Dátum: 2009.05.23. 23:55:15
Nem semmi a műsor. Viszont már tudom némelyik kvízkérdést ki írta, amitől feláll a maradék hajunk.

Dátum: 2009.05.23. 22:09:56
Na ja, pluszban ez a V1, ami ugyebár az első volt. Talán a V4 vagy V5 már probléma mentes lesz, mert gyermekbetegség nélkül indulhatnak.

Dátum: 2009.05.23. 21:47:26
Értem én, nem is vitatom. Ezzel azt mondtam, hogy 15 szint alatt nem találtam olyanokat, akiknél ennyi lenne.

A 300k-s differenciám 1-30 szintig született, aztán pedig átképeztem magam vadásznak az alkalmazkodás jegyében.

Bárcsak találnék 60-200k közötti LÉvel táborozókat, tutira visszatérnék a portyázók táborába!

Dátum: 2009.05.23. 21:28:51
Nem tudom én sem, hogy mi a gond a kivégzéssel. Erre specializálta magát, ennyi. Egy időben nekem is magas volt a szintemhez képest. Csodálkoztak is sokan.
A portya/LE átlagot viszont én sem tudom miképpen csinálják, az enyém +134,4 LE/portya.

Ezt beszorzom az esetleges kreatív maxolással, hát akkor sem érem el a 4 számjegyet.

Másik topikban most is megy a dicsekvés 10-20-30k-s portyákról sorozatban, amit hülledezve szemlélek én is. Nagyjából 15 szint óta (30-tól) nem mondhatom érdemesnek a portyákat, talán 1x esett be 3k... NC
Dátum: 2009.05.23. 17:56:15
hihi
Nem vettem észre, hogy rajtad csattan az ostor.

Igyekszem kihagyni karakteredet a viszonzásaimból, háborún kívül nem szokásom senki napját rendszeresen szétcseszni...
Dátum: 2009.05.23. 17:41:12
Most erre mit mondjak? Bár szerintem kicsinyes bosszúálló alak, köpönyegforgató is néha a megszólalásai kapcsán, de korántsem lökött...
Remélem bóknak vette az utóbbit.

Dátum: 2009.05.23. 17:08:02
Nem szóltam, mert gondoltam már napi rutinnak számítok
Egyébként már nekem sem lenne üres helyem VM tagnak, úgyhogy ez a nap most így sikerült

Dátum: 2009.05.23. 16:51:28
ööö, ki is vagy?
Egyébként csak akkor megyek felétek, ha hozzám jött Dalen vagy Margareth, akik állandó látogatóim manapság. Ma ugyan még nem jöttek.

Szóval ahányat kapok, annyit adok, ez a titkom.

Dátum: 2009.05.23. 15:08:30
Én nem látok herélést az elgondolásomban, hanem egyenesen lendítést láttam bele.

Dátum: 2009.05.23. 14:28:39
"Ha békecsarnokom lenne, megijesztene a gondolat, hogy mostantól megduplázódnak a veszteségeim (hiszen az 5-ös BCS 50%-ot véd), ha ezt bevezetik. Egyébként az előbb ezt kicsit félreértettem, mert azt hittem, hogy csak arra gondolsz, amikor a BCs-s nyer, akkor kevesebbet kap, ha ő támadott."
Húha, itt valami megkavarodott.

Én arra gondoltam, hogy egyik épület se befolyásolja a nyereséget! A BCS-s egyetlen hátránya az egy indíthatóság, előnye pedig megtámadottság esetén a BCS szintfüggő hadüzenet elleni védelem. A HCS hátránya, hogy fel kell építeni, előnye pedig a tagok zavartalan portyázáshatóságának biztosítása (szóval a békeidőszak fullos épületnél megszünik).
A többihez nincs mit hozzáfűznöm, igazad van.

Dátum: 2009.05.23. 14:20:36
Megkérhetnélek benneteket, hogy a Háború tornya topikban tett felvetésemet megnézitek és megvitatjuk? Összefügg, illetve a háborús szabályokról szól.

