Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Concolor

Oldal: 1234
Dátum: 2008.11.26. 18:32:04
Van 4 szobánk; a kérdés az hogy a leírtak ismeretében melyiket mondhatjuk közülük a legbiztonságosabbnak?
Ez a szoba tele van felingerelt, sziszegő-tekergődző mérgeskígyókkal.
Ennek a szobának a közepén hatalmas tűzhangya-boly található s a rovarok szinte ellepik a padlót.
Ebben a szobában számtalan apró skorpiót látsz futkosni; néhány csípés már halálos is lehet!
Ez a szoba egy falkára való oroszlán tanyája és egyikük sem evett már vagy egy éve...

Ezt a kérdést nem igazán értettem meg, csak miután már megtudtam, hogy mi a helyes válasz. Szerintem nem igazán jó kérdés, mert ha azonnal nem esik le, akkor gondolkodhatsz "éveket" akkor sem érted meg a lényeget.
Másik:

Ha a+b=C és b+b=c, akkor :
b*c=a - ez a helyes
a>c
a=0
a*c=b
véletlenül eltaláltam, bár szerintem a=b...
Dátum: 2008.11.26. 11:24:55
most kaptam:
Melyik a legkisebb mértékegység?
ml
kg
m
km
Legalább egy típusú lenne...
Dátum: 2008.11.26. 10:56:34
Idézet: Kagemusha - 2008.11.25. 13:42:45
Idézet: Concolor - 2008.11.25. 13:24:38
Újabb hibás kvízkérdések:
- Mi volt a neve az első állatnak, ami a Holdra lépett?
Helyes válasz: Lajka
Helyesbítést kérek - Lajka nem lépett a Holdra és más állat sem, Ő volt az első állat az űrben, sőt valójában az első űrutazó.

...amennyiben a baktériumok az állatok közé tartoznak, akkor Lajka lemaradt pár millió -milliárd? évvel! Ettôl függetlenül Lajka valóban nem járt a Holdon...

Ez tetszik, jó volt, ott a pont!
Dátum: 2008.11.26. 10:47:50
Idézet: Edef - 2008.11.26. 07:11:50
Ki alkotta a Spore-t?
Bill Gates
J. R. R. Tolkien
JK Rowling
Will Wright
A Spore egy több-műfajú videojáték, amelyet a Maxis adott ki 2008. szeptemberében.
Több infó nincs róla!

