NyFérfi
Végzetúr mester
846 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Mit tegyél, ha sokan támadnak?
15. hozzászólás - 2008.11.04. 21:03:52 (Válasz Darun #11 hozzászólására.)
Idézet: Darun - 2008.10.20. 14:47:36
Üdv!

Sztem amit Miklós leírt az nagyjából helytálló! Az hogy valaki csak szövitagokat támad meg csak x tulajdonság összeg felett, ez úgy vélem elenyésző! És a nevek alapján úgy látom hogy sok kezdő játékos van és olyan akik azt se tudják mi az a TF meg ŐV!
nem lehet mindenki olyan bölcs mint te, hogy tudja miaza TF és ÖV. viszont szerintem jó, ha sokan nem tudják, mert azt jelenti, hogy sok új tag jön, akik előbb utóbb meg fogják tudni. (ha jó dolog hogy megtudják miaza TF és ŐV)
A békéért háborúzni olyan, mint a szüzességért szeretkezni!
Pontszám: 4.25
népszerűtlenSir NyFérfi
Végzetúr mester
846 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Mit tegyél, ha sokan támadnak?
16. hozzászólás - 2008.11.04. 21:04:09 (Válasz BaalCain #7 hozzászólására.)
Idézet: BaalCain - 2008.10.08. 18:28:43
további megoldás hogyha sok támadás ér hogy keresd fel pár sorstársad. Velük együtt kezdj el Miklósnak írogatni, hogy milyen szörnyű az életed. előbb utóbb bevezetésre fog kerülni hogy ne lehessen titeket támadni. meg hogy lehessen tevét venned a lélekkufárnál amit nevelgethetsz békésen

Elnézést a cinizmusomért. csak ma amikor felnéztem du ilyen hangulatom lett....
looooooool
A békéért háborúzni olyan, mint a szüzességért szeretkezni!
Pontszám: 4.10
népszerűtlenVulkan11Férfi
Végzetúr tehetség
148 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Mit tegyél, ha sokan támadnak?
17. hozzászólás - 2008.11.04. 21:40:32
Szerintem az nagyon jó hogy ha sokan alád regiznek olyankor nem baj ha támadnak! Minden hajnalban írják jóbvá így ha fent vagy egyszerre kapod meg és el is költheted a tulajdonságokra!
Meg kapsz őskövet!
Pontszám: 3.60
népszerűtlenRivaszNő
Végzetúr poronty
1 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Mit tegyél, ha sokan támadnak?
18. hozzászólás - 2008.11.06. 19:38:34
Így egy hónap után úgy gondoltam hozzászólok én is. Hát ez a legnagyobb béna játék a Földön. Nem lenne rossz, csak pocséknak tartom azt az ötletet, hogy kisebb szintűeket is lehessen támadni (portyázni vagy mifene). Komolyan mondom ennyire ideges még egy elcseszett játék miatt sem voltam. Hiába vagyok láthatatlan, vagy hiába pihenek, teljesen mindegy, egy alacsonyabb szintű is elver, mint a picsa...ezt én nem értem. Ráadásul ha egymás után támadnak, esélyem sincs aznapra, hiszem az ÉP-m lemegy nullaközelibe, úgyhogy frankó...két napra mire feltöltődik, tyűdejó, grat aki kitalálta. Ja mellesleg azoknak a férges Állatoknak baromira semmi hasznuk, qrvára felsleges volt a szakértelmemet (csapdakészítés) 9-esig fejleszteni. Ráadásul semmi képzettség-fa nincsen, honnan tudom, hogy a legközelebbi tanulás után mit fogok megtanulni...? Sehonnan. A legbosszantóbb az egészben az, amikor látom, hogy napi kilencezren támadnak, és a 80%-a két szinttel magasabb erőgyerek. Fasza. Ja meg lehetne a prémiumosokat különrakni, mert most ez kb. úgy néz ki, hogy aki fizet, az nem idegeskedik, akit meg a prémiumosok támadnak csúcsfegyverekkel, az stresszben volt elpatkolni. Ok, tudom a választ előre, ne játsszak. Mindegy, akkoris leírtam, kövezzetek meg.
Pontszám: 3.20
kedvencByzonFérfi
Végzetúr mester
5137 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Mit tegyél, ha sokan támadnak?
19. hozzászólás - 2008.11.06. 19:53:39 (Válasz Rivasz #18 hozzászólására.)
Salem!

Nem, nem kövezlek meg, csak megkérlek valamire. Az addig rendben van, hogy kifejted a véleményedet. De ha elolvasod, akkor ennek a helye egyrészt a Vélemények a játékról topicban lenne, másrészt kérlek szépen válogasd meg a szavaidat. Így az ember esetleg beszél baráti társaságban, de nem az interneten. Ettől sem stílusosabb, sem menőbb nem leszel. Nem muszáj rám hallgatnod, de előbb utóbb ezt, ha így folytatod, akkor meggyőződésem, hogy ezt mások is közölni fogják veled, az meg igen kellemetlen mindenkinek.
És hogy rátérjek a mondandódra. Nos igen, sajnálom, de előfordul olyan, hogy az embert megverik jóval erősebbek. Egyszer bennem is felvetődött, hogy miért szintfüggő ez az egész, miért nem meghatározott tulajdonságösszeg különbségig lehessen támadni. De az az igazság, hogy jó ez így. Ugyanis: mindenkinek lehetősége van arra, hogy prémium tagságot vásároljon, ami nem túl drága. De ezt a játékot is a prémium tagok tartják el. Ha az általad mondottat valósítanánk meg, akkor csak a prémium játékosok játszanak tovább, hiszen ők térítik meg a kft által bele fektetett munkát. Úgy gondolom, hogy mi, akik nem vagyunk prémium játékosok, inkább örüljünk, hogy részt vehetünk ebben, nem? Ja és hidd el, ez nem csak a prémium tagságtól függ, más összetevői is vannak (gép előtt töltött idő, józan ész, baráti segítség, stb.) Ha valóban frusztrál a játék, akkor tényleg jobb, ha abbahagyod, és nem azért mert levernek, hanem azért mert ez egy játék. És a célja a szórakoztatás. Ezt pedig esetedben nem fejti ki.
És ne haragudj, de még valamit meg szeretnék jegyezni:
Ilyen stílusban írt hozzászólásodra utoljára reagáltam, akár pozitívan, akár negatívan.

Köszönöm, hogy meghallgattál!
VB van...
DEUTSCHLAND ÜBER ALLES!!!!!!!!
Pontszám: 8.62
fórumozóRavenwood
Végzetúr
85 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Mit tegyél, ha sokan támadnak?
20. hozzászólás - 2008.11.06. 20:03:40 (Válasz Rivasz #18 hozzászólására.)
A prémesek és a nem prémesek kb mostanában látják egymást utoljára, mert most kezd teljesen szétszakadni a mezőny. A napi +25% csp megteszi a hatását.
Ha meg láthatatlanként is elvernek rendszeresen, akkor valamit nagyon rosszul csinálsz.
Pontszám: 7.57
Dobókocka - a sokoldalú kiegészítőAz Idő Kereke tovább forog! Megjelent a befejező trilógia utolsó része!