Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Agatity

Dátum: 2013.05.08. 10:53:36
Srácok, akkor most mi van? Nem érdemes LE-t bele tölteni, mert arra nem lesz szorzó, csak visszakapjuk a végén, és csak a CSP-kre kapunk plusz szorzót?

Tehát csak akkor érdemes beletölteni LE-t pluszban, ha az ember plecsnire hajt?

Erről csak mendemonda van vagy valahonnan van erre valami konkrét válasz a JV-k részéről?
Dátum: 2013.04.25. 16:07:26
Egészen vicces ez a mai napi ajánlat (nem is értem, hogy mióta bevezették ezt a fejlesztést [2-3 hét?] miért csak háromszor éltem ezzel a nagyszerű lehetőséggel). Az egyik szövitárs kifejtette ezzel kapcsolatos véleményét, a nagyfórumról leszokott már rég, úgyhogy én vagyok kénytelen megosztani:

V1, Lélekőrök Szövetsége, Taverna topik
[...]de a mai már annyira kacagtató, hogy billentyűzetet ragadtam.

Katalizátor esszencia 10!!!! őskőért?! WTF?! XX megaesszencia tulajdonosaként úgy érzem, van némi tapasztalatom e téren, de lehet tévedek. 10 kavicsból megvehet az ember 5 db felszerelést vágóállatainak, türelemmel felneveli őket 20. szintig, majd sajtolja. Az 5 áldozatból minimum 5*2, (maximum 5*3, de ne ezzel számoljunk, mert nem életszagú) esszenciát kap az ember. Mindet spec gradulátummal sajtolja, ami újabb 10 kavics. Elméletileg 20% esélye van annak minden esetben, hogy katalizátor esik. Elvileg nagyjából 33% az esélye, hogy egyik se katalizátor, ebben az esetben van olyan nemkatalizátor spec. esszencia, amiből 4 lesz. Ebből konverterrel elkészíthető a katalizátor esszencia. Ha meg az egyik mégis katalizátor, az már rögtön 2 db-ot jelent.

Részletesen:
Befektetés: 20 kavics
Eredmény:
0 kat, 10 egyéb
2 kat, 8 egyéb
4 kat, 6 egyéb
6 kat, 4 egyéb
8 kat, 2 egyéb
10 kat, 0 egyéb

Ajánlattal
Befektetés: 10 kavics
Eredmény: 1 kat

Nem értem. Ha van 10 kavicsom arra, hogy megvegyem a napi ajánlatot, akkor van rá 20 is, így nincs értelme megvennem, mert duplájáért sokkal jobban járok, nem kétszer olyan jól. Nem értem.

Csak annyit fűznék hozzá, hogy tényleg, mintha a Miklósék nem ismernék a saját játékukat. Bár ez az érzésem elég gyakran előjön...

mod: én szedtem ki, hogy pontosan hány megaesszenciája van a szövitársnak...
Dátum: 2013.03.28. 00:50:05
Miklós, most komolyan, kezdjük el sorolni, hogy ki mindenki visz két karaktert már most a V1-en? Komolyan ennyire nem ismeritek a saját játékotokat?

Sokkal egyszerűbb lenne összevonni a V1-V2-őt, mert így valóban kicseszés azokkal, akik mégis maradnának a V2-őn.
Dátum: 2012.09.27. 14:28:57
Három külön portya kell hozzá, nekem már a legelső templomtól fogva is...
Dátum: 2012.09.27. 09:18:17
Nálam is minden rendben.
Dátum: 2012.09.26. 18:02:51
Ööö, V1-re? Tudjuk ám, hogy vezetünk, de azért mégis...
Dátum: 2012.09.26. 17:58:14
Igen, sajnos félrement a kommunikáció.

A pondrózás szerintem hangulatos volt, tök jó lenne, ha ilyen "szerepjátékosan" megfogalmazott szövegekből több lenne a játékban. Ywgarrd nyilván, mint ha a KH mondaná ezt, úgy fogalmazta meg az AF-képességet, szerintem ez hangulatos volt. De ez csak az én véleményem, mármint hogy én így értelmeztem...

Igen, a probléma ott van, hogy nehéz eldönteni, hogy mi a szabályok ügyes kihasználása, és hol van a szabályokkal való visszaélés.

Szereti mindenki eltúlozni az adott példákat, mert akkor talán jobban megérti a másik, hogy mi a probléma, így most én is leírom, hogy szerintem az nem okés, hogy Marcsa már hónapok óta (talán már egy éve, esetleg évek óta?) tolja SK-val. Ez szerintem nem oké. Ez nem rinya, pusztán csak jeleztem ezen a fórumon, hogy a bug-javításba ez is beleférne, nagy kár, hogy Miklós és a JV azóta sem böfög ide, miközben direkt elküldtem ez irányú kérdésemet az info@vegzetur.hu -ra is. És, hát, hja, sejtettem, hogy nem én találtam fel ez ügyben a spanyol viaszt...

