Felhasználónév: Jelszó:
Oldal: 123456
Szerző
Topic neve: Politika, Gyurcsány, választások
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
21. hozzászólás - 2009.03.27. 14:52:40 (Válasz Miklós #18 hozzászólására.)
Idézet: Miklós - 2009.03.27. 13:23:40
Reggel halgattam a rádiót, megint bezárnak egy gyárat, ami autóalkatrészeket gyárt, mert Ukrajnában olcsóbb a munkaerő. 300 ember az utcára kerül... Ha bármilyen reformot tud valaki csinálni, baromi gyorsan kéne, mert naponta történnek ehhez hasonló csődök, ahol a cég egyszerűen nem tudja a 100% adót kigazdálkodni.


Sajnos manapsag feher hollo az az eset, amikor mashova viszik a gyartast. A jellemzo az, hogy felszamoljak, mert nincs kereslet. Azon meg kis hazank legbatrabb es legugyesebb kezu gazdasagi guruja sem igazan tud segiteni, mert ez tulmutat rajtunk.
Pontszám: 7.50
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
22. hozzászólás - 2009.03.27. 15:00:03 (Válasz Awenhai #17 hozzászólására.)
Idézet: Awenhai - 2009.03.27. 10:33:33
Valószínűleg ti is érzitek: Az előrehozott választás most a lehető legnagyobb gond lenne. Ha ugyanis a FIDESZ nyer, ami most valószínű, akkor felkészülhetünk arra, hogy amit lehet, megtesz azért, hogy a hatalmát hosszabb időre biztosítsa. Attól félek, hogy ebbe az alkotmánymósosítást igénylő lépések is bele fognak tartozni, ugyanis a FIDESZ programja jelenleg egy pontban merül ki: Orbán Viktor legyen a miniszterelnök. A válság megoldásáról nem beszélnek, mert nincs ötletük, azt hajtogatni, hogy "nem, nem, nem!", bárki képes, aki beszélni már alapszinten megtanult.

Ha viszont hatalomra jutnak, azt nem fogják adni. Életveszélyes helyzet lesz abból, ha elérik a céljaikat... de ha az emberek felfigyelnek arra, hogy most a FIDESZ jár úgy, mint régen Torgyán József, akkor még lehet kiút a szószból.

A gazdasági döntéseket pedig meg kellene hozni, de nem lesz senki, aki ezt fel meri majd vállalni. Egyetlen politikus van, aki bevállalná, de tőle meg már félnek, mint a tűztől, mert az együttműködés a következő választásokon biztos bukást jelent. Bokros Lajos egyszer már kihúzta az országot a bajból, utána viszont a FIDESZ mindent elszórt. Most megint hasonló lesz a helyzet, valaki átnyomja a kőkemány intázkedéseket, elkezd javulni a helyzet, aztán a FIDESZ zsebrerakja az eredményét, az ország meg még mélyebbre sűlyed, most már végképp tartalékok nélkül.


A FIDESZnek meg 10 evvel ezelott valoban voltak antidemokratikus lepesei, de azert van olyan merteku valtoztatas, amit nem lepnenek meg.
Ket okbol. Egyreszt barmilyen antidemokratikus intezmeny egy ido utan dolgozhat ellenuk, masreszt nagy merteku nepszerusegvesztessel jarhat. En ugy erzem, hogy a jujj Orban Viktor elnoki rendszert hoz letre, es jovore mar be is ul a barsonyszekbe, es 1ö eves lesz a ciklus, az se nem tobb se nem kevesebb mint a gyurcsanyahibas.blog.hu, egyszeru demonizalas.
En azert sokszor ugy gondolok a FIDESZre, hogy eszembe jut honnan jottek. Milyenek voltak amikor meg oszintek voltak az elveiket illetoleg. Ennyire azert csak nem kopnek szemen akkori onmagukat.

