Felhasználónév: Jelszó:
Szerző
Topic neve: Landragór
kedvencKoklerkeFérfi
Végzetúr tehetség
186 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Landragór
1721. hozzászólás - 2012.11.18. 08:00:27 (Válasz Maci #1718 hozzászólására.)
valojaban a beho fu allatti, sunyi kis problemamegoldasai csipi sok ember szemet, szerintem.

de hozza tehetnenk, hogy a forumon es jatekban is erosen aktiv emberek, akik most kihasznaltak lobby erejuket, miert nem leptek fel a tobbiek erdekeben ? paran kaptok kompenzaciot, hatradoltok elegedetten, es pislogtok, hogy de most mi baja a sok irigy tahonak ?
Pontszám: 9.68
népszerűMaciFérfi
Végzetúr mester
1378 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Landragór
1722. hozzászólás - 2012.11.18. 08:10:08 (Válasz Alendaar #1719 hozzászólására.)
Thalia,

A hűség zálogának esetében szerintem én vertem a legjobban az asztalt. Kérlek nézd vissza. Nem lett eredménye. Ezért mondom, nem az a lényeg, hogy ki írja, hanem hogy mit és mennyire van abban ráció, illetve mennyire hajlik a játékvezetés javítani rajta. A hűség zálogán már nem tudtak, ezt az információt kaptuk, ezen még egyelőre úgy tűnik, igen.

Koklerke,

Tehát az a problémád, hogy értelmes játékosokat inkább meghallgatnak a játék fejlesztői, mint a k@rva anyázós vérpistikéket?

Hátradőlünk elégedetten? Mondd, te elolvastad a topic hozzászólásait? Elégedett akkor lennék, ha úgy működött volna a landragór ahogy számoltuk. Az, hogy kapok most 8 iq-nyi LE-t, nem oszt nem szoroz.

Én azért vagyok elégedett, mert Miklósék részéről igen komoly fegyvertényként értékelem, hogy vállalva a kockázatát, mégis elfogadták az érveinket, és javítani próbálnak a helyzeten. Az, hogy ez nem sikerül, mert néhányan összeesküvés elméleteket gyártanak a háttérben meghúzódó lobby érdekekről és ebből messzemenő következtetéseket vonnak le, nem egy minősíthető dolog.

üdv
maci
Pontszám: 7.24
népszerűAlendaarFérfi
Végzetúr mester
1999 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Landragór
1723. hozzászólás - 2012.11.18. 08:21:52 (Válasz Maci #1722 hozzászólására.)
Továbbra is az a gondom, hogy egyik esetben "IJ b+" a másikban pedig kompenzáció (függetlenül attól, hogy az 3 fehér kristályital vagy 1 milla LE).
A másik ami böki a szememet, hogy csak kiválasztott kevesekre vonatkozik a kompenzáció. Ha már hajlik rá a játékvezetés (beismerik, h vmi nem volt kóser), akkor mindenkinek adják, ne csak azon kevés játékosnak, aki itt van a fórumon és jelzi (ügyfélszolgálaton), hogy nem tetszett neki a jutalmazásban vmi!
A harmadik, hogy ha ezt tudjuk előre, akkor jóval többen tolnak be sokkal több LE-t valószínűleg. Azzal meg nem lehet kezdeni semmit!

Ezért sz@r mindenképpen - véleményem szerint - az utólagos kompenzáció!
Arról már nem is szólok, hogy a többi világon játszók is jöhetnek (teljesen jogosan!), hogy miért csak V3?
V3 Thalia - ex-Vihar Lovag, Illuminati Lovagjai
V1 Alendaar - ex-Gaia, Azúr Légió
Nyugodtan pontozz le, ballisztikus ívben tojok rá!
Pontszám: 8.46
népszerűXyz443Férfi
Végzetúr tehetség
152 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Landragór
1724. hozzászólás - 2012.11.18. 08:46:54
Nem is ertem, miert megy meg a duma a Landragorrol. Nem az elso es nem is a masodik ilyen event volt. A "top" karik nagyon jol tudtak hogy mire szamitsanak. Ha nem jottek be a szamitasok, az bizony ciki, de vallalniuk kellene a rossz taktika kovetkezmenyeit. En semmilyen kompenzaciot nem tartok jogosnak. Nehogy mar azert legyen kompenzacio, mert nehany emberke elszamolta magat!!!

