Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Necronis

Dátum: 2008.10.16. 19:58:09
Érdekes meglátás. Ugyanis ekkora randomnál pont az kéne, hogy domináljon, hogy az ember üt mindenkit, akit ér, hisz mindig benne van a pakliban, hogy nyerek. Vajon mi lenne, ha kisebb lenne a random? Azonos szintű karaktert senki nem ütne, pláne erősebbet nem, hisz szinte biztos, hogy gyengébb ellenfél ellen nyerhet. Egyébként pedig egy-két jó nagy ruha szerintem nem olyan nagy baj, inkább azt nézem, sok portya esetén hogy alakul a nyerési arány. Több száz harc esetén lemérhető, ha nekem 60% esélyem van nyerni az ellenfélnek/ellenfeleknek meg csak 40. És ezért jó első szinten a bőrpáncél, pajzs, illetve döntse el mindenki, kell-e neki az adott szinten elérhető bónusz a tárgyakból. Én sem vettem meg mindent, viszont amelyik szinten bevásároltam, ott sokat is portyáztam, hisz sok portya esetén már előjött, hogy jobb a felszerelésem.
Dátum: 2008.10.16. 19:49:36
Ezt már én is jeleztem, úgy látszik, elkerülte a figyelmet
Dátum: 2008.10.16. 19:43:15
Csak a védekezésére van bónusza. De azt is figyelembe kell venni, hogy ha te támadsz, nincs bónuszod gyakorlótérből, az ellenfélnek pedig van bónusza védőfalból. Másrészt szerintem most, amikor még egy hónapja sem megy a játék, nincsenek olyan kimagasló különbségek két karakter között. Ez a nagy szórás pont azt mutatja, hogy a tulajdonságok, szakértelmek, állatok, felszerelések, épületek által kapott összes bónusz sokkal kevesebb, mint sokan gondolták. Nem számít olyan sokat pár tulajdonság előny, és ez jó, mert véleményem szerint pont arra ösztönzi a játékosokat, hogy hosszú távra gondolkodjanak, illetve hogy meggondoltan fejlesszék a karakterüket. Legalábbis remélem a többséget erre ösztönzi
Dátum: 2008.10.16. 19:13:19
Idézet: Cassian - 2008.10.16. 19:06:29
A következő kérdést kaptam: Mennyi (négyzet)gyök alatt -4? A válaszok között, csak a nem értelmezhető volt a logikus, és az is volt a jó megoldás. Csakhogy ez nem jó. Ugyanis a komplex számokat használva már van rá megoldás. Tudom, hogy ez csak kötöszködés, de akkor is lehetne korrigálni.

Ha sem a kérdésben, sem a válaszban nem utalt rá, hogy a valós számok halmazán értelmezve, akkor ez a kérdés nem jó., hisz a komplex számok halmazán valóban van értelmezve negatív szám páros kitevőjű gyöke.
Dátum: 2008.10.16. 19:10:29
Idézet: Batu - 2008.10.16. 19:02:56
Mondjuk ha ne irjam le, hogy ha végignézed a szövetségi épületek listáját, akkor rájössz magad is a módszerre, hogy lehet pontos adatokat kapni. Persze az algoritmust nem ismerem, de mondom, több csatát vizsgáltam és nem csak a sajátjaim. Lehet, hogy mindig az a 20% jött be, ezért is kellene szerintem 10%-ra csökkenteni, mert ez igy a régi lapozgatós könyvek harcrendszerét idézi szórásban. Szavazzunk, aztán kiderül egyedül vagyok-e a véleményemmel!

Sorry, persze, a kémgömb, erre nem gondoltam.
Viszont az a 20% nem úgy van, ahogyan gondolod. Az arra vonatkozik, hogy mindig van 20% alapesély, hogy eltaláld az ellenfelet, mindegy, milyen statjai vannak. Ezt az esélyt csak a szerencsétek különbsége csökkentheti, ha neked magasabb. Viszont ahhoz, hogy mindháromszor eltaláljon egy ilyen gyenge ellenfél, már 0,2*0,2*02=0,008, azaz 0,8 % esélye van. És eközben te is ütöd őt, és belejátszik, ki mekkorát sebez, mennyi az elnyelése, milyen szintű állata van, és akkor még az első körben a varázslásról nem beszéltünk. Szóval van random, kell is, de ez nem olyan egyszerű, hogy "20% eséllyel elvernek, bármilyen erős vagyok". Ha jól fejleszted a karaktert, jó eséllyel nyersz a gyengébbek ellen, és van esélyed az erősebbek ellen is. Szerintem
Dátum: 2008.10.16. 19:00:25
Idézet: Syck - 2008.10.16. 18:57:08
Idézet: Necronis - 2008.10.16. 18:26:08
Viszont abban talán igaza van, hogy nyissatok ennek külön topicot. Hiszen ennek nem az a címe, hogy "Szövetségi háború az ELIT HORDA és a Tökéletes Gyémánt között.".

nincs haboru az elit horda es a tokeletes gyemant kozott. szovetsegesek vagyunk. majd akkor aggodjatok, ha kitor koztunk a haboru, most meg csak szovetseges beszelgetes zajlik

Békeszerződés: ... Tökéletes Gyémánt

Ahh, elnézést a tévedésemért... mea culpa, mea maxima culpa Ebből is látszik, milyen figyelemmel követem itt az eseményeket
Dátum: 2008.10.16. 18:56:23
Lesz. Mindenki járt-jár így, mint te. Nézegesd végig a csatáidat, biztosan találsz olyat köztük, amikor te voltál az esélytelen és mégis nyertél. Csak az ilyesmi hamarabb elfelejtődik Nekem is volt ilyen, és biztosan lesz is még
Dátum: 2008.10.16. 18:51:01
Idézet: Batu - 2008.10.16. 18:49:15
Na jó, optimistán saccoltam. Legyen akkor 20-30k, nem az a lényeg. A lényeg, hogy sokszor az ellenfél védekezése és a támadásom között 15-20 pont is van a javamra, megsem találok egyszer sem. Ez nem hiszem, hogy bárkinek is tetszene. Akinek pedig ez igy teljesen jó, az inkább félkarú-rablózzon Las Vegas-ban.

