Idézet: Cseroki - 2009.09.11. 13:02:22
Szerintem a multi üzlethálózatokat ki kellene paterolni az országból, hiszen ezek az országnak nem hajtanak hasznot, ezzel szemben teljesen tönkre teszik a termelő ágazatokat(pl:élelmiszeripar,mezőgazdaság) A MAGYAR vállalkozásoknak teret kellene adni és a bürokráciát a tizedére csökkenteni, mert agy vállalkozás beindításakor legalább 40-en tartják a zsebüket a semmiért.
.
Picit lekéstem a témáról egy dolgot muszáj megjegyeznem, mert állandóan ezt szajkózzák
Én dolgoztam már multinál, és dolgoztam az általad említett MAGYAR vállalkozónál is.
Óriási különbség van a kettő között. Amíg a multi befizeti az adót, a bérek utáni járulékokat, addig a MAGYAR vállalkozók 95% vagy feketén dolgoztat, vagy mindenkit minimálbérre jelent be és a különbözetet zsebből fizeti vagy adót csal és trükközik. A lényeg, hogy adót szinte alig fizetnek.
Szóval lehet szidni és utálni a multikat, de tetszik/nem tetszik, rengeteg embert foglalkoztatnak, az adóbevételek jelentős része is tőlük származik, és miattuk nem omlott még össze a gazdaságunk.
Szerintem a multi üzlethálózatokat ki kellene paterolni az országból, hiszen ezek az országnak nem hajtanak hasznot, ezzel szemben teljesen tönkre teszik a termelő ágazatokat(pl:élelmiszeripar,mezőgazdaság) A MAGYAR vállalkozásoknak teret kellene adni és a bürokráciát a tizedére csökkenteni, mert agy vállalkozás beindításakor legalább 40-en tartják a zsebüket a semmiért.
.
Picit lekéstem a témáról egy dolgot muszáj megjegyeznem, mert állandóan ezt szajkózzák
Én dolgoztam már multinál, és dolgoztam az általad említett MAGYAR vállalkozónál is.
Óriási különbség van a kettő között. Amíg a multi befizeti az adót, a bérek utáni járulékokat, addig a MAGYAR vállalkozók 95% vagy feketén dolgoztat, vagy mindenkit minimálbérre jelent be és a különbözetet zsebből fizeti vagy adót csal és trükközik. A lényeg, hogy adót szinte alig fizetnek.
Szóval lehet szidni és utálni a multikat, de tetszik/nem tetszik, rengeteg embert foglalkoztatnak, az adóbevételek jelentős része is tőlük származik, és miattuk nem omlott még össze a gazdaságunk.
A multi persze,hogy bejelent.mert amit kifizet utánnad azt egyrész az állan bácsitól visszakapja, másrészt pedig áron alul vásárolja fel a termékeket a magyar termelőktől és cégektől. ezzel lehetetlenné teszi őket.
A multi adókedvezményt kap és a hasznot kiviszi az országból, nincs arra kötelezve, hogy a bevétel mondjuk 70% fordítsa bérfejlesztésre (persze nem a vezetőkre gondolok) vagy magyar kistermelőket támogasson vele.
Ezzel szemben a magyar vállalkozó NEM kap adókedvezményt, ha tisztességesen bejelent ami haszna lenne azt elviszi tőle az a "jó" áallam bácsi különböző formában (iprűzési adó és társai)
plusz ott van a nyakán rengeteg senkiházi a különböző hivatalokban akik csak a markukat tartják
a semmiért.
A magyar cégek az indulás első percétől fizetnek mindenért teljesen mindegy, hogy munkahelyet teremt vele.
Nem védem a vállalkozókat, de a multik több kárt okoznak az ország gazdaságának, mint amennyit látszólag használ.
Miért vágták ki szabolcsban az almafákat?Miért öntötték a multik elé a dinnyét tonna szám?