Felhasználónév: Jelszó:
Szerző
Topic neve: Új: kvíz olimpia
népszerűciripNő
Végzetúr mester
5022 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Új: kvíz olimpia
41. hozzászólás - 2008.11.20. 16:07:45 (Válasz Hydro Globus #39 hozzászólására.)
Én is gratulálok, úgy látom esélyem sem volt
Pontszám: 5
kedvelt tagmastervFérfi
Végzetúr mester
687 hozzászólás
Profil megtekintése
42. hozzászólás - 2008.11.21. 01:14:31
Én is grat a tesztverseny eredményeihez!Most írtam meg az élest,45 jó válasszal,csak azt sajnálom rettenetesen,hogy megint beleszaladtam az adatbázisban maradt szemétbe párszor.Nem lehetne legközelebb a fejlesztők által írt kérdéscsoportból a verseny? Idegesítő hogy rosszul megadott válaszlehetőségek miatt nincs esélyem sem!
A "Pokrócozás Királya" személyesen!
(A név márkavédett, köszönet érte Ösvényjárónak)
Pontszám: 7.50
kedvelt tagDarunFérfi
Végzetúr tehetség
151 hozzászólás
Profil megtekintése
43. hozzászólás - 2008.11.21. 01:22:25
Nekem is ez volt az első gondolatom mikor feltűnt hogy ezek (is) a mi kérdéseink. Azt hittem legalább itt olyan kérdések lesznek amiket a készítők tesznek fel, amik biztos hogy jól vannak írva/feltéve, a válaszoknál tényleg a helyes válasz a helyes és még szerepel is a négy lehetőség között. Ezen kívül nem túl speciálisak és főleg nem az alja kerül bele.
népszerűBlack DeathFérfi
Végzetúr tehetség
218 hozzászólás
Profil megtekintése
44. hozzászólás - 2008.11.21. 04:39:26
.
A hozzászólást Black Death módosította 2013.08.03. 05:22:00-kor
V1,V2,V3 - Black Death
V5 - Black Toxic
V6 - Black Fétis
Pontszám: 5.33
fórumozóAwenhaiNő
Végzetúr mester
1131 hozzászólás
Profil megtekintése
45. hozzászólás - 2008.11.21. 07:18:51
Szervusztok!

Nekem nem volt gondom a kérdésekkel. Helyeseknek tűntek, nem voltak túl speciálisok.

Aki azonban azért lázadozik, mert szerepjátékos, illetve fantasys kérdések is előfordulnak, az gondolkodjon el:
Valós világon játszódik a Végzetúr? Nem.
Szerepjátéknak nevezik? Igen, azzal együtt is, hogy ez egy harcias tamagochi.
Egy szerepjátékban szerepelhetnek szerepjátékra, és fantasyra vonatkozó kérdések? Igen.

Ha pedig az a baj, hogy egy fantasy játék oldalán felbukkannak ilyen témájú könyvek, játékok és kérdések róluk, akkor nem kötelező vele játszani. Akad olyan kvízjáték az interneten, ahol az ilyen témájú kérdések mennyisége jóval kisebb.

Az általános műveltség pedig egy meglehetősen nagy kalap, amiből mindenki ismer egy részletet. Van, aki a festészetben van otthon, van, aki a történelemben, vagy a matematikában, esetleg más területen. Ettől még nem kell dühöngeni, ha olyan kérdést kapsz, amit nem ismersz.
Erre most én is ráfáztam, ha nem szúrtam el tizenöt kérdést legalább, akkor egyet sem. Ez van, behúztam néhány érdekes, ám számomra még ismeretlen információt is. Amit nem ismertem, annál is jófelé kerestem, csak nem eléggé, azaz a helyes válaszhoz legközelebb álló helytelent tippeltem. Nem esik le emiatt a gyűrű az ujjamról, ami érdekel, azt később tudni fogom.