DE van. Mellesleg én is utálom az ilyen kérdéseket, de a gugliban rákeresve "spore alkotó" rögtön az elsőben ott van Will Wright neve.
Hasonlóképp utálom az olyan kérdéseket, hogy melyik PRG, MMORPG, FSP, stb. stb., mert fogalmam sincs róla mi az.
Sajnos műveletlen tuskó vagyok ilyen szinten
Más.
Korábban én is játszottam HKK-val, de nem kalandozók voltak a specializációm , így aztán nekem sincs luftom se, hogy melyik kalandozó nem jelent meg HKK lapként, tehát szerintem is túl speciális kérdés, bármennyire is Beholderes oldalon vagyunk - ezt nem kötelessége egy idetévedőnek tudnia, ráadásul, ha egyenként rákeresel az meg nem 5 perc.
Ugyanígy vagyok a "Ki nyerte a 2007-es HKK bajnokságot?" kérdéssel, mert bár megkaptam többször is, de számomra oly érdektelen - és szerintem bárki másnak is, hacsak nem az aki nyerte, v. második lett - , hogy 2 másodperccel később már nem is rémlett a név... Rákerestem, nem találtam. Tudom most jön az, hogy de igen itt és itt, de ilyesféle keresgélésre nincs idő: ha nem dobja a keresőprogram az első 5-10-ben, akkor tökre lényegtelen ilyenkor - hiszen az idő számít.
Bocs, ha ez bárkinek a szíve csücske volt, de ez a véleményem.
Dátum: 2008.11.25. 13:24:38
Újabb hibás kvízkérdések:
- Mi volt a neve az első állatnak, ami a Holdra lépett?
Helyes válasz: Lajka
Helyesbítést kérek - Lajka nem lépett a Holdra és más állat sem, Ő volt az első állat az űrben, sőt valójában az első űrutazó.
- Melyik doktor orvos?
Lehetőségek:
dr. Factor
dr. Martens
dr. No
dr. House - ez a helyesnek megjelölt válasz.
Nos elmondanám, hogy kedvenc bakancsom névadója német katonai orvos volt, miközben dr. House - akit egyébként imádok - fiktív személy.
Más jellegű probléma:
Hová készült a 100 folk Celsius együttes és nem jelent meg a sós virsli és a sör miatt?
Lehet, hogy ez benne van egy számukban, v. ilyesmi, de halvány ibolyám sincs erről, mert szerintem túl speciális, mellesleg érdektelen - számomra. Ezúton is elnézést a rajongóktól, de kérem ez legyen túl speciális kérdés, mert még a gugliban és a wikiben sem találtam meg a választ....
Dátum: 2008.11.22. 20:29:13
Már írtam a kvízolimpia címszó alá, valamint Miklósnak privibe, - mivel azonban semmi nem történt azóta - gondoltam írok ide is, hátha meghallják az illetékesek.
TEGNAP délután elpanaszoltam, hogy a kvízolimpiám 50-ből legalább 20 speciális kérdésem volt - speciális alatt ÉN azt értem, hogy hosszúidős keresgélést igényel.
Erre mi történt, azóta nem kapok vadászat közben kvízkérdéseket.
Miután már durván 50 kérdésen túl vagyok és még mindig nem történt semmi - gondoltam ide is beszólok, mert semmi érdemi reakció nem történt. Ha 50 kérdéssel számolok átlagban 5 LE-vel - azért 5-tel,mert esetleg hibázik az ember és ezt bekalkuláltam - az már 250 LE kiesés.
MINDEZT AZÉRT, MERT ELMONDTAM A VÉLEMÉNYEM.
Azt hittem szólásszabadság van... Ráadásul semmi sértőt nem mondtam.
Mi ez, kicsinyes bosszú?
Valaki tegyen már valamit ezügyben, mert így csak a játék élménye rombolódik...
Dátum: 2008.11.21. 20:43:40
Ja egyébként Awenhai!
Te azt mondtad, hogy az általános műveltség egy nagy kalap, amibe sok minden belefér.
Na akkor mondj nekem 1 db atomerővel működő jégtörő hajót!
Ja és mivel tájépítésznek tanulok, így nekem általános műveltség egy virágképlet, de pl. egy fodrásztanulónak nem.
Számomra az általános műveltség azt jelenti, hogy tájékozott vagy, de nem szakmai kérdésekben, mert pl. én régen érettségiztem, tanultam egy alapfokú számítástechnikát, de soha nem hallottam 5-ös számrendszerről, ellenben tudnék tippeket adni, hogy javítsd a beszédkészségedet, valamint bármikor képes vagyok neked egy remek csendélet léterhozására. Akkor még nem beszéltem arról, hogy az első diplomám révén rengeteget tudnék a környezetgazdálkodásról, a megújuló energiák felhasználásáról, a gyógy- és ásványvíz felhozataláról, felhasználásáról, gyógyfürdő-üzemeltetésről, stb.
Érdekes módon azonban halvány ibolyám sincs informatikai kifejezésekről, mint MIc, vagy MAC, vagy NIC, vagy ilyesmi...
lol
Dátum: 2008.11.21. 20:17:11
Sziasztok!
Amióta a kvízolimpiáról le mertem írni a véleményemet, azóta - érdekes módon - nem kapok kvízkérdéseket a vadászat alatt.
Most mi van, büntiben vagyok?
Egyébként a hullámhossz a helyes válasz volt, a kérdés maga egy bonyolultan megfogalmazott fogalom volt, nem a hullámhossz legegyszerűbb lehetséges fogalma. A lehetőségek között ott volt az amplitudó is ,meg még két másik, de egyáltalán nem emlékszem a kérdésre...
Dátum: 2008.11.21. 10:12:51
Sziasztok!
Na most van tele a hócipőm a kvízetekkel!
Az 50 kérdésből kb. 20 speciális volt: a Chara-din avatártól kezdve a hullámhosszon át, a "melyik nem illik ide" ismeretlen művekig.
Kimásolni nincs időm, mert reménykedtem benne, hogy nem lesz ENNYI speciális kérdés benne, de minden második-harmadikat másolgathattam volna.
Csak gratulálni tudok.
Dátum: 2008.11.17. 10:17:14
Sziasztok!
Na ez már több, mint durva:

Ki írta a magyar himnuszt?

