Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Necronis

Dátum: 2008.09.27. 20:25:39
Igen. Volt viszont egy másik, ami az Ómagyar Mária siralomból idézett, és a rím fajtájára kérdezett rá. A kérdés jó volt, csak a kérdést feltevő nem a helyes választ adta meg, az ugyanis asszonánc (méghozzá groteszk asszonánc), nem pedig alliteráció (ami a betűrím). Kérném javítani, köszönöm.
Infó:
http://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%ADm
Dátum: 2008.09.27. 20:10:18
"A levegő hány százaléka notrogén?"

Egyrészt nitrogén, másrészt nem szerepel a helyes válasz a válaszok között.

Jézusom és ilyen kérdés:

"Milyen számot ad meg Ford Fairlane a film elején a szőke csinos ikerpárnak?" válasz 4 db 7 jegyű telefonszám... Atyaég...
Dátum: 2008.09.27. 14:11:40
Az első két portyád egy órán belül 100 % tulajdonságokkal megy. A harmadiktól kezdve portyánként -10% büntetést kapsz minden tulajdonságodra (fáradsz). Tehát a negyedik -20%, az ötödik -30% büntetéssel megy, és így tovább. Hangsúlyozom, egy órán belül! Ha van büntetésed, a portyázás oldalon látod, mikorra pihened ki magad teljesen, azaz mikor tudsz ismét 100% tulajdonságokkal portyázni.

hmm... megelőztek, sorry
Dátum: 2008.09.27. 12:07:30
Nagyon nagy elnézést kérek, valóban. A port.hu-n rossz adat van sajnos

Helyesírási hiba:
Melyik volt az Osztrák-Magyar Monachia legmagasabb hegycsúcsa?

Monarchia
Dátum: 2008.09.27. 11:38:24
Ismét egy rossz kérdés:

Hány oscart kapott a Gyűrűk Ura harmadik része?

Ugyebár ez A Király Visszatér című. A válaszok közt nem is szerepel a helyes (3), a kérdező szerint meg 11!!!!!
Infó: http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page? i_where=2&i_film_id=57193&i_city_id=3372&i_county_id=-1

Tényleg kezdem unni, hogy ilyen felelőtlenül tesznek fel kérdést egyesek. Remélem hamarosan kiszűri ezeket a rendszer és nem fognak tudni újabb kérdést feltenni....
Dátum: 2008.09.27. 11:25:46
Az invitálás és bemutatkozás után Mortazor a jelenlévők felé biccentett, egyesével, elsőként a nő felé, aztán sorban a többiek felé is. Néhány pillanatnyi gondolkodás után lassan megszólalt:
- Köszönöm a szíves meghívást, - szavait mintha a falakhoz intézné, - de ha nem haragszol, előbb tisztálkodnék. No meg kicserélném - felemeli bal karját a köpenye alól, láthatóvá válik a koszos, vérmocskos kötés az alkarján - ezt itt. Azután szívesen csatlakozom a társasághoz.
Kérdő tekintettel néz körül, pont úgy, mint aki nem ismeri a járást...
Dátum: 2008.09.27. 10:54:09
Hány (vár)megyéje volt 1910-ben Magyarországnak?

A válaszok közt nem szerepel a helyes (63).

http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1rmegye#A_kiegyez.C3.A9s_ut.C3.A1n

tessék megszámolni...
Dátum: 2008.09.27. 10:46:15
A Múmia- a srkánycsászár sírja c. filmben ki játszotta a múmiát?
Semmi gond vele, csak tele helyesírási hibával.

Kaptam egy olyan kérdést is, hogy mikor készült az első digitális elektronikus számítógép. A válaszok közt nem volt benn a helyes (1945), 1946 volt hozzá a legközelebb, sajnos nem tudom, melyiket jelölte az illető helyesnek, közben leállt a netem. Viszont a kérdést nem lehetett értékelni (már).

Idézet a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) honlapjáról:

"1944-ben a pennsylvaniai egyetemen meghatározó módon járult hozzá az első teljesen elektronikus, digitális számítógép, az ENIAC (Electronic Integrator And Computer) megépítéséhez. Az ENIAC 1945-ben készült el teljesen."

http://www.njszt.hu/neumann/neumann.head.page?nodeid=147
Dátum: 2008.09.26. 22:41:08
Magas, vékony, görnyedt alak álldogált a kapu mellett, a falnak támaszkodva. Egykedvűen figyelte a szétszéledő, sietős léptű varázslókat, ő maga nem mozdult. Arcáról nem lehetett leolvasni semmit, tekintete a távolba révedt, ragyogó smaragdszemei a látóhatárt fürkészték. Gondolatai láthatóan messze jártak innen, talán távoli, szeretett otthonára gondolt, ahol még Necronisnak hívták...
Zöldesbarna, maszatos köpenye alá nyúlt. Pillanatra láthatóvá vált viseletes bőrvértje és az oldalán lógó, míves buzogány is. Ahogyan a bal karján virító, vérmocskos kötés is... Lassan mozgott, mintha keze önálló életet élt volna, agyától függetlenül. Formátlan, szürkésbarna tárgyat húzott elő egyik szütyőjéből, majd lassan, módszeresen gyúrni kezdte azt. Oda sem figyelt, keze gyakorlottan, rutinosan dolgozott. Jó tíz perc múlva láthatóvá vált, mit formált az agyagdarabból: egy kis manót. Csak ekkor emelte rá tekintetét művére. Elmosolyodott. Keserű, távoli mosoly volt ez. Ujjbegyéből hirtelen piciny, fényes labdacs ugrott elő, s a következő pillanatban az agyagszobor sötétebb, barnás színt öltött.
- Kész. - mondta fennhangon, magának. Aztán bekopogott a kapun.
Az ajtót nyitó nőre emelte tekintetét, néhány pillanatig csak nézte, majd megszólalt, mély, reked hangján:
- Remélem ti is pont annyira gondoltátok komolyan ezt a manós dolgot, mint én. - Furcsa félmosollyal a nő felé dobta a kis agyagszobrocskát, megvárta míg az megszemléli. - A nevem Mortazor. Van egy szobátok számomra?
Dátum: 2008.09.26. 19:41:29
Félreértesz. Semmi bajom ezzel a hipotézissel, sőt, elfogadom, hogy valószínűleg igaz. A kérdés volt rosszul feltéve. Ezt kérdezte:

"Hogyan keletkezett a Hold?"