Ha pedig a kérdések minősége nem tetszik nektek, tegyetek róla, írjatok olyan kérdéseket, amelyek szerintetek megfelelnek a kritériumoknak, és másoljátok be a szerintetek hibás kérdéseket a Kvíz topikba, a javítási ötletetekkel együtt. Ha valóban hibás a bemásolt kérdés, javítva, vagy törölve lesz. Én is ezt teszem, és így javítom a kvízt, nem dühöngéssel.
A hozzászólást Awenhai módosította 2008.11.21. 07:19:40-kor
Alkotó szívek
Szép álmokat könnyeznek:
Világ születik.
Pontszám: 7.20
kedvelt tagHydro GlobusFérfi
Végzetúr mester
1245 hozzászólás
Profil megtekintése
46. hozzászólás - 2008.11.21. 09:54:47
Most elég gyéren telhesítettem 42.

Ki nyerte a 2007-es HKK Nemzeti Bajnokságot?
Panyik Zoltán
Magyar Attila
Csernus Dávid
Baross Ferenc

Ki nyerte a 2007-2008-as Angol Labdarúgó Bajnokságot?
Liverpool
Arsenal
Chelsea
Manchester

Ezek meg igazi olimpiára való kérdések...
A hozzászólást Hydro Globus módosította 2008.11.21. 11:37:51-kor
HKK segédlet: itt vagy itt.
Drizzt segédlet: itt vagy itt.

Az első link akkor jó, ha az első oldal a legrégebbi, a másik fordítva.
Pontszám: 3
fórumozóConcolorNő
Végzetúr
64 hozzászólás
Profil megtekintése
47. hozzászólás - 2008.11.21. 10:12:51
Sziasztok!
Na most van tele a hócipőm a kvízetekkel!
Az 50 kérdésből kb. 20 speciális volt: a Chara-din avatártól kezdve a hullámhosszon át, a "melyik nem illik ide" ismeretlen művekig.
Kimásolni nincs időm, mert reménykedtem benne, hogy nem lesz ENNYI speciális kérdés benne, de minden második-harmadikat másolgathattam volna.
Csak gratulálni tudok.
Pontszám: 8.75
Végzetúr mester
1245 hozzászólás
Profil megtekintése
48. hozzászólás - 2008.11.21. 11:11:15
Milyen hullámhossz?
Én nem találkoztam vele.

fórumozóBhaalFérfi
Végzetúr tanonc
26 hozzászólás
Profil megtekintése
49. hozzászólás - 2008.11.21. 12:05:22
Nekem is elég sok speciális kérdésem volt, némelyikre percek is rámentek, míg próbáltam megkeresni...

Volt néhány amit még a speciálisnál is speciálisabbnak éreztem, pl:

- Ki nyerte a 2007-es HKK nemzeti bajnokságot? Ezt még a hkk.hu-n sem találtam meg, mivel csak 2002-2006-ig volt bármilyen utalás.
- Melyik nem varázskard? Itt volt az Excalibur és másik 3 "lövésem nincs" kard.
- Melyik nem Lovecraft démona? Cthulhu, és még 3 lehetőség közül tippelhettem.

Valamint a rengeteg focis/sport kérdés.

Ezek nekem nem mentek/mennek fejből, le is járt az időm.

