Hozzászólások - Hollofernyiges
Oldal: 1
Dátum: 2009.01.06. 23:55:25
Nem beszélve arról hogy az izlandi=skandináv, szóval már három potenciális jó válasz is van.
Dátum: 2009.01.06. 17:56:10
"lejjebb kell adni a szinvonalbol."
Nagyon igaz. Én ennek a kérdésemnek az eredményein lepődtem meg
Ki jelenleg Ausztria királya?
Habsburg Ottó
II. Albert
*Nincs is királya Ausztriának
III. Leopold
A kérdésre eddig 20 jó és 10 rossz válasz érkezett.
Jó persze, aki becsapós kérdést tesz fel ne csodálkozzon ha becsapódnak.
Nagyon igaz. Én ennek a kérdésemnek az eredményein lepődtem meg
Ki jelenleg Ausztria királya?
Habsburg Ottó
II. Albert
*Nincs is királya Ausztriának
III. Leopold
A kérdésre eddig 20 jó és 10 rossz válasz érkezett.
Jó persze, aki becsapós kérdést tesz fel ne csodálkozzon ha becsapódnak.
Dátum: 2008.12.31. 10:07:08
Szerinted a teljes magyar populáció hány százaléka játszik malmot? A nyugdíjasok talán még emlékezhetnek rá...
Ezt a kérdést én is speciálisoztam volna (bár most nem én voltam
Ezt a kérdést én is speciálisoztam volna (bár most nem én voltam
Dátum: 2008.12.30. 22:37:21
Nem látok bele a könyvelésbe, de ha Madridban 3.60 euró egy napijegy, nem három hanem tíz-tizenkét metróvonalra, talán a BKV is kihozhatná 1500 Ftnál kevesebből. Prágában is kb feleannyi a buszjegy mint nálunk. És hát amikor egy masszívan veszteséges -közlekedési- vállalat igazgatója napi ötvenezerért lízingel autót és amikor botrány lesz belőle a tulajdonos önkormányzat csak megsimogatja a buksiját hogy azért ezt óvatosabban kéne, akkor az ember gyanakodni kezd hogy nem feltétlenül a nullszaldó erőltetése a fő feladata annak az igazgatónak. Vagy említhetném azt is hogy a honvédség privát őrző-védő kftkkel őrizteti az ojjektumait.
Ezzel együtt a tömegközlekedés nem feltétlenül egy elavult valami, csak jól kell csinálni. Tokióban is busszal-metróval jár ez emberek 90%a, pedig anyagilag kicsit jobban vannak eleresztve mint mi. A népek alapvetően opportunisták, ha autópályákat, utakat fejlesztenek és azzal gyorsabb/kényelmesebb akkor autózni fognak, ha van jó tömegközlekedés akkor azzal mennek. De hát pld Pestről Debrecenbe lemenni is kocsival olcsóbb mint vonattal ami megint csak nonszensz.
Ezzel együtt a tömegközlekedés nem feltétlenül egy elavult valami, csak jól kell csinálni. Tokióban is busszal-metróval jár ez emberek 90%a, pedig anyagilag kicsit jobban vannak eleresztve mint mi. A népek alapvetően opportunisták, ha autópályákat, utakat fejlesztenek és azzal gyorsabb/kényelmesebb akkor autózni fognak, ha van jó tömegközlekedés akkor azzal mennek. De hát pld Pestről Debrecenbe lemenni is kocsival olcsóbb mint vonattal ami megint csak nonszensz.
Dátum: 2008.12.30. 12:52:06
Speciel a BKV (meg a MÁV meg egyéb állami vállalatok) azért is állnak úgy ahogy, mert rajtuk keresztül finanszírozzák a pártokat. Tanácsadói, lízing, stb szerződéseket adnak politikaközeli cégeknek, aztán a veszteséget kiegyenlítik a költségvetésből. Rendszerbe épített korrupció.
Dátum: 2008.12.30. 07:38:02
Hogy hívják az új-zélandi őslakosokat?
Mauri
Berber
Aboriginal
Numida
Maori de ha szőröznék az aboriginal-bennszülött is jó válasz lehetne.
Mauri
Berber
Aboriginal
Numida
Maori de ha szőröznék az aboriginal-bennszülött is jó válasz lehetne.
