Dátum: 2011.07.19. 13:58:23
Idézet: Reloop - 2011.07.19. 13:22:30 Taumaturgia: ... (-35)
Mitől van nekem - 35-öm?
Tárgyak nem adják. Tudna valaki segíteni,hogy mitől lehet?
Segítő kezet adtál valakinek?
Dátum: 2011.07.19. 09:49:23
Idézet: Mortu - 2011.07.19. 09:18:29 Melyik magyar költő irta a "Befalazott diák" cimű verset
Tompa Mihály
Arany János
Petőfi Sándor
Ady Endre
Pontosan a kérdés: Melyik magyar költő írta az A befalazott diák című verset?
Még pontosabban: Melyik magyar költő írta A befalazott diák című verset?
Nincs dupla névelő ilyenkor a magyarban.
Dátum: 2011.07.19. 09:44:25
Nem bug, anno ki lett "sírva", hogy maradjon a plecsni és mellé minimális állandó előnyt adjon.
Dátum: 2011.07.19. 08:16:19
Alapvetően a játékosok nagy része minden eventre CSP-vel és PP-vel feltankolva indul, így nem hiszem, hogy emiatt ne lehessen elérhetővé tenni extrém eredménnyel a +3-as díjat. Aki nagyobb eséllyel akarja megszerezni, az meg úgyis tolja a szakit és megveszi a vesszőt még emellett is.
Én egyébként amondó vagyok - így olvasva az ötleteket a flameek között -, hogy ne lehessen váltani. Amennyiben elérhető bármelyik kufárnál extrém teljesítéssel az arany díj is akár, akkor mindenki tudja, neki mire van szüksége és azért hajt.
Amikor a jelentkezés lezárul és indul az event, megvannak a bónuszhoz szükséges térképdarabok, ez X.
10 elérése: normál jutalom
X elérése: +1
3*X: +2
6*X: +3
Figyelembe véve, hogy platinát csak az kaphat, akinek van aranya.
Emellett be lehet tenni, hogy ha már van adott szintű jutalma, akkor a bónusz fokozatok elérésével +1 (+2) szintűt kapjon. A 10 térképdarabnál nem adnám meg a +1 szintet, mert akkor nem sokat tett, a minimálisat összegyűjtötte és slussz.
Dátum: 2011.07.18. 21:06:06
BUG, ha még nem töltötted tele a kutat, akkor nem is lehetnél katakombában. A beszavazásnál úgy látszik, ez nem lett kiklőve, mint lehetőség. A leggyorsabb, ha kilépsz a szöviből, majd visszalépsz. Ekkor kikerülsz a katakombából, igaz a szövin lesz egy kis PC. A másik lehetőség, hogy emailt írsz az info@vegzetur.hu-ra vagy bug@...-ra, de erre csak holnap válaszolnak. Ha prémiumos vagy, segítséget is kérhetsz napközben holnap online módon.
Dátum: 2011.07.18. 21:03:43
Miért? A női birkózás, mondjuk iszapban, nem vidám és szórakoztató?
Dátum: 2011.07.18. 18:36:51
Kikerültek a friss tabellák.
Csütörtökön Omaha hi/lo parti lesz, holnap délutántól lehet majd nevezni.
Dátum: 2011.07.18. 17:47:37
Nem kéne teleszemetelni a topicot, mert nem erről szól. Adok-kapoknak van másik topic az egyéb topicokban, mondjuk kötetlen csevej. Esetleg szervezünk a novemberi BEHO talira egy birkózást nektek. Az is jó megoldás, ha nem 4 éves óvodások szintjén tárgyaltok.
Dátum: 2011.07.18. 16:11:35
Idézet: Lavender - 2011.07.18. 14:52:45 1. Az Apocalyptica 1993-as megalakulásakor ki nem volt még a banda tagja?