Hogy hol kell meghúzni a határt, az kérdéses, hogy pl. ha valaki egy hétig akar gyűjteni, hogy utána ultraspeccel növeljen tulajdonságot, az beleférjen-e vagy sem... Hogy mi számít zombi-karakternek, de az biztos, hogy az Azúrban Marcsának zombikarakterek adnak folyamatos SK-t... Hogy ezt egy program (tehát algoritmus) hogyan állapítja meg, hogy mi számít zombikarakternek is mi nem, ezt egyelőre nem tudom.

De nyilvánvalóan a Játékvezetés részéről a dolog rendben van, különben már május óta megnyilvánultak volna ez ügyben....

Mod: hehe, pont Ywgarrd is megírta azt, amit én ezek szerint helyesen szövegértelmeztem...
Dátum: 2012.09.25. 18:15:25
Idézet: Craslorg - 2012.09.25. 18:12:19
Ariel: Elfelejted, hogy a KH is támad, ahol már nem védi őt semmilyen projekció. Napi 8-10 KH-s támadás van átlagosan. Ebből 1-2 lehet táp karakterek másolatától, akik az LE-t általban csak gyűjtik a többi karaktertől, majd ilyenkor az SK-s leveszi róluk. Háborún kívül nyilván nem az a lényeg, hogy a te támadásodnál mi történik.

Ez az, erről beszélek. Ezért kéne ezzel a jelenséggel valamit kezdeni.
Ugyanis idáig csak Marcsa volt ilyen, most már egyre többen csinálják fent is, lent is, ez nem okés...

De asszem nem igazán érdemes ezen rugózni, ha a Beho-random úgy hozza, akkor Miklós véletlenül idetéved, ha a Beho-random nem kedvez, akkor nem. És még ha idetéved, akkor is a Beho-random határozza meg, hogy érdemben reagál-e, és ha igen, akkor is a Beho-random határozza meg, hogy Miklós olyat reagál, ami tetszik az istenadta népnek...
Dátum: 2012.09.25. 17:58:18
Idézet: Craslorg - 2012.09.25. 17:21:04
Omen666-ról nem tudtam, pedig szövitárs. Olyan 10 napja van rajta.

Most akkor tudtad, vagy nem tudtad?

Mindegy, a lényegen nem változtat, a kardomba nem dőlök, csak nem egészen korrekt a dolog fixen magamon tartani egy elfekvő karakterről SK-t, és szerintem a bug-javításba ez is beleférne...
Dátum: 2012.09.25. 17:04:23
És igen, proxy-val elég belépni, SK-t felrakni, azt kész. De ha egyszer megint proxy nélkül lép be az ember a karakterhez, akkor essen le a segítő kéz. És mondjuk 1 hétig ne tudjon SK-t adni az ilyen karakter. Stb., lehet ezt cizellálni...

Proyxn keresztül szerintem elég lassú játszani, legalábbis én még nem találkoztam ingyenes, nyilvános és gyors proxyval.

De persze, ez már vékony jég, nem pontosan tudom, hogy poxyn kívül még milyen lehetőségei vannak az embernek, ha több karaktert akar vinni...
Dátum: 2012.09.25. 17:02:08
Azt nem tudom, hogy mondjuk a V1-en pontosan hány karakteren van, amiről tudok, látom, az Marcsa, Omen666, Ferko. És értem, hogy nehéz vele mit kezdeni, de akkor sem korrekt, én meg még emlékszem olyanra, amikor lecsalózta a komplett játékostársadalmat Miklós valami bug kapcsán.

Egyébként nem olyan bonyolult megnézni, Marcsa sok karaktert visz a V1-en, hacsak nem használ proxyt, akkor elég jól látszik a logokban, hogy mely karaktereket, és elég lenne erre egy szűrőt rakni, hogy ugyanazon IP-ről ne lehessen SK-t adni. Ennyi.
Dátum: 2012.09.25. 13:04:51
Oké, Cras, persze, ha nincs válasz azért magam is el tudom dönteni, hogy mit csináljak, és az alábbi kérdésem valóban sokkal fontosabb kérdés, szerintem. Legalábbis nekem meg még pár embernek - nem reprezentatív felmérés eredményeként mondom, hogy másoknak is:

Idézet: Agatity - 2012.09.21. 21:42:51
Szia Miklós,

Nem tudom, hogy a "nagy bugtalanítás" során sorra lesz-e kerítve, de szerintem fontos lenne azzal valamit kezdeni, hogy elfekvő szövetségi társak szakmányban adnak fixen segítő kezet a "fő karakternek". Ennél meg tudnám szabatosabban is fogalmazni, konkrétan is, de nincs kedvem sárdobálni, nyilván tudod, hogy miről van szó. A kérdésem, hogy kezdel-e, kezdtek-e ezzel valamit, ha igen mit, ha nem, miért nem.

Köszönettel

UI: elküldtem ezt az info@ -ra is, hogy tutira elérjen a kérdés...