Dátum: 2009.05.23. 14:12:09
Parasztság pofára pontozgatni, többet érnénk az érvelésekkel...
Módosítás: felfelé sem igénylem, csak együtt szeretnék gondolkodni MINDENKIVEL. Jó lenne úgy alakítani szabályokat, amik legalább közelítenek az elfogadható szinthez az összes játékosnak és szövetségnek.
Dátum: 2009.05.23. 14:03:41
"Békecsarnokot elvileg az épít, aki nem akar háborúzni. A békecsarnokos, csak akkor zsákmányol kevesebbet, ha ő támadott, amit ha tényleg elkötelezte magát a béke mellett, nem tesz. A probléma szerintem abból áll, hogy a túl sokan építették fel a BCs-t, olyanok is, akik nem békére vágytak, mert nem volt ellenszere, és most, hogy van, kiderült, hogy a HCs sokkal erősebb annak, aki háborúzik. Ha egy háborúban mindkét fél rendelkezik háborúcsarnokkal (főleg, ha azonos szintűek), két hét után, ahol a győzelmek száma között csak 10 eltérés van, a háborúcsarnokból adódó LE minimális."
Amennyiben a háborúk pörgését akarjuk, akkor érdekelté kell tenni a BCS-s szövit is, de ő csak 1-et indíthat. A LE nyereségbe nem piszkálna egyik épület sem, mivel a két alapfunkció csupán a kútvédő időszak, illetve a portyázási gyakoriság békeidőszakban.
"Tehát, ha a támadó vele egyforma erősségűt támad, akivel két hétig hadakoznak, akkor jutalma csekély, de ha megtámad egy szövetséget, ami ellent sem tud állni, jó sok LE-t kap. Ha a háborúkat akarjuk szinesíteni, ne a farmháborúkat kényszerítsük. Értem én, hogy így meg az ellenállás van büntetve, de szerintem nem ez a megoldás. Sokkal inkább TÖ-Szö átlagban gondolkodnék, amibe nem számolnám bele azokat, akik nem tudnak ütni az adott háborúban, a láthatatlanoknál meg rászámolnám a bónuszt. A katakombáknál lehetne súlyozni, hogy a háború mekkora részéből vette ki a harcot. Csak ez kissé bonyolult, átláthatatlan, és pont ezért ki tudja, milyen hátrányokkal jár."
Az utolsó mondatoddal meg is válaszoltad magad.

Sokszor jobb az egyszerűség, mint az agyon bonyolítás. Sok példát láttunk már erre a VU fejlesztésekben, amit aztán lehetett foltozgatni ugyan, de tökéletesnek távolról sem nevezhetőek.