Egy ötlet: Talán be lehetne vezetni, hogy "kérdés eldobás". Pl. lehetőség lenne az 50-ből 10 kérdés helyett másikat "kérni". Így ami nagyon speciális valakinek, helyette _talán_ kaphatna olyat, ami jobban fekszik neki.
V1 : IQ Betyárok, bhl_
V3 : Illuminati: Rubra Manifestatio, bhaal
Pontszám: 8.33
népszerűBlack DeathFérfi
Végzetúr tehetség
218 hozzászólás
Profil megtekintése
50. hozzászólás - 2008.11.21. 13:48:45 (Válasz Awenhai #45 hozzászólására.)
.
A hozzászólást Black Death módosította 2013.08.03. 05:21:52-kor
V1,V2,V3 - Black Death
V5 - Black Toxic
V6 - Black Fétis
Pontszám: 8.33
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3690 hozzászólás
Profil megtekintése
51. hozzászólás - 2008.11.21. 15:23:44
Az első 800 kérdés az, amit mi írtunk, és "vállaljuk érte a kezességet". Azért nem lehet csak ezekből csinálni a kvízolimpiát, mert egészen egyszerűen, ennyi kérdést meg lehet jegyezni. Amikor a 4. vagy 5. karakterrel teszteltem, már az összes kérdésre tudtam a választ. 3000 kérdéssel azért nehezebb dolog lesz.

Amit tenni tudunk, hogy igyekszünk még tovább rostálni ellenőrizni ezeket a kérdéseket, hogy tényleg csak a legtökéletesebbek maradjanak.

Egyébként, hogy mi a túlzottan speciális kérdés. Az olyan HKK-s kérdéseket, hogy az X. kiadás Y. lapjának mi a szövege, természetesen töröljük. De hogy ki nyerte a 2007-es Nemzeti Bajnokságot? Most lehet, hogy szentségtörést mondok a focirajongóknak, de szerintem ezt sokkal inkább lehet tudni, egy magyar, játékok iránt érdeklődő játékosnak, minthogy ki volt a Juventus edzője 1979-ben. Szóval ez nem speciális kérdés, és persze google-ba ha beírod "HKK Nemzeti Bajnokság 2007" akkor az első találatban ott a válasz (és a 15 percbe lazán belefér 8-10 kérdésnek a guglizása).
Pontszám: 3.33
Végzetúr mester
1245 hozzászólás
Profil megtekintése
52. hozzászólás - 2008.11.21. 15:39:22
Nincs. Én beírtam, de valami korábbi Nemzeti eredménye volt benne

EDIT: ÁÁÁ, mégsem. Csak a megjelenő toplistáról kiválasztottam az elsőt, de az csak az első játéknap végeredménye. Viszont olimpián - ahol ugye szorít az idő - az ember nem áll neki nézelődni...
A hozzászólást Hydro Globus módosította 2008.11.21. 15:41:39-kor

népszerűArchibald CunninghamFérfi
Végzetúr mester
882 hozzászólás
Profil megtekintése
53. hozzászólás - 2008.11.21. 15:58:27
Megcsináltam az éles olimpiát, kiírta, hogy mennyi nyertem, és a jutalmamat átvehetem a kvíz lapon, de ott nem volt átvehető.
V1
kedvencBaratyFérfi
Adminisztrátor
1147 hozzászólás
Profil megtekintése
54. hozzászólás - 2008.11.21. 16:19:48 (Válasz Archibald Cunningham #53 hozzászólására.)
Idézet: Archibald Cunningham - 2008.11.21. 15:58:27
Megcsináltam az éles olimpiát, kiírta, hogy mennyi nyertem, és a jutalmamat átvehetem a kvíz lapon, de ott nem volt átvehető.

