Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Zoole

Dátum: 2014.08.22. 10:37:59
Ingyenes, ha jól tudom nincsen több.
Akciós befizetés mellé van néha(legalábbis úgy rémlik, hogy volt ilyen), illetve a nyári/téli horrorisztikus mennyiségű kőköltési event jutalmaként lehet szerezni még pár darabot.
Dátum: 2014.08.13. 22:15:37
Idézet: Miklós - 2014.08.13. 21:59:52
Idézet: Zoole - 2014.08.13. 17:43:49
Honnan a bánatból kéne tudnia bárkinek is, mi egy új eventnél a rendeltetésszerű működés?

Nem kell tudni. Bár azért a józan ész mindig működik, ha egyszer csak a kihívásból elkezdenének ilyen ládák potyogni, én legalábbis gyanakodnék és elgondolkodnék mondjuk úgy 10 láda után, hogy is van ez.

Azért is írtam, hogy mikor gyanússá vált a dolog, abbahagytam. De említettem azt is, hogy nemigen szoktam nézegetni a kihívások eredményeit, felesleges. Félévente egyszer piros jelentést kapok, maximum arra visszalapozok hogy megnézzem. Így nem is nagyon tűnt fel az elején a dolog, és azt a 20 ládát sem érzem ipari mennyiségnek ami összesen összejött a reggeli portya/támadás/kaland/kihívás után. De nem is sírtam, hogy vissza lettek véve.

A beidézett mondatomat meg csak részben erre az eventre értettem, inkább úgy általánosságában próbáld értelmezni, Miklós.
Ha van egy új event, vagy valami módosítás egy régin, akkor csak a titkolózás megy a menetéről, illetve a hanyagságból adódó információhiány. Ez problémát szül nem csak nekünk, játékosoknak, hanem nektek is.
Csináljatok egy új, lezárt topicot, amibe nem írhat senki feleslegesen, és szépen részletezzétek ki benne az eventek működését. Időben, természetesen.
Akit érdekel elolvassa, akit meg nem érdekel, az nem nyavajoghat, mert a lehetősége adott megismerni az eseményt. Nincs olyan sok belőle, hogy hetekig kelljen bárkinek is elolvasnia.
Persze feltétel ehhez az is, hogy legalább ti tisztában legyetek annak az eventnek a rendeltetésszerű működési mechanizmusával, amit ti csináltatok
Dátum: 2014.08.13. 17:43:49
Egyetértek, Offs.

Honnan a bánatból kéne tudnia bárkinek is, mi egy új eventnél a rendeltetésszerű működés?
Az erről való tájékoztatást luxusnak érzik, meg nem tudnám mondani, hogy miért, se azt, hogy ez mire jó, de aztán meg megy a bugkihasználás duma.
Reggel zavarok le én is mindent általában, most is ezt tettem. Miközben töltöttem a kínzót, toltam pár kihívást is, először azt tapasztaltam, hogy a kihívásból gyakrabban esik láda, így aztán elkezdtem tolni őket, utána pedig azt, hogy túlságosan is gyakran esik láda, így inkább abbahagytam. Egyébként nem azt figyeltem mi esik a kihívásból, rányomok a kihívásra, utána amint betöltődött az oldal, rányomok az egér vissza gombjára. Úgy a 6.nál szúrt szemet a dolog. 20at toltam le összesen, és nem érzem magam szándékos bugkihasználónak.
Még akkor sem, ha nem írtam az ÜSZ-nek.
Azért nem írtam, mert ha a Dikó úr válaszol, az csak megint felb*ssza az agyamat. Dikó úrnak ehhez kimondottan jó érzéke van, ezért a lehető legkevesebbszer írok az ÜSZ-nek, és akkor is azért imádkozom, hogy Baraty legyen az, akivel kommunikálni fogok. Vele lehet.
Dátum: 2014.08.11. 19:23:06
Nekem megjött a jutalom úgy 2 órája, legalább az rendben van nálam.
