"Lehet ő nyer azon, hogy alacsonyabb szinten van, mert több LEt szed portyából, de vadászatra kevesebbet kap"
Konkrétan nullát, mert értelmetlen vadásznia
Hozzászólások - Mortimer
Dátum: 2008.11.09. 10:18:37
Dátum: 2008.11.08. 19:45:45
Nem mind1, hogy alacsony szinten portyázott valaki ennyit, vagy 12. felett, utóbbinál ugyanis már 5-ből 1-nél van értékelhető zsákmány. Hidd el, néhány szint mulva brutálisan romlani fog az aránya.
Dátum: 2008.11.08. 18:19:05
Ez csupán annyit jelent, hogy majd 28, vagy 30-as tanulásnál bejön a kritikus varázslat sebzés. Ezt ugyanúgy megtanulhatja majd bárki.
Egyébként itt jegyzem meg a gyémánt erősségét hangoztatóknak, hogy egy kört megérne az is, hogy a smaragd miért ilyen gyenge. Mivel három (magas szinten pedig négy) közelharci kör van szemben az egy varázslattal, ezért a rubinnál háromszor (négyszer) számít a +5% támadás és +1 sebzés, a smaragdnál pedig csak egyszer a +10% IQ.
Egyébként itt jegyzem meg a gyémánt erősségét hangoztatóknak, hogy egy kört megérne az is, hogy a smaragd miért ilyen gyenge. Mivel három (magas szinten pedig négy) közelharci kör van szemben az egy varázslattal, ezért a rubinnál háromszor (négyszer) számít a +5% támadás és +1 sebzés, a smaragdnál pedig csak egyszer a +10% IQ.
Dátum: 2008.11.08. 18:12:26
Dehogy 1600-on, jó az 600-nak is. Annak a negyedét viszi, +33%ot hozzáad a gyémánt bónusz, és máris megvan a 200-as rablás. Én amikor 9. szintű voltam, a szövetségi fórumunkat telespammoltam a rablásaimmal. Mai eszemmel hülye voltam, mert figyeltem, hogy ne csorduljon túl a CSP, de rájöhettem volna, hogy eredményesebb taktika lett volna azon a szinten maradni és veszni hagyni.
Dátum: 2008.11.08. 11:00:54
10.22-i hozzászólásában írja, hogy a játék eleje óta 30 PPn van, és felhalmozodott a max. Most azt dolgozza le.
Dátum: 2008.11.08. 05:26:33
Idézet: Tibacca - 2008.11.08. 00:36:01
Ez a +20e valóban sok, de:
1. az valójában - a gyémánt bónusz miatt - 15e LE tényleges rablás.
2. A 8-9. szint most a tápzóna. Szinte kizárólag nem prémiumosok vannak itt, akik kevés időt fordítanak a játékra, elindítják a vadászatot aztán hadd szóljon. Akkoriban én is nagyokat raboltam, 12-13. szinten ilyenek már egyáltalán nincsenek, eddigre az emberek vagy abbahagyják, vagy megtanulnak játszani, ráadásul bejön a transzcendentális projekció szakértelem. Nem véletlen, hogy Aranyalma nagyon lemaradt, 13-14. szinten ő sem tud már csodát tenni.
3. Arányosan nézve TrueBlood majdnem a legtöbbet támadta (G I Jane megelőzi), 9. szintű létére 9. helyen áll az összesített győzelmi listán. Azaz portyánként 208-at (gyémánt bónusszal csökkentve 150-et) rabolt. Ez 8. szinten simán elképzelhető számomra.
Egyébként most még csak te sírsz miatta, képzeld majd el, ha feljön a mai toplistások közé, na akkor lesz nemulass
Talán az, hogy TrueBlood két nap alatt szerzett 20.000 LE-t portyázásból, míg pl. én 15 portyából csak pár százat. Nagyon furcsa, hogy talál olyan ellenfeleket, akiknél ennyi LE van éppen...
Ez a +20e valóban sok, de:
1. az valójában - a gyémánt bónusz miatt - 15e LE tényleges rablás.
2. A 8-9. szint most a tápzóna. Szinte kizárólag nem prémiumosok vannak itt, akik kevés időt fordítanak a játékra, elindítják a vadászatot aztán hadd szóljon. Akkoriban én is nagyokat raboltam, 12-13. szinten ilyenek már egyáltalán nincsenek, eddigre az emberek vagy abbahagyják, vagy megtanulnak játszani, ráadásul bejön a transzcendentális projekció szakértelem. Nem véletlen, hogy Aranyalma nagyon lemaradt, 13-14. szinten ő sem tud már csodát tenni.
