Dátum: 2011.01.05. 13:55:22
Idézet: Viszok009 - 2011.01.05. 11:24:37 De, mintha abban benne lenne, hogy "legrégibb", de nem akarok kötözködni!
Igy igaz. De az nem datum, ha datumra kerdezne, az sztem is lexikalis lenne. Mondjuk ez is hatareset a spec iranyaba (inkabb a tuloldalrol), de semmikepp sem datum.
Dátum: 2011.01.05. 11:17:40
Nem is datumra kerdezett, hanem tora.
Dátum: 2011.01.03. 13:55:46
Idézet: Craslorg - 2011.01.02. 14:28:51 Az őskő az egyetlen, ami bevételi forrás a fejlesztőknek, ebből tudják fenntartani a játékot és fejleszteni. Nem fogják ingyenessé tenni az őskőszerzést. Jelenleg aukciós házban van relikvia, ami által az energiakristályosító őskövet ad kiégett helyett, illetve a V4-es szerver győztesei kapnak. Emellett nincs rendszeres lehetőség őskőre. Fél évente a találkozón kedvező áron lehet venni, illetve talán szeptemberben 1 hétig a mindenkori évfordulón van rá plusz 20% kedvezmény (illetve 20%-kal több követ kapsz, mint amennyit kapnál).
Husvetkor is.
Dátum: 2010.12.31. 22:07:41
Idézet: Ariel - 2010.12.31. 18:09:03 Idézet: Ricskosz - 2010.12.31. 13:55:32 az entitásnál pl csak a wikiről lehet megtudni, hogy milyen szintnél milyen tábla van. aki csak lépked kedve szerint, nem fogja a szükséges tárgyakat elérni
Erre tipikusan elég a wiki. Én például több mint 8 hónapja nem tudom a wikiből kikeresgélni, hogy milyen tárgyat szerezzek meg legközelebb, mégsem érzem, hogy emiatt tönkremenne a karakterem, vagy lemaradásba kerülnék bárkihez képest. Ráadásul amióta visszahívható epikus is létezik, már elrontani sem lehet végérvényesen a dolgot.
Sok info hianyzik a jatekbol, de aki ezt a ver egyszeru logikat nem tudja visszafejteni, hogy a targy szintje 10 lenyszint utan ugrik 5-ot, annak szerintem hiaba is lenne leirva nem olvasna el. Olyan dolgokat amik tapasztalati uton kiderithetoek nem kell leirni. az a jatek felfedezesehez tartozik, az infokat szerezze be mindenki ahogy tudja, es safarkodjon vele ahogy joesik. Amirol inkabb kene info az a jatek motorja.
Simán el tudnék képzelni egy Konstruktor menüpontot, ahol egy bölcs gnóm osztan meg veled újabb infókat szintlépésenként. Regélne a szerencse szerepéről, a található tárgyak eloszlásáról, az erőbónuszról, a taumaturgiaáról, a mentődobásról, az elnyelésekről, a krtikus ütésekről stb. Azokat a dolgokat fejtené ki ami nem egyértelmúen visszafejthető. Ezt aztán akinek kedve van olvasgatná, akinek ez elveszi a játék izét az meg nem, mint ahogy én sem olvasom a legendát.
(Ne kerdezd meg miert ekezetes az egyik bekezdes, en sem tudom.)
Dátum: 2010.12.29. 12:57:37
Idézet: Darah - 2010.12.29. 10:25:21 Játékosok közül önkéntes jelentkezéses alapon mentor rendszer.
Ezzel van am egy gond. Honnan tudod, hogy aki mentornak jelentkezik nem fog hulyeseget mondani a kezdonek? Nem feltetlen kitolasbol, de akar azert is.
Dátum: 2010.12.28. 20:18:56
Idézet: Offsboy - 2010.12.28. 19:56:40 Idézet: Ariel - 2010.12.28. 19:14:49 A 10 milliós lélekkút nyílván túlzás, ahogy az építés miatti karaktergyengülés is túl van dramatizálva.
Magas szerencsével minden egyéb tulajdonságtól függetlenül 30% eséllyel ki lehet védeni az ellenfél varázslatait és közelharci támadásait.