Dátum: 2014.08.11. 18:00:41
Úgy van, ahogy LanMaffia mondja. Teljesen mindegy, mennyit dekrétumozol, a teljesítési időn nem változtat. Egyébként amikor én már rég készen voltam a piramissal, amikor szóltam Lord Skyle barátomnak, hogy a következő nap amikor dekrétumot kap, akkor lehetőleg a 12:00:01 időpontban lője el, ha nem akar kikerülni a top 5-ből. Ebből szerintem egyenesen következik az is, hogy legalább eggyel többet használt, mint én, tehát ha beleszámítana is a teljesítés idejébe, akkor se lenne helytálló a toplista mostani állása. Mindegy, ezidáig az összes eddigi BU-nál problémák voltak a helyezésemet illetően. De legalább most majdnem két napig láthattam magamat a 3. helyen, azt úgyis megszoktam már, hogy nem működőképes a toplista, és nem is igen szándékoznak javítani ezen.
Dátum: 2014.08.11. 12:54:11
Akkor már én is érdeklődnék, a BU-val kapcsolatban.
A toplista számlálóját nem lehetne korrigálni? Több mint egy nappal végeztem a 4. helyezett előtt, mégis az 5. helyre rakott. Ugyanaz a jutalom, de azért mégis jobban szeretnék a nehezen kiharcolt helyezésemnek megfelelő helyre kerülni a listán.
A másik, ezzel kapcsolatos kérdés, hogy mikor lesz vége ténylegesen az eventnek? Elvileg délben kellett volna váltani, gondolom akadt némi technikai fennakadás, de azért jó lenne tudni.
Dátum: 2014.08.03. 22:48:42
Nem véletlenül az a sárkányos küldid, hogy találkoznod kell egy sárkánnyal? Mert akkor ezt próbáld.

A sárkányt a 20. szintre lépve a legenda oldalon találhatod meg. A küldetést bármikor teljesítheted a szint elérése után, ha a "sárkány" szóra kattintasz a szövegben.
Egészen pontosan a 19. Legenda pontban található!!!
Dátum: 2014.07.25. 20:02:46
Akkor te is rosszul értelmezed hogy mit jelent az 5% esély. A hiba bennünk van. A dekrétumot én megtartottam a sárga esszenciákra, nekem az még sokat számít, értékesebb mint a vadászat ital, vagy a kisebb vadászzsákmány.
Dátum: 2014.07.25. 19:07:28
A szubplazma találási esélyt az ügyfélszolgálat, pontosabban Dikó úr megválaszolta. Az, hogy a 20 szubplazma ~180 vadászatitalból + 140 szilánkért vásárolt vadászatitalból lett meg az normális, nem feladata senkit győzködni, valamint rosszul értelmezem a százalékos esési arányt. Tényleg bennem lehet a hiba, az 5%-ot hajlamos vagyok úgy értelmezni, hogy 100ból esik 5. Nem 300ból.
A jutalmazással kapcsolatban meg szerintem nem az első helyezettre kéne csak koncentrálni, van mögötte még 9 másik játékos, akik úgyszintén becsülettel megküzdöttek a helyezésért, így nem feltétlen 1-2 sorsjeggyel meg hasonló kacatokkal kéne díjazni. Természetesen az első helyezésért járjon a legmagasabb jutalom, de amint mondottam, a többiek se legyenek méltatlanul elfelejtve.
Dátum: 2014.07.24. 20:58:43
200 vadászatból eddig 1 szubplazma esett összesen...elég érdekesen működik a 2% esési arány a +3% AF-fel...
Dátum: 2014.07.09. 12:21:13
A portyázásnál van lehetőséged a szimulációt használni, 1 őskőért 20 csatát játszik le a kiválasztott ellenféllel, aztán kiírja hogy te ebből hányat nyernél.
Hát énszerintem is elég nagy ostobaság ezt úgy értékelni, hogy csak egy speciális érdeklődésű réteg tudhatja rá a választ...