Eicca Toppinen
Paavo Lötjönen
Perttu Kivilaakso
Max Lilja
(ezt még alá is írom, bár megjegyzem wikiből ez is kiderül)
2. Mit takar a kifejezés: Pisum sativum?
az emberiség egyik legrégebbi zöldségféléjének latin neve
a Harry Potter-regényekből ismerhető varázsigék egyike
egy emberi belső szerv latin neve
egy ismert gyógynövény latin neve
Az elsőt meg is válaszoltad magadnak, egy nem olyan ismert zenekar (bár nekem tetszik a zenéjük, de valljuk be, sokan nem ismerik őket, név szerint meg pláne) még annyira is ismeretlen tagjairól kérdezel, ami valóban spec.
A második egy latin kifejezés, a latin pedig nem sok helyen kötelező. Maga a növény lehetett a tanulmányok része, de a növények, állatok latin elnevezésének a botanikusok és zoológusok körébe tartozik, mint ahogy az emberi testrészek latin nevének ismerete (1-2 kivételtől eltekintve) az orvosok sajátja.
A gugliban mindenre magtalálod a választ vagy majdnem mindenre, nem az a mérvadó. Latinul néhány mondást kell/illik ismerni, 1-2 innen-onnan ismertebb élőlényt: farkas például, de a többit nem.
Dátum: 2011.07.18. 14:11:14
Miklós: A két lépcsős emelést gondolom nem a 10 térképet találókra gondoltad, hanem aki eléri a bónusz limitet? Itt viszont bejön egy kis probléma. Valaki leszerződik 'A' kufárhoz. 'A' kufárnál fele annyian vannak, mint 'B' kufárnál, ergó duplikálódik a térképtalálat esélye, de dupla akkora a bónuszhoz szükséges szint is, teszem azt 'A' kufárnál 100, 'B' kufárnál 50. 3 és fél hét alatt összeszed 'A' kufárnál 70 térképet viszont a csapata 4. összteljesítményben. Az átlépésénél átlép 'B' kufárhoz, megkapja a bónuszt, mert dupla eséllyel összeszedte a szükséges térképdarabot. Ezt - a korábbi javaslatokkal együtt - a következőképpen oldanám meg. Leprogramozni sem könnyű:
- mindenkinek fix esélye van: [2 (alap) + 0,5 (pálca) + 1 (szaki)] * meglévő cuccok módosítóival, ahol minden platina 0.7, arany 0.8, ezüst 0.9, bronz 1, nincs: 1.1, de minimum 0.3 az összes módosító (valahogy így van most is)
Csapatverseny:
- talált térképszámok / létszám (kivéve azokat, akik kevesebb, mint 10 térképet találtak) - így az esélyek nem változnak, a csapatversenyhez meg minimum 10 térkép kell, hogy beleszámítson az összeredménybe, nem lehet teletömni a nagyobb létszám miatt inaktív karakterekkel
- 40 térképtől +1 bónusz, 100 térképtől +2 bónusz, 200 térképtől +3 bónusz, platina fölé nyilván nem vihet
- átlépések tiltva, lévén így előre el lehet dönteni, mit is akar és a csapatversenytől függetlenül is megszerezheti
Másik verzió, ha létszámtól függő kompenzációt kap a térképtalálatra és 1-szer vagy maximum 2-szer át lehet lépni, de ekkor a csapat eredménye a gyűjtött térképek 10%-ával módosul (mint most, csak nem az összessel), az átlépő pedig elveszíti az összegyűjtött térképeit, azaz nulláz! (Ez utóbbit lehet kevésbé brutálisra, hogy átlépéskor a térképszám szorzódik a két kufár esélymódosítójával, azaz ha 80 térképem van, mert 2.szer akkor esélyem volt és átlépek oda, ahol fele akkora az esély, akkor a térképszámom megfeleződik) ÉS bukik szintén keményen, minden alkalommal a felére csökken a szerzett térképszám. Így í kiegyenlítettség megmarad és nem lehet farvizen révbe érni.
