Hozzászólások - Ariel
Dátum: 2009.10.22. 07:23:01
Egyáltalán nem biztos, hogy Miklós nem menne bele a fix LE-be portya után. Hiszen egyszer már kínzókamrát is csinált, ami termeli a LE-t. Egy használható ötlettel kell elé állni, és meggyőzni végre, hogy nincs LE a portyában.
Dátum: 2009.10.22. 00:03:49
Mi volt ebben a durva? Az, hogy ezután nem 0 LE-t nyernél egy portyában, hanem hordától függetlenül kapnál +4k-t a kamrába?
Dátum: 2009.10.22. 00:01:49
Az alacsonyabb szintűek védelme már így is túlságosan elszállt... 6-7000 LE-ből is 0 a jutalom, ha nagy a szintkülönbség, és ez igenis durva védelem. Nem véletlen, hogy Galmuszk is befékezett...
Gyakorlatilag semmit sem lehet nyerni portyában, ha azt is hozzávesszük, hogy milyen szintkülönbségek vannak. Valamint a szintkülönbség nem tükrözi a karakter erejét.
Még akkora LE szívással is ami nekem van, jóvel több LE-t nyerek egy azonos szintű KH legyőzéséből, mint amit egy 8 szinttel gyengébből kiverek. Ha pedig játékos karaktereket nézünk, az ilyen nagy szintkülönbségekről kár is szót ejteni, mert 8 szintet lefelé max olyanokat lehet ütni akiknek büntetője van, vagy nagy ritkán 1-2 egyéb ellenfelet.
Nem mondtam, hogy a mostani rendszer jó. Ezért írtam pár olyan javaslatot, ami nem csökkenti ugyan a LE szívás mértékét, de sokkal kockázatosabbá teszi azt mindenki számára.
Amit te javasolsz, az gyakorlatilag töredékére csökkenti a mostani mennyiséget ami egyébként sem sok, ezzel megszüntetve az utolsó LE szerzési lehetőséget is.
Gyakorlatilag semmit sem lehet nyerni portyában, ha azt is hozzávesszük, hogy milyen szintkülönbségek vannak. Valamint a szintkülönbség nem tükrözi a karakter erejét.
Még akkora LE szívással is ami nekem van, jóvel több LE-t nyerek egy azonos szintű KH legyőzéséből, mint amit egy 8 szinttel gyengébből kiverek. Ha pedig játékos karaktereket nézünk, az ilyen nagy szintkülönbségekről kár is szót ejteni, mert 8 szintet lefelé max olyanokat lehet ütni akiknek büntetője van, vagy nagy ritkán 1-2 egyéb ellenfelet.
Nem mondtam, hogy a mostani rendszer jó. Ezért írtam pár olyan javaslatot, ami nem csökkenti ugyan a LE szívás mértékét, de sokkal kockázatosabbá teszi azt mindenki számára.
Amit te javasolsz, az gyakorlatilag töredékére csökkenti a mostani mennyiséget ami egyébként sem sok, ezzel megszüntetve az utolsó LE szerzési lehetőséget is.
Dátum: 2009.10.21. 23:40:28
Darah, a gyémánt horda bónuszának firtatásába nem akarok belemenni, mert ahogy látom ez az érzékeny pontod. Legyen elég annyi, hogy próbáld ki a zafír bónuszt egy másik világon, és máris rá fogsz jönni, hogy nem is olyan szar a gyémánt...
Dátum: 2009.10.21. 23:35:16
Ha a LE szívásra is hat a az alacsonyabb szintű büntetés, akkor gyakorlatilag megszűnik a LE szerzés lehetősége. Én pl csak lefelé tudok támadni. LE-t rabolni a nagy szintkülönbség miatt nem tudok, ezután már szívni sem tudnék, mehet a kukába a portyázás, vagy állhatok neki vf-et fejleszteni.
Azzal amit javasoltam nem csökken a rabolható LE mennyisége, de igen komoly mennyiségű LE-t kell a karakternek magánál hordania, hogy tudjon rabolni. Akik bevállalják a kockázatot, azok sokat bukhatnak, akik pedig nem, azok kevesebbet fognak rabolni. Nem az lesz a trend, hogy 8 szinttel lefelé ütnek a játékosok, mert túl sok LE-t kell maguknál tartani és keveset lehet nyerni vele.