Egy kis korrrekció: Jóval magasabb szerencsével a varázslatot valóban 30%-ban véded, de a közelharcot 40%-ban.
Ez a szamomra kisse hihetetlennek tuno informacio honnan szarmazik?
Dátum: 2010.12.28. 20:16:14
Idézet: S0laris - 2010.12.28. 15:10:33 Idézet: Tiha - 2010.12.28. 10:02:39 Nehogy már a mi hibánk legyen, hogy "normális ütemben" játszunk! Ok, a VF is a játék része, de nem kezdetektől. SZóval azért, mert ti szándékosan behúztátok a kéziféket, attól még van egy réteg, aki továbbra is abban az ütemben halad, mint a játék indulása óta. (igen, sajnos egyre kevesebben vannak, pont az ilyen hozzáállás miatt)
Tiha, V1-en csak az AL rántott ki minden épületet (piramist és HT-t kivéve, persze). A felhúzott épületek előnyt termelnek nektek jelenleg is, ez nem elég? Kéne még több előny? Időt kell adni a többi szövetségnek, hogy ne az legyen, hogy jön egy épületcsomag, egy szövetség kihúzza pár hónap alatt, a többi meg évek múlva sem jut el oda (legalább a toplista első oldala el kéne jusson oda, hogy kész az épületcsomag jórésze, mielőtt jön egy új fejlesztés, ehhez képest te úgy kérsz további fejlesztéseket, hogy a top 5 Roninnak már igencsak foghíjas az épületlistája).
az új épületeket nem kötötte szinthez, így egy viszonylag alacsony szintű top szövitag óriási előnyhöz jut anélkül, hogy komolyabban megeröltette volna magát. Ezt is vedd számításba.
No lassuk sorban.
Gyakorlatilag a Tyrant is kimaxolt mindent. A szovetsegek javabol viszont (titelet a kivetelnek) hianyzik az aktivitas es az elszantsag, hogy ennek kozelebe erjen. Jopar esetben a kepessegek messze meghaladjak azt amit a szovetseg eler, de egy csomoan meg mindig fogfajosan adnak ki epitesre barmennyi LE-t vagy ugy erzik a magia novelese nem eri meg. Szinten megjegyzendo, hogy az epitesnel az abszolut es nem a relativ LE termeles szamit.
Logikaddal miszerint hagyni kell a tobbi szovetseget felzarkozni, ugy velem, nagyon veszelyes vizekre evezunk. Ilyen alapon ha az IQ-m 10-zel magasabb, mint barki mase, akkor ne novelhessem tovabb, hagyjam a tobbieket felzarkozni nem? Jo persze sarkitok, en is javasoltam olyan fejlesztest, hogy legyenek a jatekban olyan visszacsatolasok, amik a felzarkozast segitik. Epuletek eseteben szerintem erre nem az lenne a megoldas, hogy ne lehessen ujat epiteni, hanem az, hogy a felepitett epuletekben valo lemaradas fuggvenyeben kapjanak 0-50% konnyitast a kisebb szovetsegek. Persze csak ovatosan. Nem lenne praktikus, ha az a strategia alakulna ki, hogy hagyjuk a masik szovit eloremenni, es egy hettel utana mi 30%-kal olcsobban huzhatjuk ugyanazt. A toronynal mar mukodik valami hasonlo.
Azzal, hogy bizonyos epuleteket szinthez kene kotni azt hiszem egyeterthetek. Az altalad emlegetett epikus targyaknal ez meg van valositva, es 15-20 korrekt 80-as szintu kari is ki tud utni maganak 110-es targyat, amihez kepest azert a 125 nem jelent akkora elonyt. Nomeg 125-os targgyal azert nem sokan rohangasznak.
Az epuleteknel is van ra pelda, hogy Miklos beprobalkozott a szinthez kotottseggel (Verem), ez szerintem jarhato ut, erdemes lenne a tovabbiakban is tartani.
A mi alacsonyabb szintu tagjainkra bizonyosan nem igaz amit irsz:
"anélkül, hogy komolyabban megeröltette volna magát"
Ok ugyanis nagyon komolyan megeroltettek magukat az epitesben, a szintjukhoz kepest talan meg jobban mint a top karik. Le a kalappal elottuk. De azt hiszem egy sikeres szovi sem engedheti meg maganak, hogy ingyeneloket tartson el.