Az is eros tulzs, hogy a Fidesz szort el minden. Az elszorasban az oroszlanresz epp az MSZPünek jutott 2002-2004 kozott.
Pontszám: 8.80
kedvencPeturFérfi
Végzetúr tehetség
141 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
23. hozzászólás - 2009.03.27. 15:15:31
Igazi kabaré, ami most a parlamentben folyik. Lehet a most szócskát ki kellett volna hagyni, mert már évek óta hol mulatságos, hol elkeserítő az ami a 'tisztelt ház', és bölcs vezetőink művelnek. Káosz van a világban és káosz van az országban is. Gyurcsány kitalált egy forgatókönyvet, miképp tudná elkerülni, hogy a politika hullámai elsodorják és maga alá temessék. A pártkongresszuson bejelentette a lemondását. Nagyon titokban készítette elő, hogy váratlan legyen és nagyot szóljon. Ez ott még be is jött neki, mert nagy többséggel megszavazták pártelnöknek. Ezután jött a blama. Számára a miniszterelnöki pozíció a karrier csúcsa. Azt hitte, elég meglebegtetni a koncot, és az éhes kutyák majd rávetik magukat, és ott fognak csaholni, hogy én, én akarok a következő, a báb miniszterelnök lenni. Surányi egy értelmes ember. Megkérdezte a pártok vezetőit, hajlandóak-e az ország érdekében odaállni a programja mögé. Megmondták neki. Nem vállalta. Még előkerülhet a kalapból valaki, aki elvállalja, de ha nincs mögötte konszenzus, akkor két egyenes lépést nem fog tudni tenni. Nem vagyok Orbán párti, sosem voltam az, de megértem az ő szempontjait. Ha ma lennének választások, akkor simán besöpörné a 2/3 szavazatot, talán még a 3/4-et is. Minek egyezkedjen, ha anélkül is mindent vihet. Jó esetben nyártól, rossz esetben jövő tavasztól. A mostani kormány nem bírt úrrá lenni a helyzeten. Ha úgy is át kell alakítani, akkor ne egy évre alakítsák át, a következő év úgy is csak maszatolással telne. Legyen választás, és kapja meg a következő társaság a következő négy évet.
Pontszám: 7.67
kedvelt tagBirkaFérfi
Végzetúr mester
4520 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
24. hozzászólás - 2009.03.27. 15:26:53
Sorry, friss ropogos, nem lehetett kihagyni innen (Alig 5 perce kaptam mailben )