3. Arányosan nézve TrueBlood majdnem a legtöbbet támadta (G I Jane megelőzi), 9. szintű létére 9. helyen áll az összesített győzelmi listán. Azaz portyánként 208-at (gyémánt bónusszal csökkentve 150-et) rabolt. Ez 8. szinten simán elképzelhető számomra.
Egyébként most még csak te sírsz miatta, képzeld majd el, ha feljön a mai toplistások közé, na akkor lesz nemulass
Dátum: 2008.11.07. 22:44:10
"Egy ennél jobb megoldás volna, ha nem a szintkülönbség, hanem a TÖ határozná meg a karakterek rangsorát, és ahhoz képest lehetne +/- egy sávon belül támadni. Ez a "pókoknak" lényegében véget vetne."
Nem vetne véget, sőt, ez nagyon ledegradálná a nem harci szakértelmeket. Én például csak a támadást/védekezést/iq-t növelném, így azonos tulajdonságösszeg mellett sokkal erősebb leszek annál, mint aki egyenletesebben fejlődik.
Nem vetne véget, sőt, ez nagyon ledegradálná a nem harci szakértelmeket. Én például csak a támadást/védekezést/iq-t növelném, így azonos tulajdonságösszeg mellett sokkal erősebb leszek annál, mint aki egyenletesebben fejlődik.
Dátum: 2008.11.07. 22:41:31
Petrus, szerintem ELMÉLETBEN egy most induló karakter is feljöhet előre, ha rengeteget játszik, jó taktikával. Most is megtehetné néhány ember, aki 6-8 szinten nagyon megszívta magát (csak portyázásból lépett szintet, a CSP-t akár hagyta veszni) hogy úgy dönt, hogy a LE-ből nekiáll TP-t fejleszteni. Ha már kiérnek a "tápzónából" (a nem prémiumosok tengeréből) a soktizezer LE-ből felrakják a szinguláris ismereteket 15-20-ra, majd pár hét alatt fel tudnak mászni a toplista első helyére.
Dátum: 2008.11.07. 22:34:11
A vadászatkor megjelent kérdéssorban szó volt valami végzeturas egyedi tárgyról is
Dátum: 2008.11.07. 13:31:32
Idézet: Burkos - 2008.11.07. 13:29:09
http://vegzetur.wikidot.com/kueldetesek
Ezt a küldetést hogy kell megcsinálni??? "Keresd meg Drakint?" Ez mit jelent.
http://vegzetur.wikidot.com/kueldetesek
Dátum: 2008.11.07. 13:23:46
mi az az energiatüske?
Dátum: 2008.11.07. 10:52:18
nagyon kevered a vezetőképességet és a csapdakészítést.
Dátum: 2008.11.07. 05:58:50
A lélekkútnak valójában semmi köze hozzá.
Dátum: 2008.11.06. 20:17:29
"pocséknak tartom azt az ötletet, hogy kisebb szintűeket is lehessen támadni"
- a szint nem egyenlő erősséggel.
- ha nem így lenne, akkor nagyon beszűkülne a választási lehetőségek listája
"az ÉP-m lemegy nullaközelibe, úgyhogy frankó...két napra mire feltöltődik"
1-ről pihenve kb. 4 óra alatt maxra mész fel.
"Állatoknak baromira semmi hasznuk"
Ez szimplán baromság. Ahányadik szintü az állatod, annyival csökkenti a téged ért sebzést - az elnyelés a leghatékonyabb tulajdonságok egyike. Nem a sebzése a lényeg, az valóban nem sok, de általuk csatákban kevesebb életpontot vesztesz.
"semmi képzettség-fa nincsen"
26-ig ismerjük a szakértelmek listáját, az bőven elég jelenleg. Olvasgasd a wikit, számodra hasznos lehet: http://vegzetur.wikidot.com/
"akit meg a prémiumosok támadnak csúcsfegyverekkel, az stresszben volt elpatkolni"
A prémium nem jelenti azt, hogy jobban játszik, de a prémiumos általában azért fizet, mert eleve több időt fordít a játékra mint te, ezáltal jobban ismeri a rendszert.
- a szint nem egyenlő erősséggel.
- ha nem így lenne, akkor nagyon beszűkülne a választási lehetőségek listája
"az ÉP-m lemegy nullaközelibe, úgyhogy frankó...két napra mire feltöltődik"
1-ről pihenve kb. 4 óra alatt maxra mész fel.