Speciális érdeklődésnek számít az, ha ősszel, ne adja Isten, télen kimegy valaki a szabad levegőre, és közben még lélegzik is?
A többség, akinek nem speciális az érdeklődési köre, az hol él, inkubátorban?
Ez egy teljesen korrekt, érdekes kérdés lett volna, viszont az elbírálója ismét minősítette saját magát, illetve a feladatra való alkalmatlanságát.
Dátum: 2014.06.27. 10:46:54
Idézet: Birka - 2014.06.27. 10:12:45
Cserébe annyit tesz feltételnek, hogy ezentúl a "korlátlan" kiégett őskövet ne lehessen beváltani Platinára, mert a nélkül komoly bevétel kiesést realizálna csak.

Erre jön az ellenvélemény, hogy ugyan már a beváltás maradjon, mert a nonprémesek ezzel buknak. Kérdem én, ez kit érdekel, ha a játékot nem ők szponzorálják?

Na ez az igazi butaság, amit most írtál. A platina miatt jelentéktelen bevételkiesés következne csak be, mert a ténylegesen fizető játékosok nem fognak kiégettet platinára váltani, mivel nagyságrendekkel többet ér a befizetésnél, mint platina formájában. Meg lehetett volna oldani ezt úgy is, hogy inflálódik kicsit a kiégett a platinabeváltásnál, mondjuk olyan 5kiégett/platina, és akkor még a legnagyobb bőség idejében se fordulna meg a legelvetemültebb játékosnak sem beváltani a kiégetteket. Persze akkor megint ugyanott tartanánk, hogy a nagyobb kiégett igény miatt nem marad felesleg a free játékosoknál, kivéve persze ha emellett maximalizáljuk valami alacsonyabb értéken a kiégettért váltható platinák mennyiségét, mert akkor nem áll fent ez a probléma.
Ebben a formában viszont, aki nem tudott, illetve nem akart fizetni, attól a napi ajánlatok megvásárlásának lehetőségét nemes egyszerűséggel megvonták. Kiégettet mindenki tudott szerezni, de hány free player van vajon, akiknél tonnaszám áll a sisakszilánk, vagy a lélekgyémánt, amikből egyébként is elmebeteg mennyiség kell a beváltáshoz. Azaz ebben a tekintetben a játékosok jelentős része el lett lehetetlenítve.
Ennek a következménye, hogy attól a kicsi táptól is meg lesznek vonva, ami a fizetőseknek ugyanúgy lehetőség marad, ezzel hosszútávon ismét egy jelentős erőkülönbséget generálva. Nem tudom, te hogy állsz a kérdéssel Birka, de én nem azt élvezem amikor 2 harci kör után fekszik az aktuális küldim áldozata, egyúttal gyalulom a 4 állatát is. Feltételezem ő se élvezi. Természetes, hogy ha pénzt ölsz a játékba, azért azt várod, hogy közvetett formában, de erősödj a többiekhez képest, de ezt nem korrekt úgy megoldani, hogy a nemfizetős rétegtől ismét megvonsz valamit.
Dátum: 2014.06.27. 09:05:03
Nem értek egyet a kiégettek platinára való váltásának totális megszüntetéséről. Ezzel megint csak ugyanoda fogunk jutni, mint ahonnan elindultunk, hogy a kiégettek mindenkinél hegyekben állnak majd, és a befizetéseken kívül az égvilágon semmire nem lesznek jók. Értelmesebb dolog lenne a kiégettért váltható platinák számát maximalizálni kb a platináért megvehető legdrágább cucc árában(vagy annak 60%-a, a többit másból váltja be), hogy senkinek ne legyen szívás. Így nem kapnak ismét egy irgalmatlan nagy pofont a freeplayerek a játékvezetés részéről(mivel nekik gyakorlatilag csak a kiégettek beváltása opció a platina szerzésére), viszont nem tudják minden kiégettjüket platinába forgatni, amivel meg a fizetős játékosok életét nehezítik meg.