A LE szívás pedig nem egy kiskapu, mindenki számára elérhető, az entitások megjelenése óta pedig még könnyebb összehozni.
Azzal amit javasoltam nem csökken a rabolható LE mennyisége, de igen komoly mennyiségű LE-t kell a karakternek magánál hordania, hogy tudjon rabolni. Akik bevállalják a kockázatot, azok sokat bukhatnak, akik pedig nem, azok kevesebbet fognak rabolni. Nem az lesz a trend, hogy 8 szinttel lefelé ütnek a játékosok, mert túl sok LE-t kell maguknál tartani és keveset lehet nyerni vele.
A LE szívás pedig nem egy kiskapu, mindenki számára elérhető, az entitások megjelenése óta pedig még könnyebb összehozni.
Dátum: 2009.10.21. 23:17:30
Jerikó, mint gyémánt hordás Kócos javaslatára mondta, hogy túl nagy előnyt jelent a gyémánt bónusz. Nehogy már ezért is én legyek a felelős.
Dátum: 2009.10.21. 23:06:41
Mortimer, engem valóban nem üt senki 8 szinttel feljebbről, hanem 1-el lejjebbről. Így már 15%-on elver, meg sem kell várnia míg 55%-ra gyógyulok.
Ha azt hiszed, hogy nekem mindegy, hogy 15-20k-val kell rohangálnom, hogy LE-t szívjak, vagy nullával, akkor nagyon el vagy tévedve.
A korlát amit írtam egyáltalán nem bonyolult, aki lélekszívásra adja a fejét, az úgyis észre fogja venni a korlátait, még akkor is, ha nem ismeri a képletet.
Egyszerűen azt nem értem, miért akarod a LE-t még jobban kivonni a portyából, ahelyett, hogy olyasmin törnéd az agyad, amivel minden szinten lenne LE a portyában. Ott is, ahol nincs KH...
Ha azt hiszed, hogy nekem mindegy, hogy 15-20k-val kell rohangálnom, hogy LE-t szívjak, vagy nullával, akkor nagyon el vagy tévedve.
A korlát amit írtam egyáltalán nem bonyolult, aki lélekszívásra adja a fejét, az úgyis észre fogja venni a korlátait, még akkor is, ha nem ismeri a képletet.
Egyszerűen azt nem értem, miért akarod a LE-t még jobban kivonni a portyából, ahelyett, hogy olyasmin törnéd az agyad, amivel minden szinten lenne LE a portyában. Ott is, ahol nincs KH...
Dátum: 2009.10.21. 23:06:29
Darah, ha észrevetted volna, nem én mondtam, hogy túl nagy előnyt adna a gyémánt bónusz. Csak egy alternatívát adtam arra amivel kikerülhető.
Dátum: 2009.10.21. 22:35:22
Ha elfogadjuk, hogy egy karakter csak a nála levő LE 30%-át szívhassa el lélekszívással, hozzácsaphatjuk azt is, hogy ha lefelé támad, akkor ez az érték szintenként 2%-al csökken. Tehát ha 8 szintet ül lefelé, akkor már csak 14% ez az érték.
Így a LE szívás sem lesz kigolyózva, viszont aki nagyon lefelé támad, az kevesebbet szív el, ha nem tart elég LE-t magánál. Ha peig sok LE-vel támad, akkor azt kockáztatja, hogy akár a célpontja, akár valaki más elveri és sokat bukik rajta.
Így azonos szinten 1000 LE szívásához 3333 LE-t kell a karakternek magánál tartania, de ha 8 szintet üt lefelé, akkor már több mint 7000 LE-t kell a portyába magával vinnie, ha 1000 LE-t akar nyerni. Ez már épp elég kockázatot jelent. Akár a célpontja is elverheti randommal, de méginkább a többi portyázó játékos.
