Hozzászólások - Semelyik
Dátum: 2010.07.28. 20:32:45
Nem az a topic.
Dátum: 2010.07.28. 19:05:19
Az első jó, de tegyél állítmányt a felvezetésbe. Szép, kerek, tudatos mondatok! Megéri.
A másodikra az Inge helyett bármi, vagy szerepelnie kell a feladat kijelölésében a "tőszó" kifejezésnek, de még akkor is hivatkozhat szándékos félrevezetésre az értékelő. Szóval inkább bármi mást helyette.
Amúgy ötletesek, jók, pici pofozás kell csak.
Így tovább!
[És most nyugodtan leállhatsz: ez egy hétre elég. Írd szövegdobozba/szerkesztőbe egyelőre, szükség esetén teszteld. ]
A másodikra az Inge helyett bármi, vagy szerepelnie kell a feladat kijelölésében a "tőszó" kifejezésnek, de még akkor is hivatkozhat szándékos félrevezetésre az értékelő. Szóval inkább bármi mást helyette.
Amúgy ötletesek, jók, pici pofozás kell csak.
Így tovább!
[És most nyugodtan leállhatsz: ez egy hétre elég. Írd szövegdobozba/szerkesztőbe egyelőre, szükség esetén teszteld. ]
Dátum: 2010.07.28. 18:32:19
Ha nagyon szigorúan nézem, akkor az eredeti, írásjelmentes verzió nem értelmes, vagyis nincs értelme. Vagyis ettől nem megváltozik az értelme, hanem inkább lesz neki.
A magyarban pedig az írásjelezés, tudjuk jól, igen szabad; bizonyos írásjelek gyakorlatilag felcserélhetők.
A magyarban pedig az írásjelezés - tudjuk jól - igen szabad: bizonyos írásjelek gyakorlatilag felcserélhetők.*
-----
Hogy mennyire a magyarban? Vonnegut jut eszembe róla, aki például a pontosvesszőt "hermafrodita transzvesztitának" titulálással kéri mellőzni.
A magyarban pedig az írásjelezés, tudjuk jól, igen szabad; bizonyos írásjelek gyakorlatilag felcserélhetők.
A magyarban pedig az írásjelezés - tudjuk jól - igen szabad: bizonyos írásjelek gyakorlatilag felcserélhetők.*
-----
Hogy mennyire a magyarban? Vonnegut jut eszembe róla, aki például a pontosvesszőt "hermafrodita transzvesztitának" titulálással kéri mellőzni.
Dátum: 2010.07.28. 18:27:22
Példás és nagyon követendő a magatartásod. Köszönöm, öröm látni.
Az eddigiekkel egyetértek, egy kivétellel: én az utolsót nem javaslom próbára sem. Nem tudom pontosan megfogalmazni a bajom vele, de valami olyasmi, hogy végülis Trójában is van Achilles-ín. De a valós bajom az az, hogy ha ilyen széles körű válaszlehetőségeket adunk, akkor a kérdés nem tetszik. Mindegy, abból a szemszögből meg végképp, hogy két-három kérdés formájában már legalább találkoztam ezzel. Inkább találj ki helyette egész mást, biztos vagyok benne: sikerülni fog.
Az eddigiekkel egyetértek, egy kivétellel: én az utolsót nem javaslom próbára sem. Nem tudom pontosan megfogalmazni a bajom vele, de valami olyasmi, hogy végülis Trójában is van Achilles-ín. De a valós bajom az az, hogy ha ilyen széles körű válaszlehetőségeket adunk, akkor a kérdés nem tetszik. Mindegy, abból a szemszögből meg végképp, hogy két-három kérdés formájában már legalább találkoztam ezzel. Inkább találj ki helyette egész mást, biztos vagyok benne: sikerülni fog.
Dátum: 2010.07.28. 13:52:24
Hülyeséget írtam. Kösz, Endyr.*
Módosítva*
Módosítva*
Dátum: 2010.07.28. 12:29:05
Pedig más magyarázat nincs.
Ha teljesen biztos vagy benne [bár így, hogy dobtad is el, érdemes átgondolni, mikor, mert előfordulhat, hogy akár félreklikkeltél, ilyesmik], írd be a Hibajelentés aktuális fórumába.
Ennyi.