Ezt egy névtelenséget kérő magyar fickó írja: Hé, szavazzatok meg engem
MINISZTERELNÖKNEK! :-)
Programom: -Gyurcsány után Orbánnak, Navrasicsnak és Horn Gyulának útilaput
kötök a talpára. Az átkosból visszamaradt vezetőknek szintén, minden hivatalból.
-Leviszem a parlamenti képviselők létszámát 150-re. Ahol egy párt létszáma
páratlan, ott lefelé kerekítek. Ez az én matekom.
-Akik képviselők és polgármesterek egyszerre, azokat mindkét állásukból
kirúgom. Viszont hogy ne hiányozzon nekik a nehéz munka, alkalmazom őket mint
kőműves-segédmunkásokat.
-Deutsch Tamásnak a "Magyarország bekaphatja"-beszólásáért a jutalma szintén a
nyugdíjig tartó kőművesmeló, de előbb 3 napig kaloda a Kossuth-téren, szájában
egy folyamatosan rezgő vibrátorral. Az országot nem illik megszopatni.
-A körbetartozásokat egyszerűen megszüntetem: a fővállalkozótól elkobzom a
vagyonát, kifizetem az alatta lévőt és ellenőrzöm, hogy alatta mindenki
megkapja a járandóságát.
-Az elmúlt 20 évben sok évtizedre titkosított iratokat megnyitom, a nagy bűnök
pereit a tévék főműsoridőben sugározhatják - a Győzike-műsorok helyett. Ezen
bűnök elkövetőit szintén kőműves-segédmunkásként fogjuk alkalmazni. Épülni fog
az ország...
-Az ittasan balesetet okozó autósoknak elkobzom az autóját. Panaszkodjanak a
jó édes anyjuknak.
-A rendőröknek szélesítem a fegyverhasználati jogát. Nem fogja többé a
csőcselék huszadmagával verni a rendőrkocsit.
-Nyilvánosan újra és újra kijelentem, hogy van cigánybűnözés. A notórius
visszaesőket "csak-oda" repülőjeggyel jutalmazom valamelyik közép-afrikai
diktatúrába.
-A cigány rendőrök ezentúl pofon csaphatják az őket gúnyoló, fenyegető cigány
bűnözőket.
-Az elmúlt 20 év gyanúsan külföldi kézre juttatott bányáit állami kézbe
veszem, természetesen az újjá, erőssé szervezett katonaság védelme alatt.
-Megszüntetem az izraeli bevándorlók extra juttatásait.
SZAVAZZATOK RÁM :-)
A hozzászólást Birka módosította 2009.03.27. 16:35:48-kor
Pontszám: 6.98
fórumozóD4vidFérfi
Végzetúr mester
1548 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
25. hozzászólás - 2009.03.27. 16:28:51
RÁD SZAVAZOK!
Pontszám: 7.50
kedvencByzonFérfi
Végzetúr mester
5137 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
26. hozzászólás - 2009.03.27. 16:57:44
Hát, elolvasgattam mindent, nézegetem is a híradásokat, de nem vagyok gazdasági szakember, hogy komoly véleményt nyilváníthassak, csupán néhány gondolatot:
1. Gyurcsány Ferenc megbukott mint miniszterelnök, nem egy hazug kampány és nem az öszödi beszéd miatt, hanem azért mert véglegesen elvesztette maga mögül az állampolgári támogatást. Ő most (súlyosan megkésve) leköszönt.
2. Sajnos a FIDESZ semmivel sem jobb mint az MSZP. Ha egy párt akkor, amikor az ország komoly bajban van azért nem áll elő saját javaslataival, nehogy ellopja a kormány.... Hát akkor attól tartok azoknak sokkal többet jelent a kicsinyes hatalomvágy, mint az ország érdeke, melyet kormányozni kívánnak...
3. Semmi értelmét nem látom jelenleg egy ügyvivő szakértői kormánynak, hiszen reális, komoly támogatottsága egyedül a FIDESZnek van az emberek között. Mindannyian tudjuk, hogy ezekre komoly megszorító intézkedésekre, húsba vágó döntésekre szükség lesz, sorra fognak kerülni. Ezt úgy gondolom, az állampolgárok támogatása nélkül nem lehet keresztülvinni... Lehetetlen, ha minden nemzeti ünnepen összeverődő csőcselék (bocsánat, azokra, akik nem képesek '48 évfordulóján Petőfiékre gondolni, s legnagyobb gondjuk, hogy ne hagyjanak másokat békésen ünnepelni és lerontsák a hazánkról kialakult képet külföldön, nos azokra csak csőcselékként tudok gondolni).
Úgyhogy lényegében én az előrehozott választásokban reménykedem és abban, hogy ha nem is Orbán Viktor, de legalább jól képzett, remek szakpolitikusai (Varga Mihály, Martonyi János, dr. Cser-Palkovits András) teszik és jól teszik majd a dolgukat. Lehetséges, hogy a FIDESZ történelmi esélyt kap az országtól (2/3-os többség), csak remélhetem, élni tudnak majd vele...
VB van...
DEUTSCHLAND ÜBER ALLES!!!!!!!!
Pontszám: 8.33
fórumozóAwenhaiNő
Végzetúr mester
1131 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
27. hozzászólás - 2009.03.28. 07:43:09
Szervusztok!

