Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Morzkod

Idézet: Prisma - 2011.12.03. 17:49:12
Szerintem meg teljesen irreleváns, hogy te mit gondolsz baromságnak.

Kár ennyire specifikusan fogalmazni. Egyszerűbb leírni, hogy teljesen irreleváns, hogy mit gondol az, aki nem ért veled egyet.
Idézet: Craslorg - 2011.12.02. 12:20:03
A véleményem pedig, hogy a kincstáblákat meg kell csinálni előre fél évre ÉS az entitások regenerációján, gyógyulásán javítani, hogy valóban kihívás legyen, de ha valakinek így is sikerül legyűrni, akkor igenis megérdemli az érte kapott magas szintű díjat.

Kecske is meg kaposzta is kene mi? Irigylem a (jo ertelemben vett) naivitasodat.
Idézet: McMad - 2011.12.01. 21:55:02
Mi lenne, ha egyszerűen csak az Entik Szerencséjét tennék helyre.

Tetszik a gondolatmenet, es erdekes osszevetni azzal, hogy Baraty azt allitotta, hogy az azonos szintu entitas es epikus abban ter el, hogy utobbinak nagyobb a szerencseje.
(Egyebirant nem tartom elegsegesnek a megoldast, de szuksegesnek igen.)
Idézet: Prisma - 2011.12.01. 20:28:26
Idézet: Ariel - 2011.12.01. 18:50:15

Most akkor mindenkire ugyan az a szabály érvényes, vagy nem? Ha valakinek nehezebb dolga van, akkor mégsem ugyan azok a szabályok vonatkoznak rá...

Ilyen erővel rám sem ugyanazok a szabályok érvényesek, mint másokra, mert nekem sokkal drágább a fertőzés elleni küzdelem, mint egy 20. szintűnek. A tulajdonság fejlesztés is drágább nekem, mint jónéhány azonos szintűnek. Pedig ugyanaz a szintünk, és ugyanúgy egyet akarok növelni, mint ők, nekem mégis többe kerül. Lehetne még hosszan sorolni a példákat, de remélhetőleg ennyiből is nyilvánvaló, hogy egy szabály tartalmazhat feltételeket is, sőt függvényeket (jaj! jaj!) is. Amíg nincsen személyre szóló kivétel, addig márpedig a szabály mindenkire vonatkozik. Még egyszer: elég bevárnotok egy másik szövetséget, és máris megszűnik a problémátok. Ez megtörténhetne, ha rátok külön szabályok vonatkoznának? Nem. Na akkor, mi is a problémád?

Ordít, hogy veled szemben kár érvelni, mert tudatosan vagy sem, de kizárod az agyadból azokat az érveket, melyek nem támasztják alá a mondanivalódat. Amiért mégis veszem a fáradságot, hogy válaszoljak erre, az az, hogy reményeim szerint náladnál nyitottabb gondolkodású játékosok is fogják olvasni.

Itt a lényeg.
A tulajdonság fejlesztés is drágább nekem, mint jónéhány azonos szintűnek.

Szerintem a többségnek nem kell magyarázni, hogy miért fals ez az érvelés, de azért nézzünk csak meg egy konkrét példát. Azt mondod, hogy neked drágább a tulajdonságfejlesztés, mint azoknak akik veled egy szinten mozognak. No ez nyilván nem igaz, pont ugyanannyibe kerül.
De mi lenne ha igaz lenne? Mi lenne ha minden szinthez tartozna egy maximális tulajdonság szám. Ez a legnagyonn tul amit az adott szinten karakter elért. Ha ennél nagyobbat akarsz csinaálni, akkor annak +50% fejlesztési költsége van. Nyilvan ebben - a jelenlegi entitás-epikus problémakörrel szinoním helyzetben is teljesen igazságosnak és magától értetődőnek tartanád a többlet költséget ugye? És neked, akinek tételezzük fel a szinteden az adott szinten valaha volt egyik legnagyobb tulajdonsága volt semmilyen problémád nem lenne ezzel amikor eléred a küszöböt, hanem azt mondanád, nincs ezzel gond, hiszen lépek pár szintet és máris megszűnik a plusz fejlesztési költség? Nyilván nem aggasztana egy csppet sem, hogy azért kerülsz hátrányba, mert mindenki másnál jobb vagy, és hogy a hátrány megkerüléséhez pontosan azt kéne feladnod, amiért küzdesz a játékban?
Idézet: Prisma - 2011.12.02. 07:21:27
Ettől teljesen független a kincstábal fejlesztés, és az érthető, hogy szeretnétek gyorsabb tempót ebben. Csak azt nem értem, hogy mi közünk van ehhez (a játékosok 99%-ának), és pláne miért lenne erre megoldás bármilyen teljes játékosállományt érintő nerf. Ezt a dolgot beszéljétek meg Miklóssal, de hadd ne mi szopjunk miattatok.

