Felhasználónév: Jelszó:
Szerző
Topic neve: Jelenlegi fejlesztések
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3635 hozzászólás
Profil megtekintése
Jelenlegi fejlesztések
1. hozzászólás - 2013.04.03. 13:45:11
Szeretnék egy kis tájékoztast adni nektek a jelenleg zajló és rövid távon várható fejlesztésekről, változásokról.

A mai nappal nekerült a játékba az a lehetőség, hogy a karakterek világok között mozoghassanak. V1, V2 és V3 között bárhogyan, ill. V5-ről V1,V2,V3-ra. További részletek:
http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,849.0

Jelenleg azon dolgozunk, hogy csökkentsük a szerver terhelést. Korábban elég sok optimalizálást hajtottunk végre, ill. az adatbázist egy külön szerverre helyeztük át, de ez sem volt elég, ezért most a világokat is szét fogjuk osztani több szerver között. Remélhetőleg ezt 1-2 héten belül sikerül megvalósítani, és ez látványos teljesítménynövekedéssel jár.

Top prioritással dolgozunk a V4-es Feladatok okozta problémán. A feladatok tervezésekor nem láttuk sajnos előre, hogy egy 3x sebességű, újonnan induló világon bizonyos feladatok (állateledel az első néhány napon, energiakristályosító építés stb) nem lesznek teljesíthetőek, és az ősköves dekrétum csak egy végső vészmegoldás volt a Feladatokhoz, nem pedig egy kötelező dolog. A húsvéti ünnepek és a gyors fejlődés miatt sajnos mire reagálni tudtunk volna a problémára, a világ már el is hagyta ezeket az alacsony szinteket. A legegyszerűbb megoldás, amit ki tudtunk találni, hogy alacsony szinten (10. szintig) a feladatok ne csak őskőből, hanem lélekgyémántból is kiválthatóak legyenek. Ezt hamarosan megvalósítjuk, de szeretnénk a mostani V4-eseket is kárpótolni akik közben a 10. szintet már elhagyták. Ezért a mostani V4-en kivételesen ez a lehetőség jóval tovább fog majd élni, nemcsak 10. szintig.

Több különböző játékos igényre való reagálásképp született meg egy új fejlesztés, a napi ajánlatok. Egyrészt, többen jelezték hogy bizonyos tárgyakat, erőforrásokat a játékban nehezen, vagy csak szerencsétől függően lehet beszerezni, és szükség lenne alternatív lehetőségekre. Másrészt, régi igény volt, hogy a kiégett őskövekkel is lehessen valamit kezdeni. Harmadrészt, a napi rutinoknál már a kezdetek kezdetén szerettünk volna minden nap egy egyedi, kedvezményes vásárlási lehetőséget kínálni. A végső fejlesztés úgy néz ki majd, hogy a napi rutinok oldalon minden nap lehetőséged lesz 1 tárgy megvásárlására. Az ajánlott tárgy minden nap más lesz, véletlenszerűen választjuk ki egy táblázatból, viszont egy hónapon belül minden tétel sorra kerül. Tehát minden megjelenik majd, csak a sorrend nem lesz kiszámítható. Lesznek tételek, amelyek minden hónapban, lesz olyan, ami egy hónapban többször, és olyan is, ami csak kéthavonta jelenik meg. A tételek jelentős része kiégett őskőért is megvásárolható, de egy része csak őskőért. Igyekeztünk elkerülni a "kényszertápolást", tehát a listán a csak ősköves tárgyak között főleg olyanok vannak, amelyek kényelmet, gyorsítást stb. adnak, ill. olyanok, amelyek más módon is kiválthatóak, de azért lesz 1-2 prémium tétel is, mint pl. relikviakupon, mivel erre is jelentős igény volt részetekről. Ez a fejlesztés hamarosan bekerül a játékba.
Pontszám: 8.73
népszerűCraslorgFérfi
Végzetúr mester
11552 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
2. hozzászólás - 2013.04.03. 13:53:20
Két kérdés:
- Portyalistás - egyre idegesítőbb és a szövifórumon is az egyik panaszok tárházaként szolgáló - bug javítása mikorra várható?
- Kémkedés lebutítása mikor lesz megszüntetve? (Jelenleg már nem csak a kémgömbös játékosokat zavarja, de egységesen mindenkit, mert nem valós információt ad a karakterről, holott arra lett kitalálva a játék legelején.)
Pontszám: 9.10
fórumozóViszok009Férfi
Végzetúr mester
3922 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
3. hozzászólás - 2013.04.03. 13:59:50
http://www.youtube.com/watch?v=WCkOmcIl79s

