Elkészültünk az új, ebben a hónapban induló esemény fejlesztői dokumentációjával. Tanulva a korábbi esetekből, ezúttal nem azt teszem közzé, hanem egy tömör, kivonatos verziót. Elsősorban a jutalmakkal, azok erősségével, egymáshoz való viszonyával kapcsolatban várok javaslatokat, de bármilyen egyéb kommentet is szivesen látok.
Vannak kategóriák, 3-10, 11-20, 21-30 stb szintűeknek. Minden kategória kap egy epikus szörnyet, ami le kell győznie. Ha megölték, akkor segíthetnek a magasabb szintű leverésében, ha olyan nincs, akkor az alacsonyabb szintűvel. A csata CSP-be vagy PP-be kerül. Ha győzöl (vagyis többet sebzel, mint a lény), CSP esetén megkapod az 1 vadászatért járó LE-t és TP-t (ha előre megválaszoltál kviz kérdést, akkor azt a bónuszt is), illetve van csapdakészités arányában esély, hogy helyette állatot fogsz el. A xenó királynőknél nincs kiégett őskő, és mint az epikusoknál megszoktuk, nem lehet őket láthatatlanul támadni. Ha PP-ből támadsz és győzöl, ÉS van EH-d, akkor az EH-nak megfelelő LE-t és TP-t kapsz, mintha egy 0-10 szinttel alacsonyabb szintű karit ütöttél volna (a 0-10 véletlenszerű). A kapott LE-t befolyásolják az AF képességek. CSP és PP esetén is találhatsz kalandot. A harctól az állatok fejlődnek és morált kapnak. Minden 12 győztes csatáért kapsz egy kis extra jutalmat (3 pp-s ital, gyógyital, varázsital, 5 KPs kristály ital felváltva). A csata mellett építeni is kell. Egy manakonstrukció (max. manáról) annyi építésnek számít, ahányas a manaconod. Lehet fix, szinttől függő LE-ért is építeni, ez annyi építésnek számít, ahányas az építésed (de min. 10nek). Az utóbbi növeli a szerencsédet, és beleszámít az össz. építésedbe, de kincspontot nem kapsz érte.
Jutalmazás: A jutalom listából lehet választani 1 tételt a győzelmektől függően, és 1 tételt az építéstől függően. (de összesen csak egy fókuszkristály tételt)
100 győzelemtől 1-es jutalom jár, 200-tól 2-es jutalom, 300-tól 3-mas jutalom, 400-tól 4-es jutalom. Amennyiben az esemény végéig a 400 győzelem nem lesz elérhető, akkor a limitek csökkennek. Építésből az 1-es jutalomhoz 400 építés kell, a 2-eshez 800, a 3-mashoz 1200, a 4-eshez 1600.
Az eseményre lesz egy elméleti határidő (6 hét) ha ennyi alatt a királynőket nem sikerül elpusztítani és bebörtönözni, akkor az esemény kudarcot vallott.
Választható jutalmak:
2 db gyűrűbe rakható fókuszkristály: +2, +4, +6, +8% lélekszívás (csak ha nincs a birtokodban az alábbi fókuszkr!)
2 db nyakláncba rakható fókuszkristály: +2, +4, +6, +8% lélekszívás (csak ha nincs a birtokodban az alábbi fókuszkr!)
fél évig bónusz ismételhető küldetés LE-re: 1, 2, 3, 4%
fél évig bónusz a kapott AF pontokra: 2, 4, 6, 8%
térkiforditó ital: 3, 6, 9, 12 darab
lélekgyémánt: szint x 50, szint x 100, szint x 150, szint x 200.
fertőzés csökkenés vagy növekedés: 1, 2, 3, 4%
Toplisták: 3 féle toplista lesz. Legtöbb győzelem, legtöbb építés, és egy fun statisztika, legtöbb elájult állat. Minden top listában az első 10-et jelöljük, az esemény végeztével őket jutalmazzuk egy apró ajándékkal. Legtöbb győzelem: Xenó harcmedál (+5 kritikus ütés) Legtöbb építés: végzet medál, Legtöbb ájult állat: sajtoló medál (+1% LE léleksajtolásért)
A xenó királynőkön bizonyos ismételhető küldetések teljesíthetők lesznek.
----- TOPIC FRISSITVE 2011.1.20!! -----
Hozzászólások - Miklós
Dátum: 2011.01.06. 16:29:56
Dátum: 2010.12.20. 21:40:07
Nem felejtettük el, folyamatosan készül minden, ami a listán van!
