Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Black Death

Oldal: 1234567891011
Dátum: 2024.11.16. 15:01:45
Materializátornek elvileg a 80. napon kell jönnie. A Jutalomfa ha jól emlékszem a vége felé a 95-96. nap körül.
Dátum: 2024.11.14. 20:38:25
Elvileg az kuka, nem érdemes harmadikat, de jelen eventnél még sehol sem volt szó, hogy kettő kellene (tipp van csak tavalyról..). Nem tudom mikor jön rá Miklós, hogy ez el lett felejtve, hogy ki legyen írva, hogy mennyi kell....
Dátum: 2024.09.20. 14:07:10
Ezek a befizetési csomagok szerintem is teljesen elfogadhatatlanok.
Az egy dolog, hogy drágultak az őskövek és mellé megkaptuk azt az ígéretet, hogy meg lesz a ballansz mellé a befizetések mellé. Ez meg is valósult, csak a templomi pálcák maradtak le.. Amondó vagyok a játékosokat azért, hogy fizessenek (a régiek úgyanúgy mint eddig és legyen pár új befizető) bizony keményen meg kell nyomni ilyenkor azt a ceruzát ugyanúgy a befizetési csomagoknál és a költési csomagoknál.. Talán még jobban, mint eddig.. Soha sem baj, ha az ellátmány a befizetés mellé növekszik, Miklós talán néha elfelejtei, hogy a nem rendszeres és a rendszeres befizetők tartják el a játékot... őket ki kell szolgálni ilyen téren is. Szinte példátlan módon a végzetúrban nincs állandó befizetési promoció, vagy befizetési rendszer ami nagy hiányosság.. ezek a korlátozott idejü csomagok sem a legjobbak, hiszen sokaknál fizetésfüggő. Véleményem szerint egy játéknak meg kell becsülnie a befizetőit és a JV-nek gondoskodnia kell arról, hogy valaki ne pár nap miatt csússzon le egy befizetési akcióról.. erre volt is egy megoldás ami nem került be végül az őskő kuponok közé, ez a "joker" befizetési kupon lett volna aminek a felhasználásakor egy bármelyik befizetési akció jutalmát meg lehetett volna a kuponnal szerezni bármikor... személy szerint sajnálom, hogy ez nem került be a hüség útja alatt (abba a topicba is írok majd egy keveset) és remélem, hogy a következő alkalommal már lesz ilyen lehetőség is..
Dátum: 2024.07.15. 18:32:03
Mi eddig részt vettünk, ezentúl nincs rá idő.. vagy:

Gyere Miklós, várunk a szövibe, minden nap 13:00-ra legyen készen a taktika egyéni igényeknek megfelelően! Szabadnap: hétfő amikor nem kell taktika, szabadság alatt is természetesen, folyamatos üzem!

Én itt hagyom abba a VU-t. Levezetni maradok egy kicsit. Jó szórakozást mindenkinek!
Dátum: 2024.07.10. 17:57:09
Elgondolkodtató, ez alapján:
Aki nem üti az adott epiket nem licitálhat a kincsre.
Aki egyik szövetési küldi feladatban 0-át teljesít ott a szórzónak is csökkennie kell.
Aki egyedül felhúz egy épületet azt mást nem használhatja.

Kisebb építésü játékosokat segíteni lehet az LE tárolóval, de én nem üthetek más helyett szövetségi bajnokiban, mert tokentől esik el? Terheljük a taktika készítőt naponta plusz idővel egy időigényes játékban? Kényszerítsük a szövetség tagjait, hogy várják meg a taktikát, nem probléma ha valaki 12-18-24 órázik a munkahelyén? --> Próbléma, hogy a VU mellett van a a játékosoknak magánprogramja (munka, család, szórakozás)?

Őszintén szólva, amikor bejött a gyakorló én nagy lélegzetet vettem abba az irányba, hogy ne hagyjam itt a játékot, inkább segítsem ahol tudom. A gyakorlóért járó token teljesen reális, ha én más helyett(!!!) leütöm a taktikát, terhet veszek le a válláról, ezzel segítem a szövetséget, a többi tag pedig engem segít abban, hogy: időt spóroljak, ne legyen kényszer az ittlét a taktika miatt, és senki se rontson el egy taktikát. Szerintem ez teljes mértékben racionális: szövetség = segítjük egymást, vagy nem erről szól? (Utolsó kérdés Miklósnak ment)
Dátum: 2024.07.10. 12:04:05
Husosfagyi: 11 éve bent van.... minél magasabb annél kevesebb....