Ez elől Miklós elzárkózott, pontosan azzal az alapvetéssel, hogy idegen a játéktól, hogy ugyanazt a lényt egyedül könyebben/hamarabb le tudod verni, mint a szövetségi társaiddal karöltve. Bár a problémára olyan szempontból megoldás lenne, hogy az igazságtalanság megszűnne, ezt jól látod, de ugyanakkor ha azt vizsgáljuk, hogy tényleg kívánatos-e ha a játékban az entitás könyebb ellenfél marad mint az epikus, tényleg reális-e, hogy egymagadban erősebb szörnyet leversz, mint csapatban, és tényleg reális-e, hogy az epikus táp az entitás hiánypótló szerepe felcserélődik, akkor a válaszom mindegyikre az, hogy nem.

Bármilyen, akár a legcsekélyebb morális érzékkel rendelkező embernek nyilvánvaló lenne

Részemről nem vagyok teljesen meggyőződve róla, hogy tőled kéne itt bárkinek morális útmutatást kapnia.
Idézet: Craslorg - 2011.12.02. 08:36:04
Ezt nem tudom, mikor lett ilyen, de a 900-950-es IQ próbák meggyőztek róla, hogy nem átlagol (figyelembe véve az akkor alattam lévők IQ-ját kémkedve).

Tekintve, hogy 700 alap es 200 bonusz IQ siman osszeszedheto a te szinteden, ezek a probak nekem teljesen realisnak tunnek atlagolasbol.
Idézet: McMad - 2011.12.01. 21:55:02
(IRTÓÓÓZTATÓÓÓ sóhaj)

Uramatyám.... Hogy én mennyire tudom sajnálni a topszövis és topkarakteres "problémákkal" küszködőket.
SOHA nem lennék a helyükben.

Ezt a kis idezetet azoknak emeltem ki, akik tenyleg azt hittek eddig, hogy amikor egy jatekbeli problemakrol vitatkozunk, akkor szamitanak az ervek, szamit az, hogy mi igazsagos es mi nem, illetve higy nem szamit mi eppen melyik oldalon allunk, mert egy minimalis igennyel rendelkezunk az objektivitasra.

Nos a vitakban elfoglalt allaspontok tulnyomo tobbsege a fent leirthoz hasonlo erzelmeken alapul, nem jozan megfontolason. Ezen emberek egy resze hajlando kisebb-nagyobb szintu belatasra, egy mas resze pedig buszken es teljes meggyozodessel fogja neked azt mondani, hogy a ver zold szinu, es hogy ezen kar is vitatkozni.
Dátum: 2011.12.02. 17:05:42
Idézet: Armageddon888 - 2011.12.02. 11:56:02
Igen, csak Baraty délig ígérte, hogy meglesz!

Delig igerte, onnantol mentegetozott. Igy megy ez.
Idézet: Craslorg - 2011.12.02. 14:49:36
Ööö... nem Első 2 évben elsősorban a betűket tanulják, de konkrétan olvasni legkorábban i második végén, de inkább harmadikban.

A betűket úgy tanulják, hogy elolvassák illetve leírják. Egyik lányom most elsős. A szavak zömét már el tudja olvasni. Iskola előtt nem tudta.
Megjegyzem, hogy speciális tantervű iskolában ez kitolódhat harmadikig.
Idézet: Craslorg - 2011.12.01. 18:50:51
Sajnos már akkor is felskáláz, ha a saját szinteden nem vagytok 3-an. Nem vizsgálja, hogy lentebbiekkel meglennénk-e hárman, ezért sikerült néha - mikor Soul volt csak mögöttem 1 vagy 2 szinttel, a szintemen meg senki - a korábban említett 3-400 kristálypontot is ráköltenem ráöltözve, amennyire lehetett. Ha lentről is átlagolna, akkor egy 15-ös sorozatban max 100 kristálypontot kellene költenem.

Erdekes. Ez mikor vette ki Miklos? Amikor en jatszottam V1-en meg siman mukodott.
Foleg minek vette ki? Az 1-2 szinttel alattad levokbol kiegeszitett atlag teljesen jol mukodott es realis kihivast is hozott.
Dátum: 2011.12.02. 07:37:56
Idézet: Craslorg - 2011.11.30. 16:21:46
Az kemény! Kézzel dobálni dobókockákkal, vagy húzgálni számokat és számolgatni a sebzéseket, esélyeket. Durva! Pláne ennyi csatát, ami az 5 világon van...

