Ki volt Karl Linné?
nem volt ilyen nevű ember
ő fedezte fel a c vitamin létezését
rendező, író és producer
svéd természettudós, botanikus és orvos
Legalább venné a fáradtságot megnézni hogy írják le a nevét:
Carl von Linné (eredetileg Carolus Linnaeus)(Rashult, 1707. május 23. – Hammarby, 1778. január 10.)
Hozzászólások - Huligan
Dátum: 2008.11.24. 10:19:17
Dátum: 2008.11.24. 08:57:18
Mi a Yggdrasil?
Finn tó.
Egy apró óceániai sziget.
Világfa a norvég mitológiában.
Fülöp-szigeteki vallásos rituálé.
Kis pontosítás: A helyes a skandináv mitológia lenne, a svéd és a dán viking népcsoportok is így gondolták.
Erről ezt találhatjuk a wikin:
Az Yggdrasil vagy Yggdraszill a germán és skandináv mitológia kőris világfája melynek koronáját felhők fedik, gyökerei pedig egészen az alvilágig nyúlnak. A fa maga Midgard közepén áll, három gyökere három irányba ered, Hel, Nifelheim és Muspellsheim felé. Gyökereinél három forrás fakad; a Hvergelmir, valamint Himir és Urd forrása. A fa tetején egy aranykakas, más változatokban egy Vidfornir nevű sas ül, mely figyelmezteti az isteneket az óriások támadására. Törzsén a Ratatosk (Fentfogú) nevű mókus szaladgál fel fel s alá és hordja a híreket a sas és Nidhogg között.
Az Yggdrasil folyamatos támadásoknak van kitéve; gyökereit a Nidhogg nevű sárkány és más férgek rágják. Négy szarvas; Durathror, Duneyr, Dvalin, and Dainn és egy Heidrun nevű kecske a lombját és hajtásait legelik.
Finn tó.
Egy apró óceániai sziget.
Világfa a norvég mitológiában.
Fülöp-szigeteki vallásos rituálé.
Kis pontosítás: A helyes a skandináv mitológia lenne, a svéd és a dán viking népcsoportok is így gondolták.
Erről ezt találhatjuk a wikin:
Az Yggdrasil vagy Yggdraszill a germán és skandináv mitológia kőris világfája melynek koronáját felhők fedik, gyökerei pedig egészen az alvilágig nyúlnak. A fa maga Midgard közepén áll, három gyökere három irányba ered, Hel, Nifelheim és Muspellsheim felé. Gyökereinél három forrás fakad; a Hvergelmir, valamint Himir és Urd forrása. A fa tetején egy aranykakas, más változatokban egy Vidfornir nevű sas ül, mely figyelmezteti az isteneket az óriások támadására. Törzsén a Ratatosk (Fentfogú) nevű mókus szaladgál fel fel s alá és hordja a híreket a sas és Nidhogg között.
Az Yggdrasil folyamatos támadásoknak van kitéve; gyökereit a Nidhogg nevű sárkány és más férgek rágják. Négy szarvas; Durathror, Duneyr, Dvalin, and Dainn és egy Heidrun nevű kecske a lombját és hajtásait legelik.
Dátum: 2008.11.24. 08:40:25
Melyik énekes, az irigy hónajmirigyben ?
Uszkó László
Sípos Péter
Kabai László
Molnár Imre
Először is Irigy Hónaljmirigy.De véleményem szerint ez a kérdés úgy lenne aktuális,ha nem csak mirigy tagok lennének felsorolva.Mert ugyebár az itt felsorolt emberek is énekelnek bizonyos dalokat,így elvileg szerintem a négy név közül bármelyik megjelölése lehet jó válasz.De tévedni emberi dolog...
Uszkó László
Sípos Péter
Kabai László
Molnár Imre
Először is Irigy Hónaljmirigy.De véleményem szerint ez a kérdés úgy lenne aktuális,ha nem csak mirigy tagok lennének felsorolva.Mert ugyebár az itt felsorolt emberek is énekelnek bizonyos dalokat,így elvileg szerintem a négy név közül bármelyik megjelölése lehet jó válasz.De tévedni emberi dolog...
Dátum: 2008.11.22. 13:30:41
Melyik eggyütes játsza a Szárnyszeget?
Tankcsapda
Kápária
Depresszió
Hooligans
Helyesírás ismételten.Nem eggyütes hanem együttes.Nem Szárnyszeget hanem Szárnyaszegett.Végül pedig nem Kápária hanem Kárpátia.