Dátum: 2009.05.23. 13:40:49
Mivel egy másik topikban megint előkerült a HCS vs BCS téma, én most venném a bátorságot egy "hangosan gondolkodáshoz".
Teszem ezt azért, mert egyszerűen nem értem a HCS logikáját, etikailag pedig egyenesen elborzaszt.
Kezdem az elején: az "alapsírás" arról szólt, hogy amennyiben valaki hadat üzen a BCS-vel rendelkező szövetségnek, abban az esetben elesik a napi betevő portyáitól is, akár 22 napra. Valamint még hozzá jött a nem éri meg, mert kevés a jutalom.
A BCS melletti sírás története, hogy non-stop lerabolják a kutat.
Felmerült továbbá, hogy azonnal kapitulálnak a szövetségek, semmi izgalom a háborúban.
Nos, akkor innen indulok ki a gondolkodásban, a lehető legegyszerűbb megoldásokban gondolkodva.
A felsorolt szabályokon kívül nem értem miért kellene mást tudjanak:
BCS - szövetségi épület, azaz egyetlen funkciója a kút védelme, a szintjének megfelelő időtartamra, tehát max. 22 nap! "Büntetésnek" elég az egy hadüzenet kiküldésének lehetősége, a LÉ elvonásnak győzelem esetén jogosságát vitatom, hiszen (állítólag) cél a játék háborúkkal történő színesítése(?).
HCS - szövetségi épület, azaz egyetlen funkciója a BCS miatti békeidőszak alatti portyázás lehetőségének megteremtése, egészen a normál 8 órákig. Ennyi, és semmi több. Jelen pillanatban szövetséget büntet a HCS, ha ügyesen játszanak az ellenfelek. Miért teszi ezt egy szövetségi épület? Nem így kellene jutalmazni a háború győztesét, az ingyen egyéni LÉ szerzésére ott a kínzókamra...
Tehát új téma, a győztes jutalma:
pofonegyszerűen lehet segíteni a kútból szerezhető LE problémán, még nagy programozást sem igényel, viszont etikusabb és szerintem elfogadhatóbb!
Az alábbi % számok csupán hasra ütve születtek az érzékeltetés miatt:
- a háború legalább 3 napja zajlik, és az egyik fél legalább kétszerannyit nyert, mint a másik (illetve önkéntes kapituláció): kútméret 50%-a a jutalom.
- A háború legalább 1 hete zajlik, és az egyik félnek legalább 100-zal több győzelme van: kútméret 25%-a a jutalom.
- A háború legalább 2 hete zajlik, és az egyik félnek legalább 10-zel több győzelme van: kútméret 10%-a a jutalom.
Ha egy háború legalább 3 hete zajlik, akkor döntetlennel ér véget, nem kap senki LE-t, és nem jön létre békeszerződés.
Ezzel a példával szerintem átláthatóbb, érthetőbb és korrektebb lenne a háborús rendszer. Valamint valóban felpörgethetné a háborúkat, míg a jelenlegi rendszer megköveteli az azonnali kapitulációt.
Várom a hozzászólásokat és együtt gondolkodásokat.
Dátum: 2009.05.23. 01:36:07
Jó ég, mennyi marhaságot sikerült összehordanod.
Én láttam amikor valaki elmagyarázta mi volt a hiba, nincs "kvízbizottság" (ennek olvass utána hogyan működik az értékelés rendszere), az értékelélőknek fogalma sincs ki tette fel a kérdést. Egyébként rengeteg sz@r kérdés megy át a rostán, de a miértjét nem tudom megmondani. Én ha véletlen értékelésre kapok kérdést, akkor alaposan megnézem, ebben biztos lehetsz!

Dátum: 2009.05.23. 01:05:26
Egyre többen hallatják hangjukat, egyre több okosat elmondva. Előbb-utóbb KELL legyen foganatja.
Ne legyen igaz az alábbi idézet: "el lehet menni..." Gy.F. 2008
Zacc idézet 2009: takarodjanak a többség ellenségei!

Dátum: 2009.05.22. 23:00:44
Hehe, Calgaryból érkezve mennyi kedvezményt (akarom mondani költségtérítést) kaphatnék?

Dátum: 2009.05.22. 21:52:51
Mi is beállunk a sorba, nem érte meg -300k-ért 1 hetet ellenállni
Módosítás: a mínusz jel lemaradt, aztán nehogy valaki félreértse

Dátum: 2009.05.22. 21:31:22
Miért kellett egyáltalán kisírni??? Véleményem szerint az lenne természetes, hogy jutalmazzák a BCS-vel harcot felvevőket, nem pedig extrém módon megbüntetik! Ti akartok izgalmas háborúkat egyébként is...
Megjegyzem ez a módosítás sem jutalmazás lett, hanem a büntetés felezése.

Dátum: 2009.05.22. 21:02:44
Húha, ezek már nekem is súlyos szavak. Elég rendesen a határvonalra (szakadék szélére) érkeztetek el, ha ezt leírtad.
Megérteni viszont meg tudom elkeseredéseteket, hiszen sok szövetség küzd hasonló problémákkal, amiket betetőzött eredményes "kisírása" a Háború Csarnokának. Mivel valószínűleg le lesztek hordva merész szavaidért a sárga földig, én jó szóval nyitnám a sort:
a valódi világ nem a neten található, úgyhogy amikor a szórakozást már kínnak és szenvedésnek érzitek, akkor forduljatok inkább el a monitortól, és próbáljatok örömöket találni "odakint"! Biztosra veszem, hogy sikerülni fog. Minden jót a Ronin szövetség tagjainak, akik ha úgy döntenek végül, hogy távoznak a Végzeturak mezejéről, azt emelt fővel és büszkén teszik, eddig elért eredményeik a szembe szél ellenére is vitathatatlanok. Zacc