Szóval én törekednék arra, hogy mindenki jól járjon, vagy legalábbis senkit ne érjen jelentős hátrány. A radikális, egyoldalú módosítások helyett inkább gondolkodjunk kicsit, és csak utána döntsünk a játék alapvető működési elemeinek változtatásáról.
Dátum: 2014.06.17. 12:23:44
Ez az, amit én is folyton magyarázok azokkal a játékokkal kapcsolatban, amik bármilyen formában is tartalmazzák a fizetés lehetőségét...sajnos a külföldi aukciós oldalakon már tiltják a játékok hirdetését, de az én WOT accountom 1 év játékkal és kb 60ezer ráfordítással is megért 500 usa dollárt, és még bőven olcsón adtam. Láttam 750 euroért is elmenni az enyémnél nem sokkal jobb accot, csak biztosra mentem és beállítottam egy csábító villámárat is a konkurenciával szemben. De számtalan játék esetében ugyan ez a helyzet, jó esetben haszonnal adsz túl rajta, ha kijössz nullára az is korrekt, vagy nem számottevő deficittel zárod a játékot.
A VU-ban, az én karakterem viszont nem érne 5000 forintot, ellenben eddig ezzel tartom az egy játékba ölt pénzösszegrekordot. Ahogy Bumburnyak mondja, itt a legűberebb karik ára is 20K körül mozog, aminek alaphangon a hússzorosa benne van, és szerintem ezzel még keveset is mondtam. Na ez itt a baj! Megszoktam, hogy ha valamit megunok akkor azt jó pénzért eladhatom, a VU viszont egy egyszerű törléssel fog végződni, mert akármennyit ölsz is bele, még ha két millát is, abszolút értéktelen marad. A VU csak egy feneketlen kút amibe szórhatja az ember a pénzét, ami nem gyakori a játékok világában ezért nem igazán érdemes párhuzamot vonni köztük ilyen szempontból, mert nagyon nem fedi ám a valóságot...
Dátum: 2014.06.13. 21:55:04
Beelőztél a hozzászólásoddal, de a csatlóskérdésről való meglátásom nagyjából érthetően igyekeztem kifejteni az előző hsz-ben. Nekem valami 211, 124, 122 a csatlósállomány, a következő is olyan 120ról fog indulni valamikor. Viszont ha megvettem volna a 4. fétist, akkor most kb úgy nézne ki, hogy 200, 120, 120, 70. És nem vernek rommá, mert várok a 4. állattal. Mindenképpen abból fogsz profitálni, ha nem osztod ezerfelé az erőforrásokat, hanem türelmesen tenyészted az utánpótlást.
Azt úgyszintén elismerem, mint korábban is tettem, hogy a 300 kristály nagy táp. Dilemmát okoz nekem is, mert vagy elveszek pénzt máshonnan ahonnan szükség lenne rá, vagy hátrányba kerülök azzal szemben, akinek nem fáj 20K mínusz, és ez elgondolkodtat. Kezd már elegem lenni abból, hogy két kézzel kell nyomni a játékba a pénzt, és akkor se lesz jobb. Nemrég vettem 5k-ért követ, és olyan pillanatok alatt elfogyott mint annak a rendje. Azaz havonta 5K+akciós befizetéseknél a 10-20 már nem elég, és még mindig nem az a színvonal a játék, ami ezt indokolttá tehetné.

Érdekes megfigyelést tettem egyébként az imént, valaki a háttérben megbújva, indokolatlanul lepontoz 6,63-ra, amit ismét valaki(k) visszapontoznak 7,47-re. Az egyetértést csak megköszönni tudom, a lepontozóst játszó fórumlakótól meg megkérdezném, miért is találja ezt viccesnek. Úgy sem fog válaszolni, még akkor sem ha lenne ésszerű indoka rá.
