Dátum: 2009.01.04. 20:10:45
Idézet: oliwers - 2009.01.04. 20:02:29 Nos ez Miért rossz - hibás ez a kérdés????
Ilyenkor mikor kapom meg A LE ha helyes a kérdésem???
A kérdés:
Hogy hívták Toldi Miklós szerelmét Arany János által írt: "Toldi szerelme" című elbeszélő költeményben?
Eszenyi Enikő
Kovács Diana
Rozgonyi Piroska *
Böbe Baba
A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
**
Miért??
ha az első részből kérdezel, az rendben lett volna, azt tanítják, de a Toldi szerelmét már nemhiszem.
Dátum: 2009.01.04. 20:00:15
Idézet: antilop - 2009.01.04. 17:34:00 a megoldás random portyázás hogy ne kehesen látni kit támadunk így jól megkel gondolni hogy portyázunk vagy nem a láthatatlanokat kisebb esésjel sorsolja be a gép ellenfélnek és mindig a hasonló statisztikával rendelkezők között keres ellenfelet a gép.
vagy ne legyen külön portya és vadászat pont hanem egy legyen és mi döntsük el mire fordítsuk de azért ne változzon a napi le átlagunk.
ezt már énis javasoltam szerintem. a random portya az összes elképzelhető problémára megoldás.
Dátum: 2009.01.04. 19:56:36
Idézet: Darkshade - 2009.01.03. 11:20:52 Én sem kaptam semmilyen üzenetet, hogy nem értékelhetek, de furcsa, hogy ha már kb. két hónapja nem jön értékelhető kérdés.
arról nem kapsz értesítést, ha nem értékelhetsz.
Dátum: 2009.01.04. 19:55:52
Idézet: Magusocska - 2009.01.04. 16:59:24 Ki alkotta a Dávid című alkotást?
Leonardo
Michelangelo
Raffaello
Donatello
Az elfogadott válasz Michelangelo.
A feltett kérdésforma miatt sztem mind a NÉGY művészhez kapcsolható válasz
(pl.
http://www.mult-kor.hu/cikk.php?id=22767
http://hu.wikipedia.org/wiki/Dávid_szobor
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=104&alrovat=131&cikkid=17916 )
javasolt pontosított kérdés:
Ki alkotta a híres Dávid című szobrot?
ezek a Tini Nindzsa Teknőcök!
Dátum: 2009.01.04. 15:20:29
Idézet: Lanmandragoran - 2009.01.04. 14:30:42 Egyszerű. Aki első szintű, az a legritkább esetben kezd el egyből fórumozni, tehát a wikidot-ról nem is hall, nem hogy utánanézzen rajta valaminek.
én amint a játékra jöttem, a legelső dolgom a fórum megkeresése volt.
Dátum: 2009.01.04. 15:18:46
Idézet: Blackjack - 2009.01.04. 14:28:38 Tévedés, a PC nem a top szövik megfogására van, hanem MINDENKI hátráltatása. Tényleg úgy gondoljátok, hogy top szövik fogják most a legtöbbet szívni? A csapást ellencsapás követ, plusz ugyanúgy verni fogják a csapkodókat, már csak azért is. A top szövetségeknek már egy rahedli épületük áll, könnyebben semlegesítik a csapásokat is, lassabban de így is fejlődnek majd vagy maximum kivárnak és a tagjaik tápolására fordítják azt a temérdek LE-t amit eddig beépítettek.. A kis és közepes szövetségeknek még építeniük kellene, méghozzá sokat. Nem semlegesítik a csapásokat, hanem inkább hagyják maxolni? Jól járnak, sokkal többet áldoznak egy-egy épületre mint a top szövik (ergo az életben nem zárkóznak fel). Semlegesítik? Ok, kapják az újabbat.
Szóval, az a hurrá hangulat, hogy a PC valamiféle "gyógyír", az csak mese, a PC-el mindenki rosszul jár, csak az arányok változnak.
ezért kell PS3-on játszani PC helyett.
Dátum: 2009.01.04. 11:11:22
Idézet: Senton - 2009.01.04. 09:59:38
Ha képesek lennénk fénysebességgel utazni, hány évig tartana keresztülszelni a tejútrendszert?
1
100.000
50.000.000
500
Mekkora a tejút rendszer? És milyen gyors a fény? És mi a megoldó képlet?
a fény egy fényévet tesz meg évente. a képlet tehát:
tejút mérete fényévben=fénysebességgel haladva az évek száma
Dátum: 2009.01.04. 11:07:15
Idézet: Nabil - 2009.01.04. 11:04:14 Találtam egy mára már elavult kérdést:
Hány éves vagyok, ha 1967-ben születtem?
