Re: Új: kvíz olimpia
60. hozzászólás - 2008.11.21. 22:54:48
Szervusztok!
Concolor: Amit kérdeztél, feltehetnéd kvízkérdésnek. Tudom, hogy az északi tengereken akad ilyen hajó, de a nevét nem tudom. Rákerestem azonban, hogy válaszolhassak neked: Fjodorovnak hívtak egyet.
Az alapvető virágképletet, és az alapvető szimmetriaviszonyokat elvileg tanítják az általános iskolában, tehát tudni illik. Ha nem tudod, és nem biológiai területen dolgozol, nem ér vele kár. A számrendszereket is az általános iskolában tanították nekem, s az alapvető dolgokat, hogy egy adott számrendszerben hogyan kell (lehet) felírni számokat, azt megtanították. Ezért tehát egy kétjegyű számot nagyjából fel kell tudni írni bármely számrendszerben, amit kérnek. Lehet persze nagyon bonyolult dolgot kérdezni, de alapvetően ismerni illik a szabályokat.
Hogy te nem értesz a számítástechnikához, nem gond, én sem vagyok profi benne... de a lényeges részeit ismerem a számítógépeknek, s azért ritkán szólok számítástechnikusnak, mert elfeledtem bekapcsolni a monitort. Ez mostanában már alapműveltség, de mivel sok imformáció tartozik bele, ezért sem te, sem én nem fogjuk az összes ismeretet birtokolni. Biztos vagyok benne, hogy kérdezhetnék olyasmit, amire nem ismered a választ, de ez nem baj. Ha érdekel, meg fogod jegyezni, ha nem, vállat vonsz. Ahhoz gratulálok, hogy művészeti területen valós alkotásokat készítesz, az elveket valamikor tanították nekem, de nem volt szükségem rá, tehát elfeledtem. Örülnék néhány ilyen kérdésnek is, felfrissítené a tudásomat.
Egyébként minden kérdés szakmai kérdés, csak van, ami már közismertté vált.
Black Death: A létezés, és a speciális kérdés nem azonos dolog. Lehet, hogy te egy általad ismeretlen kérdésre azonnal speciálist kiáltasz, én ennél megengedőbb vagyok, főleg, hogy egy fantasy oldalon jársz.
Írok is két példát: Jónak minősülő kérdés: A M.A.G.U.S. játékban milyen fajú karaktered lehet, amely más fantasy szerepjátékban nem létezik? Válaszok: Ember, elf, udvari ork, törpe. A saját ismereteid alapján próbáld meg megválaszolni.
Rossz kérdés lenne: Melyik ynevi állam kedveli a páratlan számokat (M.A.G.U.S. szerepjáték)? Válaszok: Predoc, Pyarron, Sirenar, Toron.
Erre te nem fogsz válaszolni, jó eséllyel meg sem találod a választ a kérdésre.
Mindenki számára van olyan kérdés, ami ismeretlen. Ám ne akarj kitiltani teljes mértékben egy olyan témakört, amely a játék alapját képezi. Egy autóverseny-szimulátorban sem közölheted, hogy mondjuk a monzai autóverseny-pályát nem tehetik be, mert azt te nem ismered. Az szerintem teljesen jogos feltételezés, hogy az itt játszó emberek nagyobb része kedvel legalább egy fantasy, avagy sci-fi világot. Az emberek egy része akár aktívan is játszott már legalább számítógépes szerepjátékkal. Ekkor már nem mondhatja, hogy az alapvető dolgok nem megkérdezhetők, ha a kérdés nem ismerete okán semmilyen anyagi kár nem éri, némi talált bónusz marad csupán el.
Alkotó szívek
Szép álmokat könnyeznek:
Világ születik.
Pontszám: 6.71