Jelen esetben a konkret tema a gyorsabb VP regent segito epulet volt, ez peldaul szerintem nem jelent szamottevo elonyt karakterfejlesztesben. Jellemzoen eleg ritkan hasznal az ember varazsitalt, plane ritkan ha leovnjuk a kalandprobakat. Szoval emiatt pont nem izgulnam magam halalra.
Vegul amit en a legnagyobb gondnak tartok, hogy sokan nem hajlandoak tudomasul venni, hogy a szovetseg a jatek strategiajahoz tartozik. Nagy es eros szovetseghez tartozni tapos, kicsihez es inaktivhoz taptalan. Sokan azt varjak el, hogy a kozvetlen barati tarsasagukkal alapitott kis szovetsegben ugyanolyan sikeresek lehessen, mint az, aki egy nagy szovetseg tagja. Nos ujsagom van: nem kell 100+ szintu kari ahhoz, hogy egy szovetseg sikeres lehessen. De az kell, hogy kiterjedt tagsaggal rendelkezzen, akik bzony aldozatot hoznak a kozossegert. A sok kicsi sokra megy elve itt bizony nagyon is komolyan ervenyesul. Es ha mindenki beteszi a sajat kis szeletejet a tortaba, akkor a vegere meglepoen sok tud kikerekedni belole. Raadasul egy nagy letszamu szoviben uj emberekkel lehet megismerkedni a sajat barati koron kivulrol. En ezt tudom javasolni mindenkinek.
Dátum: 2010.12.28. 13:38:11
Varazspont regeneraciot az sem gyorsitja. Volt egy "bugjavitas" amikor ezt beleirtak a szovegebe is.
Dátum: 2010.12.27. 08:34:38
Idézet: LanMaffia - 2010.12.27. 04:01:00 Nem 27.-éig tart az olcsóbb italok fesztiválja? Nálam visszaugrott az eredeti árra.
Tavalyi bug reinkarnacioja. Mondjuk tavaly hamar javitottak.
Dátum: 2010.12.25. 17:21:56
Az a baj, hogyha nyilvanos lenne a harcrandszer, akkor azt szamon lehetne kerni. A nem hivatalosnal mindent rafoghatnak az altalad ismeretlen reszletekre (a random utja kifurkesyhetetlenek). Ha nem lenne tobb titkolodzas (de megfelelo embereknek megsugott reszletek!), akkor egybol kiderulnenek a bugok is, nem 1-2 ev utan homlokra csapva lehetne bugjavitas felkialtassal gyokeresen felforgatni a szabalokat. Hat kinek lenne ez jo?
Dátum: 2010.12.25. 17:16:33
A Dicsoseg piramisanak 51-64-es szintjet elemezve jutottam arra a kovetkeztetesre, hogy a piramis teljes epitesi koltsege 35 millard LE korul van ami kozel 80 epulet 0-rol 50-re huzasanak felel meg. Ez tobb, mint a jatekban levo osszes tobbi epulet (Hatalom tornyat kiveve termeszetesen) maximalis szintre huzasanak tizszerese.
Dátum: 2010.12.25. 11:30:13
Idézet: PottomPanna - 2010.12.24. 23:03:53 Te nem semmi vagy.
Még el sem múlt szenteste.
Mivel az elozo peldany mar 2 eve megvan belole (es nagyon jo, tudom ajanlani), igy sokat nem kellett filoznom. Ez a konyv pont en vagyok, de hiaba van 2 szemgolyom, a sztereo olvasas tudomanyaban teljesen jaratlan vagyok, igy gondoltam ezt a remek olvasmanyt massal is megosztom.
Dátum: 2010.12.24. 22:28:25
Van feleslegben egy OotS: Start of Darkness kotetem, aki vilag eleteben erre vagyott, annak itt a remek alkalom, hogy atvegye tolem beszerzesi aron. Postakoltseget ha kell vallalom. A beszerzesi arat nem tudom, mert ajandek, de annyi amennyit a neten irnak.
