Felhasználónév: Jelszó:
Oldal: 123456
Szerző
Topic neve: Politika, Gyurcsány, választások
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3625 hozzászólás
Profil megtekintése
Politika, Gyurcsány, választások
1. hozzászólás - 2009.03.25. 17:55:21
Itt az aktuális téma, Gyurcsány Ferenc lemondott miniszterelnöki posztjáról, mi lesz ezután? Az egyik variáció egy új kormány, amelyet az MSZP alakít a hátralevő időszakra, a másik variáció, hogy mégis lesz előrehozott választás. Az első eset mindenképp csak egy politikai játszadozás lenne, feltehetően amit az elmúlt években Gyurcsány vezetésével nem tudott megtenni a kormány, most sem fogja megtenni. Én az előrehozott választásoktól sem remélek sok jót, mert igazándiból nincs választási lehetőség. A jelenlegi közvéleménykutatási adatok alapján egyértelmű, hogy a Fidesz fog nyerni, márpedig ők már megmutatták, hogy mennyit és hogyan képesek ártani az országnak, ha hatalomra kerülnek. Ez egyébként az MDF-re is igaz, de az idő minden rossz emléket elfeledtet... Belülről mondjuk nyilván minden másképp fest. Emlékszem, mindig lenyűgözött, hogy Orbán Viktor mennyire határozottan, döbbenetes éleslátással beszélt arról, hogyan kell a problémákat megoldani, aztán mégsem lett az egészből semmi, talán Gyurcsánnyal is ez történt - bár ott a paradoxon az őszödi beszédtől függetlenül még szembeötlőbb volt, amit nem lehet csak a "politikai gépezeben való felmorzsolódás" számlájára írni. A gazdaság kifehérítése nagyon jó programnak tűnt, de az adóterhek extrém növelése mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy ellentétes hatást fog elérni.
A politikusok paradoxona mindig az, hogyan egyensúlyozzanak az ország hosszútávú fejlődését segítő negatív döntések, és a népszerűségüket megőrző vagy növelő, de az országnak pénzbe kerülő intézkedések között. Eddig mindenki a népszerűségre hajtott, Gyurcsányt kivéve - ő viszont az egészhez teljesen rosszul fogott hozzá. Bevallom őszintén, ha most lesz választás, nem tudom, kire fogok szavazni. Szívem szerint azt preferálnám, ha szavazhatnék az üres székekre. Ha mondjuk a szavazóképes lakosság 30%-a nem menne el szavazni, vagy az üres székre szavazna, akkor a listás képviselői pozíciók számát is ugyanennyivel csökkentenék - ennyivel kevesebb naplopónak kéne fizetést, költségtérítést, bizottsági díjazást, végkielégítést, céges autót és egyebeket adni.
Sajnos attól tartok, hogy az előrehozott választások esetén az új kormány "reformcsomagja" abból fog állni, hogy az előző kormány döntéseit visszacsinálja, kifordítsa, kritizálja és mutogasson rá, ahelyett, hogy ésszerűen kiigazítsa, megtartsa, ami működött. Szóval akárhogy is, nagy bajban vagyunk... Az új választásnak mindenképp érdekes eredménye lesz, pl. könnyen lehet, hogy a Jobbik bekerül a parlamentbe. Kinek mi a véleménye?
Pontszám: 6.73
népszerűMortimerFérfi
Végzetúr mester
4247 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
2. hozzászólás - 2009.03.25. 18:10:42
A választással a legnagyobb gond, hogy fél évig nem történik semmi - megengedhetjük ezt most magunknak? Ha Sólyom legközelebbi időpontra írja is ki, legkorábban akkor is csak három hónap múlva lesz, utána egy hónap a kormányalakítás, és még legalább két hónap, míg ténylegesen megalakul a kormány, és az emberek egyáltalán megtalálják, hogy melyik az az iroda, ahol ülni fognak.

A legnagyobb gond a túl nagy államgépezet: hiába vannak jó ötletek, azt sokezer emberen kell keresztülverni, és mindegyiknek más az érdeke. Mindenkiket képvisel valamely szervezet, és mást vár el a külföld, a munkáltatók, a munkavállalók, a közalkalmazottak, a nyugdíjasok. Ezeknek jórészt egymással ellentétes érdekeik vannak (a mai helyzetben csak akkor lehet adni valakinek, ha mástól elvesznek), és ugyan a politika elviekben a kompromisszumok művészete, de ez hazánkban annyiban merül ki, hogy a politikusok próbálnak lavírozni az álláspontok között, mindenkinek megfelelni egy picit, közben meg gondoskodnak arról, hogy az élet hátralévő részében ne legyenek anyagi problémáik.