Idézet: Miklós - 2013.07.29. 13:57:40
Mutatok egy példát a "sávos" építési modellre, hogy érthető legyen. A modell célja, hogy a top 1-2 szövi mellett a kisebb szöviknek is legyen esélye tudás fát építeni.

A szövetségnek 3-mas, B szövetségnek 5-ös tudás fája van.
Ekkor A szövetség az építésre kap egy 1.3-mas, B pedig egy 1.5-ös osztót. Az energiatéglán az építés arányában osztoznak, tehát valójában az A szövetség építése csak 1.5/1.3= 15%-kal lesz hatékonyabb, mint a B szövetségé (Attól függetlenül, hogy neked azt irja ki,hogy az 1000.000 helyett csak 666e lett beszámitva). (A számokat csak a példa kedvéért irtam, nem ezek a pontos képletek.)
A helyzet akkor lesz árnyaltabb, ha az A és B már 20. szintnél tart, és belép egy új szövi, 1-es tudás fával. Akkor az új szövi jóval kevesebb építéssel és tud számottevő téglát szerezni.
A modell lényege, hogy a nagy szövik exponenciális előnyben vannak a kisebbekhez képest (nagyobb taglétszám és nagyobb szint) ezért a fenti "esélykiegyenlitő" nélkül a top szövin kivül soha senkinek nem lehetne számottevő tudás fája.
Dátum: 2024.07.10. 11:34:07
A szövetségi ott rég elveszett, hogy már alig van szövetség. Régen amikor bejött az SZB (nem is ez volt ugye az alapkoncepció, hanem az összes gyémánt, smaragd..stb egy kalapban volt) és átalakult akkor még volt értelme, sokkal több játékos volt, sokkal jobban együtt lehetett játszani.

Nálunk elég gyakran ment +1 a tudás fájára, így nem fog, nincs idő/energia..stb a napi taktikakészítésre még 4-5 emberrel sem. Szóval itt egyértelmüen a tudás fája kárára megy hiába írod az ellenkezőjét.

Építéssel növelni? Igen lehet, csak az kapja a legkevesebbet akinél a legmagasabb a fa, azaz minél nagyobb annál kevesebb jön, szóval ez, hogy nagy mértékben. ez is kilőve.. már ha a évente +1 szint nem nagyobb mérték az évente +9-10 szinttel amit az SZB hozhat.
Dátum: 2024.07.10. 08:45:36
Ez egy nagyon jó kérdés! Én is erre keresem a választ.
Jelenlegi formában még pár fős szövetségben sem tudok taktikát készíteni, a többieket a tókentől nem akarom megfosztani, így a tudás fája rovására megy az egész ami miatt játszottam, szóval érdekes.
Mindig ez a válasz.
Évek óta kérjük, hogy más legyen helyette. A JV-t nem érdekli. Sok év után már nem lehet azt mondani, hogy "véletlenül" bentmaradt. Kicsit úgy érzem, hogy ez a dolog le van....
Dátum: 2024.07.04. 13:31:15
Bocsi a sok kommentért, de ha már koncepciót említettem akkor szerintem (SZERINTEM!) a következő lett volna a helyes megoldás:

Ha legendás fejlesztőkő esne epikusból, akkor 0,1 darabnak kellene liciten lennie (fix nem növelehtő semmivel), viszont alapesetben a 0,1-et minden aktív (nem piros) tag megkapná, ezt relikviával fel lehetne fejleszteni 2 darabra. A 0,1 darabra licitálás egy 3 és 20 tagú szövetség között gyakorlatilag elenyésző lenne.
Az epiket nem magunknak ütjük, a szövetségnek ütjük, úgy, hogy mindenkinek jusson mindenből, ha lehetséges szerintem mindenhol: egyenlő mértékben. (Az, hogy ki vinné a normál kincset az az 1 dukát már rég felejtős, hiszen elszállt a dukát, nem viszonyítási alap)

Jelenelg epikusonként ha minden nap le van ütve az epik maxos relikviával 2 darab-ot kapna minden aktív tag. (Egy "szerencsés" meg elvinné a 0,1-et liciten)
AF képességgel példaképp növelhető lehetne:
100. szinttől 5 szint +0,1/szint (+0,5)
150. szinttől 5 szint +0,1/szint (+0,5)
200. szinttől 7 szint +0,1/szint (+0,7)
250. szinttől 8 szint +0,1/szint (+0,8)
300. szinttől 10 szint +0,1/szint (+1)
400. szinttől 15 szint +0,1/szint (+1,5)

+1 HKK relikvia + %-ot még dobhatna rá. (relikkupon, kryszkrasz-ubi fókusz mehet bele)

Az, hogy entitásból vagy egyéb módon ki saját maga mennyit tudsz szerezni az egyéni dolog. Szövetségi szinten az egységes elosztás és a karakter képességei, relikviái határozná meg a mennyiséget. A lényeg, hogy mindenki kapjon minden epik után, de a mérétkét (és maximumát) már a képességek, relikviák, fejlesztés és szint határozná meg.