Kölcsei Ferenc
Weöresmarty Mihály
Erkel Ferenc
Petőfi Sándor

Na, mi is a hiba?
Dátum: 2008.11.13. 17:41:24
MasterV nevű kedves Végzetúrhoz volna 1-2 szavam:
Lehet, hogy nagyobb a lélekkút, de nekem úgy tűnik csak azért, mert mi építünk, fejlesztjük a szövetségünket.
Az egyetlen probléma ezzel, hogy a tagok nem tudnak rendesen fejlődni emiatt, főleg azért nem, mert folyamatosan támad bennünket egy csomó olyan szövetség, aki tele atombrutál erősségű felturbózott pénznyomóval, aki azért erősebb, mert állandó prémiumos, tele ősköves cuccokkal, amit ősköves fókuszkristályokkal még tovább turbóz.
Alapban több lélekenergiát kapnak, ezért még a tulajdonságösszegük is jóval magasabb.
Eközben a hétköznapi emberek próbálkoznak...de nem jutnak egyről a kettőre, mert ha békét is akarnának, akkor se lehet, mert mindig van valaki, aki a lélekkút nagysága alapján előresorolt szövetséget - mondván könnyen szerezhető lélekenergiaforrás - állandóan támadja.
Lassan tele a cipőm az egésszel, csak azért nem lépek ki a szövetségből, mert a többiek annak idején bizalmat szavaztak, hogy felvettek, én betöltöttem egy csomó LE-t, és ráadásul kedvelem őket és kitartó vagyok.
Ennyi...
Dátum: 2008.11.13. 09:23:39
Újabb remek kérdés:
Melyik nem W.E.B. Griffin műve? (Bocs, ha nem halálpontos a kérdés, fejből írtam...)
- Zöldsapkások
- Hadnagyok
- Kapitányok
- Századosok
A helyes válasz: Zöldsapkások.
Megjegyzem az is W.E.B. Griffin mű.
Dátum: 2008.11.13. 09:18:52
Köszi Hydro Globus, végre valaki...
Dátum: 2008.11.13. 09:16:38
A Dz, és a Dzs esetén igazatok van... Bocsi, így már oké.
Dátum: 2008.11.13. 08:54:42
"Kedves" Hatsepszut!
A 20 forintos kérdést nem olvastam félre, ezek szerint a "tökéletes" rendszeretekben többször is szerepel a kérdés. Esetleg felmerülhetett volna Benned is, hogy talán tévesen is benne lehet. Szemtanúm is van rá, hogy 20 forintos volt a kérdésben, ugyanis vendégeink voltak, és mi a férjemmel - ostoba módon népszerűsíteni akartuk a játékot - kölcsönkértünk egy huszast, amin speciel Deák Ferenc volt. Nekem gyanús volt a nőszirom, ezért rákerestünk a neten - és igazam lett. Aztán mind bután bámultunk, mikor kiírta:
"Helytelen válasz! A helyes válasz: Magyar címer."
Szerinted mennyire lett népszerű a barátaink körében a játék?
Dátum: 2008.11.13. 08:35:41
Sziasztok!
Azt hiszem nem tudok számolni:
A magyar ABC hányadik betűje a G?
Helyes válasz: 12.
Érdekes, de akárhogy számolok nekem a 10 a helyes...Valaimit rosszul tudok, vagy raktak be új betűket?
A-1, Á-2, B-3, C-4, Cs-5, D-6, E-7, É-8, F-9, G-10...
He?
Dátum: 2008.11.11. 08:34:50
Szia!
Bocs, de egyrészt férjem van, másrész a hócipős kérdések sorra jó értékelést kaptak, VAGYIS mire hozzám elér Ronaldho, Ronaldinho, Beckham, Aranylabda, EB, VB, stb. NEM TUDOM értékelni...
Egyébként ha olvastad volna az előzményt, akkor tudnád, hogy pont arról szólt a dolog, hogy egy egyszerű, de megválaszolható kérdést az admin törölte, mielőtt játékba kerülhetett volna - mondván rossz kérdés -, amit aztán itt vki primitívnek nevezett. Eközben meg tele a játék hibás -, azonos -, sokak számára bonyolult -, ill. érdektelen kérdésekkel.
Engem pl. nem érdekel a nyolcas, vagy az ötös számrendszer - bevallom halvány ibolyám sincs róla, hogy jönnek ki ott a dolgok - mellesleg szerintem nem is val ide a kérdés. Ne mérdekel továbbá a felsőfokú számítástechnika sem.