Byson, sajnos, majdnem jól látod a dolgokat... de az MSZP azért nem tud semmit csinálni, mert a FIDESZ, kihasználva a létszámát, mindent megtorpedóz, a helyes döntéseket is, és a rosszakat is. Az a nagyon komoly baj, hogy ORbán Viktorék összekeverik az ellenzékiséget az ellenségességgel. Ez egy olyan személyre hasonlít, aki már okozott egy nagyon komoly bajt, egy hasonló időszak után, és ezt a mai átlagember nem érzékeli még, egészen addig, amíg nyilvánvalóvá ne válik a párhuzam.
Ráadásnak, amikor a nemzeti ünnepeken való randalírozások elkezdődtek két éve, akkor a FIDESZ nem tagadta meg a szélsőjobbos csőcseléktől, és a futballhuligánoktól a támogatást a nagy nyilvánosság előtt. Hivatalosan ugyan melléjük sem állt, de a pártpolitikusuk ott volt, és lázongott, amikor eltalálta őt egy gumilövedék.
Azonnal felmerült bennem a kérdés, hogy mit is keresett ott... és a nyilatkozataiban sem azt mondta emlékeim szerint, hogy rosszkor volt rossz helyen, hanem a fellépést kritizálta. Ez pedig azt jelenti a számomra, hogy igenis a FIDESZ engedte ki a szellemet a palackból, de nem lesz ereje visszazárni.

Ezért is gyanús, hogy a FIDESZ vezetősége a hatalommal élni sosem fog tudni, csakis visszaélni tud majd vele, az pedig most a legrosszabb, ami megtörténhet.
Alkotó szívek
Szép álmokat könnyeznek:
Világ születik.
Pontszám: 6.70
kedvencRiusFérfi
Végzetúr mester
253 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
28. hozzászólás - 2009.03.28. 12:27:09
Mindegy, hogy ki melyik páthoz tartozik, a mostani politikusok képtelenek a pátérdekek felé helyezni az ország érdekét. Anno még a görögöknél járt egy olyan mondás, hogy "a vezetőnek nem karizmából, hanem szakértelemből kell irányítani"(állítólag Miltiádész is emlegette, de őt is száműzték Athénból cserépszavazással, amikor demagógnak és diktatórikusnak vélték). A mostani politikai elitből bármilyen szakértelem, sőt az értelem is sűrűn hiányzik.
Most nem szélsőségeseket, hanem Tölgyesit idézném(ha nem is szó szerint): Magyarországon Európán belül talán a legelégedetlenebbek az emberek a politikai és gazdasági irányítással, valamint majdnem a legrosszabbnak is itt ítélik meg a jövőbeli lehetőségeket az emberek. Ehhez képest itt a legkevésbé elfogadott a szélsőségesség. Ennek oka az, hogy a "rendszerváltás" után több parlamenti párt is bizonyos szélsőségesebb nézeteket beépített a programjába, ezzel mintegy felszívta a szélsőségesek szavazó bázisának nagy részét.
Nálunk nincsenek szélső jobbos és szélső balos több ezres összecsapások, és a taxis-sztrájk óta a nagyobb utcai elégedetlenségeket nem kíséri pozitív támogatói légkör.

Amíg egy patkányként a süllyedő hajóról menekülő figura, és egy nagyhangú demagóg, másodvonalbeli focista a két fő arc a politikai pártok élén, addig nem is lehet mit várni.
Kellenek új vezetők, és tényleg szakértők.
Ronda troll vagyok.
Éhes, agresszív, konok,
Mindent felfalok.

