Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Picok

Oldal: 1234567
Dátum: 2013.01.02. 21:42:12
Melyik nevezetesség nem Sevillában található?
Estadio San Mamés
Estadio Ramón Sánchez Pizjuán
Giralda
Seville Cathedral

Speciális erősen.
Dátum: 2012.11.26. 15:41:36
A kvíz és az aukciós nyeremény még nem jött meg, csak a befizetésért kapott ajándékok és a végzet medál.
Dátum: 2012.09.27. 11:43:30
Melyik alföldi város az alábbiak közül?

Miskolc

Salgótarján

Szolnok*

Győr

Győr is alföldi város, bár nem az Alföldön, hanem a Kisalföldön fekszik.
Dátum: 2012.07.08. 15:00:42
Speciel én be voltam lépve, csak ebédeltem, és így lett 30 vadászatból, amiből 3 elfogás volt összesen 4 vadászat, 0 elfogás és 656 TP regisztrálva. A TP-ben benne van 14 nyertes portya is.
Szerintem elég szomorú, hogy kb 3 hónap alatt egy egyszerű számlálót nem sikerült kijavítani.
Dátum: 2012.06.23. 03:49:49
Az alábbi festőművészek közül ki volt magyar származású?
Albrecht Dürer
Victor Vasarely*
Pablo Picasso
Georges Braque

Meg Albrecht Dürer is. (Apja Magyarországról, Ajtós településről származott.)
Dátum: 2012.06.17. 10:50:40
melyik megyében található Szekszárd?
fejér
békés
tolna
pest

Nem szoktam helyesírás miatt ide írni, de ez azért így egyben már kellemetlen.

Bizonyíthatóan van Shift billentyű a szerző billentyűzetén, mert a Szekszárdot sikerült nagybetűvel írnia...
Dátum: 2012.03.26. 09:14:28
Mi macedónia nemzeti mottója?
"Egység és szabadság"
"Rend és Haladás"
"Szabadság vagy halál"
"Az egység erő"

Az összes nemzeti mottós kérdés törölni kellene. Abszolút speciális.
A kisbetűs Macedóniáról nem is beszélve.
Dátum: 2012.02.29. 21:16:00
Kaland közben jött, nem tudtam kimásolni, csak a végeredményt:

Kvízkérdés: A "110 gát" (atlétikai rövidtávú futószám), miért kapta ezt a nevet?
A kérdésre rossz választ adtál, a helyes válasz a következő lett volna: Mert kb. 110 cm magas a gát.

A futás 110 méteres, onnan kapta a nevét a szám.
pl: http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A9rfi_110_m%C3%A9teres_g%C3%A1tfut%C3% A1s_a_2008._%C3%A9vi_ny%C3%A1ri_olimpiai_j%C3%A1t%C3%A9kokon
Dátum: 2012.02.20. 08:35:09
Mikor tartják a magyar festészet napját?
November 3.
Július 20.
Október 18.*
Február 23.

2011-ben éppen október 18 volt a honlap szerint, de ugyanott kiderül, hogy minden évben máskor van.
Dátum: 2012.02.20. 08:34:07
Jelenleg semmilyen szerzett és örökölt rangot nem ismernek el hivatalosan Magyarországon. A Dr-t sem kötelező kiírni, főleg egy kvízkérdésben.
Dátum: 2012.02.12. 16:17:15
Mi nem kell a sóletbe?
bab
babérlevél
krumpli*
kolbász

A kérdésfeltevő összekeveri a sóletet a babfőzelékkel. (Mint sokan.)
Tessék rákeresni a neten: Kell bele bab, gersli, 1-2 féle füstölt hús, egy-kétféle füstöletlen hús, esetleg töltött libanyak, füstölt marhanyelv, libazsír, vöröshagyma, fokhagyma, esetleg pirospaprika, víz.
Tehát nem kell bele krumpli, kolbász és babérlevél.
Dátum: 2012.02.03. 00:01:22
Melyik település nevében szerepel egy állat neve?
Heves
Eger
Ebes*
Kaba

A Kaba meg egy sólyomféle, mondják kabasólyomnak, meg egyszerűen kabának is.
Annyi település van még, miért pont ennek kellett belekerülnie, mint rossz válasz.
Dátum: 2012.01.02. 13:21:08
Nem szoktam politikáról blogolni, de most erre reagálnék. Még csak nem is egyszerű szavazatvásárlási kísérlet volt, ami működött volna a felső kulcsok kisebb, reális mértékű csökkentésével, és a munkáltatói költségek általános csökkentésével is, hanem egy eddig kizárólag elméleti munkát végző, közepes tehetségű közgazdász kísérlete egy több évvel korábbi környezetben jól működő (szlovák) modell mórickaszintű másolására. Ráadásul Szlovákia épp most kezdi megfizetni a rendzser árát egész országrészek végzetes leszakadásával, és az értelmiség elvándorlásával.

