Felhasználónév: Jelszó:
Oldal: 1234567
Szerző
Topic neve: Everquest és World of Warcraft
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3429 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Everquest és World of Warcraft
21. hozzászólás - 2009.01.30. 12:50:05
Idézet: Kataaa - 2009.01.24. 14:40:43
Az EQ volt az alappillére az MMOknak ahogy említetted éppen e zért nem tartom helyesnek a WoWal való összehasonlítását már csak az idő különbségek miatt is.


Igazándiból nem a 2 játék grafikáját hasonlítottam össze, hanem magát a játékmenetet. Természetesen a WoWnak itt is előnye van, hiszen tanulhatott az EQ hibáiból, de én pont arra utaltam, hogy ezek ellenére is az EQ sok szempontból jobb játék volt. Az EQ és az EQ2 egyébként két totál eltérő játék, a nevükön kívül nem sok azonosság van. Az EQ2 irányába nem nagyon mennék el, szerintem bukás volt, a játék szabadságának túlzott korlátozása miatt. Az EQ-nak egyébként csúcspontján vmi félmillió játékosa volt, de két éve már "csak" 200,000, és ez azóta is tovább csökkent.

A grafikáról még annyit, hogy számomra nem az a "jó grafika" amikor egy játékban néhány szobát, helyszínt fotórealisztikus környezetben járhatsz be, de ahhoz, hogy ez akadás nélkül fusson, félmillió Forintos számítógép kell, és a dombokon túl nincs semmi. A WoW grafikájának nem tudom, mi a titka, de bárhányszor képes vagyok csak azt bámulni, ahogy a griff repül a táj fölött. Fenntartom az állításomat, hogy "lélegzetelállító", és biztos vagyok benne, hogy a sokmillió előfizetőt se a pif-puf reflexjáték harcrendszer fogta meg először.
Pontszám: 7.60
kedvencAnubysFérfi
Végzetúr tanonc
20 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Everquest és World of Warcraft
22. hozzászólás - 2009.01.31. 21:44:52
Én is játszom a WOW-al,3.éve és szerintem semmi gond nincsen a grafikájával!
Néha csak felültem a mount-omra és órákon keresztül bejártam a vidéket anélkül,hogy bármi említésre méltót csináltam volna!S higyjétek el van miben gyönyörködni!!!Tapasztalatból mondom!!!
A kérdés, ami néha elbizonytalanít, én vagyok őrült, vagy mindenki más? -Einstein-
Pontszám: 7.20
irritálóSnittFérfi
Végzetúr
52 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Everquest és World of Warcraft
23. hozzászólás - 2009.02.12. 19:12:40
Szia Miklós!

Nem olvastam végig a hszeket,csak a tiédet,tehát lehet,h többen írták már,amit én írtam,akkor előre is elnézést:D Tehát abból kell kiindulni,hogy a wow üzlet,és ahogy írtad az a lényeg,h minnél több embert minnél több ideig ügyfelének tudhasson. Az a mai hihetetlen mennyiségű előfizetés nem kis munka eredménye és itt nem "csak" programozásra,grafikusokra,etc gondolok...ha megnézed kik szerepelnek a reklámokban az mindent elmond (érdemes,mert nagyrésze elég kreatív/aranyos lett)...emellett az alkotókon és alkalmazottakon kívül rengetegen élnek belőle,van aki saját kis vállalkozást üzemeltet,van aki csak "cserélget",mint mi anno a HKKt és elmegy a pénzből hétvégén bulizni:D Még 1 dolog,ami megütött...EQt nem játszottam,wowot elég sokat,ezért tudom (és én is így csinálom 99%ban),hogy az emberek azért mennek egyedül,mert nagyobb kockázat elvesztegetni órákat egy hozzá nem értő,vagy teljesen értetlen csapatban,mint egyedül fejlődni megközelítőleg ugyanannyit kicsit gyengébb tárgyakkal,amikre ahogy te is mondtad nincs is igazán szükség. Persze az adott maximális szinten eléri az ember a határt...vagy az igazi játékot,ez attól függ ki milyen beállítottságú,milyen szerencsés,milyen csapatot talál. Tehát igazából ennek is,mint mindennek 2 oldala van.