Így a LE szívás sem lesz kigolyózva, viszont aki nagyon lefelé támad, az kevesebbet szív el, ha nem tart elég LE-t magánál. Ha peig sok LE-vel támad, akkor azt kockáztatja, hogy akár a célpontja, akár valaki más elveri és sokat bukik rajta.
Így azonos szinten 1000 LE szívásához 3333 LE-t kell a karakternek magánál tartania, de ha 8 szintet üt lefelé, akkor már több mint 7000 LE-t kell a portyába magával vinnie, ha 1000 LE-t akar nyerni. Ez már épp elég kockázatot jelent. Akár a célpontja is elverheti randommal, de méginkább a többi portyázó játékos.
Dátum: 2009.10.21. 20:56:06
A 4k akkor jön össze, ha van azonos szinten elég célpontod. Meg lehetne úgy is csinálni, hogy a kínzókamra adja ezt a LE mennyiséget pluszban. Így nincs gyémánt bónusz és csak 15 portyáért számolná. Azoknak is kompenzálást jelentene, akiknek nincs KH célpontjuk.
Dátum: 2009.10.21. 19:56:58
Pl egy új szakival [karakter szint]*[szakértelem szint] LE-t lehetne rabolni a karaktertől akkor is ha nincs nála LE. A szakértelem maximális szintje 50 lenne. Így 80-ik szinten minimum 4k LE-t érne egy győztes portya (ha van is ennyi a támadónál). Viszont lefelé ütve minden szintkülönbséggel 500 LE-t csökkenne a biztos LE nyeremény.
Igaz, hogy ez is LE-t "termel" de nem olyan mennyiségben mint a kreatív affinitás, a visszaéléseket ugyan úgy le lehet ellenőrizni mint a kreatív affinitásnál, cserébe viszont kerülne LE a portyába, érdemes lenne azonos szintűeket ütni.
Igaz, hogy ez is LE-t "termel" de nem olyan mennyiségben mint a kreatív affinitás, a visszaéléseket ugyan úgy le lehet ellenőrizni mint a kreatív affinitásnál, cserébe viszont kerülne LE a portyába, érdemes lenne azonos szintűeket ütni.
Dátum: 2009.10.21. 19:30:12
Mortimer, az, hogy valaki azonos szintű az égvilágon semmit nem jelent. Több száz tulajdonságpont eltérés van egyszinten belül. Galmuszk ugyna úgy belém üti a 6 kritikus ütését mint egy 8 szinttel gyengébb karakterbe.
A késöbbiekben sem fog megnőni a 6-8 szinttel lefelé támadások száma, mert egyszerűen nem fognak odáig felgyógyulni a karakterek. Attól hogy megtriplázzuk mondjuk a LE szívás mennyiségét, ugyan úgy nem lesz célpont mint eddig. Azt fogod ütni akit látsz, nem pedig a 8 szinttel gyengébbek között keresgélsz.
Endyrnek igaza van, könnyen összeszedhető 40% LE szívás, de ettől a célpontok száma nem fog megnőni.
A megoldást én abban látom, hogy LE-t vigyünk valahogy a portyába, nem pedig abban, hogy azt a minimálisat is elvigyük ami most van benne.
A késöbbiekben sem fog megnőni a 6-8 szinttel lefelé támadások száma, mert egyszerűen nem fognak odáig felgyógyulni a karakterek. Attól hogy megtriplázzuk mondjuk a LE szívás mennyiségét, ugyan úgy nem lesz célpont mint eddig. Azt fogod ütni akit látsz, nem pedig a 8 szinttel gyengébbek között keresgélsz.
Endyrnek igaza van, könnyen összeszedhető 40% LE szívás, de ettől a célpontok száma nem fog megnőni.
A megoldást én abban látom, hogy LE-t vigyünk valahogy a portyába, nem pedig abban, hogy azt a minimálisat is elvigyük ami most van benne.
Dátum: 2009.10.21. 19:05:46
Ha szintben 0 a rablás, akkor 0 lesz LE szívással is...