Ha teljesen biztos vagy benne [bár így, hogy dobtad is el, érdemes átgondolni, mikor, mert előfordulhat, hogy akár félreklikkeltél, ilyesmik], írd be a Hibajelentés aktuális fórumába.
Ennyi.
Dátum: 2010.07.28. 12:22:33
Mint az várható volt, ki fog esni.
[Mint a tejfog. ]
[Mint a tejfog. ]
Hány embert kell megállítanunk az utcán ahhoz, hogy biztosan legyen köztük két olyan, akiknek pontosan ugyanannyi foga van?
31
32
33
34
31
32
33
34
A kérdésre eddig 2 jó és 8 rossz válasz érkezett.
Dátum: 2010.07.28. 12:16:36
Nem dobtad el közben?
[Az ilyen küldetés az idomítás befejezését figyeli csak. Érdemes akár jó előre nevelgetni őket, felvételkor csak az utolsó nevelési adagot rájuk dobni.]
[Az ilyen küldetés az idomítás befejezését figyeli csak. Érdemes akár jó előre nevelgetni őket, felvételkor csak az utolsó nevelési adagot rájuk dobni.]
Dátum: 2010.07.25. 09:16:04
Én így is értettem a kérdést, de ha kell, így bővíthető:
Melyik az a közigazgatásilag afrikai ország, amelynek legmagasabb pontja, a Szent Katalin-hegy, földrajzilag Ázsiában van?
Bár sose hallottam a Szent Katalin-hegyről, de kilogikázható a válasz.
Szerintem maradjon, max így bővítve a kérdést.
Melyik az a közigazgatásilag afrikai ország, amelynek legmagasabb pontja, a Szent Katalin-hegy, földrajzilag Ázsiában van?
Bár sose hallottam a Szent Katalin-hegyről, de kilogikázható a válasz.
Szerintem maradjon, max így bővítve a kérdést.
Dátum: 2010.07.22. 10:10:38
Nekem az igényesség is.
Dátum: 2010.07.16. 18:46:28
Neked is köszi.
[És a világ újra megmenekült, hála a pindurpandúroknak.]
[És a világ újra megmenekült, hála a pindurpandúroknak.]
Dátum: 2010.07.16. 18:31:39
Köszi.
Iagazából erősen sejtettem, de akartam megerősítést.
Hamarosan tesztelem.
De ha tévedsz, az április egy óta bevezetett világváltással átmegyek, és...
Iagazából erősen sejtettem, de akartam megerősítést.
Hamarosan tesztelem.
De ha tévedsz, az április egy óta bevezetett világváltással átmegyek, és...
Dátum: 2010.07.16. 18:13:49
Csá.
Azt szeretném kérdezni, entitás LÉ-jének elnyeréséhez kell-e, hogy legyen nálam LÉ.
[Ha őt pici epiknek tekintem, akkor logikailag nem. Ha ezt rablásnak, akkor igen.]
Aki biztos választ tud, kérem írja meg!
Köszi,
S.
Azt szeretném kérdezni, entitás LÉ-jének elnyeréséhez kell-e, hogy legyen nálam LÉ.
[Ha őt pici epiknek tekintem, akkor logikailag nem. Ha ezt rablásnak, akkor igen.]
Aki biztos választ tud, kérem írja meg!
Köszi,
S.
Dátum: 2010.07.16. 16:32:32
anno ilyeneket idézgettünk még itt
http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,96.5360
zsenge korunkban
tényleg az "oázisban kimerült jégféreg" a csúcs
http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,96.5360
zsenge korunkban
tényleg az "oázisban kimerült jégféreg" a csúcs
Dátum: 2010.07.15. 21:54:07
Bevallom, nagyon érdemben nem tudok nyilatkozni.
Én úgy tudom/gondolom, hogy mint minden (illetve a legtöbb) allergiás/immunválasszal járó külső behatást testidegen fehérjék váltanak ki, így a kémhatásra fogni nekem első nekifutásra meglepő.
Az első 20 gugli-találatban nem találtam erre utalást, sőt, mindent petrezselyemmel vagy hagymaszelettel kenegettetnek.
Ez persze nyilván nem perdöntő, de a szememben van súlya.
Mire alapoztad ezen ismereteidet?
És ha ennyire nem adja a kereső, akkor ez bizony spec lesz, mégha helytálló is!
Ráadásul eldöntendőszagú.
