Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - MIvan

Dátum: 2009.08.04. 20:04:17
Hajrá!
Volt egy ilyenem még régen:
Mire alapul, a méter ma érvényben levő definíciója?
a) a Föld kezdő délkörén mért kerülete
b) a vörös kadmium hullámhossza
c) a 86-os tömegszámú kripton izotóp sugárzása
d) a távolság amit a fény vákuumban megtesz

Elismerem, hibáztam, nem írtam dátumot, de ez még az első kérdéseim egyike.
És okulásul a méter definicióinak alakulása az évek során.

1791: A Föld Párizson áthaladó délkörének negyvenmilliomod része.

1927: A méter az a távolság, amely a vörös kadmium hullámhosszának 1 553 165,13 szorosát teszi ki 15 °C-on, 760 torr nyomáson, a levegő 0,03% C02 tartalmánál, g=9,80665 m/s nehézségi gyorsulás mellett.

1960: A 86-os tömegszámú kripton izotóp 2p10 és 5d5 energiaszintjei közötti átmenetnek megfelelő, narancsszínű sugárzás hullámhosszának 1 650 763,73-szorosa.

1983: Az a távolság, amelyet a fény vákuumban 1/299 792 458 s alatt tesz meg
Idézet: Réce90 - 2009.08.03. 22:23:39
Egy sötét szobába fiókjában 24 kék és 24 piros zokni van (nem párban). Hány zoknit kell kivenni ahhoz, hogy biztosan legyen 2 azonos színű?
25
2
4
3

Ha jól számoltam 26.??Vagy nem??

Nagyon nem. Csak 3-at.
Dátum: 2009.07.28. 09:15:30
Idézet: Murdock - 2009.07.28. 07:49:12
Kivéve én, aki semmit nem kapott Az ajánlás megjött, de a kamrából semmi. Pont az a 15 ember nem csinált semmit vasárnap, akiket elhurcoltam?

A kamra ma reggeli terméséhez mi köze van annak, hogy vasárnap ki mit csinált?
Idézet: Csagary - 2009.06.26. 19:55:55
Melyik város nem Borsodi?

Nyékládháza
Szendrő
Mezőcsát
Csenger

A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
Kérdésed az értékelők szerint érdektelen lexikális tudásra hivatkozott.

kb 10 hasonló kérdést rakta már fel mind elsőre jó lett ,és kb 100at láttam már amit más rakott fel.................miért lett ez lexikális ma már?elég nehéz olyan kérdést felrakni ami nem is nehéz nem is könnyű és ne is szerepejen már az adatbázisban

Pont azért nem jó mert már rengeteg ilyen van bent.
Valamint a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy x isten háta mögötti, jelentéktelen csupmi kis falu, konkrétan melyik megyében van, ezért érdektelen lexikális.
De szép is lenne, ha valaki kicsit megritkítaná az ilyen kérdéseket.
Dátum: 2009.06.24. 09:28:34
Mikor lesz legközelebb Magyarországon választás (miniszterelnöki)?
2020
2010
2012
2009

Feltehetőleg akkor, de azért még történhetnek addig érdekes dolgok.

Mi az, ami nélkül működhet egy számítógép?
Processzor
Tápegység
Alaplap
Hűtőventillátorok

Amíg el nem füstöl...

Létezik Magyarországon boszorkányszövetség?
nem tudom
buta kérdés
igen
nem

Melyik nem egy autómárka?
Gilera
Ford
Mercedes
Audi
Dátum: 2009.06.23. 21:15:04
Idézet: Mucika - 2009.06.23. 20:51:53
Az alábbiak közül, hol van még Magyarországon (Budapestet kivéve) Hősök Tere nevű tér?

Szentjakabfalva
Miskolc
Kalocsa
Jászberény

Rossz, hibás kérdés!!!! Budapesten (és Miskolcon) kívül van még Hősök tere pl. Tatán és Pécsett is...