Mindenesetre ha visszatekinti a fórumos aktivitásom, talán feltűnik neki hogy jó ha havonta van 3-4 hsz-em, így nem fog túl nagy lelki sérülést okozni az sem, ha nullára pontoz.

Lovag Mesternek pedig szeretném kifejezni gratulációmat, hogy velem ellenben neki lassan már a 10 pontot is meghaladja a legutolsó hozzászólása, de végül is egy remek, észérvekkel teli, építő jellegű gondolatot osztott meg velünk ahogyan azt tőle megszokhattuk, nem is sajnálom tőle csak szemet szúrt, na.
Dátum: 2014.06.13. 21:50:24
Szerintem 20K-nál nagyobb összegű befizetési lehetőség nem lesz, mert az már a legelvetemültebb játékosnál is kiverné a biztosítékot.
Egyébként is ott tart már a VU, hogy az egyik legdrágább játék lett szinte az összes létező között, csak nincs mire. Bármelyik mmo-ban fele összegből király lehetne az, aki itt csak a szinten tartásra költ, hosszú távon pedig lazán egy autót vehetne belőle. Előbb vagy utóbb, de hallgatni fogok végre az eszemre, és abbahagyom én is a pénzem ilyen jellegű elszórását. Free playerként jelenleg már a játszhatatlan kategóriát veri a fizetőssel szemben, ha ésszerűen fizetsz középszerű maradsz, ha pedig irreális összegeket költesz, akkor szinten tarthatod magad azokkal szemben akik ugyanezt teszik. Na meg még könnyebben lezúzod a freeplayert, akit amúgy is rommá vernél, de ettől több nem lesz a karakterből.
A 300 kristály valóban táp. De bakker, 20 pénzt kell lecsengetned érte. Most 20ezerért járjon már valami, vagy legyen minden egyformán ingyenes aztán csókolom. Az meg ugye nem kivitelezhető. Mindenesetre 10ezerben kellett volna maximalizálni a befizetést, mert ez az agyatlan harácsolás lesz egyszer a játék veszte.
Ami pedig ismételten a fétist illeti, én személy szerint tolok 3 csatlóst, közben fejlődik a 4. állat, 1-2 hónap alatt azért sokat magára tud szedni 0 befektetéssel. Csatlósként még egy részre kéne osztani az amúgy is véges erőforrásokat, ez az amit szeretnék valahogy megértetni. Nagyon jó, hogy +5 TÖ-vel beljebb vagyok azonnal, de ha nem kapkodok feleslegesen, akkor talán túlélem ez nélkül a +5 TÖ nélkül azt a pár hónapot, és beújítok utána egy +12TÖ csatlóst, miközben a már meglévőktől nem vonom el az erőforrásokat. Utána máris elég szép előnyt szerzek azzal szemben, aki nem így csinálta. Persze ki hogy érzi, de az én meglátásom szerint ez esetben ésszerűbb hosszabb távon tervezni.
Dátum: 2014.06.13. 20:38:00
Hát nem tudom. Én ha nem tudnék elmenni, akkor is lenne olyan akinek nyugodt szívvel elutalnám a 20ast is, és viszont, nekem is bármelyik szövitársam(ismerősöm) utalhat akármennyit, egy fillérrel nem fogom megrövidíteni. Természetesen nem mindenki így gondolkodik, és nem mindenkinek vannak megbízható ismerősei sem.
A fétissel kapcsolatban pedig, még mindig tartom az álláspontom, hogy felesleges. Senki ne próbálja elhitetni velem, hogy érdemben képes 5 csatlóst fejleszteni. Ráadásul ez a legutolsó, fizetős fétis a leghaszontalanabb az összes közül. Sokkal többet ér vele bárki, aki tovább tenyészti az állatát amit erre beáldozna, mint hogy berakja csatlósnak stagnálni, mert még a legelvetemültebb játékos sem képes ennyit húzni egyszerre úgy, hogy az kifizetődő is legyen. Pofátlanság ugyan, hogy nem jár már az 5ezres befizetés mellé is, kreténség, hogy utalással nem elérhető, de akkor is felesleges egyelőre. 1-2 hónap, és jön a következő, utána az azt követő, és így tovább. Nincs olyan játékos, aki ezt tenyésztett állatokkal követni tudná, kivéve persze ha teljesen következetlenül 50es állatokra pazarolja el a fétiseket.