Valahogy ez jutott eszembe, kezdek "winnie"-sedni... o.O
» Tulok «

- Nem kell több kincsesláda, távozz tőlem SáTáN!!!
Pontszám: 5.30
kedvencBecksimFérfi
Végzetúr tehetség
202 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
4. hozzászólás - 2013.04.03. 14:02:53 (Válasz Miklós #1 hozzászólására.)
V4 feladatokkal kapcsolatban:
Szerintem a 10. szint kevés (legalábbis v4-en), nekem most 14. szinten ugyanolyan probléma a kristályosító és az aréna is, és szerintem a legtöbb játékosnak 20. szinten is probléma lesz. (rendben, hogy most végig lesz lehetőség, de ezt már a jövőre nézve írom) Az idomíts be 3 állatot pedig végig problémás lesz, mert szerintem v4-en mindenki (logikusan) max 1-3 állatot idomít be az egész szerver folyamán, nem szintenként hármat. E helyett jobb lenne valami állatelfogós feladatot betenni.
Másrészt pedig az LGY költséget nagyon óvatosan kell meghatározni, mert kis szinteken a kalandok is borzasztó kevés LGY-t adnak.
Pontszám: 8.13
népszerűBinikeFérfi
Végzetúr tehetség
197 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
5. hozzászólás - 2013.04.03. 14:31:06
V4 feladatok: Elég gyenge kompenzáció ahhoz képest menyi kavicsot áldoztam fel olyan feladatokra amiket ilyen kis szinten nem is lehetett megcsinálni.
Eszek egy kis babot, aztán csapom neked a szelet

V2: JohnCoffey
V3: JohnnieSkywalker
V4: Kukucs; JohnnieSkywalker, JohnCoffey, Gombóc Artúr
Pontszám: 8.28
kedvencKvnoemiNő
Végzetúr mester
844 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
6. hozzászólás - 2013.04.03. 14:33:39 (Válasz Miklós #1 hozzászólására.)
Idézet: Miklós - 2013.04.03. 13:45:11
Több különböző játékos igényre való reagálásképp született meg egy új fejlesztés, a napi ajánlatok. Egyrészt, többen jelezték hogy bizonyos tárgyakat, erőforrásokat a játékban nehezen, vagy csak szerencsétől függően lehet beszerezni, és szükség lenne alternatív lehetőségekre...

Szabadna tudni, hogy mégis milyen tételekről van szó? Ez így eléggé aggasztóan hangzik.

...de azért lesz 1-2 prémium tétel is, mint pl. relikviakupon, mivel erre is jelentős igény volt részetekről...

Relikviakupon megvehető...?
V6 - Ludmilla, Árral Szemben
Pontszám: 8.07
kedvencSmaragd HollóFérfi
Végzetúr tehetség
124 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
7. hozzászólás - 2013.04.03. 14:34:07
Csatlakozva az előttem szólóhoz, a V4-en teljesíthetetlen feladatok kiváltása szintenként 20-30 őskövet vett igénybe. Ez 10 szinttel számolva 200-300 őskő. Itt a Szolgáltató részéről illik a kompenzáció lehetőségét mérlegelni, az elköltött őskövekkel arányosan. Javaslataim:
- A nyerteseknek felajánlott 100 őskő mennyiségének megnövelése, hogy csökkentsük a V4 költségeit
- Más, a játékban felhasználható erőforrás biztosítása kompenzációként
V5 - Smaragd Holló
Pontszám: 8.70
népszerűKiaphetFérfi
Végzetúr tehetség
207 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
8. hozzászólás - 2013.04.03. 14:44:01
Egyetértek az előttem szólóval, igencsak sok követ "kellett" beletolni hogy olyan feladatokat kelljen kiváltani ,ami egy induló szerveren megoldhatatlan ,lévén nincs meg a megfelelő épület ,karakterszint,stb.,
Kiaphet - V5
Humbleness,Sturdiness,Wisdom
Pontszám: 8.25
kedvencSmaragd HollóFérfi
Végzetúr tehetség
124 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
9. hozzászólás - 2013.04.03. 14:55:15
Példa V4, 14. szint feladatokból:

Idomítsd be 3 állatot
Harcolj az arénában
Vásárolj őskövet töltsd az energiakristályosítót
Teljesíts 2 küldetést