Dátum: 2010.12.20. 13:28:03
Egy régóta kért igényt valósítottunk meg számotokra, ez a karakter átadás. Karakteredet átadhatod egy másik regisztrált felhasználónak, akkor, ha az adott világon neki még nincs karaktere. A karakterátadás az átadó részéről 50 őskőbe kerül, és minden maradék ősköve a karakternek megsemmisül (tehát ezen a módon sem lehet továbbra sem őskövet átadni felhasználók között). A karakter átadásra a Beállítások alatt van lehetőség. Ez az opció a 4-es világon nem elérhető.
Még egy kérést teljesítettünk: Az állatokhoz bekerült egy új gomb, minden harcoló állatot elküldök gyakorolni.
Még egy kérést teljesítettünk: Az állatokhoz bekerült egy új gomb, minden harcoló állatot elküldök gyakorolni.
Dátum: 2010.12.15. 23:16:01
A játékot gőzerővel fejlesztjük, de igazad van, lassan kéne híreket is csöpögtetni arról, hogy hogy állunk (elég jól egyébként). A béta teszterek már nagyjából megvannak, de ha további emberre lesz szükség, akkor azt elsősorban itt, a Végzetúr fórumon fogjuk keresni.
Dátum: 2010.12.14. 13:12:44
Őskőért megvásárolhatóvá tettük a Relikviák oldalon található Hatalom Kártyái kódos tárgyak közül a régebbieket.
A másik dolog ami ma bekerült, befejeztük a dicsőség piramisának programozását, lehet címeket beállítani, a beállításoknál.
A másik dolog ami ma bekerült, befejeztük a dicsőség piramisának programozását, lehet címeket beállítani, a beállításoknál.
Dátum: 2010.12.13. 14:38:47
Köszönjük a jelentkezéseket, meg is találtuk a hangtechnikust, akit keresünk.
Dátum: 2010.12.06. 22:27:56
Idézet: Shutruk Nahhunte - 2010.12.03. 23:18:17
Ezek az "átokszórások" inkább viccesnek, mintsem valóban inzultálónak szántuk. "Nőjön be az orrod lika" és hasonlók, semmi valódi káromkodás. Az Ősök Városa 10+ éve alatt ezekkel senkinek nincs problémája. Ha mindezek ellenére találtok olyat, amely a játék keretein túl is sértő, akkor írjátok meg, és ha valóban indokolt, eltávolítjuk.
Az van, hogy kábé egy hétig vicces volt a káromkodás a csata végén. Engem most már kifejezetten zavar, főleg némelyik káromkodás nyelvezete.
Ezek az "átokszórások" inkább viccesnek, mintsem valóban inzultálónak szántuk. "Nőjön be az orrod lika" és hasonlók, semmi valódi káromkodás. Az Ősök Városa 10+ éve alatt ezekkel senkinek nincs problémája. Ha mindezek ellenére találtok olyat, amely a játék keretein túl is sértő, akkor írjátok meg, és ha valóban indokolt, eltávolítjuk.
Dátum: 2010.12.06. 22:22:28
béta teszt hamarosan, éles játék január elején ha minden jól megy.
Dátum: 2010.12.06. 14:13:35
Új, hamarosan induló flash alapú játékunkhoz keresünk olyan hangtechnikust, aki a játékhoz hangeffekteket tud készíteni. A feladat annyi, hogy rövid, mp3 formátumú hangeffekteket kell gyártani, amelyeket különböző eseményekhez (szörnyek támadása, halála stb) tudunk hozzárendelni. jelentkezést és referenciákat a
cv{kukk}beholder{ponty}hu
címre várjuk.
cv{kukk}beholder{ponty}hu
címre várjuk.
Dátum: 2010.12.06. 09:57:16
Köszi, jó mikulásozást mindenkinek!
Dátum: 2010.12.02. 22:09:57
Ez nemcsak a szólásszabadság korlátozása, hanem egy minden eddiginál nagyobb országos lenyúlás. "Kicsiben" már láthattuk, mi az eredménye, amikor a szabályok betartatását célzó rendszert (Bp-i parkolási rendszer) a büntetések mértékétől függő, anyagilag jutalmazó rendszerrel kombináljuk (orrba-szájba büntetik, kerékbilincselik az embereket, a legkisebb mondvacsinált vétségért is irreálisan magas büntetéseket szabnak ki, korrupt parkolóőrök stb). Namost bármely weboldalra rá lehet bökni, hogy a tartalom nem tetszik, csengesse a 10 millát. Megindul a feljelentgetés, mindenki feljelenti a konkurrenciát, és az ellenőrző testületnek nemcsak a büntetésből lesz bevétele, hanem a feljelentőktől kapott kenőpénzből is. Ha ez megvalósul, minden létező fórum, blog, internetes újság költözhet ki külföldi szerverekre
Dátum: 2010.11.30. 23:09:52
Igen, ezt én is láttam, szóltam is Baratynak, holnapra ez javítva lesz.