A jelenlegi rendszert valamiféleképp le is lehetne zárni azzal, ha valaki már szerzett pl 100 darabot ilyen módon utána már csak 0,1 jelenne meg neki.

Tudom, hogy a tört számok nem épp ideálisak, de megoldásnak szerintem jó lenne.
Dátum: 2024.07.04. 13:24:07
425-ös az Apró Ultinium ami már legendás lehet (listában benne van), tehát -35 szint a 460-hoz képest. Mivel szövetség és egy egyenletes eloszlás azt kívánja meg, hogy mindenki részesüljön belőle aki kisebb szinten van annak jó lesz később is alapon miért ne szerezhetne/kaphatna előre is, ugyanúgy a szövetség érdemi tagja.
Dátum: 2024.07.04. 12:34:21
Ez így nem jó. Ma már nincs licit a szövetségeken belül... annyi kincspont van, hogy értelmetlen és ez maximum belviszályt okoz. A reliknek akkor van értelme, ha NEM te nyered a licitet akkor kapsz ennyit automatikusan (természetesen, ha akítv a játékos). Másrészt maximalizálni: ilyen módon megszerezhető karakterszint*x darab + AF képességgel (szinthez is kötve 100.-tól, 150-től, 200-tól..50-esével 400-tól elérhető képességek)+ relikviával kitolható a maximum (szinthez kötve). Magas szinten a napi +1 TÖ nem oszt nem szoroz, kis szinten sokkal többet számít. (exponenciálisan növekedhetne szinthez képest).
Brutális a különbség egy pár tagú szövetség és egy több tagú szövetség között, nem lenne jó csapatot rombolni, és szétszedni a jelenleg még megmaradt pár csapatot.

Vélerményem szerint közösen meg kell beszélni mi a legjobb megoldás, úgy, hogy mindenki egyenlő feltételek mellett tudjon szerezni legendás fejlesztőkövet. Sok tényezőt figyelembe kellett volna venni már a fejlesztéskor, az így-úgy majd szerezhető lesz tervek oké, hogy vannak, de kell egy koncepció ami minden aktív játékosnak kedvez és nem elvesz, főképp nem rombol! (és nagyobb szövetségeknek már rombolhat a dolog és ezt nagyon nem vetted figyelembe.
Dátum: 2024.04.26. 12:13:07
a 2.) ponthoz

3 single lenne egyszerre, ha a célszámokat növeled ezért írtam én pl, úgy, hogy 120 szintlépés és nem 10*12 ahogy a kábítósnál is 400-at és nem 40*10-et. Mivel a küldetésjutalom is fix X*21 és az öskököltség is fix, ezért a 3 slot kiválasztása után egyszerűen csak a számlálóknak kell elérni a megadott célszámot, majd ha kész aktíválódik az X ösköért Y jutalom.

Mod:
Valószínüleg a többségnek a küldipörgetés szempontjából az állatszintlépés + 2 portyázós futna egyszerre, így amit írtam az valószínűleg sokadlagos.
Dátum: 2024.04.26. 09:49:05
Nem lett volna vagy lehetett volna az egészet úgy egybegyúrni, hogy a jutalom átvétele fix 1/3 öskő *21 küldetés, azaz 7 őskő és az egészet úgy megcsinálni, hogy, pl:

1.Lépjen állatod szintet 120 alkalommal.
2.Kábítsd el ellenfeled 400 alkalommal.
3. Egy nem felszorzott küldetés: pl: Győzz 7 alkalommal a csatlós arénában úgy, hogy te támadsz! * Portyázós nem választható.

Így a végén 7 őskőért 21* küdletésjutalomat lehtne átvenni?

Napi szinten a 7 őskő is elég sok, még 2 naponta is, de ha valamit valamiért akkor szerintem itt az őskő fejében engedni kellene a harmadik küldetést egyszeres jutalommal, csak egyszer kellene teljesíteni..