Ezt kellett volna:

"Melyik a legvalószínűbb elmélet a Hold kialakulására vonatkozólag?"

Az első kérdésre nincs jó válasz, mert ma még nem tudjuk és több elmélet is van erre vonatkozólag. A második kérdésre teljesen egyértelmű választ lehet adni.
Dátum: 2008.09.26. 12:17:54
Most direkt kötözködsz velem? Az, hogy ez a legelfogadottabb válasz, nem jelenti azt, hogy tudjuk is a választ. Ez egy hipotézis a háromból. Nincs egyértelmű válasz. Ennyi.
Dátum: 2008.09.26. 11:13:09
Idézet: Craslorg - 2008.09.26. 11:11:35
A legelfogadottabb, hogy egy ütközés során szakadt ki a Földből (kb. Mars méretű tárgy biliárdozott bolygónkkal)

Ez a kifejezés, hogy a legelfogadottabb, kissé bizonytalan, ugyanis elég gyakran változik, hogy melyik az. Lényeg, hogy nem tudjuk. Nincs egyértelmű válasz.
Dátum: 2008.09.26. 11:05:57
Ezt a kérdést kaptam:

"Ki játszotta Starbuck szerepét a Battlestar Galactica című sorozatban?"

A válasz Katee Sackhoff lenne, a kérdés feltevője szerint nem. Ráadásul még rosszul is írta a nevet. Grrrr...
Dátum: 2008.09.26. 10:54:54
Volt egy ilyen kérdés:

"Hogyan alakult ki a Hold?"

Nos... Nem tudjuk. Ma három elmélet is van erről, nem eldöntött kérdés. A válaszban mindhárom megtalálható, én bejelöltem egyet, nem az volt a jó. Háttérinformáció:
http://astro.u-szeged.hu/ismeret/holdadat.html
Dátum: 2008.09.25. 12:33:50
Idézet: chehs - 2008.09.25. 08:48:06
Megy ez Őskövek nélkül is, csak kevésbé gördülékeny. Olyan ez, mint amikor van egy lány, aki okos meg van egy, aki okos és még szép is. Az egyikük bizony máshogy boldogul, és neki kicsit simább lesz az útja.

A kiégett kövekkel lehetne még trükközni, ha egy hajszállal gyakrabban jönnének, akkor megérné várni egy csöppet, hogy gyűljenek, és aztán rendelni néhányat melléjük. Így - bár pénzért -, de mégis kvázi ingyen is hozzájuk lehetne jutni.
Nekem eddig kb. 40 vadászat/1 kiégett kő az arányom, ha ez nagyjából 25 körülire egyenesedik ki hosszútávon, akkor szerintem teljesen normális és elfogadható lesz a különbség a fizetősök és nem fizetősök (illetve néha néha fizetősök) közt.

40 vadászat/1 kiégett őskő??? Mekkora mázlista vagy te... Vagy én vagyok peches? Eddig összesen egyet találtam, száznemtudomhány vadászat alatt...
Dátum: 2008.09.25. 11:37:49
Idézet: Zoli - 2008.09.25. 08:58:39
Necronis, ha HKKznál, tudnád. Ennyi erővel minden kérdésre lehet mondani, hogy én nem vagyok biológus, földrajzos, csillagász, nem nézek filmeket stb.

Ebben az esetben elnézést kérek.
Dátum: 2008.09.24. 23:54:51
Helyesírási hiba a kérdésben és a válaszokban is:

Ki az aki NEM szerepel a híres Monty Python-csoportba?

A válaszokat nem írom le, de ott is van hiba. Egyébként jó.

És egy gyöngyszem:

Ki szerezte a legtöbb bajnoki gólt a liverpool színeibe?

Helyesírási hibák, a válaszokban is, de ez a kisebb gond. Nem értem a kérdést. Mikor? Ma? Idén? Összesen? Ez futball? Vagy kézilabda? Vagy valami más?
Dátum: 2008.09.24. 23:10:34
Köszönöm, ez gyors volt. Csak így tovább

Viszont sajnos ismét beleszaladtam egy ilyenbe... Kérdés:

Melyik egy ultraritka HKK lap neve?

Namost... mi a fene az a HKK? Persze, tudom, egy kártyajáték, láttam a hirdetésekben. Csakhogy nekem, aki nem játszom, nem ismerem, nem is akarom ismerni ezt a játékot, kellene tudnom egy ilyen infót? Hisz ezt lehet, hogy még akkor sem tudnám, ha játszanék vele.
Dátum: 2008.09.24. 23:00:40
Már elnézést kérek, de milyen kérdés ez:

Hány sebzést ad az igazi acélkristály?

azt sem tudom mi az, infót sem találtam róla...
Dátum: 2008.09.24. 12:14:15
1 kérdés:
A játék a varázslatokat tárgyakként kezeli. Azt jelenti ez, hogy a varázslatokba is lehet fókuszkristályt tenni?