Dátum: 2010.11.27. 22:16:17
Köszönjük, hogy ilyen sokan eljöttetek, remélem mindenki jól érezte magát. Igyekeztünk minél több programot szervezni, sokfajta nyereményt lehetett szerezni a vetélkedőkön. Nagyon jól esett nekünk a figyelem és az elismerés a részetekről. A megbeszélésen elhangzott dolgokat igyekszünk minél hamarabb megvalósítani!
Idézet: Birka - 2010.11.27. 20:51:29
konkrétan ez arról szólt, hogyha vki beül projekció mögé lélekszívással akkor az tuti nyer a csatán. Ez így is van, viszont az esetek többségében a támadó ugyanígy nyerőben van, az EH-ból és az ism küldikből szerzett LE-vel. Bizonyos magas szinten ha bejön a védő varázslata, szívhat annyi LE-t, amennyi az EHból jönne, de ez ellen lehet LEszivás védelemmel védekezni. Ha viszont a projekció nem védene a szívás ellen, vagy csak a projekció feletti résszel lehetne szívni, akkor ezt az első csatában elvennék az emberektől és utána ugyanúgy nem tudna LE-t szerezni (Ariel a lightosabb verziód ugyanez, akkor a védő által szerzett le-t mindig rögvest visszaszivnám). egy win-win szituáció szvsz jobb, mint egy win-loss szituáció. Nem mondom, hogy nem lehetne jobbat kitalálni, de nekem egyenlőre nincs ötletem.
Konkrétan, hogy a KH örökli a támadás arányt (de ez még átgondoljuk, hogy ez nem ad-e visszaélésre lehetőséget)
Ezt utána még átbeszéltük. A sztori annyi, hogy V3-mon akinak extrém magas csataaránya van, az ha csak nagyon ritkán bukja a csatát, akkor is sok LE-t veszít. Erre én azt mondtam, hogy aki ennyire el tud húzni, annak taktikát kell váltani, nem táborozhat több millió LE-vel, el kell költeni a LE-t, és a maradékot transzcendális mögé rejteni, akkor ez a baleset nem fog előfordulni.
Miklós ignorálta a projekció vs lélekszívás kombó esetét
konkrétan ez arról szólt, hogyha vki beül projekció mögé lélekszívással akkor az tuti nyer a csatán. Ez így is van, viszont az esetek többségében a támadó ugyanígy nyerőben van, az EH-ból és az ism küldikből szerzett LE-vel. Bizonyos magas szinten ha bejön a védő varázslata, szívhat annyi LE-t, amennyi az EHból jönne, de ez ellen lehet LEszivás védelemmel védekezni. Ha viszont a projekció nem védene a szívás ellen, vagy csak a projekció feletti résszel lehetne szívni, akkor ezt az első csatában elvennék az emberektől és utána ugyanúgy nem tudna LE-t szerezni (Ariel a lightosabb verziód ugyanez, akkor a védő által szerzett le-t mindig rögvest visszaszivnám). egy win-win szituáció szvsz jobb, mint egy win-loss szituáció. Nem mondom, hogy nem lehetne jobbat kitalálni, de nekem egyenlőre nincs ötletem.
Ha jól értettem V3-on a KH csata arány problémában valami halvány ígéret elhangzott. Bevallom fogalmam nincs mi
Konkrétan, hogy a KH örökli a támadás arányt (de ez még átgondoljuk, hogy ez nem ad-e visszaélésre lehetőséget)
-V3-on a csataarány vs tétnélküli támadások kérdést is droppolta (táborozz 0 lével, legyen preventuszod, a támadó erőforrást költ amikor füstöli a pp-t, azaz nem tét nélküli stb...)
Ezt utána még átbeszéltük. A sztori annyi, hogy V3-mon akinak extrém magas csataaránya van, az ha csak nagyon ritkán bukja a csatát, akkor is sok LE-t veszít. Erre én azt mondtam, hogy aki ennyire el tud húzni, annak taktikát kell váltani, nem táborozhat több millió LE-vel, el kell költeni a LE-t, és a maradékot transzcendális mögé rejteni, akkor ez a baleset nem fog előfordulni.