Mindenki azt mondja, hogy hatalmas az államszervezet, rengeteg a rokkantnyugdíjas és túl korai a nyugdíjaztatás, túl sok embert foglalkoztatnak az állami cégek, de azért azon is érdemes elgondolkodni, hogy mit kezdene ez a tőkeszegény ország hirtelen félmillióval több munkanélkülivel.
Az egészséged érje el a szinted kétszeresét!

Minden információ a Végzetúrról! Küldetések szakértelmek felsorolása, és még LE-t is kapsz, ha használod!http://vegzetur.wikidot.com/
Pontszám: 8
fórumozóViszok009Férfi
Végzetúr mester
3922 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
3. hozzászólás - 2009.03.25. 18:12:26 (Válasz Miklós #1 hozzászólására.)
A Jobbik bekerül a parlamentbe már most több a %,mint az SZDSZ-nek , MDF-nek.
Most egy kicsit mindenki megdöbbent főleg a jobb oldal, mert eddig azt hangoztatták, hogy "Monnyon le, takarodj..." , erre a fejleményre nem számítottak valljuk be. Az MSZP helyében átadnám a Fidesznek a kormány vezetését, miért is?! Azért, mert akkor az emberek többsége rájönne, hogy Orbán Viktornak csak a szája nagy, a Fidesz népszerűsége az egekben van... eddigi adatok szerint a szavazók 70%-ka szavazna a Fideszre. És rájönnének nem fog Ő sem nagy Változásokat hozzni...bár ebből is jól jöhetne ki az Orbán-kormány ráfogná a bal oldalra: Gyurcsány már elku..ta Mi már nem tudunk, mit csinálni, stb.
Az új miniszterelnök választása szerintem nem fog egybeesni az európai parlamenti választásokkal (Június 7.)-->ami, miatt még több pénz megy el fölöslegesen a semmire...
» Tulok «

- Nem kell több kincsesláda, távozz tőlem SáTáN!!!
Pontszám: 6.67
fórumozóPiciklon
Végzetúr mester
766 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
4. hozzászólás - 2009.03.25. 21:03:13 (Válasz Miklós #1 hozzászólására.)
Előre leszögezem, hogy a politika még annyira sem érdekel, mint a harangöntés!
(Eleget hallgatom apámékat, és nem húzok se jobbra, se balra)

A lehetőségek:
1. Előrehozott választások: továbbra is csak egyhelyben toporgás lenne, amit a válság miatt nem hiszem, hogy a kis-vállalkozások zöme elbírna. Jelenleg a hazai vásárlóerő és kedv jelentősen zuhant (tapasztalat, hiszen családi vállalkozásban csinálunk egy cukrászdát), a válságból a nyaraló/frekventált övezetek még jól jöhetnek ki, hiszen inkább ide jönnek nyaralni a külföldiek, mert nekik "óccsó".

1.a. Ha a Fidesz nyeri meg (ami már papírforma), akkor jó hosszú ideig lesz egypárt rendszerünk. Ismét. Hurrá. (Mert az MSZP nem biztos, hogy eléri az 5%-t, az MDF-nek és az SZDSZ-nek még akkora esélye sincs, a KDNP-t pedig ne is említsük...)

2. Marad még egy évig az MSZP (utána úgyis süllyesztő), más vezetéssel. Itt az MDF javaslata borított a papírformán. Bokros (ugye a legendás csomagja) EP-jelölése, illetve Gyurcsány helyére. Ezt ugye megvétózták, rendben rossz emlékek (mellesleg, ha akkor végigviszik, lehet, hogy kisebb szószban ülnénk, de ezt már nem tudjuk meg).
Surányi, mint lehetséges jelölt lenne a legjobb (sokáig a szomszédunk volt) teljesen normális /emberileg/ és mint pénzügyi szakember se hülye. Se ő, se Bokros nem "szedné meg" magát ezalatt az egy év alatt, mert nincs rá szükségük.