Világ 1: Rius, Világépítők
Világ 2: DeSide, Zafír
Világ 3: Drowsy Druid Abasc, Mohír
Pontszám: 9.33
népszerűShiakoFérfi
Végzetúr mester
388 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
29. hozzászólás - 2009.03.30. 09:50:30
A FIDESZ jelenlegi támogfatottsága (értsd, hogy 2/3-dal alakítana kormányt egy mostani választásnál) legalább akkora részt az MSZP népszerűtlensége, mint a saját népszerűsége miatt van, így egy "kamikaze" kormány, amely a gazdasági döntéseket, szerkezátalakításokat megcsinálja szintén elérhetne megfelelő támogatottságot, a probléma inkább az szvsz, hogy nem találni jelenleg olyan személyt MAgyarországon, aki ha kiáll és elmondja, hogy mire van szükség és annak mikorra, milyen hatásai lesznek, az emberek elhiszik neki.
Eközben probléma, hogy mi itt kifelé csak a gazdag országokkal fogunk menni, de ha csak ülünk és várunk, akkor velük sem. Egy előrehozott választás pedig ugye azért gázos, mert mikor lehet megcsinálni gyakorlatban és az a kormány mikor tud érdemben dolgozni? Viszont jelen heéyzetben jó lenne egy 2/3os kormány, de kik alkossák, akikben megbízol anniyra, hogy jól tudják és fogják használni a többséget? Van 1-2 2/3os törvény, amit igencsak ki kéne pofozni.
Üdv:
Gabi
Pontszám: 7.50
népszerűOtoaakFérfi
Végzetúr mester
678 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
30. hozzászólás - 2009.03.30. 14:03:24
Előrehozott választás még mindíg jobb mint elvesztegetni több mint 1 évet, jelenlegis még legalább 5 olyan ország van ahol előrehozott választások lesznek, és szerintem nem azért tartják őket mert válaszásokkal akarják rombadönteni az országukat. Tulságosan nem akarom védeni a fideszt de kb. 192 javaslatot nyújtottak be a válságkezeléssel kapcsolatban de mégcsak napirendre se vette őket a parlament, mert 2-3 párt nem szavazta meg. Miről beszélünak akkor? A fidesz szerintem elég világos választ adott tavaly szeptemberbe arra, hogyan kezelnék a válságot. (adócsökkentés stb.) Többször felhívták a figyelmet arra is, hogy egyedül vagyunk azon az úton amin haladunk máshol ehhez nem így fogtak hozzá és példákat is soroltak, mit kéne másképp. (Ld. javaslatok benyújtása). Jelenleg pedig talán már az MSZP-nek sincs konkrét képe arról, hogyan is állunk, hogy adhatna bárki akkor konkrét programot annak a megoldására amit nem ismer?

Félni lehet sokmindentől olyan pártok vannak a parlamentbe akiket oda juttatunk, nincs min höbölögni ha valamelyik nem tetszik teccett volna saját pártot alapítani ami tetszik és szavazzon arra. Aki meg ezekből válogat az meg próbáljon a kisebbik rosszra. Az MSZP megbukott már jó régen normális országban már rég tovább kellett volna adniuk a stafétát ehelyett csak vegetálnak. Lehet, hogy az utánuk következő se lesz jobb sőt még az azutáni se de minél többet kipróbálunk annál nagyobb az esélye annak, hogy valaki akár véletlenűl is egyszer jól fogja csinálni. A mostani egyhelyben toporgásnál rosszabb aligha van. Az emberek megértőek addíg amíg nem érzik megukat átverve ezért sokszor a nehéz döntéseket és a megszorításokat is sikeresen meg lehet csinálni de ha elfogy az a kevéske bizalom is ami egyáltalán volt akkor nincs mit csinálni venni kell a kalapot és lekösszönni és nem éveki kínozni az embereket hülyébbnél hülyébb döntésekkel.
Yworl - the dead terrorist
Pontszám: 7.33
népszerűDarkshadeFérfi
Végzetúr mester
563 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
31. hozzászólás - 2009.03.30. 14:56:26
Most már szinte biztosan az előrehozott választások esélye maradt meg, a javasolt jelöltek /bármilyen oldalról/ nem vállalták be a miniszterelnöki posztot, miért is? Nem egészen egy év alatt vajmi keveset tud tenni bármilyen jó szakember is, ráadásul a helyzet az, hogy a gyenge magyar gazdaságot a világgazdasági válság könnyedén lesöpörte, elemzők szerint olyan jóval erőseb gazdaságok is borulhatnak, mint Dél-Korea vagy India, hogy Európánál maradjunk az euróövezetbe tartozó olasz, spanyol, portugál, ír, görög gazdaság is borulhat. Már rég félretéve a pártérdekeket egy szakértő kormányra kellett volna bízni az ország vezetését, de ami egyes nyugati demokráciákban megvalósulhatott (nagykoalíció) az nálunk még évtizedekig sajnos csak álom marad, a legtöbbet nem Orbán vagy Gyurcsány ártott ilyen szempontból a magyar gazdaságnak hanem George W. Bush, talán Obama rendbe rakja az amerikai gazdaságot és a világ gazdasági vérkeringése helyreáll, ez az egyetlen rálátásom szerint ami az államcsődtől megmentheti az országot.
Vedd észre, figyeld meg végül csapj le rá. Laurie- Kubla kánság tagja.