Dátum: 2010.11.25. 16:45:07
Köszi Birka! Tehát holnap, pénteken, 3 órakor lementjük az aranydukát állapotokat, és ez alapján megy a licit. Ha péntek 3 óra és a tárgy beírásának ideje (hétfő) között a dukátot elköltöd, akkor a tárgyat nem fogod megkapni.
Dátum: 2010.11.25. 14:14:53
Ez kicsit azért aggasztó tendencia, ma elveszik a mnyp megtakaritást, holnap elveszik a gyerekem babakötvényén gyűlő megtakarítást, holnapután lefogalják a bankszámlámat. Aki hisz ezek után az állami nyugdijban, az meg is érdemli. Most azt mondják, hogyha nem adod oda a nyugdijra félretett pénzedet, akkor nem kapsz állami nyugdíjat. Holnap azt mondják, hogy ha a bőröd színe X, a vallásod Y, a politikai pártállásod Z, akkor nem kapsz állami nyugdíjat. stb. stb. veszélyes tendencia. Ha ezt nem lehet megfúrni az Alkotmánybíróságnál, akkor semmit, akkor nyugodtan feloszlathatják az egész intézményt...
A mostaniból nekem két dolog jön le:
1.) a pénzt amit elvesznek tőlem, nem a magyar gazdaság helyrerakására, hanem a túlköltekezés átmeneti fedezésére használják fel (pl. csak nyugdíjelemelésre 110+ milliárdot költenek 2011-ben)
2.) bármikor egy tollvonással kitalálható egy indok, hogy nekem miért is nem fog járni állami nyugdíj.
A mostaniból nekem két dolog jön le:
1.) a pénzt amit elvesznek tőlem, nem a magyar gazdaság helyrerakására, hanem a túlköltekezés átmeneti fedezésére használják fel (pl. csak nyugdíjelemelésre 110+ milliárdot költenek 2011-ben)
2.) bármikor egy tollvonással kitalálható egy indok, hogy nekem miért is nem fog járni állami nyugdíj.
Dátum: 2010.11.25. 12:34:13
Köszönöm szépen Birka! A lista így majdnem tökéletes, egyetlen dolgot tennék hozzá, hogy a 30 AF pontos tételt töröltük róla, hogy az inspirátor visszakerülhessen.
Dátum: 2010.11.24. 13:27:25
Attól tartok, ezzel kapcsolatban semmi jó hírem nincs. A fordítás megkezdése azért csúszott, mert jogdíjközvetítő hónapokon keresztül nem is válaszolt a leveleinkre. Amikor végre leültünk tárgyalni, és beleegyeztünk minden feltételbe, rábólintottak, megkapjuk a jogokat, kezdhetjük a fordítást. Most viszont kaptunk egy levelet, hogy az új könyv - igen jelentős - jogdíján felül fizessük még egy csillagászati összeget csak a teljes sorozat jogainak megújításáért (attól függetlenül, hogy ezeknek a jelenleg még forgalomban levő könyveknek a jogdíját már évekkel ezelőtt, előre egy összegben kifizettették velünk). Szóval jelenleg nem tudom, mi lesz, tárgyalunk velük, hogy találjunk egy kölcsönösen előnyös megoldást.
Dátum: 2010.11.24. 11:11:22
Az Alanori Krónikát 1996-tól 2008-ig adtuk ki, nem 1997-ig Az internet megásta a papír alapú újságok sírját, különös tekintettel a szűk, internettel rendelkező rajongói körnek készülő lapokét, és ez a helyzet nem változott azóta sem, újságot többet egészen biztosan nem fogunk kiadni. A fórumok, honlap cikkek ehelyett vannak...
Dátum: 2010.11.24. 08:16:27
A következő fejlesztés egy új időszakos esemény lesz, amelyről részletesebben a játék angol nyelvű változatának fórumján olvashattok. Lesz majd itt is neki topic.
Dátum: 2010.11.24. 08:08:15
Ha ez a nép akarata, szerintem azt megígérhetjük, hogy egy bizonyos idő elteltével (kb. fél év) a kódok elérhetőek lesznek őskőért is azok kedvéért, akik tényleg semmilyen más módon nem tudnának hozzájutni. A régi, VU paklis kódokkal kapcsolatban pedig ezt a lehető legrövidebb időn belül megtesszük.