2.a. Amennyiben Bokros/Surányi vagy valaki más az elkövetkező 1 évben meglépi a "nem-szeretem" lépéseket, magyarul hajlandó politikai harakirit elkövetni, de ezzel gatyába rázzná az ország gazdaságát, akkor engedni kell.

(Remélem nem írtam túl nagy marhaságot )

Pontszám: 8.13
kedvencRiusFérfi
Végzetúr mester
253 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
5. hozzászólás - 2009.03.26. 08:32:03
A jelenlegi politikai helyzetet a gazdaságitól nem lehet és nem is szabad elválasztani.
Sajnos a "politikai elitben" "Mount Everest-effektek" működnek. Azaz minél magasabbra kerülnek, annál kevésbé látják az egyszerű, "földön járó" embert. Ráadásnak minél magasabban vannak, annál ritkább a levegő és annál kevésbé fog az agyuk, azaz szinte oxigénhiányosan hülye döntéseket hoznak. Teljesen mindegy melyik pártról beszélünk.

A mostani helyzetről pár napja az MKB vezető elemzője(volt MNB-s, aki kilépett önként az ottani hülyeségek miatt) elég érdekes kijelentéseket tett a Napkeltében, csak nem volt érdemi reakció rá.
Közölte, hogy az országnak gazdaságilag nincs egy éve a következő választások kivárására. Vagy alakul most egy "szakértői" kormány, akit a piac elfogadhatónak ítél, vagy a Forint mélyrepülésbe kezd, akár az államcsőd sem kizárt(utóbbit csak éreztette, nem mondta ki, de lényege ez volt).
Tehát gyorsan megalakítandó "szakértői" kormány szükséges, de akár az előrehozott választásokat is lehet kezdeményezni közben(választási törvény módosításával is akár). A szélsőségek erősödése, pedig szerintem nem baj, mert sok jó javaslat érkezik mindkét tényleg szélsőséges oldalról, amit alig lehet hallani, pont a parlamenten kívüliségük miatt.
A pártok politizálása még mindig csak az önérdekek szintjére jutott el, pedig az ország és az emberek érdekeit kellene előtérbe helyezniük.
Én úgy vélem, hogy sajnos készülni kell a legrosszabbra.
Ronda troll vagyok.
Éhes, agresszív, konok,
Mindent felfalok.

Világ 1: Rius, Világépítők
Világ 2: DeSide, Zafír
Világ 3: Drowsy Druid Abasc, Mohír
Pontszám: 8
népszerűtlenAlkazarNő
Végzetúr tanonc
11 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
6. hozzászólás - 2009.03.26. 08:55:12
A helyzetet majd megoldja a 3dik világháború és nem csak magyarországon hanem mindenütt...majd akkor csakis akkor tudjuk ismét a kevest is értékelni,és ujra embertásaink felé fordulunk.Lesz munkája mindenkinek és a gazdaság is ujra fejlődésnek indul..25éve nagy szám volt még a fekete fehér tv is nálunk, ma hol tartunk?Az ország a világ és a saját helyzetünkért csak magunkat okolhatjuk a telhetetlenségünk a többre és nagyobbra vágyásunk jutatott oda minket ahol most tartunk..nem csak az országban hanem a világban mindenütt egyaránt.
Alkazar
Pontszám: 5.20
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
7. hozzászólás - 2009.03.26. 09:33:58 (Válasz Mortimer #2 hozzászólására.)
Idézet: Mortimer - 2009.03.25. 18:10:42
A választással a legnagyobb gond, hogy fél évig nem történik semmi - megengedhetjük ezt most magunknak?


Pontosan ugyanezt a kerdest tettem fel magamnak en is, es pontosan ugyanez a valasz szuletett meg bennem is. DE.
Vajon a Suranyi kormany kepes lesz keresztulvinni egy komoly reformprogramot? Mert hat ez is kerdes. Az addig OK, hogy Suranyi akar majd, de azt valakinek meg is kell szavazni. Es szeretunk elfelejtkezni arrol, hogy pont mi vagyunk azok akik megbuntetjuk politikusainkat azert, ha ilyesmit megszavaznak, tehat a sajat boldogulasunknak a sajat rovidlatasunk a gatja. Epp mint az egyes emberek szintjen - kis rossz indulattal.