A magia "fontosabba" tetelere pedig kulon topikot kellene szanni, mert mar idoszeru lenne a fejlesztese.
Pontszám: 7.71
kedvencKoklerkeFérfi
Végzetúr tehetség
186 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Landragór
1725. hozzászólás - 2012.11.18. 08:56:31 (Válasz Xyz443 #1724 hozzászólására.)
van mar ilyen topik
Pontszám: 7.11
kedvencKoklerkeFérfi
Végzetúr tehetség
186 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Landragór
1726. hozzászólás - 2012.11.18. 09:02:36 (Válasz Maci #1722 hozzászólására.)
te elolvastad a topik hozzaszolasait ? hol van k@rvaanyazas ?

nagyon sokan jutottak arra a kovetkeztetesre az elmult landragor alatt es utan is, hogy tolteni erdemes, sokan igy is csinaltak, megsem kapnak semmit, csupan par ember. milyen erdekes...

es a fo problema tovabbra is, amit Alendaar irt, egyszer IJ b+, egyszer kompenzacio.
Pontszám: 8.36
népszerűYasminaNő
Végzetúr mester
387 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Landragór
1727. hozzászólás - 2012.11.18. 09:27:10 (Válasz Xyz443 #1724 hozzászólására.)
Xyz443: Olvass fórumot, a mágia topik már napok óta aktív és mielőtt ide jössz kioktatni egyeseket olvasd vissza azt a közel 200 hozzászólást ami a témában készült és csak utána formálj véleményt!

Tök élvezet olvasni, hogy páran idejöttök köpködni, hogy így meg úgy rinyálnak a top karik, közben gőzötök sincs arról, hogy milyen levélváltások mentek itt a fórumon és pont azok jelzik a hibát akik az előző Landragór eventeken tökéletesen meg voltak elégedve az eredménnyel, de most valahogy máshogy lett kiszámolva a jutalom, (amit részben Miklós is már elismert) és az apró változtatások miatt hiába készült rá valaki az eventre nem az az eredmény fogadta mint aminek kellett volna. (érdekes, hogy eddig jó megközelítéssel meg lehetett saccolnai az event végi jutalmat, de ez most igen csak nem jött be, és ezek nem légből kapott számítások voltak, mint mondtam az előző eventek tapasztalatai alapján kialakult statisztika eredménye) Nevezhetjük ez eltaktikázásnak igen, de ez csak részben a játékosok hibája, mert senki sem kalkulált azzal, hogy egy jól működő event képlete most megváltozik, még ha Miklós szerint ez nem is volt szignifikáns változás benne.

Az, hogy ki kap kompenzációt nekem mindegy, mert ellenben azzal, hogy mindenki azt mondja, hogy mi itt sírunk a kompenzációért én nem sírtam, csak jeleztem a hibát és a csalódottságom fejeztem ki a jutalommal kapcsolatban, hisz több éves tapasztalat és számítás eredményét dobhatom most a kukába....

Végeredményben 6.6.%-os haszonnal záram az evenetet és mivel nekem ez még így is megérte, ezért eddig sem azzal volt gondom, hogy csak ennyit kaptam, hanem azzal, hogy a képlet amivel a végén a jutalmat kiszámították elég igazságtalanul a CSP költés irányába ad igen sok + extrát nem beszélve a +20-30%-os haszonról. Erre szerettem volna felhívni Miklós és a játékosok figyelmét, mert azt hiszem, hogy a most itt minket ostorozó játékosoknak sem mindegy, hogy a következő event alatt a befektetett energia milyen haszonnal térül meg, +5% vagy esetleg +50%, mert jelenleg ilyen komoly eltérések voltak az új képlet miatt.

És mielőtt valaki azt mondaná, hogy ez csak fikció, nem nem az, ezek a puszta tények!
Pontszám: 6.97
kedvencBüyükFérfi
Végzetúr tehetség
171 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Landragór
1728. hozzászólás - 2012.11.18. 10:10:37 (Válasz Yasmina #1727 hozzászólására.)
Yasmina ezt most ne vedd kötözködésnek kérlek,mert nem az csak kíváncsiság,de megmutatnád nekem Miklós hol ismerte el,hogy változtatott a landragor képletén?
Elolvastam minden hozzászólást a topikban de erre nem emlékszem persze lehet figyelmetlen voltam és nem vettem észre.
Pontszám: 8.56
népszerűXyz443Férfi
Végzetúr tehetség
152 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Landragór
1729. hozzászólás - 2012.11.18. 10:19:29
A magias topicot tenyleg beneztem (eleg sok mestanaban a forumhozzaszolas), de a tobbi mellett kiallok.