Ja, persze, nem jött válasz sem mailben, sem itt...
Dátum: 2012.09.22. 15:03:17
Ja, és van még egy kérdésem az egybegyűltekhez, hogy akkor mi a konklúzió, új AF-képességek kábé mikor lesznek? Hogy kezdjek-e már tartalékolni AF-pontokat (60 fölött van már az elköltetlen AF-pontjaim száma), vagy elszórhatom igazán fölösleges dolgokra (pl. megnövelni a hordagyűlöletet, vagy a pihenés bónuszt csökkenteni, ezekre)?
Dátum: 2012.09.21. 21:42:51
Szia Miklós,

Nem tudom, hogy a "nagy bugtalanítás" során sorra lesz-e kerítve, de szerintem fontos lenne azzal valamit kezdeni, hogy elfekvő szövetségi társak szakmányban adnak fixen segítő kezet a "fő karakternek". Ennél meg tudnám szabatosabban is fogalmazni, konkrétan is, de nincs kedvem sárdobálni, nyilván tudod, hogy miről van szó. A kérdésem, hogy kezdel-e, kezdtek-e ezzel valamit, ha igen mit, ha nem, miért nem.

Köszönettel

UI: elküldtem ezt az info@ -ra is, hogy tutira elérjen a kérdés...
Dátum: 2012.08.28. 16:47:01
Szerintem a csonterősítést is számolja a toplista, legalábbis akkor én nem lennék ennyire elöl, ha nem számolná...
Sziasztok, ill. Szia Cras,

Mivel Hatsepszut úgy látom, nem olvas PM-et, ezért itt kérdezem meg, hogy ma nem lett elfogava egy kérdésem, hogy már volt.

Hadd kérdezzem meg, hogy hogyan kell keresnem akkor? Én idáig úgy ellenőriztem le, hogy szerepel-e már az adatbázisban, hogy ezt írom be a google keresőjébe: "gulag site:kvizkerdesek.hu" Így néz ki ilyenkor a kerső eredménye: http://goo.gl/3vhee

A kérdés egyébként ez volt:
Mit jelent a gulag szó?

A többnyire fából épült vidéki nyaralók orosz neve.
Munkatáborok, amelyeket a Szovjetunió területén alakítottak ki.
Egy orosz-török eredetű vízforraló eszköz, melyet leginkább teafőzőként használnak.
A Szovjetunióban 1985-ben elindított gazdasági-társadalmi reformcsomag neve.

De, hogy a topikhoz is érdemben hozzászóljak, ezt, mint következőt elfogadnátok?

Miből alakult ki a kelet-európai zsidók által használt nyelv, a jiddis?
Az újkori héber nyelvből.
A középkori ónémet nyelvből.
Az ókori arámi nyelvből.
A kora középkori ószláv nyelvből.
Dátum: 2012.07.20. 14:34:01
Mekkora szintű gyógyitalokat számít be a toplistába?
Dátum: 2012.05.19. 18:52:30
Nincs annyi célpontom, mert a velem egyező hordájút nem tudom támadni, és akit meg tudok, azok közül sem mindenkit tudom legyőzni. Mondom, nekem kb. 11-13 közötti olyan hús-vér célpontom van, akit be is tudok kamrázni.

Hangsúlyozom, ez engem nem zavar, a KH-val én ki vagyok elégítve, az, hogy 13-an vagy 15-en vannak a kamrámban, egyáltalán nem érdekel.

Nem is tudom, hogy jutottunk el idáig. Ja, tudom, hogy a topon is van elég hús-vér célpont. Szerintem nincs. De ez nem érdekes szerintem...

A Miklós nem a jelenséget (széthúzódás) akarja megállítani? Én úgy értelmezem, meg ezt is látom magam körül (V1, 150. szint környéke), hogy játszható egyelőre a játék, csak ugyebár lehet, hogy egy év múlva, főleg ha folyamatos a törlés, már nem biztos...
Dátum: 2012.05.19. 17:27:34
Kábé 1 nap múlva meglesz a második templom, csak megvártam a Landragór végét a szakinövelős-tulnövelős küldetésekkel, ezért ment ilyen lassan...
Dátum: 2012.05.19. 17:24:34
Én nem panaszkodtam, csak leírtam, hogy miért nincs tele a kamrám, magyarán, hogy nem igaz, hogy van hús-vér célpont (húsvér célpontról beszélek, figyelem!, nem minden célpontról -- használjuk a magyar nyelvtudásunkat). De engem ez a habverés nem túlságosan érdekel, mert ahogy Kócos leírta, semmit nem javít, mert túl lassú a hatása.

Egyébként az nem okés, hogy váltsak vissza 15-re, mert az nem jó, hogy egy karakter nem tud használni egy olyan lehetőséget, amit más, mondjuk alacsonyabb szinten megkaphat. A játékvezetés dolga, hogy minden játékos ugyanazokkal a lehetőségekkel élhessen. Ezért van KH. És én a KH-n bőven el tudom lőni a PP-imet. Én csak a hús-vér játékosokat számoltam össze az én esetemben, mert egyébként én köszönöm szépen, jól elvagyok. Ha lassítanak, akkor is, ha gyorsítanak, akkor is.

A vicc, hogy 16000-es a sorszámom a V1-en, vagyis régen bőven kis karakter voltam azokhoz képest, akik az elején regisztráltak. Most meg felértem a topba, és nem látom, hogy olyan nagy előnyük lenne velem szemben...