Nem Garfield az egyetlen akinek Arachnofóbiája van.
Pontszám: 7.50
kedvelt tagVaraszloFérfi
Végzetúr tehetség
213 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
32. hozzászólás - 2009.03.30. 15:16:48
Én akkor szoktam fejemet a falba verni amikor dobálóznak a választásokkal meg népszavazással.

Kis statisztika:

"A magyar választás nem olcsó dolog, ezt minden alkalommal megállapítják a szakértők. A legutóbbi országgyűlési választás két fordulója 6,6 milliárd forintba került; a szintén tízmilliós Portugáliában mindezt 2,5 milliárd forintnak megfelelő euróból sikerült megoldani. A statisztikai adatok szerint a 2005-ös európai parlamenti választás valamint a 2006-os önkormányzati választás egyaránt 4,3 milliárdba került, míg egy országos népszavazás 2,9 milliárd forintot szippantott fel."

Van neked erre ennyi pénzed ?
Pontszám: 7.50
népszerűMortimerFérfi
Végzetúr mester
4247 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
33. hozzászólás - 2009.03.30. 15:22:19 (Válasz Varaszlo #32 hozzászólására.)
Ez részletkérdés, több választás arányaiban nem drágább, de mivel csak négy évente van, ennyi időt a számítógépes rendszer nem bír ki, rendszeresen fel kell újítani, és azt ilyenkor könyvelik el, egyben.

Svájcban szinte havonta van népszavazás, minden fontosabb kérdésről, valahogy mégis kibírják. Más kérdés, hogy nálunk a béka segge alatt lenne a részvételi arány.
Az egészséged érje el a szinted kétszeresét!

Minden információ a Végzetúrról! Küldetések szakértelmek felsorolása, és még LE-t is kapsz, ha használod!http://vegzetur.wikidot.com/
Pontszám: 7.50
kedvelt tagVaraszloFérfi
Végzetúr tehetség
213 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
34. hozzászólás - 2009.03.30. 15:48:03 (Válasz Mortimer #33 hozzászólására.)
Nem akarom beollózni az egész cikket, nem csak a számítógépes háttérről van szó. (biztonság, felügyelő emberek, nyomtatvány, marketing etc...)

Svájcról nem tudok, de szerint ez marha drága ilyenekkel dobálózni.
Pontszám: 7.50
népszerűDarkshadeFérfi
Végzetúr mester
563 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
35. hozzászólás - 2009.03.30. 19:11:38
Mivel Bajnai Gordon /szép magyaros keresztneve van / személyéről végül is megegyezett z MSZP és SZDSZ így ő lesz a miniszterelnök /majdnem 100%/ programja drasztikus, kétségkívül fájdalmas lesz, de amit hiányolok belőle államapparátus minimumra szóritása, sok fölösleges képviselő, államtitkár, stb. először saját házuk táján kellene söpörniük. A másik kérdés bő egy év alatt mit lehet a kisebbségben lévő kormányprogramból /még ha a reformszövetség elképzeléseivel sok minden egyezik is/ keresztülvinni, mi valósul meg belőle, s számos dolog van ami igazságtalan, hogy valakinek járt, másnak már nem fog, növelni fogja a széthúzást.
A hozzászólást Darkshade módosította 2009.03.30. 19:12:33-kor
Vedd észre, figyeld meg végül csapj le rá. Laurie- Kubla kánság tagja.

Nem Garfield az egyetlen akinek Arachnofóbiája van.
Pontszám: 7.50
népszerűOtoaakFérfi
Végzetúr mester
678 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
36. hozzászólás - 2009.03.30. 21:55:18
Attól mert drága a választás még szükség van rá, ennyi erővel lehetne királyság is akkor nem kéne ilyenre költeni.