Ezzel reszemrol befejeztem a temat.
Pontszám: 8.78
népszerűYasminaNő
Végzetúr mester
387 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Landragór
1730. hozzászólás - 2012.11.18. 10:21:09 (Válasz Büyük #1728 hozzászólására.)
Büyük: Növekedett a drakónokért kapott Le, kivették az ultraesszencia módosítót és bekerült pár új módosító, mellesleg a hasznos vadászatból is csak 10% lett beszámítva, ezek szerint belenyúltak a képletbe, ergo változott és a véleményem szerint nem csak ennyit, mert ezek nem okozhattak volna ekkora jutalombeli eltérést. A sok kis módosítás, nemvárt eredményhez vezetett.

Büyük: Az egész beszélgetés nem ebben a topikban indult el, ha teljes képet akarsz, akkor olvasd el a Landragór 2012 tavasz hozzászólásait is.

ui.: Miklós felvetette, azt is, hogy előveszi az előző event jutalmazási forráskódját és összeveti a mostanival...

Idézet: Miklós - 2012.11.14. 17:17:33

Ha minden kötél szakad megpróbálom előásni a forráskódot a korábbi eventről, és összehasonlítom soronként, most már én is kíváncsi lettem...
A hozzászólást Yasmina módosította 2012.11.18. 10:32:16-kor
Pontszám: 7.45
népszerűCraslorgFérfi
Végzetúr mester
11552 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Landragór
1731. hozzászólás - 2012.11.18. 10:43:01 (Válasz Yasmina #1730 hozzászólására.)
A képlet alapja nem módosult, a hasznos vadászat pluszként belekerült, ha nem volt a korábbinál (nem emlékszem, hogy volt-e már), de 10-ben maximalizálták, mert az upgrade-je 2 nappal az event vége előtt került be, nem lett volna korrek).
A korábbi statisztikákból, eredményekből nem derült ki senki számára, hogy a CSP-kből számolt LE nem ugyanolyan bónuszszorzót kap, mint a pluszban betöltött LE-re vonatkozó szorzó. Így minél nagyobb volt a pluszban betöltött LE aránya a költött CSP-ből számítottnál, annál kisebb lett az összes bónusz, amit nagyon sokan (én is) beszoptak.
Ennek leginkább jelentősége V3-on volt, ahol gyakorlatilag majd mindenki tudott tartalékolni, azaz egységesen a világ nagyon jelentős része rosszul járt, míg a többi világon a tartalékolás csak az űbertop karaktereknek és/vagy SK-s, láthatatlan karaktereknek adatott meg, amely a világok népességének jóval kisebb hányada és itt a tartalékoláson van a hangsúly, nem az event alatt szerzett többi LE-ről.

Ettől függetlenül én sem értek az ilyen módú világok közötti differenciált eljárás miatt, viszont ha már az egyik világon van, akkor ott ne bemondásra, saját számításra legyen, hanem egységesen mindenkinek, aki tartalékolt. Ráadásul a tartalékolt LE mennyisége majdhogynem pontosan számítható, és különvehető az event alatt pluszban szerzett LE-től (lévén a napi bevétel tárolva van, ezt a kamra és most már a hűségbónusz is igazolja).
Pontszám: 9.34
kedvencCrimsonFérfi
Végzetúr mester
1046 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Landragór
1732. hozzászólás - 2012.11.18. 11:59:45
Én pont 18 misivel indultam neki, a kötelezőn kívül összesen olyan 22-t toltam bele, de ha csak így bemondásra megy, akkor közelebb lehetett a 23-hoz, de még inkább a 65-höz
V3 - Lord Edmund Feketevipera (A Fekete Liga)
Pontszám: 8.66
népszerűKlarinétFérfi
Végzetúr mester
568 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Landragór
1733. hozzászólás - 2012.11.18. 12:46:28 (Válasz Miklós #1685 hozzászólására.)
A vadászzsákmányos példát nem érted?

PL: Ücsörgök a katakombákban, kijövök aztán ellövök 1000 csp-t aztán 3 nap mulva visszamegyek. A 3 nap alatt kérek SK-t meg láthatatlan leszek hogy ne tudjanak kirabolni. Ezt eljátszom párszor az event elött és horribilis LE-t tudok ellöni úgy hogy maxos csp-t tudok felhalmozni az event kezdetére. Bármelyik világon!

Gondolom így már érted a dolgot, nem kell hozzá túl sok sütnivaló...
A hozzászólást Klarinét módosította 2012.11.18. 12:48:56-kor
Pontszám: 8.13
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Landragór
1734. hozzászólás - 2012.11.18. 13:13:56 (Válasz Alendaar #1719 hozzászólására.)
Idézet: Alendaar - 2012.11.18. 07:50:43
3. Amikor bekerültek a durva AH-s tárgyak szerencsekerékbe vagy a hűség záloga őskőért, érdekes módon le volt sajnálva magasról, aki esetleg kompenzációt kért! Úgy tűnik nem a megfelelő emberek sírtak! Még mindig vannak egyenlőbbek az egyenlők között???