Az LE jutalmat azonnal meg kellett kapnod, nincs külön "átvátel" gomb.
Pontszám: 8
népszerűZsoleszFérfi
Végzetúr mester
453 hozzászólás
Profil megtekintése
55. hozzászólás - 2008.11.21. 17:46:39
Nekem nem írta ki, hogy kaptam LE-t, bár lehet csak nem figyeltem, és nem vettem észre, mert vadásztam is közben. Mindenesetre úgy érzem elég jól sikerült. Lényegesen jobban mint a próba. Annyi volt a gondom, hogy visszakaptam kétszer ugyanazt a kérdést, bár ennek is inkább örültem, mert ezt épp tudtam.
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
most fekete, fakó, mint könyv, múlt mélyiből. "
V3 Eroot Ibn Shienkai
fórumozóConcolorNő
Végzetúr
64 hozzászólás
Profil megtekintése
56. hozzászólás - 2008.11.21. 20:17:11
Sziasztok!
Amióta a kvízolimpiáról le mertem írni a véleményemet, azóta - érdekes módon - nem kapok kvízkérdéseket a vadászat alatt.
Most mi van, büntiben vagyok?
Egyébként a hullámhossz a helyes válasz volt, a kérdés maga egy bonyolultan megfogalmazott fogalom volt, nem a hullámhossz legegyszerűbb lehetséges fogalma. A lehetőségek között ott volt az amplitudó is ,meg még két másik, de egyáltalán nem emlékszem a kérdésre...
Pontszám: 6
fórumozóConcolorNő
Végzetúr
64 hozzászólás
Profil megtekintése
57. hozzászólás - 2008.11.21. 20:43:40
Ja egyébként Awenhai!
Te azt mondtad, hogy az általános műveltség egy nagy kalap, amibe sok minden belefér.
Na akkor mondj nekem 1 db atomerővel működő jégtörő hajót!
Ja és mivel tájépítésznek tanulok, így nekem általános műveltség egy virágképlet, de pl. egy fodrásztanulónak nem.
Számomra az általános műveltség azt jelenti, hogy tájékozott vagy, de nem szakmai kérdésekben, mert pl. én régen érettségiztem, tanultam egy alapfokú számítástechnikát, de soha nem hallottam 5-ös számrendszerről, ellenben tudnék tippeket adni, hogy javítsd a beszédkészségedet, valamint bármikor képes vagyok neked egy remek csendélet léterhozására. Akkor még nem beszéltem arról, hogy az első diplomám révén rengeteget tudnék a környezetgazdálkodásról, a megújuló energiák felhasználásáról, a gyógy- és ásványvíz felhozataláról, felhasználásáról, gyógyfürdő-üzemeltetésről, stb.
Érdekes módon azonban halvány ibolyám sincs informatikai kifejezésekről, mint MIc, vagy MAC, vagy NIC, vagy ilyesmi...
lol
Pontszám: 8.75
népszerűBatuFérfi
Végzetúr tehetség
138 hozzászólás
Profil megtekintése
58. hozzászólás - 2008.11.21. 20:58:02 (Válasz Hydro Globus #46 hozzászólására.)
Idézet: Hydro Globus - 2008.11.21. 09:54:47
Most elég gyéren telhesítettem 42.

Ki nyerte a 2007-es HKK Nemzeti Bajnokságot?
Panyik Zoltán
Magyar Attila
Csernus Dávid
Baross Ferenc

Ki nyerte a 2007-2008-as Angol Labdarúgó Bajnokságot?
Liverpool
Arsenal
Chelsea
Manchester

Ezek meg igazi olimpiára való kérdések...

Ezt a két kérdést hetente legalább megkapom és már fejből tudom a választ. Szerintem olimpia előtt mindenki nyisson több wiki oldalt: Schumi életútja, labdarúgó-vb, periódusos rendszer, stb. Voltak most szép számmal elég speciális orvosi/biológia kérdések is. 2 perc alatt meg lehet találni a választ, de az olimpia elég feszitett, nagyon a szerencsén múlik milyen kérdéseket kapunk, a nehézségben óriási a szórás. Itt is nagy a beho-random.
Pontszám: 8
népszerűArchibald CunninghamFérfi
Végzetúr mester
882 hozzászólás
Profil megtekintése
59. hozzászólás - 2008.11.21. 22:43:14 (Válasz Baraty #54 hozzászólására.)
Vadászatban voltam, ha tényleg megkaptam,akkor lehet, hogy csak nem szúrtam ki. Az viszont biztos, hogy a leírásban a volt hogy "átvehetem", lehet, hogy az vezetett meg. Egyébként a próbánál külön át kellett venni nem?
V1
fórumozóAwenhaiNő
Végzetúr mester
1131 hozzászólás
Profil megtekintése
60. hozzászólás - 2008.11.21. 22:54:48
Szervusztok!

