ez érdekes........annak aki esetleg nem találkozott volna mondjuk lazac kaviárral:
http://arbat.hu/index.php? page=shop.product_details&category_id=6&flypage=flypage.tpl&product_id=171&optio n=com_virtuemart&Itemid=72&lang=hu
finom
a rák kaviár leginkább a keleti kultúrában fordul elő.....de megtalálható pl az Auchanban is.....nem finom
.. erre csak egy két sushi étlapot találtam ahol előferdül
http://www.lagunasushi.hu/index.php? product_id=100&page=shop.product_details&category_id=14&flypage=flypage_new.tpl& option=com_virtuemart&Itemid=3&vmcchk=1&Itemid=3
a tokot nem kell magyarázni
....nos?....te az infót, miből merítetted hogy csak a tokhalfélék ikráit hívják így?
....persze távol áll tőlem a vita....max írok egy másikat....csak nem értem
"Kaviár: ez az elnevezés egy világszerte elismert delikáteszt takar, mely nem más mint bizonyos halfajták enyhén sózott ikrája. A nemzetközi etikett szerint pezsgőhöz kiskanállal illik fogyasztani, az oroszok azonban inkább vastag szendvicsre kenve és vodkával kedvelik. Egyébként ők és Irán a legnagyobb előállítói (a genovai Caviar House, az egyik fő szállító szerint a kaviár ára nemsokára megközelíti a brilliánsokét).
A laikus alapvetően két fő fajtát különböztet meg: a fekete és a vörös kaviárt. A szakember ezt úgy mondaná, hogy tokhalfélék és lazacfélék ikrája: az előbbi számít értékesebbnek, különösen a vizáé. Színe a sötétszürkétől a mélyfeketéig váltakozik, minél nagyobb szem?, annál drágább. A vörös ikrákat főleg lazacfélékből nyerik, a méret és a szín elég változó: a legnagyobb szemek mintegy borsszem nagyságúak, színük pedig világos, áttetsző narancs – de vannak egészen élénkpiros, aprócska szem?ek is, más halfajták ikrái. A vörös kaviár változatai közül a nem túl nagy méret?, világos narancsszín? lazacikra számít a legjobbnak. A kaviár a feldolgozás módja szerint is felosztható: lehet szemcsés vagy préselt."
mod: more info