Ui.: Pár éve már "ismerlek" és tudom,h nem v 1 buta ember,de amiket az általános (nem játékkal,filmmel kapcsolatos) blogokban írsz,azok nagyon ütnek:D Nem tudtam,hogy ennyire realista v (pozitív értelemben).
Szeretném megkérni az összes idióta barátomat, hogy pontozzon le, ezáltal elérhetek végre valami negatív rekordot is
Pontszám: 7.50
mindenki kedvenceFilakovszkyFérfi
Végzetúr poronty
2 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Everquest és World of Warcraft
24. hozzászólás - 2009.02.28. 17:44:08
Szia Miklós

Nekem még mindíg az EQ a favorit.
Haverokkal kik annak idején játszották velem eggyütt, néha elnosztalgiázgatunk
Még mindíg emlékszem mikor Veenie-vel meg Tarkumi-val kalandoztuk
Meg a kis Tinyworm-re, kitől olyan sokat tanult az ember fia. A mai napig köszönöm neked a sok tanítást.
Fikusz (Gaired)
A hozzászólást Filakovszky módosította 2009.02.28. 17:45:06-kor
Pontszám: 7.50
kedvelt tagNari77Férfi
Végzetúr mester
1091 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Everquest és World of Warcraft
25. hozzászólás - 2009.03.27. 13:58:15
Uhh, rég olvastam ilyen jó bejegyzést, lehet elkezdek újra blogokat olvasni
Pontszám: 7.50
kedvencBuyoutFérfi
Végzetúr tanonc
12 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Everquest és World of Warcraft
26. hozzászólás - 2009.03.28. 00:59:29 (Válasz Micsudi #16 hozzászólására.)
Idézet: Typhoon - 2009.01.26. 09:37:50
Idézet: Shiako - 2009.01.26. 08:41:09
Idézet: Typhoon - 2009.01.25. 23:37:43
Viszont amiről nem írtál és nagyon más se szokott írni róla az a story. Na ez az a dolog ami a WOW-nak nincs.


Eddig ezt próbáltam leírni. Akkor rosszul. :respect:

Jaj. A WoW-nak évtizedekre visszanyúló sztorija van, Pár könyv és rengeteg oldalnyi 'lore', háttértörténelem kapcsolodik hosszá. Pl. Lich King és Arthas, Illidan, Medivh történetei, amik folytatásában te is részt veszel és átéled a játékban. Éppen ez a WoW egyik erőssége. A grafikája pedig a Warcraft-világra tipikusan jellemző. Nem akartam offenzívnak tűnni, csak elég sokat töltöttem el a játékban és pl. engem ezek a dolgok fogtak meg, úgy éreztem meg kell védenem
Pontszám: 7.75
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3429 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Everquest és World of Warcraft
27. hozzászólás - 2009.04.20. 15:33:10 (Válasz Nari77 #25 hozzászólására.)
Idézet: Nari77 - 2009.03.27. 13:58:15
Uhh, rég olvastam ilyen jó bejegyzést, lehet elkezdek újra blogokat olvasni


Köszönöm

A WoWnak egyébként tényleg jó története volt, sokáig engem sem érdekelt, csak tápolgattam, de amikor beleolvastam, nagyon tetszett.

A WoW egy sikeres vállalkozás modellje, rengeteg pénzt hozott, és ennek egy részét visszaforgatták abba, hogy nagy számú fejlesztést csináljanak folyamatosan, és ezzel elégedetté tegyék a játékosokat. Ami igazán hihetetlen volt számomra, hogy bevezettek egy ún. achievement rendszert, ami alapvető zsákutcának tűnt, mégis működik. Bármit érsz el a játékban, arról készül egy feljegyzés, amit utólag megtekinthetsz. Semmi táp nincs az egészben, nem jár érte jutalom, mégis a játékosok tekernek, hogy teljesitsék az összeset. Gyakorlatilag olyan, mintha lenne egy halom küldetés, amiért semmiféle jutalom nem jár. Amikor végigjátszottad a játékot, nem azt mondod, hogy unom, nincs újabb cél: vannak célok, csak ettől már nem fejlődik a karaktered. Eddigi pályafutásom tapasztalatai alapján azt mondanám, ez senkit nem fog meg, de mégis, működik a dolog.
Pontszám: 6.27
fórumozóDr_FaktorFérfi
Végzetúr mester
852 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Everquest és World of Warcraft
28. hozzászólás - 2009.04.20. 15:39:05
a WoW azt maga a sátán segítette Blizzardéknak...durva dolog...keményebb mint a drog..ha eccer rákapsz és sikerül azonosulnod Azeroth világával akkor beszippant és évek telnek el úgy hogy észrese veszed...én pontosan ezért mindig is távol tartottam magam tőle...pedig tudom hogy nagyon brutál fullos egy játék...bár az is igaz hogy blizzardék keze közül szar még nem került elő...