Olvassunk is kérem! "Az alábbiak közül"
A kérdés a felsorolt 4 városra vonatkozott, és nem az ország/világ összes többi városára ahol még előfordul ilyen nevű tér. Ebbe kár volt belekötnöd.
Az már más tészta, hogy a kérdéses információ szerintem az érdektelen lexikális tudás kategóriába tartozik. Ezzel természetesen nem kívánom megbántani a Miskolciakat, és elnézést kérek ha mégis országos hírü a miskolci Hősök Tere.
Idézet: Piot - 2009.06.23. 13:32:24
Az 1848. március 15-i forradalomnak hány magyar áldozata volt?

nulla
27
több mint 100
500 körül, nincsennek pontos adatok

Kérdésed az értékelők szerint érdektelen lexikális tudásra hivatkozott.

Ez miért kapott rossz értékelést? Én még úgy tanultam, hogy a 48as vértelen(!!) forradalom történelmünk egyik legnagyobb tette volt.

Az indoklás lehet, hogy mellé ment, viszont a rossz értékelés megállja a helyét.
Ne írd válasznak, hogy 'nulla'! Mivel számtalan rossz kérdés igénytelen válaszaként szerepelt már, szinte törvényszerűen vonzza a rossz értékelést. Írd helyette inkább azt, hogy 'egy sem, mert vértelen forradalom volt', és akkor nem csapja ki a biztosítékot az értékelőknél.
Igazítsd hozzá a többi választ is, hogy kicsit igényesebben nézzen ki, és szerintem át fog menni.
Dátum: 2009.06.23. 16:48:53
Pérmium tagként a beállítások oldalon a képfeltöltésnél.
Én nem engedtem volna át.
Dátum: 2009.06.22. 21:50:16
Idézet: Magusocska - 2009.06.22. 17:28:02

Tudjátok hogyan lehet a kákán is csomót keresni?
Egyszerű.
Olcsón kell venni, és drágán eladni.

Bocs az off-ért, de a sok baromság között ez jól esett.
Dátum: 2009.06.12. 22:23:59
Hányas szintüen lehet venni bűvös acélpajzsot??????????????
9
7
4
6

Több okból is törlendő, pl mert hiányzik a helyes válasz ( 8 ).
Idézet: Zamzara - 2009.06.02. 11:16:32
Gugli ha mondom segit a gondon.
http://www.jellemrajzok.com/csillagjegyek/ikrek.php

És mennyi primitív válasz van elfogadottként a játékban, csak ma találkoztam, "hejessirássi" hibával, az értékelés zavaró válasz alternatívák tömegével.

Ergo ezt diszkriminációnak tekintem...

Én pedig egy hasznos folyamatnak, melynek célja, hogy egyre kevesebb primitív/hibás/stb kérdés kerüljön be. A már bekerült rossz kérdések nem hatalmaznak fel senkit arra, hogy feltegyen egy újabbat.
Idézet: Jessy - 2009.06.01. 13:41:34
Hány karikás játékoknak hívják az Olimpiát?

3
6
5
9

Ez mi a fenéért hibás?Nem azt kérdeztem,hogy mennyi 1+1!Az utóbbi jó néhány kérdésemet rossznak ítélték,bár volt olyan amit azért mert már szerepel,de mióta kell lexikális tudás Széchenyi István születési dátumához?Persze az nem hülye kérdés,hogy ki írta a legtöbb fantazi regényt,vagy,hogy bizonyos számítógépes játékok közül melyik windowsos játék stb.

Mert elég jó példa a primitív kérdésre.
Amik láthatóan téged is zavarnak.
Csak azt nem értem, akkor mi bajod azzal, ha valaki megakadályozza, hogy egy újabb bekerüljön.
Idézet: Nyuu - 2009.05.31. 16:58:57
Az egyéb Listában a Fórum felett mi található(bal oldalt)?

GY.I.K.
Prémium Tagság
Őskövek
Ajánlás

Aki erre azt jelölte,hogy rossz vagy hibás kérdés, vagy nagyon idióta,hogy felfogja, vagy csak szivatni akar..