Concolor: Amit kérdeztél, feltehetnéd kvízkérdésnek. Tudom, hogy az északi tengereken akad ilyen hajó, de a nevét nem tudom. Rákerestem azonban, hogy válaszolhassak neked: Fjodorovnak hívtak egyet.

Az alapvető virágképletet, és az alapvető szimmetriaviszonyokat elvileg tanítják az általános iskolában, tehát tudni illik. Ha nem tudod, és nem biológiai területen dolgozol, nem ér vele kár. A számrendszereket is az általános iskolában tanították nekem, s az alapvető dolgokat, hogy egy adott számrendszerben hogyan kell (lehet) felírni számokat, azt megtanították. Ezért tehát egy kétjegyű számot nagyjából fel kell tudni írni bármely számrendszerben, amit kérnek. Lehet persze nagyon bonyolult dolgot kérdezni, de alapvetően ismerni illik a szabályokat.

Hogy te nem értesz a számítástechnikához, nem gond, én sem vagyok profi benne... de a lényeges részeit ismerem a számítógépeknek, s azért ritkán szólok számítástechnikusnak, mert elfeledtem bekapcsolni a monitort. Ez mostanában már alapműveltség, de mivel sok imformáció tartozik bele, ezért sem te, sem én nem fogjuk az összes ismeretet birtokolni. Biztos vagyok benne, hogy kérdezhetnék olyasmit, amire nem ismered a választ, de ez nem baj. Ha érdekel, meg fogod jegyezni, ha nem, vállat vonsz. Ahhoz gratulálok, hogy művészeti területen valós alkotásokat készítesz, az elveket valamikor tanították nekem, de nem volt szükségem rá, tehát elfeledtem. Örülnék néhány ilyen kérdésnek is, felfrissítené a tudásomat.
Egyébként minden kérdés szakmai kérdés, csak van, ami már közismertté vált.

Black Death: A létezés, és a speciális kérdés nem azonos dolog. Lehet, hogy te egy általad ismeretlen kérdésre azonnal speciálist kiáltasz, én ennél megengedőbb vagyok, főleg, hogy egy fantasy oldalon jársz.

Írok is két példát: Jónak minősülő kérdés: A M.A.G.U.S. játékban milyen fajú karaktered lehet, amely más fantasy szerepjátékban nem létezik? Válaszok: Ember, elf, udvari ork, törpe. A saját ismereteid alapján próbáld meg megválaszolni.

Rossz kérdés lenne: Melyik ynevi állam kedveli a páratlan számokat (M.A.G.U.S. szerepjáték)? Válaszok: Predoc, Pyarron, Sirenar, Toron.
Erre te nem fogsz válaszolni, jó eséllyel meg sem találod a választ a kérdésre.

Mindenki számára van olyan kérdés, ami ismeretlen. Ám ne akarj kitiltani teljes mértékben egy olyan témakört, amely a játék alapját képezi. Egy autóverseny-szimulátorban sem közölheted, hogy mondjuk a monzai autóverseny-pályát nem tehetik be, mert azt te nem ismered. Az szerintem teljesen jogos feltételezés, hogy az itt játszó emberek nagyobb része kedvel legalább egy fantasy, avagy sci-fi világot. Az emberek egy része akár aktívan is játszott már legalább számítógépes szerepjátékkal. Ekkor már nem mondhatja, hogy az alapvető dolgok nem megkérdezhetők, ha a kérdés nem ismerete okán semmilyen anyagi kár nem éri, némi talált bónusz marad csupán el.
Alkotó szívek
Szép álmokat könnyeznek:
Világ születik.
Pontszám: 6.71
Dobókocka - a sokoldalú kiegészítőAz Idő Kereke tovább forog! Megjelent a befejező trilógia utolsó része!