az achievement cucc pedig akárhol is csinálják sok embert késztet rá hogy teljesítse ugyanígy a különföle kis jelvények vagy bármik...apróságok ezek de a neten ezek az igazi statuszszimbolumok...az embernek azkell hogy megprobáljon dolgokat elérni és ezek igényesen szépen feltüntetve legyenek hogy léássák ki ő és mit ér...ezé bolondul mindenki a kvízolimpiáért és a viadalért is mer jelvény jár érte...
Nevem...Shaktor...Sharab Shaktor...V1
Pontszám: 5.80
kedvelt tagNari77Férfi
Végzetúr mester
1091 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Everquest és World of Warcraft
29. hozzászólás - 2009.04.20. 15:42:01
Ezek az achievement-ek nagyon jó ötletek, nagyon sok játékban láttam már. Az egyik kártyajátékban meg csak és kizárólag ilyenek voltak, és ilyen kis medálokat kaptál érte, amik amúgy semmire nem voltak jók. Minden achievementsnek 5 szntje volt, és az 5ödiknél kaptál egy uniq kártyát, de ahhoz, hogy azt megkapd kb 1 évig kellett játsz a játékkal (de nem azért a kártyáért játszottak az emberek, mindenki tudta, hogy addig sosem jutnak el). Én is csak azért játszottam vele, hogy ezeket teljesítsem, és jó volt. Ezt amúgy itt a végzetúrban is meg lehetne oldani.
Pontszám: 7.50
kedvelt tagApollonoidFérfi
Végzetúr tehetség
117 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Everquest és World of Warcraft
30. hozzászólás - 2009.04.20. 18:13:20
Az achievementekért kapsz achievement pontokat, amiért pl. mountot, kisállatot, tabardot lehet venni, nem is beszélve a név elé betehető címről. Wowot én kifejezetten a szerepjáték miatt játszom, és tényleg jó története van, amit a 'raidekkel' csak lerombolnak. Volt egy csomó szereplő a történet során, akik a szívünkhöz nőttek, és most két dologra jók:
1.Adnak egy sima küldetést, amilyet bármely más NPC.
2.Megölhetők, és tárgyakat dobnak, mint bármelyik boss, az is amit most talált ki Blizz. Tehát története inkább csak volt a WoW-nak.
Pontszám: 7.50
kedvencStubbFérfi
Végzetúr mester
284 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Everquest és World of Warcraft
31. hozzászólás - 2009.04.21. 10:57:17
Vagy egy hétig szenvedtem, mire megcsináltam a "Make love not warcraft" acsit... A lényege, hogyha megölsz egy másik játékost, oda kell szaladnod a hullájához és megölelni! a /hug paranccsal, mielőtt feltámadna a temetőben. Namármost én hunterként messziről ölök. Mire odarohanok, hogy ölelgessem, hát nem feltámadtak a szemetek...
"Ha egy férfi és egy nő csókolóznak, az a romantika.
Ha ott van a nő férje is, akkor lesz a dráma.
És ha közben még énekelnek is, na az az opera..."
"A hős holtan esett össze. Ezt később nagyon sajnálta, de akkor már nem volt mit tenni."
Pontszám: 7.50
fórumozóShadowcrossNő
Végzetúr poronty
1 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Everquest és World of Warcraft
32. hozzászólás - 2009.04.24. 20:34:22
Bocshogy beszólok de én nagy WoW kocka vagyok és hát láttam néhány olyan beírást amikben az volt hgoy nem eléggé izgalmas meg ilyenek. Lehet, hogy az elején tényleg nem de a végén olyan lvl 70- körül már átmehetsz egy máik világba, mostmár lvl 80nál mehetsz különflée csodás helyekre, tehát egyszóval nagyon jó. Ezenfelül azis jó hogyha benne vagy egy guildba akkor már úgymond "összeszokhatsz" velük, ha sokszor vagy fent és mentek raidbe akkor már volt olyan ahol mindenkit sorba indítottak vagy kettesével erősség szerint. Ezenfelül a grafikája valami állati, és a különböző castok képességei is lenyűgözőek. Ezenfelül ha figyelembe veszed hogy mennyit kelett ezen dolgozni meg minden akkor igazán nem semmi úgy az egész!
Pontszám: 5.40
fórumozóNeonFluxFérfi
Végzetúr
72 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Everquest és World of Warcraft
33. hozzászólás - 2009.05.05. 15:54:36
Ez mind szép és jó, de a WoW is sokat vesztett fényéből...
A történet az engem is megfogott,de maga a játék nem...unalmas szörny ölögetés órákig