En ugy kepzelem, hogy van Baratynak egy kis sorsologombje, olyan mint lottohuzasnal, amiben szettekerheto golyok vannak. Aztan ha valaki Gramagan csontpálcájaval harcol, akkor belerakja a szamokat 52 es 145 kozott. Megtekerei, belenyul, kotor-kotor, es kirantja, hogy...
- Ebben a korben a sebzesed... - itt kicsit elakad mert nehezen tekeredik szet a golyo. Kintrol a segito beszalad, egyutt kinyitjak es Baraty feltartja Miklos es a kozjegyzo fele, majd mondja is - 68.
Majd eszreveszi a pottyot bal fent, gyorsan fordit egyet es korrigal:
- A faszt! 89!
Aztan kockas papiron gyorsan kiszamolja a bonuszokat, es egy fel kor mar majdnem meg is van.
Halalfolyosohoz kepest ezek lepkefingok. Azt en csinaltam.

A szorny mennyit sebez temakorben: a LE-t kene novelni, akar 3-4-szeresere is ami a szornybol jon, es akkor egybol vidamabb lenne a helyzet.

Tudtommal a felskalazast csak akkor hasznalja a keplet, ha a te szinteden es az alattad levo 5 (6?, 8?) szinten nincs 3 ember, akibol atlagot lehetne vonni. Cserebe van egy mesterseges korlat, hogy proba = max(normal keplet, sajatertek+100).
Mindazonaltal a felskalazas egy komoly tenyezo volt abban, hogy V1-et abbahagytam.

Idézet: Alendaar - 2011.12.01. 17:49:52
Kóc!
Kínszenvedés 5/8 - VP, ÉP, ÉP, ÉP, ÉP
Az álbarátok 3/5 - LÉ, LÉ, VP
A horror háza 4/8 - LE, VP, ÉP, gy. ital

Ezek pl. szimplán "kötsög" kalandok! Egy-két csatával megtoldva (20 LE/TP-ért) meg már mazochizmus csinálni őket!
1.) Egy 600 LE + 15 TP-s szörny ne sebezzen már 5-7k ép-ket!
2.) A felskálázott szakik miatt akkora szopás van a próbáknál, hogy öröm nézni! Teljesen felesleges ez az algoritmus; számoljon akkor a +/-1 szint alapján, szopás faktor nélkül!
Na, ezért sz@rok a kalandok és erre kellene vmi korrekció
Dátum: 2011.12.01. 17:39:57
Alapvetően szint*36 LGY szerezhető így. Erősen gondolkodom rajta, mert a többi jutalom mérsékelten hasznos.
Dátum: 2011.12.01. 12:54:19
Idézet: Phobosz - 2011.12.01. 12:32:06
Hát kösz ,azért akkora állat nem vagyok hogy xenóba dobjam a drága Lé-t... XD

Az olcso LE-t kell betolni, es akkor nincs gond.
Idézet: Prisma - 2011.12.01. 07:31:29
Ha bármilyen változtatás is lesz az entitással kapcsolatban, az csak úgy elfogadható, ha a mostani legmagasabb szintű entitásoktól lép érvénybe.

Mint ahogy mindig mindenki ezt mondta eddig. Koszi, hogy figyeltel.
.
Idézet: Aurri - 2011.11.30. 22:21:58
Mert rosszul emlékszik Kócos: az entitás eredeti cálja nem -csak- a kihívás volt, hanem elsősorban az, hogy mindenki hozzájuthasson ezekhez a tárgyakhoz.

Minden tiszteletem ellenere megjegyzem, hogy jol emlekszem, az eredeti javaslatban szo sem volt semmilyen taprol, csupan artrol, hogy legyen egy ilyen kihivas. Nem tudom kitol szarmazott, de Peturtol biztosan hallottam, es az egyik AL-es is felvetette itt forumon. Eltelt par het es utana jott a tapszagra a nep, amikor valaki bevetette, hogy akkor mar potyogjon a szabadon valaszthato cucc is belole. Utana pedig mindenki azt hitte, hogy az eredeti cel ez volt (mar a berakasa elotti vitaban is tobbszor elhangzott, nem gyoztem elegszer korrigalni).
Tehat a tisztanlatas kedveert az eredeti cel kifejezetten nem a tapolas volt, hanem a kihivas.
Idézet: Aurri - 2011.11.30. 22:00:45
simán ki lehetne találni az ÖSSZES épületnek a terveit 5

0-es szint felett?

Amugy en is abban latom a kakaot, ha 100-as szintig megy par epulet. Nem baj az sem, ha kisebb tapot adnak.

Mod: kozben javitottad.
Idézet: Mantra - 2011.11.30. 19:17:40
Hát akkor remélem ezt lehúzzátok a listáról.
Arról nem tehetek, hogy más már előbb előtte, a többiektől meg elvenné azt a lehetőséget, hogy akármikor használhassa ezt az opciót.

Olvasd ujra el Miklos mit irt. Volt akinek SOHA nem volt ilyen lehetosege. Nem lotte el, mert nem volt neki.
Javitsd a hozzaszolasodban az idezeteket kerlek.