Én voltam. És elismerem hibáztam.
Simán rossznak jelöltem, törlés helyett.
Márpedig ezt érdemli az összes ilyen végtelenül primitív kérdés.
Dátum: 2009.05.24. 13:54:21
Ki írta a Talpra Magyar cimű verset?
Petőfi Sándor
Ady Endre
Váci Mihály
Kosztolányi Dezső

Biztosan valami becsapós kérdés akart lenni, és lemarad a jó megoldás.
Legalábbis remélem, mert az nagyon durva lenne, ha a kérdés a Nemzeti dalra vonatkozna, csak a kérdező nem tudná a címét.
Dátum: 2009.04.16. 10:49:38
Idézet: Jeriko - 2009.04.16. 07:11:26
Javaslom, olvasd el a hozzászólásokat, mielőtt válaszolsz. Például erre:
Idézet: Jeriko - 2009.04.15. 17:35:59
Mi fel fogjuk építeni a háború tornyát.

elég érdekes ezt válaszolni:
Idézet: MIvan - 2009.04.15. 18:45:28
TGY is felhúzhatja a háború csarnokát, nem tíltja meg senki.

Hát bocs, de akkor ezt nem értem:
Vége a háborúnak, kezdődik a 21 nap béke. TGY nem tud se portyázni, se kamrázni, az erre fejlesztett szakértelmek semmire nem jók, a top karakterek minimum napi 20k LE veszteséget szednek össze, állatokat nem lehet fenntartani (morálgondok) stb.
Dátum: 2009.04.15. 18:45:28

Pár napja írtam belső fórumunkra:
- Azúr és Elit felhúz 5-ös béke csarnokát, hadat üzennek TGY-nek, majd buzogányt vezsnek a kezükbe és békésen kamrázzák egymást. TGY bármelyiket üti, az 50 győzelem órák alatt összejön (mert nem tudnak mást ütni). Vége a háborúnak, kezdődik a 21 nap béke. TGY nem tud se portyázni, se kamrázni, az erre fejlesztett szakértelmek semmire nem jók, a top karakterek minimum napi 20k LE veszteséget szednek össze, állatokat nem lehet fenntartani (morálgondok) stb. Ez alatt Elit és Azúr halálra tápolják egymást toronnyal, kínzókamrával, de még akár lebeszélt affinitásos csatákat is kockázat nélkül tudnak csinálni.

TGY is felhúzhatja a háború csarnokát, nem tíltja meg senki.
Ott a 3-as opció, amivel a háború csarnokkal rendelkező szövetség tagjai, békeidőben is támadhatók.
Dátum: 2009.04.15. 00:26:06
Idézet: Aurri - 2009.04.14. 17:37:05

3) Svájci rendszer 4-6 fős csoportokkal, ahonnan első 2-3 jut tovább az egyenes kisesébe. Ala TF olimpia. Miért? Akinek esélye sincs vagy simán pechből kizúg első körben mert első körben besorsolják ellene pl Nephilát, annak is legyen némi játékélménye legaslább a csoportkörök idejére. Másrészt lehetne úgy hogy csoportelsők csoportmásodikkal kerülnek össze a kiesésben ezért lenne némi súlya csoportoknak is, talán reálisabb eredmények születnének és nem fordulhatna elő hogy a a kategória két fő esélyese első körben kiesik, és az sem hogy van egy sokkal gyengébb ág mint egy másik.

7) 2 nyert meccset esetleg legjobb 8-tól v 4-től be lehetne vezetni addig ne, had legyen esélye azoknak is akiknek a random istenség nélkül esélye sem lenne (random minden versenyen van, kezdve a pókerrel, a profi focin át a forma1-ig. Ez se legyen kivétel csak mert számítógépes játék. Papírforma csak elméletben létezik, mert sokszor beleszól a sors (itt: random). Aki megméretteti magát annak ezt el kell fogadnia.

Akkor már inkább csoport meccsek 8 továbbjutóig, onnét pedig 'Double elimination'.
A lényeg röviden: Amikor valaki elveszíti az első meccsét, nem esik azonnal ki, hanem átkerül a vígaszágra, és ott folytatja. Ha vígaszágon is veszit, akkor kiesik. Tehát nem egy hanem két vereség kell a kieséshez. A grand finalét az elődöntő, és vígaszág győztese játsza. Az utóbbinak természetesen két győzelem kell, hogy kiüsse az előbbit, mivel neki még nincs veresége, míg a vígaszágról érkező egy vereség után búcsúzik, mivel neki már az lesz a második. (kicsit bővebben, angolul, ábrával: http://clanbase.ggl.com/column.php?nid=23)