Dátum: 2010.12.22. 22:51:48
Idézet: PottomPanna - 2010.12.20. 18:52:51 Arra, hogyha azokat az állatokat akarom elküldeni gyakorolni, pl este, van aki elrakja őket, akkor nem kell mindet végigkattogni kétszer, hanem megvan egyből.
Tovabbra is homalyban vagyok. Leirnad, hogy mi a helyzet elotte es utana amihez ez a gomb hozzasegit?
Engem oszinten szolva azert zavar ez a megoldas, mert az allatok oldal mar lassan egy eve nagyon komoly tatarozasra szorulna, hogy gyorsan, hatekonyan, es 1 lekeressel lehesen kezelni es minden ilyen kozmetikazassal tavolabb kerulunk tole.
Modositas: latom Cras leirta a tutit. Valoban erre lenne szukseg. Hozzateszem, hogy en egyszerre egy tevekenyseget inditanek csak el (gyogyitas, gyakorlas, harcolni hivas, pihenni kuldes, felviditas - szabadon allithato %-ig, szakertelem ujraosztas, szakertelem elosztas), de azt ugy, hogy a mostani kijelolesek egy kattintasra mukodjenek (minden harcolo, minden nem harcolo, minden serult, mindegyik, egyik sem). Igy a legtobb tevekenyseg 2 kattintassal lenne megoldhato, de minden tevekenyseg megoldhato lenne egy szerverlekeressel.
Dátum: 2010.12.20. 18:45:47
Idézet: Darah - 2010.12.20. 13:34:59 Éljen Baraty, végre megszületett a "minden harcoló állat gyakorol" gomb.
Valaki magyarazza mar el, mire jo ez, mert istenuccse nem ertem.
Dátum: 2010.12.16. 12:37:01
Nem nekem jottek, de a Miklos fele extrapolacio eletkeptelensegere ekes peldak:
948. szintű IQ próba
546. szintű Szerencse próba
146. szintű irányított vadászat próba
Dátum: 2010.12.16. 11:24:30
Ez a topik alapvetoen nem hisztizesre lett letrehozva. Lelkes jatekosok probaljak megmondani neked, hogy miert nem fogadtak el a kerdesed.
Dátum: 2010.12.15. 10:08:05
Idézet: Craslorg - 2010.12.15. 08:01:18 A javaslatom ennek részleges feloldása lenne, azaz adott csoporton belül lehessen az esszenciákat váltani, akár rosszabb hatásfokkal, mint a katalizátornál, azaz nem 4 egyformából 1, hanem 6-8 egyformából egy másik.
Nagyon ellenzem. Rovid tavu elonyert egy csomo jatekos vallalna irrealis, hosszu tavu aldozatot. Ez gyakorlatilag direktben kiszuras a kevesbe analitikus gondolkodasu jatekosokkal.
Dátum: 2010.12.14. 15:12:40
Idézet: S0laris - 2010.12.14. 00:17:37 Viszont a költői kérdésem az volt, hogy [...]
Azt hittem a koltoi kerdes olyan, amire nem varnak valaszt.
Dátum: 2010.12.13. 11:23:13
Idézet: S0laris - 2010.12.09. 15:01:21 Kicsit a könyves írásodra reagálva, szerinted megnyerte volna a házi Nagy Könyv versenyünket a Gyűrűk Ura, ha Peter Jackson elcseszi a filmeket? (Kicsit a Jókais példád, sztem a szavazók fele sem olvasta a Gyűrűk Urát, csak a filmet látta.)
Sztem Peter Jackson rettento jot tett a Gyuruk Uraval. Megvagta. Igen kihagyott belole jeleneteket, meg szereploket is. De pont ettol lett pogos, izgalmas, jol fogyaszthato. Ami a konyvrol nem mindenhol mondhato el. Az inkabb egy rendezoi valtozat.
PJ masik hatalmas sikere a latvanyvilag tokeletes osszhangja a konyvvel. Tenyleg olyan mutatja be a helyszineket es szereploket, ahogy azt magunk ele kepzeljuk. Sok illusztracio szuletett a film elott a konyhoz, es ezeket remekul ragadta meg a rendezo a latvany kialakitasahoz.