"Állatoknak baromira semmi hasznuk"
Ez szimplán baromság. Ahányadik szintü az állatod, annyival csökkenti a téged ért sebzést - az elnyelés a leghatékonyabb tulajdonságok egyike. Nem a sebzése a lényeg, az valóban nem sok, de általuk csatákban kevesebb életpontot vesztesz.
"semmi képzettség-fa nincsen"
26-ig ismerjük a szakértelmek listáját, az bőven elég jelenleg. Olvasgasd a wikit, számodra hasznos lehet: http://vegzetur.wikidot.com/
"akit meg a prémiumosok támadnak csúcsfegyverekkel, az stresszben volt elpatkolni"
A prémium nem jelenti azt, hogy jobban játszik, de a prémiumos általában azért fizet, mert eleve több időt fordít a játékra mint te, ezáltal jobban ismeri a rendszert.
Dátum: 2008.11.06. 14:19:05
A Ceresz nem bolygó hanem törpebolygó. Nem ugyanaz.
Dátum: 2008.11.06. 11:13:13
Nem lehetne külön topikot létrehozni Világ 2-nek? Csomoan fognak olyan karakterekre, szövetségekre, ottani hibákra hivatkozni, ne keverjük már a két dolgot.
Dátum: 2008.11.06. 09:21:21
Az elnyelés szerintem is csak a szintlépéstől függ, ez az én tapasztalatom (ez szerintem hiba, mert ez olyan jelentős tulajdonság, ami értelmetlenné teszi bármikor is lecserélni az állatod - ha ezt korábban tudom, másképp játszom. Nem véletlen, hogy a top karaktereknél még az első állat van - 20. szinten).
A karakterlapon azt írja a szerencsénél, hogy "x építés után fog megnőni eggyel". Ha a szerencsébe nem számít bele, akkor a karakterlapon megjelenő építésbe sem. De a biztos válaszért dzsusznak írj egy üzit, megnézi.
A karakterlapon azt írja a szerencsénél, hogy "x építés után fog megnőni eggyel". Ha a szerencsébe nem számít bele, akkor a karakterlapon megjelenő építésbe sem. De a biztos válaszért dzsusznak írj egy üzit, megnézi.
Dátum: 2008.11.06. 08:37:47
Igen, ez nekem is fura. Míg a szívósság nemsokára a topkaraktereknél 30-as lesz, azaz körönként 5-ször támadnak, addig a varázslat semmilyen tápot nem kap.
A rubinok +5%/+1 sebzése ezáltal sokkal többet ér, mint a smaragdok +10%-a (kétlem, hogy jönne olyan szakértelem, ami miatt kétszer varázsolsz. Ugyan lesz olyan szakértelem, ami a varázslat kritikust növeli, lásd 16. szintű halálrubin fókuszkristály, de annál is csak csatánként egyetlen lehetőség van a megvalósulásra, míg ütésnél a kritikusra alapesetben is 3.)
A rubinok +5%/+1 sebzése ezáltal sokkal többet ér, mint a smaragdok +10%-a (kétlem, hogy jönne olyan szakértelem, ami miatt kétszer varázsolsz. Ugyan lesz olyan szakértelem, ami a varázslat kritikust növeli, lásd 16. szintű halálrubin fókuszkristály, de annál is csak csatánként egyetlen lehetőség van a megvalósulásra, míg ütésnél a kritikusra alapesetben is 3.)
Dátum: 2008.11.06. 08:33:15
2. "Az állatoknak nincsenek harci adatai, nem tudod megnézni őket. Az állatok a saját szintjüktől függően tudnak találni és sebezni, valamint védenek téged. A saját szintjük pedig 2 dologból áll össze: milyen szintű volt az állat az elfogáskor (ezt mutatja közvetlenül az, hogy mennyibe kerül idomítani), valamint hány sizntet fejlődött mióta nálad van. Ez a két dolog egyenlő értékű, tehát 2. szintű elfogott, 2 szintet lépett állat megegyezik a 4. szintű elfogott állattal."
Lásd Zoli, http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,23.400#hsz402
4. dzsusz válasza: nem növeli a szerencsét. Kérdés, hogy így akkor mi értelme van a tulajdonságnak.
Lásd itt: http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,23.1780#hsz1795
Lásd Zoli, http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,23.400#hsz402
4. dzsusz válasza: nem növeli a szerencsét. Kérdés, hogy így akkor mi értelme van a tulajdonságnak.
Lásd itt: http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,23.1780#hsz1795
Dátum: 2008.11.06. 07:33:40
Ennek a szövetségnek nincs tagja, mégsem törlödött:
http://www.vegzetur.hu/index.php?m=szovetseg&szovi=437
http://www.vegzetur.hu/index.php?m=szovetseg&szovi=437