Most már egy pár F2P (free to play vagyis ingyenes) játék szerény véleményem szerint lelökte a WoW-ot a trónról...

Csak meg kell nézni a Perfect World-öt a 2 Moons-t vagy egyéb ingyenes MMORPG-ket és rá lehet jönni, hogy a WoW még a kiegészítőivel sem veheti fel velük a versenyt...

Akár történetben,akár élvezhetőségben vagy játékmenetben egy 2D-s(lásd Maplestory) vagy egy 3D-s (sorolhatnék ide sokat de a Perfect World és a Silkroad tartozik a legjobbak közé) is simán kenterbe veri a WoW-ot...

Üzleti szempontból persze a WoW hozta a legtöbb pénzta konyhára ,és Blizzard jól meg is szedte magát vele...De most már amit nyújtani tud, az nagyon kevés, ahhoz képest,hogy mennyire kibővült a piac és mennyi P2P illetve mennyire sok F2P játék van...
Pontszám: 7
kedvencDrevanFérfi
Végzetúr
78 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Everquest és World of Warcraft
34. hozzászólás - 2009.05.05. 19:53:30
Na azért a Blizzardot sem kell félteni. Lehet hogy a WoW már kicsit kezd berozsdásodni, de biztos vagyok benne, hogy miután a StarCraft 2 és a Diablo 3 végra napvilágot látnak újra nekiállnak a a WoW-van bütykölni.

Nem vagyok nagy wowos, csak keveset játszottam 21es szintig egy tört szerveren, de borzasztó unalmas volt még úgy is, hogy haverokkal mentünk. Egyszerűen nem nyújtott olyat, mint a Starcraft első(!) része. Pedig az már több, mint 10 éves játék, de most szinte az ICCupról jövök, mert haverokkal StarCraftozunk egy kiadósat.

Az viszont most nagyon nem tetszik, hogy a StarCraft 2-t a Diablo 3 miatt napolják... Ezek viszont tagadhatatlanul a Blizzard részéről olyan ütőkártyák lesznek, amikkel a játékipar évekig küzdeni fog. Legalábbis nálam a Blizzard embléma már garantált sikert jelent. Az eddigi játékaik is évekre előre meghatározták a játékipar fejlődését. (Lásd: a sok kattingatós Diablo-klónt)

Legutóbb a Warhammer Online megjelenésekor féltettem a WoWot kicsit, de a WotLK úgyltászik felvette a versenyt vele. A többi, ingyenes mmo viszont tényleg végja alatta a fát, gondolok itt a már előttem megemlített Perfect Worldre például. Az elég vagány, főleg az Untamed faj. Még ha el is tekintünk attól, hogy ingyenes, még úgy is simán nyújt annyi szórakozást, mint egy WoW... Grafikáról nem is beszélve. (StarCraft fanként nem szívügyem a grafika elhihetitek, de ha már mmo-znék, akkor igenis nézném) a WoW is szép, de van szebb. Helyesbítek, inkább azt mondanám szerethetőbb:D

Nem fogok irdatlan összegeket online-malacok leölésére kiadni. (Az igazi malacé élvezetesebb.) A StarCraft 2-t viszont szeretném eredetiben a polcomon látni.
Attól, hogy a kacsa nem tud úszni még nem biztos, hogy a víz a hülye...
Pontszám: 7.50
kedvelt tagKrazusFérfi
Végzetúr tehetség
105 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Everquest és World of Warcraft
35. hozzászólás - 2009.05.06. 20:36:07 (Válasz Shiako #13 hozzászólására.)
Idézet: Shiako - 2009.01.26. 08:41:09
Idézet: Typhoon - 2009.01.25. 23:37:43
Viszont amiről nem írtál és nagyon más se szokott írni róla az a story. Na ez az a dolog ami a WOW-nak nincs.