Dátum: 2014.06.13. 20:04:04
Maximálisan egyetértek veled, Gwindor.
Egyrészt nagy butaság a már-már irreális befizetési összegek mellé adni a fétist, mert csak ellenérzéseket szül, másfelől pedig mert most eléggé népszerű termék a fétis, hogy úgymondjam. Ha lenne annyi esze a Behóban annak, aki erről a kérdésről dönt, akkor a te meglátásodhoz mérten legalább az 5ezres befizetés mellé is elérhetővé tenné, és körülbelül megduplázná a találkozó várható bevételét. Nem beszélve arról, ha a találkozó napján az utalással befizetett összegek mellé is járna a bónusz, amit nem is értek, hogy miért nem megvalósítható. Számomra sokszor érthetetlen és öngyilkos hajlamú üzletpolitikát folytatnak, és nem hallgatnak a jótanácsra. Még a magam időnként kissé antiszociális mivoltom mellett is szemet szúr, hogy komolyabbnál komolyabb karakterek cserélnek gazdát, többnyire olyan tulajtól aki horror összegekből tenyésztette ki, olyanokhoz akik csak játszani fognak vele. Mutatós és tápos karik ezek, de akárhogy néznek is ki, hasznot már nemigen fognak termelni. Nem beszélve azokról, amit nemes egyszerűséggel csak törölnek. Nem az én dolgom ugyan, közöm nincs hozzá hogy hogyan alakítják a játék, és egyben a saját sorsukat, de ez a konkrét butaság már néha nekem fáj.
Másik kérdés viszont a befizetés mellé járó fétisen kialakult vita létjogosultsága. Kíváncsi lennék arra, hogy akiket bánt az, hogy ez a fétis most a befizetés mellé jár, azoknak megvan-e már az eddigi négy csatlósa legalább 150es szinten, emellett bekészítve az ötödik állat amiből élből 120as csatlóst csinálhat(totálisan felesleges csatlósbónusz mellett), vagy csak úgy feleslegesen szúrja a szemét ennek a lehetőségnek a ténye. Nekem az eddigi négyből 3 fétisem van meg, a xenót stratégiai okokból kihagytam(inkább + állat tp kellett fél évig), de így is csak 45 TÖ bónuszom van a 3ból, és a negyediket is csak 120as szinttel fogom tudni fejleszteni. Aztán az ötödiknél már bajban leszek, mert nekem is fogynak az állataim. A csatlósrelikem a megszerzése után mithrillé lett fejlesztve, de így sem fejlődnek ám ész nélkül. Akkor meg minek kellene összeharácsolni minél több fétist, ha kezdeni érdemben úgysem tudunk vele semmit? Az meg, ha valaki 20ezerért beújít egy használhatatlan bónusszal szolgáló +6 TÖ-t adó csatlóst, az legyen az ő dolga. Nekem momentán nem fáj.
Dátum: 2014.05.18. 21:19:37
Nem bűzlik a dolog, a 10% az alap, a többi meg hozzáadódik. Jó ez az új relik, de részemről(mint permanens prémes) kissé ellenszenves hogy a működéséhez követelmény a prémtagság. Gyenge üzleti fogás, aki eddig prémes volt ezután is az marad, aki meg nem, az ezután se lesz az, csak azt tapasztalja, hogy ismét van egy plusz dolog, ami nem jár neki. Az én véleményem szerint ez a kvízgömb annyira alap dolog lenne, hogy bármihez kötném, csak nem a jó magyar forinthoz. De ki vagyok én itt ahhoz, hogy ilyen észrevételekkel előálljak...