6) Kategóriák számának növelése, gigászi 4-5-6 szintet átölelő kategóriák megszüntetése, felosztása. Nem igazán sikerült sok játékost meggyőznötök affelől, hogy magasabb szinteken a szint nem annyira szignifikáns (sőt 4-5 szint különbséggel csomagolhat is, hacdsak nem extrém szintvisszamaradott). Javasolom a kategóriák egységes 2 szinternkénti felosztását. Ez tervezhető, átlátható és vállalható. (esetleg a legkisebb szinteken maradjon meg az 1 szintenkénti csoportbesosztás). A probléma a magasabb szinteken ténykedő kevsebb játékosból adóddott anno, de ezen túlhaladott a játék, ne miattuk szívjon mindenki más aki elérte ezeket a szinteket. Az extrém kevés nevezővel induló kategóriák (99,9%-ban legfelsőbb szintek) esetleges összevonása még be lehet iktatva a rendszerben.

Jogos.

8 ) Nyeremények: ne csak a győzetesek legyenek jutalmazva hanem legalább a dobogósok (bronzmeccs is! ). Hasonlóként tudom ezt elképzelni mint a kvízmedált. A 2. és a 3. is kap vmit csak jelentéktelenebb, inkább jelképes medált (+1-2 akármi). Szóba került a bajnoki medál átalakítása is, +1 összTO helyett, permanenesen növeljen egy nem LÉ növelő/nem harci szakit.

A medál lebutítása viszont nagyon nem jó ötlet. Jelen formájában jutalom, és valóban hasznos. Elég idegesítő lenne, ha adna egy teljesen felesleges és a karakternek haszontalan, esetleg káros szakértelmet. Engem pl nagyon zavarna már +1 szinguláris ismeretek is.

+1) Szvsz: A bajnokokat sztem tovább szivatni talán nem kellene, ők az eredményeikért megdolgoztak. A -5TÖ/medál pont elég szivatás. Nem lehet mindenki bajnok. De aki mégis az akar lenni, az igenis izzadjon meg érte keményen!

Így van.
Dátum: 2009.04.12. 19:30:09
Egy viadalt megnyerni annak kell, aki kiemelkedik, jobb mint az átlag.
Ha addig csűröd-csavarod a szabályokat, hogy a bajnoki címet az arra érdemesek helyett az átlagos vagy átlag alatti képességüeknek adod, az a bajnokság meggyalázása.
Dátum: 2009.04.12. 19:13:25
- Adjon minden szintje +1 háború slotot. 5-ös háború csarnokkal 10 háborút indíthasson egyszerre a szövetség. (bontást csak akkor engedni, ha utána nem lesz több háborúja mint a megengedett)

- Növelje szintenként 10%-al a zsákmányt. Ez a hatás az ellenfél béke/háború csarnokával adódjon össze. Tehát ha az ellenfél béke csarnoka csökkentene 20%-t, de a támadónak van 5-ös háború csarnoka, akkor legyen +30% zsákmány. Ha mindkét félnek van 5-ös háború csarnok, akkor +100%.

- Minden háborúban töltött teljes nap, a csarnok szintjének megfelelő %-al növelje a zsákmányt. Azonnali (24 órán bellüli) kapitulációnál ez még nem ad semmit, de ha mondjuk a háborúnak a 16. napon van vége, tehát eltelt 15 teljes nap és mindkét félnek van 5-ös háború csarnoka, akkor ez növelje meg még 15*(5+5) azaz 150%-al a zsákányt. (az előző szintenkénti 10%-on fellül, tehát ez esetben összesen a normál zsákmány 3,5-szerese legyen a tét)

- Csökkentse a kötelező békét. Ha az ellenfélnek nincs béke csarnoka akkor szintenként 8 órával. Ha van, akkor elöször a béke csarnok által adott időt csökkentse szintenként 168-ról 8 órára. Tehát a 2-es béke csarnok által adott 2 hét békét a 2-es háború csarnok 16 órára csökkenti, a 4-es háború csarnok pedig semlegesíti.

- Az építési költsége az akadémiás épületeké szerint alakuljon, hogy ne nagyon érje meg a lebontásával taktikázni.