Jó lenne azért nevesíteni, hogy akkor most kikre is gondolsz, mert mind jómagam, mind Maci erősen kampányoltunk a fentiek ellen (szerencsekérek, hűség záloga). Név nélkül viszont úgy tűnhet, hogy az egyikünkre célzol. Szóval kérlek mondd el akkor, hogy ki a megfelelő ember. Meg mondjuk az is érdekelne, hogy miért zárod ki, hogy Miklós nem a reklamáló személye, hanem a témáról alkotott véleménye alapján dönt.
Pontszám: 7.05
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Landragór
1735. hozzászólás - 2012.11.18. 13:21:15 (Válasz Crimson #1732 hozzászólására.)
Idézet: Crimson - 2012.11.18. 11:59:45
Én pont 18 misivel indultam neki, a kötelezőn kívül összesen olyan 22-t toltam bele, de ha csak így bemondásra megy, akkor közelebb lehetett a 23-hoz, de még inkább a 65-höz


(Effektiv toltes - csata *50) * szint
Szerintem ehhez lesz a legközelebb amit betoltál extra LE-t.
A hozzászólást Kocos módosította 2012.11.18. 17:30:21-kor
Pontszám: 7.05
kedvencCrimsonFérfi
Végzetúr mester
1046 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Landragór
1736. hozzászólás - 2012.11.18. 13:26:14 (Válasz Kocos #1735 hozzászólására.)
Francba, lebuktam:D
V3 - Lord Edmund Feketevipera (A Fekete Liga)
Pontszám: 7.99
népszerűAlendaarFérfi
Végzetúr mester
1999 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Landragór
1737. hozzászólás - 2012.11.18. 13:31:07 (Válasz Kocos #1734 hozzászólására.)
Semmi gondom sem veled, sem Macival (meg senki mással sem)!
Elnézést kérek mindenkitől, aki magára vette!
Magával az eljárással van a gondom még mindig, az ugyanis erősen sérti az igazságérzetemet.
V3 Thalia - ex-Vihar Lovag, Illuminati Lovagjai
V1 Alendaar - ex-Gaia, Azúr Légió
Nyugodtan pontozz le, ballisztikus ívben tojok rá!
Pontszám: 7.97
népszerűHelion1988Férfi
Végzetúr mester
482 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Landragór
1738. hozzászólás - 2012.11.18. 14:07:44 (Válasz Klarinét #1733 hozzászólására.)
Idézet: Klarinét - 2012.11.18. 12:46:28
A vadászzsákmányos példát nem érted?

PL: Ücsörgök a katakombákban, kijövök aztán ellövök 1000 csp-t aztán 3 nap mulva visszamegyek. A 3 nap alatt kérek SK-t meg láthatatlan leszek hogy ne tudjanak kirabolni. Ezt eljátszom párszor az event elött és horribilis LE-t tudok ellöni úgy hogy maxos csp-t tudok felhalmozni az event kezdetére. Bármelyik világon!

Gondolom így már érted a dolgot, nem kell hozzá túl sok sütnivaló...


Mondjuk ehhez nem árt, ha van egy "sötétség leple" reliked. Ha van akkor gond nélkül működhet, de ez nincs mindenkinek.
Helion V3 -» Ω « szövetség
Pontszám: 7.93
népszerűKlarinétFérfi
Végzetúr mester
568 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Landragór
1739. hozzászólás - 2012.11.18. 15:33:39 (Válasz Helion1988 #1738 hozzászólására.)
Bagóért meg lehet venni az AH-ban...
Pontszám: 8.13
kedvencMegapix87
Végzetúr
76 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Landragór
1740. hozzászólás - 2012.11.18. 16:21:43
Most akkor a kompenzáció mindenkinek jár, vagy csak pár embernek aki itt reklamált? Én nem sokat töltöttem, mert alacsonyabb szinten vagyok, de a szintemhez képest jelentősebb LE-t raktam bele. Nem értem, hogy mihez kell viszonyítani, hogy kinek jár ez az ajándék vagy nem is tudom minek nevezzem. Mondjuk, ha tudom, hogy ez lesz, akkor lehet még többet töltök be, de én így is elégedett lennék, ha kapnék egy kis plusz ráadást még. Szóval, honnan lehet tudni, hogy én hova tartozom?
Pontszám: 5
HKK - Zén minikiegészítő: Zén Legendái: A sötétség gyermekeiAz Idő Kereke tovább forog! Megjelent a befejező trilógia utolsó része!