Szoval ott van a fasza program az asztalon, hogy mi az a joleti juttatas amit ezek utan nem adunk (gazar tamogatas, 13. havi penzek, adojovairas). Ezt lerakni oda nem nagy cucc. Megtalalni azt a 194 kepviselot, aki megszavazza, mar erdekesebb (jo tudom valojaban kevesebb is eleg). Mert ez a 194 kepviselo bizony gondolhatja azt, hogy amikor a gombnyomasra kerul a sor, hogy inkabb kifizetem a frakciofegyelem megserteseert jaro penzt, de nem szavazom meg, es ez nekem kesobb komoly politikai toket fog jelenteni. Es valljuk be sajnos tenyleg komoly toket jelenthet. Foleg 2010-ben akar a parlamenti, akar az onkormanyzati valasztason.
Talan 2013-ban mar nem jelentene akkorat.

Engem az is erosen visszatart az elorehozott valasztasoktol, hogy most Suranyirol nagyjabol lehet tudni, hogy mit csinalna. Ha sikerul neki. De a FIDESZ nyilvanvalo politikai okoktol vezerelve nem mutatja be a sajat programjat. Zsakbamacska ez, lehet akar jobb is, mint amit a Reformszovetseg javasolt, de azert a valoszinubb az, hogy puhitanak rajta, mert egy grammal tokk politikai hatranyt nem akarnak felvallalni majd annal, amit muszaj. Ilyet meg mar lattunk az elmult honapokban.

UPDATE: idokozben Suranyi ugy nez ki nem vallalja. Marpedig akkor 90%, hogy valasztasok jonnek.

Ha Sólyom legközelebbi időpontra írja is ki, legkorábban akkor is csak három hónap múlva lesz, utána egy hónap a kormányalakítás, és még legalább két hónap, míg ténylegesen megalakul a kormány, és az emberek egyáltalán megtalálják, hogy melyik az az iroda, ahol ülni fognak.


Most ugye 72 nap a korlat a kiiras es a szavazas kozott, ez lehet, hogy 42-re le fog menni, mert egy ilyen javaslatot nyujt be most a Fidesz. Biztos nagy Douglas Adams rajongok.
A hozzászólást Kocos módosította 2009.03.26. 10:43:23-kor
Pontszám: 4.83
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
8. hozzászólás - 2009.03.26. 09:46:05 (Válasz Piciklon #4 hozzászólására.)
Idézet: Piciklon - 2009.03.25. 21:03:13
1.a. Ha a Fidesz nyeri meg (ami már papírforma), akkor jó hosszú ideig lesz egypárt rendszerünk. Ismét. Hurrá. (Mert az MSZP nem biztos, hogy eléri az 5%-t, az MDF-nek és az SZDSZ-nek még akkora esélye sincs, a KDNP-t pedig ne is említsük...)
(Remélem nem írtam túl nagy marhaságot )


Ezt az egyet kiveve nem. A MSZP 5%azert soha nem volt kerdeses. 15% alatt meg nem jartak a biztos partvalasztok kozeben, sztem egy 30% koruli mandatumot tudnanak szerezni egy elorehozott valasztason.
A legnagyobb bajuk az lenne most egy elorehozott valasztassal, hogy nem nagyon van mivel kampanyolniuk. Eddig nem tudtuk megoldani, de majd most?
Pontszám: 7.33
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
9. hozzászólás - 2009.03.26. 09:48:02 (Válasz Rius #5 hozzászólására.)
Idézet: Rius - 2009.03.26. 08:32:03
Tehát gyorsan megalakítandó "szakértői" kormány szükséges, de akár az előrehozott választásokat is lehet kezdeményezni közben(választási törvény módosításával is akár). A szélsőségek erősödése, pedig szerintem nem baj, mert sok jó javaslat érkezik mindkét tényleg szélsőséges oldalról, amit alig lehet hallani, pont a parlamenten kívüliségük miatt.