Eddig ezt próbáltam leírni. Akkor rosszul. :respect:


Még nem olvastam végig a hozzászólásokat, de ezen kiakadtam.
A Warcraftnak beleértve a WoW-ot is hatalmas háttértörténete van. Egy rakatt könyv ebből 7-et le is fordítottak magyarra, 3 képregény magyarul, kitudja hány angolul, és hatalmas háttértörténet a játékon belül, és a neten is megtalálható. Ezenkívül 5 "+könyv" olvasható a Blizzard honlapján, és még sok honlapon.
http://www.viccbazis.gportal.hu
Pontszám: 5.40
fórumozóAtomcsigaFérfi
Végzetúr poronty
2 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Everquest és World of Warcraft
36. hozzászólás - 2009.05.06. 21:04:27 (Válasz Typhoon #18 hozzászólására.)
Aki aztmondja hogy a WoW szép az nem játszott az EQ2vel ilyen egyszerű:)
De ha pontosan akarunk fogalmazni akkor a WoW a gyerekeknek van kitalálva az EQ pedig a felnőtteknek!
szvsz
Pontszám: 5.83
fórumozóEliteninjaFérfi
Végzetúr mester
957 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Everquest és World of Warcraft
37. hozzászólás - 2009.05.07. 07:06:43
A wowban pont az a jó, hogy nincs nagy gép igénye és nem kell levenni a grafikát ahhoz, hogy fusson még akkor sem, ha nem vlm csúcsszuper masinád van. Egyedüli játék amivel játszom(VU-n kívül:D) a legjobb az, hogy szabadon mozoghatsz, arra emerre csak akarsz és mindig van mit csinálni. Az új kiegészítőt nagyon elrontották(Lich King). Az újítások persze jók és ötletesek, de a PVP-t nagyon elrontották benne(ezért nem is játszom csak a BC-vel:)) Számos olyan része van a játéknak amit nagyon jól megcsináltak, mondjuk én élek-halko a pvp-ért és instázni nem szeretek(nem tom ez kinek mit mond) de egy jó kis BG-nél nincs jobb:D Nagyon eltalálták ezt a játékot. Fórumot nem nagyon olvasok, mert arra nincs sok időm, de amint megláttam a WoW feliratot ide kattintottam:P


Horda 4ever!!:D
V1:Eliteninja
Pontszám: 4.14
népszerűShiakoFérfi
Végzetúr mester
388 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Everquest és World of Warcraft
38. hozzászólás - 2009.05.07. 09:14:15 (Válasz Krazus #35 hozzászólására.)
1., Azért a WoW könyvek kiadása és a játék indulása között itthon volt némi csúszás. :think:
2., Akkor most nekiállok olvasni, és majd 1-2 év múlva megyek játszani, amikor jól megértettem a háttértörténetet. :respect:
Üdv:
Gabi
Pontszám: 7.50
fórumozóEliteninjaFérfi
Végzetúr mester
957 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Everquest és World of Warcraft
39. hozzászólás - 2009.05.07. 13:33:25
Akkor ne mondjátok azt, hogy nincs háttértörténet. Egyébként a játékból is sokat meg lehet tudni, ha nem csak az accept quest gombot használja vlk:)
V1:Eliteninja
Pontszám: 4.25
népszerűShiakoFérfi
Végzetúr mester
388 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Everquest és World of Warcraft
40. hozzászólás - 2009.05.07. 15:14:26 (Válasz Eliteninja #39 hozzászólására.)
Elnézést, hogy én abban az időben próbáltam ki, amikor még tervben sem voltak magyar nyelvű könyvek. És még hónapokig nem. :respect:
Üdv:
Gabi
Pontszám: 7.50
Oldal: 1234567
HKK - Zén minikiegészítő: Zén Legendái: KödrelikviákAz Idő Kereke tovább forog! Megjelent a befejező trilógia utolsó része!