Számos dolgot egyszerűen nem gondoltak át:

A tényleges fogyasztás jelentős része az alsó jövedelmi osztrálytól szátrmazik, akik kénytelenek minden pénzt elkölteni helyben, ha 10%-kal többet kapnak, akkor azt is. Későn vették eszre, már a bevezetés után, hogy ezek az embereknek jelentősen csökken a bevétele, és szánalmas bérkommandós akciókkal próbálták kompenzálni.
A lokálisan jelentős fogyasztónak számító közalkalmazott értelmiség (tanárok, orvosok) gyakorlatilag nullszaldós maradt, viszont jelentős összeget kellett költeni az ő bérük kompenzálására.
Ugyanez a csoport semmit sem látott a családi adózás előnyeiből. Amit elvitt az adójóváírás kivezetése, azt kapták vissza ha pl. 2 gyermekük volt. A gyermektelen kollégáik ugyanezt megkapták kompenzációként.
Bizonyos területek (oktatás, egészségügy) leépítése hosszútávon hihetetlen kockázatokat rejt magában.
A felső jövedelmi osztály megtakarította, adósságtörlesztésre fordította, importárukra, vagy külföldön költötte el a kapott plusz pénzt.

Ezzel Matolcsy elméletben működő fogyasztásbővítésre építő modellje a kialakítás pillanatában elbukott.
Dátum: 2011.12.22. 11:03:17
Minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár - mindannyian ismerjük ezt a népi bölcseletet. Az alábbiak közül melyik rovar bogár?
Légy
Muslinca
Szúnyog
Csótány*

AAAAA! Ez fájt. A csótányok elég ősi felépítésű rovarok, semmi közük a bogarakhoz, sőt genetikailag ők vannak legtávolabb a bogaraktól a felsoroltak közül.
Dátum: 2011.12.19. 10:19:35
Franciaország hányadik lett 2008-ban az olimpián?
A kérdésre jól válaszoltál (10).

Bár a többi lehetőség erősen eltért a helyestől, még így is jelentéktelen lexikális adat.
Dátum: 2011.09.30. 08:11:13
Írj a Játékvezetőnek, hogy mellékattintottál, és kérd meg szépen, hogy állítsa vissza a kattintás előtti állapotot!
Szerintem, ha szépen, udvariasan és értelmesen megfogalmazod, akkor nem esélytelen.
Dátum: 2011.09.29. 09:16:10
Egyszer már javasoltam, és sok pozitív reakciót kaptam, most ismét felvetem, mert nem lett belőle semmi:

Javasolnám, hogy a másodlagos támadás és másodlagos varázslat szakértelmeket lehessen ki-be kapcsolni. Magyarul eldönthessem, hogy az adott helyzetben akarom-e sebezni az ellenfél állatait, vagy nem.
Indoklás. A küldetések jellegéből adódóan sokat portyázom, és lehetőleg olyan gyengébb karakterek ellen, akiknél jó eséllyel bejön a kábítás, vagy a kritikus. Őket nem szeretném azzal is terhelni, hagy napi akár 2-3 alkalommal szétverem az állataikat.

Viszont szívesen fejleszteném magasra az adott szakértelmeket az ilyen portyavendégek ellen: (Részlet a karakterlapjáról)

"Büszke tagja vagyok a Kisállat Agyonsújtó Mozgalomnak!" (Alapító: Linduc)
Eme kegyetlen világban számos kisállat sérül meg általam, sőt ha szerencsém van életét is veszti csatározásaink során. Egyes (Naggyon)gonosz végzeturak arra vetemednek, hogy harc során a lehető legnagyobb szenvedést okozzák az ellenfél aljas bestiáinak!"

Javaslom tehát, hogy a beállításoknál legyen egy gomb, amivel ki-be kapcsolható. hogy működjön-e az állatsebzés. TAlán nem nagy munka megcsinálni.
Dátum: 2011.07.31. 09:46:53
Ki nyerte 2009-ben férfiaknál a magyar vízilabda bajnokságot?
Vasas*
UTE
Eger
Domino Honvéd

Így két év után ki emlékszik rá?
Erősen speciális.
Dátum: 2011.06.02. 16:11:11
Melyik növény a paradicsom rokona?
uborka
dohány*
paprika
dinnye

A paradicsom, a paprika és a dohány egyaránt a burgonyafélék (Solanaceae) családba tartoznak, ráadásul a paprika és a paradicsom ugyanabba az alcsaládba (Solanoideae), így a megadott két jó válasz közül ráadásul a nem megjelölt a jobb.
Dátum: 2011.04.06. 15:30:40
Hány őskövet tudunk venni 900 Ft - ért?
20
25
35
30*

Elavult, (mai ár 940) ráadásul szerepelni kellene, hogy milyen fizetési módnál. Pl a találkozón jóval többet lehet venni ennyiért.
Oldal: 1234567