Dátum: 2008.12.15. 17:52:42
"Korunk emberetol elvarhato, hogy a kolloidkémiai alapfogalmaival tisztaban legyen?"
Olyan szinten elvárható hogy tudja mi történik ha mondjuk lisztet meg vizet összekever. Számítástechnikából meg hogy tudja bekapcsolni a gépet meg ikonokra klikkelni. Felhasználói ismeretek, Kóc De mind1, ez valamennyire offtopic itt.
Olyan szinten elvárható hogy tudja mi történik ha mondjuk lisztet meg vizet összekever. Számítástechnikából meg hogy tudja bekapcsolni a gépet meg ikonokra klikkelni. Felhasználói ismeretek, Kóc De mind1, ez valamennyire offtopic itt.
Dátum: 2008.12.15. 09:11:42
"Portyázni nem szoktam. Szövetségbe sem léptem be"
Pont a játék lényegét hagyod ki, nem csoda hogy unod..
Pont a játék lényegét hagyod ki, nem csoda hogy unod..
Dátum: 2008.12.15. 08:12:23
"Egyebkent a kerdes elfogadhatosaga vitathato, de az nyilvan nem lehet erv, hogy te (Almacsut) nem jartal szamtechre."
Akkor jöhetnek kolloidkémiai meg limnológiai kérdések is? Mert én meg azt tanultam...
Akkor jöhetnek kolloidkémiai meg limnológiai kérdések is? Mert én meg azt tanultam...
Dátum: 2008.12.14. 16:09:19
Berakom az én verziómat a félreértések elkerülése végett:
Hány holdja van összesen a Naprendszer kőzetbolygóinak (a Plútó már nem számít bolygónak)?
Hány holdja van összesen a Naprendszer kőzetbolygóinak (a Plútó már nem számít bolygónak)?
Dátum: 2008.12.14. 16:08:05
"A Naprendszer kőzetbolygóinak összesen hány holdja van?
1
2
3
4 *
„A Naprendszer négy kőzetbolygója közül egyedül a Földnek van holdja (…)” /www.mimi.hu/csillagaszat/kozetbolygo.html/
Tudtommal a Földnek csak egy holdja van."
Én tettem nemrég fel egy ilyen kérdést, csak másképp volt megfogalmazva, masok voltak a válaszlehetőségek és a helyes válasz is a három. Úgyhogy vagy valaki ellopta a kérdésemet vagy a reklamáló idézte helytelenül.
1
2
3
4 *
„A Naprendszer négy kőzetbolygója közül egyedül a Földnek van holdja (…)” /www.mimi.hu/csillagaszat/kozetbolygo.html/
Tudtommal a Földnek csak egy holdja van."
Én tettem nemrég fel egy ilyen kérdést, csak másképp volt megfogalmazva, masok voltak a válaszlehetőségek és a helyes válasz is a három. Úgyhogy vagy valaki ellopta a kérdésemet vagy a reklamáló idézte helytelenül.
Dátum: 2008.12.12. 12:19:45
"Az alábbiak közül melyik NEM magyar találmány?
Szintetikus vér (művér)
Sakkozógép
Aszpirin*
Hologram
Ööö, hát szívesen megmagyaráznám, de úgy gondolom felesleges, mert max. 2 perc alatt utána lehet nézni. (ajánlom mindenkinek, igyekeztem érdekes találmányokat beletenni) Az ilyen kérdéseknek pont ez a lényege, hogy az ember TANULJON"
Speciel a művér történetét ismerem kicsit közelebbről és (bár a wikipédiában benne van) egyrészt nem magyar találmány, másrészt nincs is még kész. Mesterséges vért már évtizedek óta próbálnak csinálni, a magyar verzió sincs még működő fázisban, nyulakban működött, klinikai próbát tudtommal még nem csináltak. Nagy sajtóhype volt körülötte pár éve, kicsit korábban a kelleténél.