Tankcsapda
Kápária
Depresszió
Hooligans
Helyesírás ismételten.Nem eggyütes hanem együttes.Nem Szárnyszeget hanem Szárnyaszegett.Végül pedig nem Kápária hanem Kárpátia.
Dátum: 2008.11.22. 08:42:42
Ki a csapatkapitánya a spanyol labdarugö válogattyának?
Fernando Torras
Cesc Fabregas
Sergio Ramos
David Villa
Először is.Helyesírás egy nagy nulla.
Másodszor.
2008-as labdarúgó-Európa-bajnokság hivatalos kerete szerint Iker Casillas a csapatkapitány.
Fernando Torras
Cesc Fabregas
Sergio Ramos
David Villa
Először is.Helyesírás egy nagy nulla.
Másodszor.
2008-as labdarúgó-Európa-bajnokság hivatalos kerete szerint Iker Casillas a csapatkapitány.
Dátum: 2008.11.22. 07:20:12
A kvízzel és a kvízolimpiával kapcsolatban nekem változó a véleményem.
A vadászatok során kapott HKK-s és egyéb szerepjátékos kérdést azonnal olvasás nélkül tippelem meg.
Hogy miért?
Túl a 30-on nem hinném hogy nekem tudnom kéne a választ az ilyen jellegű kérdésekre.
A kvízolimpiát meg akkor úgy kéne megrendezni hogy kategóriák szerint.
50 kérdés ugyanúgy,de akkor csak adott témakörrel kapcsolatban.
Pl:-sport
-főldrajz
-zene
-művészet
-irodalom
-HKK-s és egyéb szerepjátékok stb.
Így mindenki abban a kategóriában indulna amiben úgy érezné hogy akár ő is nyerhet.
A vadászatok során kapott HKK-s és egyéb szerepjátékos kérdést azonnal olvasás nélkül tippelem meg.
Hogy miért?
Túl a 30-on nem hinném hogy nekem tudnom kéne a választ az ilyen jellegű kérdésekre.
A kvízolimpiát meg akkor úgy kéne megrendezni hogy kategóriák szerint.
50 kérdés ugyanúgy,de akkor csak adott témakörrel kapcsolatban.
Pl:-sport
-főldrajz
-zene
-művészet
-irodalom
-HKK-s és egyéb szerepjátékok stb.
Így mindenki abban a kategóriában indulna amiben úgy érezné hogy akár ő is nyerhet.
Dátum: 2008.11.20. 09:46:40
Ki volt az Aranycsapat tagja?
Nyilasi Tibor
Hidekuti Nándor
Gera Zoltán
Id Albert Flórián
Azért illene helyesen leírni a nevét egy ilyen kiváló sportembernek mint amilyen Hidegkuti Nándor volt.
Nyilasi Tibor
Hidekuti Nándor
Gera Zoltán
Id Albert Flórián
Azért illene helyesen leírni a nevét egy ilyen kiváló sportembernek mint amilyen Hidegkuti Nándor volt.
Dátum: 2008.11.19. 06:06:57
Az USA-ban mikor került Roosevelt az elnöki székbe?
1932
1928
1940
1936
A helyes válasz nincs feltüntetve: ROOSEVELT, Franklin Delano (1882-1945)
1933-tól haláláig elnök, egyedülálló módon négyszer választották meg.
Hivatali idő
1933. március 4. – 1945. április 12.
1932
1928
1940
1936
A helyes válasz nincs feltüntetve: ROOSEVELT, Franklin Delano (1882-1945)
1933-tól haláláig elnök, egyedülálló módon négyszer választották meg.
Hivatali idő
1933. március 4. – 1945. április 12.
Dátum: 2008.11.18. 17:00:45
Ki lett a masodik 2008-as F1-es vilagbajnok?
Luis Hemilton
Felipe Massa
Takuma Szato
Nico Rosberg
Na ez azért már kicsit durva számomra.Nem elég hogy televan helyesírási hibákkal,és a megfogalmazása is kritikán aluli.De ezt valaki jó kérdésnak jelölte meg.
Luis Hemilton
Felipe Massa
Takuma Szato
Nico Rosberg
Na ez azért már kicsit durva számomra.Nem elég hogy televan helyesírási hibákkal,és a megfogalmazása is kritikán aluli.De ezt valaki jó kérdésnak jelölte meg.