Majd megpróbálom képletekkel is leírni, ha valakinek nem világos, mire gondolok.
Dátum: 2011.07.17. 13:57:08
Én - amennyire tudtam - utána néztem, de nekem inkább a görög színjátszás kezdete volt az, ami egyértelmű. Ezt sok helyen megemlítik, de a drámát nem nagyon. Azaz újdonságot vitt az addigi előadásokba a szereplővel. Hogy ez lehetett-e a gond, nem tudom, illetve nem tudom, hogy a nevek jól vannak-e átírva magyarra (feltételezem, hogy igen). A kérdés egyébként nekem tetszik.
Dátum: 2011.07.17. 10:55:30
Mivel egy dögből csak egyfélét sajtol, persze, hogy a 60-80-as szintű sajtolás 1-1 esszenciát megdob 4-7 darabbal. Ez attól még csak 1 sajtolás eredménye, így nyilván kicsit ferdít a statisztikán.
Dátum: 2011.07.17. 09:43:03
Nekem a 150+ esszenciám elég szépen eloszlik. Van amiből hiány van, van, amelyikből kicsit többlet, de amúgy semmi gond vele. Hasonlóan oszlik el, mint a Lottoban a számok, pedig az aztán izomból valós random.
Dátum: 2011.07.17. 08:52:03
AdBlock plust telepítsd fel és egyenként válogathatod ki, hogy mely képeket, grafikákat, reklámokat ne töltse le (a reklámokhoz vannak alap beállítások, azok minden weboldalon letiltják, roppant hasznos). Elszuttyogtam vele 1 órát, mire beállítottam, de azóta igen letisztult a VU.
Esetleg még érdemes a Flashblockot is feltelepíteni, azzal a flasheket lehet letiltani, VÚ-n a füstölő kard, máshol a beágyazott videók és akkor indul el, ha akarod. Ja, mindez FF alá, az AdBlock létezik Chrome alá is, talán Chrome-ra is van már Flashblock, azt nem tudom.
Dátum: 2011.07.17. 07:23:32
Mert a te szkarád már használt (csökkent a mágikus ereje, kopott, karcos), míg az AH-ban vadonatújakat lehet kapni
Dátum: 2011.07.16. 12:47:52
Sajna valóban nehéz már elfogadható kérdést írni (mármint ami még nem szerepelt, vagy az adott típusból kevés van). Ha küldihez kell, akkor elvben be van vezetve, hogy a küldi teljesül akkor is, ha már szerepelt. Hogy ekkor mit jelez a rendszer, volt-e már valakinek ilyen tapasztalata, gőzöm nincs.
Dátum: 2011.07.16. 10:24:56
Felkerültek a játéktípusok szerinti bontásban is a ranglisták, már csak a havi bontás van hátra.
*Havi bontás is kész, így teljes a lista.
Vasárnap mindkét parti holdem lesz, de a 19 órás headsup.
Dátum: 2011.07.16. 07:19:12
Azzal a résszel vitatkoznék, hogy mit értünk szobahőmérséklet alatt. Ezt azért illik tudni, hogy az alapállapot a kémiában 20°C és normál légköri nyomás (aminek most nincs kedvem kikeresni a mennyiségét
).
Dátum: 2011.07.15. 19:52:49
Az a gond, a galliummal, hogy így is egy lexikális adatra kérdezel rá.
A másik tuti már szerepeltet kap, függetlenül attől, hogy a válaszok között 3 nem is létezik. Erre akár rosszabb értékelést is kaphatsz. Ezt semmiképpen se javaslom. Van bent egy kérdés, hogy melyik megyénk vegyjele az Fe, talán ez az egyetlen plusz ötletes kérdés a vegyjelekről, egyébként már egy rakat elemnek meg lett kérdezve.
Dátum: 2011.07.15. 19:50:47
Én kérek elnézést, hogy amikor elkezdtem írni, te még nem írtad be