Ez így 40 őskő és ez így ment az előző szinteken is...
V5 - Smaragd Holló
Pontszám: 8.06
népszerűBinikeFérfi
Végzetúr tehetség
197 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
10. hozzászólás - 2013.04.04. 10:56:55
Lehet tudni hogy mikortól fog élni a lélekgyémántos feladatkiváltás. Most léptem szintet és hát elég vicces megint

Harcolj arénába
Kavicsokat tegyél kristályosítóba
2 zsák jutalom VT-ből (gyors világon is 14-15 nap eleinte a VT) Vicces mikor 3 nap alatt készen van az ember a VT-vel lép 10 szintet és 5-ször kéri feladatként.
3 állat idomítás
10 szerencsekerék pörgetés

ez egy versenyszerveren jó pár nap. Nekem most pl még minimum 4 nap lenne. Ha azokat a feladatokat amiket épület megléte nélkül meg lehet csinálni (pl kerék és VT). Ezalatt lemaradnék.

11 napja megy a szerver. azt hiszem megint 20%-al csökkent a következő V4 játékosainak száma. Drága és átgondolatlan. És még lehúzó is.
A hozzászólást Binike módosította 2013.04.04. 11:15:10-kor
Eszek egy kis babot, aztán csapom neked a szelet

V2: JohnCoffey
V3: JohnnieSkywalker
V4: Kukucs; JohnnieSkywalker, JohnCoffey, Gombóc Artúr
Pontszám: 8.73
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3635 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
11. hozzászólás - 2013.04.04. 14:41:48
A Feladatok a V4 már ki is válthatóak LGY-vel. 10. szintig (szint+3), 11-20. szintig (szint+3)*1,5, 21. szinttől 30-ig pedig (szint+3)*2 lélekgyémánt a költség. Az idomítós küldetés új verziója is mindjárt felkerül, 20. szint alatt csak 1 idomítást, 20-39. szintig 2 idomítást, stb fog kérni a program.
Viszont lenne egy kérdésem felétek: a szövetségi épületek (kristályosító, aréna) miért teljesíthetetlenek? Nem lehet ezeket ere a szintre felhúzni? Ha így van (de akkor valaki vezesse le nekem legyen szíves), akkor viszont ez nemcsak V4-en, hanem mindenhol probléma, akkor ezeknek a minimum szintjét feljebb kell tolni.
A kompenzációról: ebben a helyzetben egyértelmű, hogy mi hibáztunk, és mindenképpen szerettem volna valamiféle kompenzációt adni. Azt viszont ne felejtsétek el, hogy a Feladatok alapvetően csak LE-t adnak és néhány apróságot, végrehajtásuk nem kötelező (persze nyilván akkor jó a játék, ha meglehet őket csinálni). Ha valaki úgy döntött, hogy ha nem lehet megcsinálni, hagyja a fenébe, vagy esetleg megállt, erőforrást költött stb. hogy teljesiteni tudja, az hátrányba kerülne, ha most visszaadnánk az őskövet annak, aki úgy döntött, áldoz erre. Ezért mondtam, hogy talán fairabb kompenzáció az, hogyha 30. szintig szabadon lehet LGY-vel kiváltani a feladatokat, és ezzel remélhetőleg elég sok őskövet meg tudtok spórolni. De amit írt itt valaki, hogy a végső jutalom is legyen valamivel több őskő, szerintem még ez is bele fog férni. Nem szeretném, ha bárki rosszul érezné magát az egész incidens miatt, amit még egyszer, sajnálunk.

Közben a Napi ajánlatok is bekerült, a Napi rutinok oldalon megtaláljátok.
Pontszám: 8.42
kedvencQuellonFérfi
Végzetúr mester
2859 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
12. hozzászólás - 2013.04.04. 14:42:57
Megjelent a Napi rutinok oldalon a Napi ajánlat.
Nekem elsőre 5 őskőért 10 szubplazma.
Más tapasztalatok?
V1 - Quellon
V6 - Hannibal
Átvehető karakter részletekért kattints ide.
Pontszám: 8.37
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
13. hozzászólás - 2013.04.04. 14:47:17 (Válasz Miklós #11 hozzászólására.)
Idézet: Miklós - 2013.04.04. 14:41:48
Az idomítós küldetés új verziója is mindjárt felkerül, 20. szint alatt csak 1 idomítást, 20-39. szintig 2 idomítást, stb fog kérni a program.