Dátum: 2008.11.18. 10:47:17
Véleményem szerint felesleges ennyire kiélezni.Én soha nem szerettem a matekot,fizikát vagy pl. a kémiát.A HKK-s dolgokról nem is szólva.Túl a 30-on valahogy nem nagyon tudom hova tenni az ilyen "Melyik a Chara-din avatár " jellegű kérdést,hiszen azt se tudom ki vagy mi ő.De mégis megpróbálom kisakkozni hogy mi lehet a helyes válasz.
Én pl. nem azt nézem hogy mit nem tudok vagy mi speciális kérdés,hanem azt hogy melyik tartalmaz súlyos hibát.Akár a kérdés feltevésében,akár a megadott válaszlehetőségek szerint.
Ennyi erővel akár kategóriákat is létre lehetne hozni a kérdések számára mint pl. zene,együttesek vagy sport,tudomány stb. és akkor vadászat előtt kilehetne választani milyen jellegü kérdésre akarsz válaszolni.
Én pl. nem azt nézem hogy mit nem tudok vagy mi speciális kérdés,hanem azt hogy melyik tartalmaz súlyos hibát.Akár a kérdés feltevésében,akár a megadott válaszlehetőségek szerint.
Ennyi erővel akár kategóriákat is létre lehetne hozni a kérdések számára mint pl. zene,együttesek vagy sport,tudomány stb. és akkor vadászat előtt kilehetne választani milyen jellegü kérdésre akarsz válaszolni.
Dátum: 2008.11.14. 10:24:21
Egy újabb gyöngyszem számomra:
Melyik Fehér megyei település?
Pécs
Dunaujváros
Komló
Szeged
A helyes válasz állítólagosan Dunaujváros.Ami ugye Fejér megyében található és Dunaújváros helyesírásilag.
Fehér megye Románia egyik megyéje, Erdélyben található. Északról Kolozs megye, északkeletről Maros megye, keletről Szeben megye, ...
Melyik Fehér megyei település?
Pécs
Dunaujváros
Komló
Szeged
A helyes válasz állítólagosan Dunaujváros.Ami ugye Fejér megyében található és Dunaújváros helyesírásilag.
Fehér megye Románia egyik megyéje, Erdélyben található. Északról Kolozs megye, északkeletről Maros megye, keletről Szeben megye, ...
Dátum: 2008.11.14. 08:03:49
Én tisztában vagyok vele,mert valaha szerettem sakkozni.Csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet,hogyha már valaki kérdést tesz fel járjon utánna és tegye egyértelmüvé a válaszlehetőségeket.
Dátum: 2008.11.14. 07:39:43
kaptam ma egy kérdést.
kb. így szólt: melyik figura nem szerepel a sakkban?
lehetséges válaszok: futó,vezér,királynő,király.
A helyes válasz állítólag a királynő.
Számomra kicsit meglepő volt.
Sakk szabályok
Alapok
A sakkot két játékos játsza egymás ellen. Egyik játékos a sötét, a másik a világos bábukat irányítja. Mindkét játékosnak 16 bábuja van kezdésnél: egy király, egy királynõ, két bástya, két futó, két huszár és nyolc gyalog.
kb. így szólt: melyik figura nem szerepel a sakkban?
lehetséges válaszok: futó,vezér,királynő,király.
A helyes válasz állítólag a királynő.
Számomra kicsit meglepő volt.
Sakk szabályok
Alapok
A sakkot két játékos játsza egymás ellen. Egyik játékos a sötét, a másik a világos bábukat irányítja. Mindkét játékosnak 16 bábuja van kezdésnél: egy király, egy királynõ, két bástya, két futó, két huszár és nyolc gyalog.
Dátum: 2008.11.04. 12:01:41
Milyen magas az Alpok legmagasabb csúcsa a Mont Blanc?
4814
4848
4810
4804
A kérdés jó,viszont a helyes válasz nem igazán lett feltüntetve.
Ugyanis:
A Mont Blanc Európa legmagasabb csúcsa. 4807m magas. Franciaország területén található az Olasz határnál.
4814
4848
4810
4804
A kérdés jó,viszont a helyes válasz nem igazán lett feltüntetve.
Ugyanis:
A Mont Blanc Európa legmagasabb csúcsa. 4807m magas. Franciaország területén található az Olasz határnál.