Dátum: 2009.10.21. 19:01:37
8 szinttel lefelé ütve a rabolt LE mennyisége már igen nagy eséllyel 0. LE szívással ugyan lehet rabolni tőle 1000-1500 LE-t, ami semmivel sem tápabb, mint azonos szinten nyerni, LE-t rabolni és szívni is.
Nem azért ütök én sem ennyit lefelé, mert ez a táp, hanem mert ilyen élpontjaim vannak. Az sem megoldás, hogy olyan védelmet adunk az alacsonyabb szintűeknek, hogy sem rabolni nem lehet már tőlük, sem LE-t szívni, miközben csak ilyen ellenfeleim vannak. Gyakorlatilag lehúzhatom a budin a teljes portyarendszert, mert nem tudok LE-t nyerni.
A LE szívás táp, de mindenki számára elérhető. Az entitások óta méginkább. Mindenki megszerezheti ezeket a tárgyakat.
Azt mondod, hogy ne a pókokat vegyük alapul, akkor viszont ne is engem, vagy Galmuszkot. Vegyük alapul azt, akinek van egy LE szívó tárgya, és egy fókuszkristálya...
Nem azért ütök én sem ennyit lefelé, mert ez a táp, hanem mert ilyen élpontjaim vannak. Az sem megoldás, hogy olyan védelmet adunk az alacsonyabb szintűeknek, hogy sem rabolni nem lehet már tőlük, sem LE-t szívni, miközben csak ilyen ellenfeleim vannak. Gyakorlatilag lehúzhatom a budin a teljes portyarendszert, mert nem tudok LE-t nyerni.
A LE szívás táp, de mindenki számára elérhető. Az entitások óta méginkább. Mindenki megszerezheti ezeket a tárgyakat.
Azt mondod, hogy ne a pókokat vegyük alapul, akkor viszont ne is engem, vagy Galmuszkot. Vegyük alapul azt, akinek van egy LE szívó tárgya, és egy fókuszkristálya...
Dátum: 2009.10.21. 18:46:09
A szint gyakorlatilag már semmit nem jelent. Egy pók 5 szinttel felfelé is simán elver mindenkit. A lefelé támadás már épp eléggé büntetve van azzal hogy minimális mennyiségű LE-t lehet rabolni. Ha tartasz magadnál 5-6 ezer LE-t abból sem viszek semmit, mert annyival alacsonyabb a szinted. Komolytalan mennyiségű az a LE amit így naponta veszthet az ember, és ha akarja meg is tudja védeni. Akár projekcióval, akár azzal, hogy elkölti a LE-t.
Dátum: 2009.10.21. 15:44:03
Egyetértek azzal, hogy csak akkor lehessen LE-t szívni, ha van a karakternél, esetleg annak is csak egy bizonyos százalékát pl 30%. Tehát senki nem fog tőled 500 LE-t elszívni, ha nincs nála legalább 1500 LE a projekciós védelmen felül. Így ki lehetne kerülni a veszteséggel járó nyertes csatákat.
Dátum: 2009.10.20. 14:30:10
Idézet Miklóstól a vakító fény topikból:
"A sebző varázslatok akkor is sebeznek valamennyit, ha az ellenfél félreugrik. Ilyen esetben a normál sebzés 25-50%-kát szenvedi el az áldozat."
"A sebző varázslatok akkor is sebeznek valamennyit, ha az ellenfél félreugrik. Ilyen esetben a normál sebzés 25-50%-kát szenvedi el az áldozat."
Dátum: 2009.10.17. 11:43:45
A LE szívás ellen most is több féle igen hatékony védelem létezik.
Dátum: 2009.10.16. 11:19:02
Párbajkesztyű - Napi egy alkalommal párbajozni hívhatsz egy végzeturat. A csata az aréna szabályai szerint történik.
Így olyan karakterek is összemérhetik erejüket, akik egyébként sosem találkoznának egymással.
Így olyan karakterek is összemérhetik erejüket, akik egyébként sosem találkoznának egymással.
Dátum: 2009.10.15. 23:48:21
Ha lesz a büntető ellen tárgy, akkor amellett, hogy hordani kell, egyéb büntiket kéne adjon a tárgy. Pl -50% LE rablás.