A szelsojobba inkabb nem mennek bele, de a szelsobal alatt kiket ertesz? Thurmer? Es milyen ertelmes otletet ehetett hallani tole?
Pontszám: 7.20
kedvencRiusFérfi
Végzetúr mester
253 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
10. hozzászólás - 2009.03.26. 10:51:10 (Válasz Kocos #9 hozzászólására.)
Székelyt értem inkább alatta és a nyugdíjak kérdését, amit már másutt leírtam. Adott mennyiségű nyugdíjas, adott mennyiségű pénzre. Minimál nyugdíj meghatározása és annak maximum 3-4-szerese a maximális, de 200ezer Forintnál nem több. Emelés csak egyenlő mértékben, ha jut fejenként 2000, ha kevesebb akkor akár fejenként 10 Ft. Könnyen kiszámítható. Aki addig sokat keresett az tudott spórolni, aki keveset annak most sem lesz több. Javasolta a kiemelt nyugdíjak és sajátos korkedvezmények eltörlését is(katonaság és egyéb).
Ronda troll vagyok.
Éhes, agresszív, konok,
Mindent felfalok.

Világ 1: Rius, Világépítők
Világ 2: DeSide, Zafír
Világ 3: Drowsy Druid Abasc, Mohír
Pontszám: 8
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
11. hozzászólás - 2009.03.26. 10:51:14 (Válasz Kocos #7 hozzászólására.)
Idézet: Kocos - 2009.03.26. 09:33:58
Ezt lerakni oda nem nagy cucc. Megtalalni azt a 194 kepviselot, aki megszavazza, mar erdekesebb (jo tudom valojaban kevesebb is eleg). Mert ez a 194 kepviselo bizony gondolhatja azt, hogy amikor a gombnyomasra kerul a sor, hogy inkabb kifizetem a frakciofegyelem megserteseert jaro penzt, de nem szavazom meg, es ez nekem kesobb komoly politikai toket fog jelenteni.


Indexen egy MSZP-s kepviselo nyilatkozatabol egy esetleges SZDSZ-t megkerulo MDF-MSZP tamogatta Glatz vezette kormanyrol:

Ugyanis a fenti konstrukció egyik nagy hátránya, hogy a kilenc, immár frakciónélküli MDF-s képviselő közül a szocialisták szerint három (Hock Zoltán, Katona Kálmán, Petkó András) eleve nem lenne kapható egy ilyen együttműködésre.

"Következésképpen marad hat fórumos képviselő, mi 188-an vagyunk, ehhez jön még a független Gyenesi István önkormányzati miniszter, azaz MDF-s segédlettel is csak egy fővel múlnánk felül a 194 fős többséget" – számolgat egy szocialista politikus. Aki szerint arról sem szabad megfeledkezni, hogy kemény megszorításokról lévén szó, megeshet, hogy egy-két MSZP-s honatya dacol a frakciófegyelemmel, és nem szavaz meg egyes javaslatokat.


Nohat-nohat.
Pontszám: 4.50
népszerűShiakoFérfi
Végzetúr mester
388 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
12. hozzászólás - 2009.03.26. 11:28:43
Ennél kicsit egyszerűbb a dolog:

- bármiféle döntés szülessen (új miniszterelnök, aki ugye megkövetelia teljes támogatottságot, szakértői kormány, előrehoztt választás) elvárja, hogy végre (össze)dolgozzon a parlament és ne az anyázás meg a másik hülyézése menjen. Erre vagyok kiváncsi. HA ez nem siekrül, akkor lehet mutogatni, de mindegyik felelős azért, mert államcsőd/egyéb következményi lesznek. Mondjuk előtte hoznék egy törvényt a politikus büntethetőségéről, ha faszok és csesznek az állam érdekeit szem előtt dolgozni. (Jó, ez demagóg, mert esélytelen és a minősítés is teljesen szubjektív.)
Üdv:
Gabi
Pontszám: 6.75
közellenségZelsamaFérfi
Végzetúr tanonc
17 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
13. hozzászólás - 2009.03.26. 14:16:58
Joshi Bharat kellene miniszterelnöknek!
De akárki is lesz az új miniszter akkor is 1 év alatt semmit se tud csinálni mert utána megint új választsok lesznek és ennyi....
Pontszám: 5
kedvelt tagVaraszloFérfi
Végzetúr tehetség
213 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
14. hozzászólás - 2009.03.26. 14:46:46
Már hosszú évek óta nem járok el szavazni. Nincs értelme, nincs reális alternatíva.
Egyik párt kutya, a másik eb.

Mindegyik az utca emberét akarja populista módszerekkel meggyőzni hogy engedje a következő 4 évre a húsos fazékhoz. Többre nem is akar beülni, mert akkor a kire lehet majd fogni a hibáimből következő összeomlást ?