Öööö... Honnan is tudod, mennyi az ellenfél védekezése?

Egyébként tegyük fel (ez biztosan nem így van, fogalmam sincs, pontosan hogy), hogy 1 pont előny a támadásban a javadra 1% plusz esélyt jelent. Akkor 20 pont előnynél 70% esélyed van, hogy eltalálod az ellenfeledet. Neki még mindig van 2,7 % esélye arra, hogy te egyszer sem találod el. Bejöhet
Dátum: 2008.10.16. 18:49:46
Idézet: muerte - 2008.10.16. 18:48:00
Hogy hívják a Forma 1-nek helyt adó magyar pályát?

Első emelet
Földszint
Harmadik emelet
Második emelet

Ilyenkor mi a túrót kell be jelőlni?

Ilyenkor másik topicba kell ezt írni. Konkrétan a kvíz topicba, ez itt offtopic.
Dátum: 2008.10.16. 18:36:49
Idézet: Batu - 2008.10.16. 18:26:28
Nem értek egyet, hogy túlzottan kijönne hosszú távon ha erősebb vagyok. Nézegettem a saját/szöv. társak csatáit és nem épp ez látszik. Elvileg egy ugyanolyan erős karakter ellen 50% esélyem van nyerni. Ha a harci statjaim átlagosan 30%-kal magasabbak az ellenfélnél, akkor elvárható lenne, hogy legalább 60-70%-os fölényem legyen, vagyis minden 10 ilyen csatából 7-et azért nyerjek. Az eddigi megfigyeléseim egyátalán nem ezt mutatják. Egy olyan karakterrel szemben is sokszor veszitek akinél 10000+ LE-vel többet költöttem a karakteremre (felszerelés/fejlődés). Ez nem egyszerűen elszomoritó, de nagyban csökkenti az egész játékélményt és mindenkit egyformán sújt (kivéve akinek mindig mázlija van). Ezen még a 20 körüli szerencse se segit és meg sem emlitem a horda/szöv. épületek-bonuszokat, ezek mintha nem is lennének.
Javaslat: A 20%-os mindenképp találok/hibázok tartomány csökkenjen 10%-ra és a támadás/mentődobás random dobás tartományát is csökkenteni kéne, kb. 15 ponttal nagyobb különbség esetén legyen kb. 80% esély azért a találatra.

Ha a statjaid átlagosan 30%-kal magasabbak az ellenfélénél, az 200 tulajdonságösszegnél 60 pont különbség lenne, ami egyrészt nem 10000+ LE (illetve nagyon ++++), másrészt abban az esetben lenne is 60-70 % esélyed nyerni, sőt szerintem több is. 10000 LE különbség az lófütty, már ne is haragudj...
Dátum: 2008.10.16. 18:33:15
Így igaz
Dátum: 2008.10.16. 18:26:08
Viszont abban talán igaza van, hogy nyissatok ennek külön topicot. Hiszen ennek nem az a címe, hogy "Szövetségi háború az ELIT HORDA és a Tökéletes Gyémánt között.".
Dátum: 2008.10.16. 18:24:00
Semmilyen bónuszt nem kap a védekezésre azért, mert többen támadták. A legyőzéséért kapott LE és TP csökken, ha három órán belül többször támadják.
Dátum: 2008.10.16. 18:14:03
Van itt egy topic, "A kvíz értékelésének rendszeréről" címmel. Ott Miklós az első hozzászólásában leírja, hogyan, milyen szempotok alapján kell értékelni egy feltett kvízkérdést. Olvasd el szerintem, figyelmesen. Itt a linkje is:
http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,39.0

És igen, ha a kérdésed "Azonnal töröljétek!" értékelést kapott, kikerül a kérdések közül. Bár ha úgy érted, hogy nálad megmarad-e a listán, azt nem tudom, nekem még nem volt ilyen kérdésem.
Dátum: 2008.10.16. 17:39:05
Mindkettő helyes, a posztumusz és a poszthumusz is.
Dátum: 2008.10.16. 16:23:36
Nem hát
Dátum: 2008.10.16. 16:22:35
Az Annapurna csak 8,091 m, de a kérdés nem jó így sem, mert a legmagasabb a Csomolungma, 8850 m.
Dátum: 2008.10.16. 16:20:27
Számít a pontozás is, nézd csak meg, nekem több hozzászólásom van, mégis csak teheccség vagyok, míg te mester
Dátum: 2008.10.16. 15:52:31
Nos igen, helyesebb lett volna ha így írja:

(-3)*(-3)*(-3)

Akkor nem lenne félreérthető...
Dátum: 2008.10.16. 15:03:25
"Melyik tiltott technika?
Kenjutsu
Genjutsu
Doujutsu
Taijutsu"

hörrr.....