A focival összességében semmi bajom, de mikor egy vadászaton 20 kérdésből 5 arról szól - bevallom, felmegy a pumpa.
Arról nem beszélve, hogy minek tesz fel olyan kérdést valaki, hogy mi van a 20 forintoson, ha meg sem nézi mi van rajta, mellesleg nem magyar címer - ami helyes válaszként volt jelölve - hanem vagy Magyar nőszirom, vagy Deák Ferenc kiadástól függően.
Ezek után bírálj el, ne két mondatból...
Tulajdonképpen ennyi volt a probléma.
Dátum: 2008.11.11. 07:37:53
Aha, szóval túl primitív?
Tudnék jónéhány olyan kérdést, ami túl primitív és jéééé! frankón jó kérdésnek lett titulálva. Pl. Milyen színű a pipacs? Képzeld szerintem ez primitívebb - mellesleg ezt is a párom tette fel, mert a normális kérdéseire sorra rossz kérdés értékelés jött, és bedurrant az agya.
Sőt!
Számos túl speciális kérdés is van, ami hétköznapi halandónak kínai, ráadásul még meg sem találom 5 perc alatt a keresőben.
Arról nem beszélve, hogy tele a cipőm az olyan kérdésekkel, hogy "Ki nyerte a 2007-es Európabajnokságot?". Milyen EB-t? Kézilabda, Úszás, Műkori?Férfi, Női, Vegyes? Egyéni, összetett?
Erről ennyit tisztelt "primitív kérdés"...
Két dologról írnék:
1.
Nevetséges a mákfaktor: Többször előfordult, hogy -aljas módon - nálam két szinttel alacsonyabbat támadtam, akinek nevetségesen alacsony volt a tulajdonságösszege, valamint iszonyúan "gagyi" cuccai voltak.
Nem volt láthatalan, és nem is pihent, mégis győzött. Ez egyszer oké, de sorozatosan az már vicces. Ilyenkor felmerül bennem a kérdés, hogy valóban tiszta-e a játék.
2.
A háborúzásra jó lenne, ha kitalálnátok valami maximalizáló szabályt, pl. hogy 1 szövit egyszerre max. hárman támadhatnak, ill. pl. 1 szövi egyszerre max. 3 szövit támadhat.
Az sem lenne hátrány, hogy ha arra is figyelnétek, hogy ne legyen olyan, hogy egy normál játékos szövinek, aki nem nyomja állandóan a pénzt az őskőbe legyen esélye a pénzesek ellen. Én is veszek néha őskövet, de annyi pénzem nincs amennyit egyesk belefeccölnek.Vicces, hogy van olyan szint, ahol a varázslatot csak óskó segítségével lehet venni.
Miért nem dolgoztok ki olyan rendszert, hogy megvehető legyen minden LE-ért is csak mondjuk 1őskő= X LE?
Mert így az "ingyenesen játszható" játék mindjárt nem is ingyenes. Én azt mondom, hogy oké kell a támogató nektek is, de akinek nincs türelme gyűjtögetni - és van ilyen bőven - az fizesse meg, ugyanakkor legyen lehetősége azoknak is, akiknek nincs lehetősége arra, hogy állandóan fizessen.
Olvastam olyat, hogy valaki "lenyúlta" anyu telefonját, hogy emeltdíjas SMS-t küldjön... Ebből még akár gondok is lehetnek...
Dátum: 2008.11.10. 21:30:43
Újra leírom, bár már fáraszt:
Hibás kérdések:
1. Az arany a sárban is...
A helyes válasz:arany
Olvass utána: Az arany a sárban is ragyog/fénylik. Ez a valós mondás.
2. Mi van a 20 forintoson?
A helyes válasz: Magyar címer
Na drágám vegyél már elő egy huszast: magyar nőszirom, vagy pedig Deák Ferenc arcképe van rajta -a ttól függően, melyik kiadás. A magyar címer - tévedés ne essék - a 10 forintoson van...
3. ( Kedvencem...) Melyik növény gyümölcs?
Lehetőségek:
- sárgarépa
- burgonya
- káposzta
- sárgadinnye
A párom tette fel.
Szerinted mi a helyes válasz?
Az admin visszadobta, hogy rossz kérdés.
Már ne haragudj: általános iskola max. 3. osztály...
No comment.
Oldal: 1234