Amíg az EU parlamentba/bizottságokba történő kiutazást jutalomüdülésként osztogatják, ezáltal totál alkalmatlan emberek jutnak ki, hogy semmi érdekünket ne tudják érvényesíteni vagy szakmai analfabéták határozzák meg egy egy ágazat irányvonlát nem lehet sokat várni.

Attól se hogy 1 milló ember viszi a vállán az egész országot.

Arról ne is beszéljünk hogy kis hazánkban a hosszú távú célokat maximum 4 évre lehet tervezni, mert az utód úgyis visszacsinálja, lebontja, stb...
Normális esetben a hosszú táv legalább 10 évnek kellene lennie. Itthon ez jelenleg elképzelhetetlen.
Többek között ezért is kerül ennyibe a hazai nagyberuházások, mint sehol máshol szinte a fejlett világban...
Pontszám: 9.25
fórumozóAlkarinFérfi
Végzetúr tanonc
12 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
15. hozzászólás - 2009.03.26. 22:11:09
Hihetetlen, hogy egy olyan ország, egy olyan nép, ami a történelem során jó párszor került nehéz helyzetbe még mindig nem képes félretenni a hatalomvágyat... Ide nem új kormány kell hanem kerek egész 1 darab Értelmes összetartó parlament. Fidesz itt zsákbamacskázik a válság közepén? Ha valóban van jó tervük akkor osszák meg velünk és próbáljuk ki! Netán attól félnek hogy a történelemkönyvekben más neve lesz ott? Az MSZP elnöke lemond? 1 évet még igazán kitarthatott volna, habár az elmúlt évek után emberileg így is amit kapott... A gazdasági válságot is ő okozta? Biztos hogy a magyar kormánytól áll majd fejre az egész világ... Mindenki áldozata ennek a folyamatnak, ebből ilyen hozzáállással nem lehet kikerülni. Az előre hozott választások kampányaira van pénz? Országjáró körút, plakátok, reklámok, telefonhívások stb... Nevetséges az a hangnem, amelyet bármely politikus megenged a másikkal szemben. Jut eszembe öszödi beszéd! Ha jól tudom az egy zárt gyűlés volt, ahonnan semmiféle információnak nem szabadott volna kiszivárognia! Melyik magyar ember nem tud néha egy cifrát káromkodni? Lényege, hogy a magyarok nem akárkik a történelemben! Itt vagyunk és itt is leszünk, mint békés Európai gyönyörű, lassan, de folyamatosan fejlődő ország. Csak csináljuk együtt!

(Ha meg eddig nem jut el a világ többi országa, tényleg jöhet a 3. Vh, ami után kérdéses, hogy lesz-e még ember, aki újrakezdi....)
Pontszám: 5.86
irritálóBálint gazdaFérfi
Végzetúr poronty
8 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
16. hozzászólás - 2009.03.27. 00:41:35 (Válasz Piciklon #4 hozzászólására.)
Piciklon szerintem nem írtál marhaságot,főleg a 2.a-val értek egyet nagyon.Sajnos ezt a lépést csak olyan fogja megtenni,akinek tényleg az ország az első nem pedig a zsebe,és az ilyen ritka,mint a fehér holló fia.
A hozzászólást Bálint gazda módosította 2009.03.27. 00:43:33-kor
Pontszám: 8.20
fórumozóAwenhaiNő
Végzetúr mester
1131 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
17. hozzászólás - 2009.03.27. 10:33:33
Szervusztok!

Valószínűleg ti is érzitek: Az előrehozott választás most a lehető legnagyobb gond lenne. Ha ugyanis a FIDESZ nyer, ami most valószínű, akkor felkészülhetünk arra, hogy amit lehet, megtesz azért, hogy a hatalmát hosszabb időre biztosítsa. Attól félek, hogy ebbe az alkotmánymósosítást igénylő lépések is bele fognak tartozni, ugyanis a FIDESZ programja jelenleg egy pontban merül ki: Orbán Viktor legyen a miniszterelnök. A válság megoldásáról nem beszélnek, mert nincs ötletük, azt hajtogatni, hogy "nem, nem, nem!", bárki képes, aki beszélni már alapszinten megtanult.