A lényeg, hogy elsőre én is 2008-al számoltam és az a helyes válasz.
De ugye már 2009-et írunk.
csak ha 1967 január 1-4-ig született, akkor 2009, ha később született, akkor 2008-cal kell számolni.
Dátum: 2009.01.04. 09:00:31
Idézet: Kölök - 2009.01.04. 00:10:32
Egy akvárium magassága, hossza és szélessége 2×5×8 deciméterben, az üveg vastagsága 2 centiméter. Belefér-e az akváriumba 80 liter víz?
Nem fér bele, az üveg vastagsága miatt. De télleg tudnom kell ezt 5 perc alatt fejben kiszámolni,
vagy annyira azért nem tartozik bele a műveltségi alapba..?
nehogymá ne tudj összeszorozni három egyjegyű számot öt perc alatt..?
Dátum: 2009.01.03. 20:14:44
Idézet: Sophiehun - 2009.01.03. 16:22:35 Budapesti vagyok és engem meg az nem érdekel hogy a világ ismeretlen falucskái melyik megyénkben találhatóak, de attól még utánanézek... mellesleg nem dohányzom, mégis tudom... ez amit mondtál egyáltalán nem érv, ráadásul rossz is...
nem érdekel senkit, hogy hol laksz. engem csak az zavar, hogy annyira igénytelen vagy, mint Pistike a viccben, amikor a háznak meg a kutyának nevet választ.
bekapcsolod a TV-t, és az elsőre amit meghallasz/meglátsz rákérdezel.
Dátum: 2009.01.03. 20:11:54
Idézet: Dell - 2008.12.25. 17:02:33 pl.: egy négylábú széknek ha rövidebb az egyik lába, akkor csak három ponton van alátámasztva, és mégis billeg.
Ez megtévesztően hamis logika. Amikor három ponton van alátámasztva, akkor nem billeg. Amikor billeg(het), akkor kettő, négy vagy több alátámasztásról beszélünk. Tehát ugyan négy lába van a négylábú széknek (micsoda axióma
), de amikor billeg, akkor alátámasztásként csak három láb funkcionál egy időpillanatban - ez a billegés maga.
A mértani magyarázat, hogy három pont határoz meg egy síkot. Négy pont által megadott sík túlhatározott.
nagyon rossz logika.
igazából a billegés a legeslegkevésbé sem függ a lábak számától. ha a súlypont helye változik, akkor a szék, - bárhány lába is van - billegni fog, ha nem változik, akkor akkor sem fog billegni, ha egy lába van.
szerk: az meg, hogy mennyire kell változtatni a súlypontot, az sem a lábak számától, hanem a lábak a talajhoz viszonyított dőlésszögétől függ.
Dátum: 2009.01.03. 20:03:49
Idézet: Kocos - 2009.01.03. 19:50:16
A király egynapon ráébred, hogy kedvenc kamarása bizony nem csak királyi kasszár, de őfelsége nejére is rendszeresen rájár. El is rendeli annak rendje és módja szerint az elfogatását, majd kivégzését. A kivégzés előtt bemegy a rabhoz és azt mondja neki:
- Jövő héten kivégeztetlek. De aznap reggel, amikor felkelsz, még nem fogod tudni, hog aznap meghalsz.
A kamarás elgondolkodik, vajon mennyi ideje van hátra. Vasárnap ugye nem lehet a kivégzés, mert akkor reggel már tudná, hogy aznap meghal. Ha viszont a vasárnapot kizárta, akkor szombat sem lehet, hiszen szombat reggel tudja, hogy vasárnap nem lehet, tehát csak a szombat lehet a kivégzése napja, márpedig aznap reggel még nem fogja tudni. Ugyanígy nem lehet a péntek sem, hiszen péntek reggel tudja, hogy a szombat és a vasárnap kizárt. A kamarás a fenti logika mentén szépen egyesével kizárta a hét összes napját. Meg is nyugodott, hogy a jó király bizonyosan megkegyelmez majd neki.
Aztán eljött a szerda reggel, és reggeli után szóltak a kamarásnak, hogy ma van az akasztás.
ez nagyon tetszik.
bár a király hazudott, és a hazudós királyok nem tetszenek, de amúgy érdekes történet.
Dátum: 2009.01.03. 19:59:24
Idézet: Kocos - 2009.01.03. 19:50:16
Te fenyegetnel a valo eletben azzal, hogy elköltesz ötmillió forintot, hogy egymillió kárt okozz valaki másnak? Mert mondjuk elhappolt előled egy egymilliós nyereségű boltot?
nagyon rosszul látod a dolgokat. ő neki már teljesen mindegy. van öt forintja (a mostani árakkal számolva), amit az idő múlásával úgyis elvesznek tőle. akkor az öt forintból mértne okozzon már kárt? vagy a lassú, és értelmetlen vég, vagy a gyors, és egy nagyon picit értelmesebb vég. te melyiket választanád?