Tehát 180. szinten 18 idomítás?
Pontszám: 7.06
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
14. hozzászólás - 2013.04.04. 14:48:11 (Válasz Quellon #12 hozzászólására.)
Dettó. Lehet, hogy egységes mindenkinek?
Pontszám: 7.06
kedvencQuellonFérfi
Végzetúr mester
2859 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
15. hozzászólás - 2013.04.04. 14:50:34 (Válasz Miklós #11 hozzászólására.)
A szövi épületeket V4-en azért "nem lehet" felhúzni ilyen alacsony szinten, mert kőkemény verseny folyik a 2 tábor közt (még ha nem is látványos) és minden ami nem az erőforrás szerző szakik maxolását segíti elő, hanem esetleg még hátráltatja is az káros a verseny végkimenetelét nézve. Építeni erőből csak akkor fognak V4-en amikor már az EF, speki, TT, építés és egyebek elértek egy bizonyos szintet, addig nem.

Ugyanez a verseny ami kötelezővé tette a feladatokat V4-en. Annyi plusz LE (és CSP az első 7 szinten) van belőle, hogy simán eldöntheti a versenyt, ha az egyik fél csinálja a másik meg nem.
És aki gond nélkül kidekázhat minden küldit a feladatokból minden szinten minden jutalmat összeszedve ezáltal az mondanom sem kell mekkora előny azzal szemben aki ezt nem tudja megtenni ugye?

Röviden, ennél sokkal profibban is le tudják írni páran.
V1 - Quellon
V6 - Hannibal
Átvehető karakter részletekért kattints ide.
Pontszám: 8.91
népszerűAlendaarFérfi
Végzetúr mester
1999 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
16. hozzászólás - 2013.04.04. 14:59:00 (Válasz Kocos #13 hozzászólására.)
Nekem eddig mindegyik idomítós feladatom szint/10 volt (14, 15, 15).
V3 Thalia - ex-Vihar Lovag, Illuminati Lovagjai
V1 Alendaar - ex-Gaia, Azúr Légió
Nyugodtan pontozz le, ballisztikus ívben tojok rá!
Pontszám: 7.04
népszerűLebufe001Férfi
Végzetúr mester
586 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
17. hozzászólás - 2013.04.04. 15:04:42 (Válasz Kocos #14 hozzászólására.)
Nekem is, több világon is, szóval egységes.
V6 - Thilysius

Csatlakozz a Végzetúr Discord szerverhez: https://discord.gg/bpqYAUwGJ7
Pontszám: 6.28
kedvencKvnoemiNő
Végzetúr mester
844 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
18. hozzászólás - 2013.04.04. 15:18:17 (Válasz Kocos #13 hozzászólására.)
Idézet: Kocos - 2013.04.04. 14:47:17
Idézet: Miklós - 2013.04.04. 14:41:48
Az idomítós küldetés új verziója is mindjárt felkerül, 20. szint alatt csak 1 idomítást, 20-39. szintig 2 idomítást, stb fog kérni a program.


Tehát 180. szinten 18 idomítás?

Nem. A leírtak alapján 180-199. szintig 10 idomítás jön ki. Nekem stimmel is, 100-119-ig 6-nak kell lennie, annyi is lett. (106. szintű vagyok)
V6 - Ludmilla, Árral Szemben
Pontszám: 8.71
kedvencBecksimFérfi
Végzetúr tehetség
202 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
19. hozzászólás - 2013.04.04. 15:33:35 (Válasz Quellon #15 hozzászólására.)
Pontos leírtad, hogy mi a helyzet.
V4 speciális eset, nehezen fordulhat az elő, hogy 13. szinten felvesznek egy szövibe ahol mondjuk van már 3-4 25. szintű kari, aki már felhúzott ezt-azt, nekem csak a kúttal kell megküzdenem, és oké vagyok. itt nagyjából együtt halad mindenki, és az elején muszáj agresszívan szakizni, különben a végén hoppon maradsz.
(Ez az Lgy kiváltás nagyon kellett, köszönjük.)
Pontszám: 8.13
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3635 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
20. hozzászólás - 2013.04.04. 15:45:46
Az idomitás 1+szint/20, de maximum 8 állat.

Igen, a napi ajánlat ugyanaz mindenkinek.
Pontszám: 8.42
Dobókocka - a sokoldalú kiegészítőAz Idő Kereke tovább forog! Megjelent a befejező trilógia utolsó része!