Ha viszont hatalomra jutnak, azt nem fogják adni. Életveszélyes helyzet lesz abból, ha elérik a céljaikat... de ha az emberek felfigyelnek arra, hogy most a FIDESZ jár úgy, mint régen Torgyán József, akkor még lehet kiút a szószból.

A gazdasági döntéseket pedig meg kellene hozni, de nem lesz senki, aki ezt fel meri majd vállalni. Egyetlen politikus van, aki bevállalná, de tőle meg már félnek, mint a tűztől, mert az együttműködés a következő választásokon biztos bukást jelent. Bokros Lajos egyszer már kihúzta az országot a bajból, utána viszont a FIDESZ mindent elszórt. Most megint hasonló lesz a helyzet, valaki átnyomja a kőkemány intázkedéseket, elkezd javulni a helyzet, aztán a FIDESZ zsebrerakja az eredményét, az ország meg még mélyebbre sűlyed, most már végképp tartalékok nélkül.
Alkotó szívek
Szép álmokat könnyeznek:
Világ születik.
Pontszám: 6.88
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3625 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
18. hozzászólás - 2009.03.27. 13:23:40
Reggel halgattam a rádiót, megint bezárnak egy gyárat, ami autóalkatrészeket gyárt, mert Ukrajnában olcsóbb a munkaerő. 300 ember az utcára kerül... Ha bármilyen reformot tud valaki csinálni, baromi gyorsan kéne, mert naponta történnek ehhez hasonló csődök, ahol a cég egyszerűen nem tudja a 100% adót kigazdálkodni.
Pontszám: 8.96
közellenségZelsamaFérfi
Végzetúr tanonc
17 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
19. hozzászólás - 2009.03.27. 13:50:49
a több 1000 miliárd hitelt amit felvett az ország nem kellene szétosztogatni a parlamentben hanem szépen kifizetni a gyárakat esetleg megvenni azaokat és még mi nyernénk rajta!
Pontszám: 5
kedvelt tagBirkaFérfi
Végzetúr mester
4520 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Politika, Gyurcsány, választások
20. hozzászólás - 2009.03.27. 14:32:14
Miklós a mai vállalat gazdasági hírcsokor:

-A válság ellenére nyílik a Tondach tetőcserépgyára (Világgazdaság)
-Metróval megy Kínába a Graboplast (Napi Gazdaság)
-Austrotherm: jó év lesz 2009 - A termelői árak esése miatt tavaly 600 millióval csökkent a hőszigetelő-gyártó vállalat forgalma (Világgazdaság)
-A cellulózpiac árai februárban tovább csökkentek (Papíripari Kutató Intézet)
-Csődhullám előtt a hazai IT-piac (Világgazdaság)
-Régiónkba tart az autóipar - A válság ellenére attraktív maradhat térségünk a nyugati cégek számára, még több beruházás jöhet (Világgazdaság)
-Ecostat: rosszabbak lettek a kilátások (Világgazdaság)
-Épülhet Gönyűn az E.On-erőmű (Napi Gazdaság)
-Teclima-tulajdonban a Zsolnay (Napi Gazdaság)
-Értékesítési igazgatókat nevezett ki a Matusz-Vad (Napi Gazdaság)
-Time: Magyarország a pénzügyi válság következő Izlandja? (Bankkártya Net)
-Hétfőn eldőlhet, tüntetnek-e a tejtermelők (Napi Gazdaság)
-Hetven millió forintos fejlesztést tervez az Agárdi Pálinkafőzde (MTI-Eco)
-Újraindítható a termelés koroncón - Árulják a konzervgyártó Horker-cégeket (Napi Gazdaság)
-A nap bukása - Felszámolják az Elekthermaxot (Napi Gazdaság)
-Innovációs díjat kapott az Electrolux Lehel Kft. (Világgazdaság)
-Újraindulhat a szörpgyár (Független Hírügynökség)
-Kivonul hazánkból az AAA Auto (Világgazdaság)
-Zwack, személyi, szervezeti változások, létszámleépítés -6% (A Zwack Unicum Nyrt. Igazgatóssága)

El bírod képzelni mennyire felemelő, amikor naponta kapsz egy ilyen csokrot arról, kik borultak meg...
Pontszám: 7.68
Oldal: 123456
Dobókocka - a sokoldalú kiegészítőAz Idő Kereke tovább forog! Megjelent a befejező trilógia utolsó része!