Ez a program semmire nem megoldás. Én nem tudom elképzelni azt, hogy a nyugdíjak/családi pótlék/gyed-gyes és különösen az áfa emelése stb. több munkahelyet teremtenének, vagy bármit megoldanának a tartozások fizetésén kívül. Egy ilyen megszorítással szerintem csak a jelenlegi helyzet bebetonozását lehet elérni. Irtózatos pénzek mennek el még mindig jobbra balra a beruházások meg legjobb esetben is csak állnak, a kormány dolga lenne vérfrissítést pumpálni a gazdaságba és azokat tolni akik termelni tudnak még akkor is ha kevés ilyen terület van. Befektetések nélkül nincs kiút és ha kintről nem jön pénz akkor az államnak kell megteremteni a feltételeket. Nem hiszem, hogy ennek a szerencsétlen országnak ilyen kormányra lenne szüksége aki csak a külföldi bankok csicskásának szerepét képes eljátszani, behajtják a pénzt lesöprik a padlást és minden el van rendezve.
Yworl - the dead terrorist
Pontszám: 7.20
kedvencRiusFérfi
Végzetúr mester
253 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
37. hozzászólás - 2009.03.30. 23:38:54 (Válasz Varaszlo #32 hozzászólására.)
Nemsokára lesz az EU-s képviselők választása, ha csak ezen múlna, akkor oda előrehozva felezni lehetne a költségeket.
A mostani "szakértővel" már nevében is baj van(nomen est omen). Sajnos most, hogy egy Kókához hasonló "konjunktúra-lovag" került helyzetbe, nem a várt szakértői kormány alakul meg, ez nem használ a Forintnak sem. Ez az ország nem Hajdúbét, nem felszámolni és elkótyavetyélni kell, és nem is Elender, hogy tőzsdére vigyük és kiszedve belőle a hasznot csődbe küldjük. Az előzmények nem jók. A "libások" 5%-a öngyilkos lett, a többiről nem hallani, ezt az országgal nem kellene megvalósítani.
Ronda troll vagyok.
Éhes, agresszív, konok,
Mindent felfalok.

Világ 1: Rius, Világépítők
Világ 2: DeSide, Zafír
Világ 3: Drowsy Druid Abasc, Mohír
Pontszám: 7.83
népszerűShiakoFérfi
Végzetúr mester
388 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
38. hozzászólás - 2009.03.31. 15:22:15 (Válasz Otoaak #30 hozzászólására.)
Amit én abból közgazdasái szempontból láttam, az komolytalan, mert mindkét iskolának szembe megy. Finoman ki is röhögték a szakemberek.

Az előrehozott választással az a baj, hoyg az EU választással egy kalap alá véve eléggé fals eredményt hozhat, bár mi az EU szavazáskor is képesek vagyunk a napi belpolitikát belekeverni a döntésünkbe. :think:
Emlékeim szerint én legjobb esetben is 1 azaz 1 pártot szavaztam be, így akár hőböröghetek is a többieken, de még azon is, akit beszavaztam, hisz sem a kormány, sem az ellenzék semmi értelmeset nem csinált az elmúlt pár évben. (Tisztelet a kivételnek! :respect:)
Normális országban már mindkét nagy párt vezetősége régen megbukott volna. :'(
Jelenleg a legtöbb pénzt az önkormányzati törvény viszi, ami 2/3os, így minimális egyetértés és együttműködési szándékra lenne szükség. Hangsúlyozom: lenne.
Üdv:
Gabi
Pontszám: 8.75
népszerűWeasel29Férfi
Végzetúr
90 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
39. hozzászólás - 2009.04.01. 09:14:02
Lehet, hogy úgy tűnik a kisebbség ellen szólok, de nézzünk szembe a ténnyel a világon sehol sincs ilyen szociális háló.
Ennyi pénzt segélyre sehol nem osztanak ki.
Ott lettek a reformok elrontva, hogy egyszerre akarták átalakítani az egész rendszert.
Lehet, hogy ha évenként csak 1-2 változtatás lett volna, nem itt tartanánk.
Nézzük meg a szlovákokat. Ott is Bokros Lajos csomagját használták.
Végül, ha a mindenkori kormánynak van egy jó ötlete, akkor azt nem kell az ellenzéknek egyből leszavazni. Azt kéne elérnünk, hogy a pártok az ország érdekeit nézzék, és ne a sajátjukat.
A hozzászólást Weasel29 módosította 2009.04.01. 09:14:21-kor
V1: Weasel