Szintetikus vér (művér)
Sakkozógép
Aszpirin*
Hologram
Ööö, hát szívesen megmagyaráznám, de úgy gondolom felesleges, mert max. 2 perc alatt utána lehet nézni. (ajánlom mindenkinek, igyekeztem érdekes találmányokat beletenni) Az ilyen kérdéseknek pont ez a lényege, hogy az ember TANULJON"
Speciel a művér történetét ismerem kicsit közelebbről és (bár a wikipédiában benne van) egyrészt nem magyar találmány, másrészt nincs is még kész. Mesterséges vért már évtizedek óta próbálnak csinálni, a magyar verzió sincs még működő fázisban, nyulakban működött, klinikai próbát tudtommal még nem csináltak. Nagy sajtóhype volt körülötte pár éve, kicsit korábban a kelleténél.
Dátum: 2008.12.12. 12:06:34
Szerintem ez már kicsit szőrözés, külön definíciózás szerint is egyértelmű hogy elemi állapotról és normál körülményekről van szó, jelölni csak az eltérést kéne, különben az öt perc válaszolási időből elmenne 1 perc csak a kérdés elolvasására. Lehet hogy túl jószívű vagyok, de szerintem -azon kívül hogy túl könnyű- nincs baj a kérdéssel.
Dátum: 2008.12.11. 17:02:09
Túltárgyalva
Dátum: 2008.12.11. 16:29:37
Ki lett a 2008-as HKK nemzeti bajnok?
Csernus Dávid
Panyik Zoltán
Sass Tamás
Magyar Attila
Azt hiszem ez spec kategória.
A konyhasót pedig nátrium-kloridnak kell helyesen írni, jó az eredeti kérdés.
Csernus Dávid
Panyik Zoltán
Sass Tamás
Magyar Attila
Azt hiszem ez spec kategória.
A konyhasót pedig nátrium-kloridnak kell helyesen írni, jó az eredeti kérdés.
Dátum: 2008.12.11. 14:51:20
Hol van a kutya?
Nincs is sehol!
Nem tudni!
Na itt van a kutya elásva!
Az asztal alatt!
Hadd ne kommentáljam, törölni.
Nincs is sehol!
Nem tudni!
Na itt van a kutya elásva!
Az asztal alatt!
Hadd ne kommentáljam, törölni.
Dátum: 2008.12.10. 12:14:22
"Melyik országban hivatalos nyelv a ladin?
Németország
Olaszország
Oroszország
Spanyolország
A ladint elég sok országban beszélik"
Csak Olaszországban meg Svájcban. Nem elírás, a kérdés jó.
Németország
Olaszország
Oroszország
Spanyolország
A ladint elég sok országban beszélik"
Csak Olaszországban meg Svájcban. Nem elírás, a kérdés jó.
Dátum: 2008.12.10. 08:35:47
Ki volt Mária Terézia?
Angol királynő
Francia királynő
*Osztrák Magyar monarhia uralkodoja
Magyar királynő
Jó kis becsapós kérdés lehetne ha a magyar királynő lenne a megjelölt helyes válasz (és helyesen lenne írva az Osztrák-Magyar Monarchia ami Mária Terézia idejében még nem létezett). Törlés vagy javítás plz.
Angol királynő
Francia királynő
*Osztrák Magyar monarhia uralkodoja
Magyar királynő
Jó kis becsapós kérdés lehetne ha a magyar királynő lenne a megjelölt helyes válasz (és helyesen lenne írva az Osztrák-Magyar Monarchia ami Mária Terézia idejében még nem létezett). Törlés vagy javítás plz.
Dátum: 2008.12.04. 08:45:48
Boldog születésnapot, Cyra
Dátum: 2008.12.03. 16:41:21
Nekem ez a kérdésem esett ki 3 nap után:
Melyik viking király uralta Dániát, Norvégiát és Angliát?
Véresfejszéjű Erik
Széphajú Harald
Villásszakállú Sven
Gonosz Arnulf
Nem mondom hogy feltétlen vágnia kell mindenkinek a koraközépkori történelmet, csak jók ezek a nevek és hát fél perc wikipédia...
Melyik viking király uralta Dániát, Norvégiát és Angliát?
Véresfejszéjű Erik
Széphajú Harald
Villásszakállú Sven
Gonosz Arnulf
Nem mondom hogy feltétlen vágnia kell mindenkinek a koraközépkori történelmet, csak jók ezek a nevek és hát fél perc wikipédia...
Oldal: 1