Dátum: 2009.01.03. 19:56:13
Idézet: Simon - 2009.01.03. 18:21:39 Csak te MIKRO politikaban gondolkodsz - ami csak titeket erint, masok pedig MAKRO politikaban, mely mindenkit erint.
Ha a Te szovetseged kijelenti es vallalja a citadella hasznalatot, akkor szerinted az eredmeny az, hogy nem tamadnak titeket. (Mikro)
Ennek a Makro vonzata az, hogy a kovetkezo szovetseg is bejelenti, hogy ok is citadellaznak. Oket sem tamadjak. Ok.
Stb, stb.
Nagy hirtelen elertuk azt a szituaciot, hogy mindenki citadellaval fenyegetozik es a haboruk megszuntek.
Szerintem ez nem jo vegeredmeny, senkinek, mert a jatek unalomba fullad. Ettol fuggetlenul ez egy valos veszely.
Es, elkepzelheto, hogy bar rovidtavon nem tamadnak meg a nagyobb szovetsegek, hosszutavon megis megtamadnak, meg ugy is, hogy eloszor rafizetnek, mert ti sokkal tobbet fogtok ezen vesziteni, es legkozelebb mar nektek sem eri meg peldalozni.
[Mindezt ugy mondom, hogy nem a jelen rendszer fenntartasat eroltetem, lasd a javaslataimat korabbi posztokban. A szovetsegi haboru rendszer mar igy is uncsi, igazabol nagy baj nem lesz, ha megszunnek a haboruk ebben a formaban.]
a hiba ott van a logikádban, hogy mért építené fel mindenki. ha megéri, akkor megcsinálja mindenki, ha nem éri meg, akkor csak néhányan. továbbá, ha megéri, akkor a megérés a mindenkié lesz, tehát olyan, mintha semmi nem történt volna. ha nem éri meg, akkor csak néhányoké lesz a veszteség, és akik nem csinálnak, akkor előrébb jutnak.
Dátum: 2009.01.03. 19:43:37
Idézet: Asztalos - 2009.01.03. 19:15:42 A "Süsd ki a lélekkutat" küldetés mellé azt az ötletet találtam ki h "Zsákmányolj 1000 LE-t egy végzetúrtól akit megtámadsz", mert van 500, 1500 és 2000 LE zsákmányolós küldetések és oda lehetne biggyeszteni azt az ötletet
milyen fantáziadús...
Dátum: 2009.01.03. 15:01:01
Idézet: Amateon - 2009.01.03. 14:26:53 hogy hivják mici macko szamár barátját?
fules
tigris
malacka
szamár
Azért ez durva!(és nem is játékos írta!)
de
Dátum: 2009.01.03. 14:19:17
Idézet: Sophiehun - 2009.01.03. 13:17:22 Hány szál cigarettát lehet szárazföldi átkelőnél Ukrajnából Magyarországra hozni (januártól) ?
20
40*
100
200
Itt a kérdés csak h teljes legyen a kép...
jobb helyet is találhattál volna anyaggyűjtésre a híradónál.
Dátum: 2009.01.03. 14:14:00
Idézet: Gloria - 2009.01.03. 09:23:18 Gárdonyi Géza és Henry Ford születése között hány év telt el?
O
125
10
50
A nullás számra kifejlesztett karaktert (t.i. "0") csak később fedezte fel a kérdésfeltevő, és nem ment vissza kijavítani a nagy nyomtatott o betűt, ezt még elnézhetnénk.
A Gárdonyi Géza és Henry Ford születési dátumára való kérdezés azonban kissé meredek, még ha Gárdonyiét tudjuk is (én csak körülbelül tudtam és nem érzem kínosnak, kövezzetek meg érte), Henry Fordé közel sem nevezhető alapműveltségnek.
Nem nehéz megtalálni, persze, egyszerűen bosszantó a kérdés. Ha kvízolimpián is megkapja majd valaki, akkor meg főleg.
0 nem lehet válaszlehetőség.
Dátum: 2009.01.03. 12:40:34
Idézet: Redy - 2009.01.03. 09:29:01 Ezt már egyszerűen nem értem:
Milyen húsból készül a hagyományos gulyásleves?
sertés
marha*
pulyka
birka
Kérdésedre az értékelők szerint csak egy speciális érdeklődésű réteg tudhatja a választ.
Nem lehet, hogy valami bug?
szerintem, ha megint megpróbálod, akkor átmegy.
Dátum: 2009.01.03. 11:19:27
szerintem az lenne a jó módszer, hogy a kút mérete nem lenne nyílvános.