http://www.youtube.com/watch?v=cAy-HyEFHC8&playnext_from=TL&videos=Do_WPbT8TO8
Pontszám: 7.20
kedvelt tagBirkaFérfi
Végzetúr mester
4520 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
40. hozzászólás - 2009.04.01. 10:49:38
-Magyarországon a legmagasabb a fizetésképtelen cégek aránya az EU-ban - mondta Dercze Zoltán, a hitelbiztosító és követeléskezelő Coface Hungary igazgatója. A januárban létező cégek közül majdnem minden huszonnegyedik megszűnik az év végéig.

-Mégsem tér át szerdától a négynapos munkahétre az ISD Dunaferr Zrt., miután a vezetésnek nem sikerült megállapodnia erről a szakszervezetekkel. A dolgozók nem vállalták az ezzel járó 20 százalékos bércsökkentést, ezért kezdődhetnek az elbocsátások. A jövő héten ülnek ismét tárgyalóasztalhoz a cég vezetőivel, az új költségcsökkentő elképzelésekről azonban egyelőre nincsenek hivatalos információik. Annyi már kiszivárgott, hogy a menedzsment a nyugdíjkorhatárhoz közel álló alkalmazottakat szeretné korkedvezményes vagy előre hozott nyugdíjba küldeni, ez Mucsi Zoltán becslése szerint 300-400 ember leépítését jelentené.

-A várakozásokhoz képest tavaly az utolsó negyedévben jelentősen nőtt a folyó fizetési mérleg hiánya. A tegnapi MNB-adat szerint 2,6 milliárd euró volt a deficit, míg a prognózisok egymilliárddal kevesebbet vártak. Az elemzők többsége abból indult ki, hogy az összes szektor külfölddel szembeni finanszírozási igénye csökkent, s ezért becsülték alá a mostani összeget. Tavaly 8,9 milliárdra növekedett a folyó fizetési mérleg hiánya, ez a GDP 8,5 százalékával egyenértékű. A 7,2 százalékra számító prognózisok kiindulópontjai azonban nem változtak, így a mostani adat miatt az elemzők nem rontanak az erre az évre tervezett számokon. A finanszírozási igény csökkenése, ha az utolsó negyedévben nem is, idén már biztos elkezdődött.
Az év első két hónapjában mínusz 150 milliárd forint volt a felvett és a lejárt hitelek különbsége, szemben 2008 utolsó negyedévének 94 milliárdjával. A folyó mérleg oldalon azonban egyértelmű a magas hazai kamatszint hatása. Tavaly az adósság típusú befektetésekhez kapcsolódó jövedelmek egyenlege mínusz 3,3 milliárd euró volt, azaz a deficit 1,2 milliárddal volt több, mint a megelőző évben. Nagy korrekcióra ezen a soron az idén sem lehet számítani.

-Makroszinten Észtországban, Lettországban és Magyarországon a GDP 100 százaléka felett van a külső adósságok összege, és a sokak szerint államcsődveszélyben lévő Bulgária is közelít ehhez a bűvös határhoz. A helyzet kezelésére a szakértők nem látnak más lehetőséget, mint a kiadások csökkentését. A Magyarországon is középpontban lévő szociális megszorítások mellett a térség egyes országai a kormányzati takarékoskodásra is látványos példákat szolgáltatnak. Szerbiában például a múlt héten aláírt IMF-megállapodás egyik feltételeként 25-ről 15-re csökken a minisztériumok száma.

-Az Amtek Hungary Zrt. kedden 515 fős, vagyis az összes saját dolgozóját érintő leépítési szándékbejelentést tett a munkaügyi szervezetnél – írja a Vas Népe . A lap információi szerint a szingapúri tulajdonos annak ellenére készül a gyár bezárására, hogy az el van látva munkával és megrendelésekkel.

En személy szerint nem fűznék hozzá semmit...
Pontszám: 7.41
Oldal: 123456
Dobókocka - a sokoldalú kiegészítő