Én úgy tudom/gondolom, hogy mint minden (illetve a legtöbb) allergiás/immunválasszal járó külső behatást testidegen fehérjék váltanak ki, így a kémhatásra fogni nekem első nekifutásra meglepő.
Az első 20 gugli-találatban nem találtam erre utalást, sőt, mindent petrezselyemmel vagy hagymaszelettel kenegettetnek.
Ez persze nyilván nem perdöntő, de a szememben van súlya.
Mire alapoztad ezen ismereteidet?
És ha ennyire nem adja a kereső, akkor ez bizony spec lesz, mégha helytálló is!
Ráadásul eldöntendőszagú.
Dátum: 2010.07.15. 21:35:46
Más rossz kérdésétől a tied nem javul meg.
Érdemes utánaolvasni, mitől fogadnak el egy kérdést.
Picit elavult, de hasznos:
http://vegzetur.wikidot.com/kviz
Ha küldetéshez kell kérdés, vagy mindenképp szeretnél jót, teszteltesd itt:
http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,162.0,
vagy kérj segítséget bátran [akár tőlem].
Érdemes utánaolvasni, mitől fogadnak el egy kérdést.
Picit elavult, de hasznos:
http://vegzetur.wikidot.com/kviz
Ha küldetéshez kell kérdés, vagy mindenképp szeretnél jót, teszteltesd itt:
http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,162.0,
vagy kérj segítséget bátran [akár tőlem].
Dátum: 2010.07.15. 21:34:07
Szépen összefoglaltad.
A körös nekem túlzás. Szerintem bonyolult.
A sajtolós küldetésjavaslat az egyetlen, amit nem érzek semmiképp átmenősnek: nincs köze őskőhöz, legfeljebb prémium tagságosdihoz. Ami végülis a többi vadászatosra is igaz. [Mégis lehet, menthető.]
A kalandosnál viszont nagyon kevés a 12.
Szerintem azt mindenki akkor veszi föl, ha egy elvadászott nap után 10 tartalékolttal indul. 14-15-öt érzek ideális számnak.
Továbbá: új küldikkel azt hiszem, 4-re kell emelni a felezős-harmadolós kitételt [itt föltettem, hogy nincs kör].
A körös nekem túlzás. Szerintem bonyolult.
A sajtolós küldetésjavaslat az egyetlen, amit nem érzek semmiképp átmenősnek: nincs köze őskőhöz, legfeljebb prémium tagságosdihoz. Ami végülis a többi vadászatosra is igaz. [Mégis lehet, menthető.]
A kalandosnál viszont nagyon kevés a 12.
Szerintem azt mindenki akkor veszi föl, ha egy elvadászott nap után 10 tartalékolttal indul. 14-15-öt érzek ideális számnak.
Továbbá: új küldikkel azt hiszem, 4-re kell emelni a felezős-harmadolós kitételt [itt föltettem, hogy nincs kör].
Dátum: 2010.07.15. 19:00:42
Ó, ebből szerintem lehet[ne] vita, ugyanis nem elég élesek a határok.
Robert Merle: Állati elmék;
Kurt Vonnegut: Az ötös számú vágóhíd, Macskabölcső, Burleszk;
Karel Čapek: Harc a szalamandrákkal.
Ezek közül melyik milyen kategóriájú?
De az a baj, hogy közben érzem az igazadat is, mert így meg irreális eredmény jönne ki.
Hmmm.
Robert Merle: Állati elmék;
Kurt Vonnegut: Az ötös számú vágóhíd, Macskabölcső, Burleszk;
Karel Čapek: Harc a szalamandrákkal.
Ezek közül melyik milyen kategóriájú?
De az a baj, hogy közben érzem az igazadat is, mert így meg irreális eredmény jönne ki.
Hmmm.
Dátum: 2010.07.13. 17:22:05
Köszi amúgy, Cras.
[És kéznyújtás.]
[[Uppsz, Cras hozzászólására szántam válasznak, csak aláklikkeltem.]]
[És kéznyújtás.]
[[Uppsz, Cras hozzászólására szántam válasznak, csak aláklikkeltem.]]
Dátum: 2010.07.09. 18:10:44
Uruguay-Németország: 1-5
Spanyolország-Hollandia: 1-1 [Spanyolország]
világbajnok: Spanyolország
Spanyolország-Hollandia: 1-1 [Spanyolország]