Aki brutálisan pörgeti a küldetéseket annak ez nagyon nagy költség.. ha Lady Alvaeriel top3-ra nézek akkor 3000+ küldetésnél így is 700+ őskövet jelentene havonta, azért erre azt gondolom, hogy nagyon nagyon sok.. Ha egy relikviával felezhető lenne 3,5 őskőre ez a verzió akkor is ha valaki havonta 210-420 küldetést 35-70 őskő havonta... (az eredeti verzióval 50-100 kavics)...

Ha azokrra gondolok akik az állatszintlépőst tolják meg brutálisan, ott meg mivel ősköves dologról van szó feljöhetett volna, hogy a szintlépések száma az első slotban 20szoros (+3 őskő) vagy 30szoros legyen (+6 őskő)..
Dátum: 2024.03.09. 16:43:28
Szerintem Miklós leginkább a fix ötletekre lenne AH-val kapcsolatban kíváncsi. A mostani tételek 80-90%-a rendben van (szerintem!), valakinek jók valakinek nem, szimplán mivel kevesebb a kisebb szintű játékos a tételeket fel lehet higítani.

Lentebb egy alaplista létező tárgyakból, érdemes lehet itt megvitatni, hogy mi az ami bekerülhetne az AH-ba és így Miklósnak is adott lenne egy lista amiből válogathat. A fixebb visszajelzésekkel szerintem jobban járunk.

1 db mytoaffinitás
50 db hűségszilánk
30 db Relikviaforgács
400 myto joker
100 energiakoncentrátum
40 vadászat itala
40 portyázás itala
5 db császári pecsét
10 db Isteni dekrétum
20 Kézikönyv
1000 kheszon törmelék
1 db Éjkristály fókusz
1 db Felemelkedés gyémántja
100 platina
1 db fétisszilánk
35 db Kalandtérkép
50 db horda trófea
20 db Csatlóscsata ital
30 ork sör
50 sorsjegy
1 darab arany univerzum ládikó
25 szörnytalizmán

Meglévő relikek upragadelt, továbbfejlesztett verziói: (bocsi az elnevezésekért, de valami új név kellett, az eredeti relik meg visszakövetkeztethető)

Gyémánt bajnoki kitüntetés: +1 bajnoki tóken
A tárolás nagyobb drágaköve: +25 PP + 50 CSP tárolása
Ősi természetkristály: +10%
Ősi bestiális jogar: + 1 morál + 1 TP
A fejlőséds ősi szimbóluma: +5% AF
Ősi ektoplazma szűrő: +10%
Gyémánt diránium detektor: +1 diránium
Mélyvörös krónika: +2%
Ősi kincskereső szkarabeusz +1%
Gyémánt lélekszipolyozó: +5%
Ultra Magtitrox: + 2%
nagyobb kalandgömb: +1%
Nagyobb alkimista esszencia: + 4 óra
Legősibb éjkristály hűségamulett: +10% LE
Legősibb éjkristály lélekkút fókuszátor: +20%
A rablás ősi agyara + 2 EH
Végzet Csatlósfókusz + 2 TP
Végzet Kalandpálca: + 10%
A bölcsesség végzet pajzsa: +2%
A szerencse végzet talizmánja: +3%
Dátum: 2024.03.02. 22:15:20
Engem csak simán kidob minden csata után... Jó kis bugok ezek hétvégére, hogy ne lehessen játszani..
Dátum: 2023.12.29. 09:21:34
Idézet: Miklós - 2023.09.13. 17:59:38

Építés növelje a szerencsét - akár lehet szó erről is (akkor a 3. épülettől, hogy ne jusson senki előnyhöz).

Idézet: Baraty - 2023.09.14. 16:30:12
- A 3 épülettől kezdve az eventben építés növeli a szerencsét is.
- A tojáskeresős leírását átfogalmaztuk egyértelműbbre
- A ghallai istenei csp-s csatái beleszámítanak a tojás-számlálóba (a kutatás hasonló csatáiba is hamarosan)

A következő eventen elvileg minden épület növelni fogja a szerencsét, legalább is erről volt szó. Most azért nem növelte a szerencsét azelső két épület, mert már volt aki felhúzta az első két épületet amire bekerült, ha már ennyi LE-t elköltünk akkor az ne vesszen "kárba".
Dátum: 2023.12.28. 21:29:45
Volt tojás befizetés mellé, jött jó pár darab napi ajándékba is, és ahogy Unr34l is írta a veremből ki lehet szedni. Persze ehhez érdemes felhúzni a csökkentő épületet, így már elég 100 helyett 36 "vadászat" (fétissel kevesebb). A 2 darab kulcshoz 6 tojás kell összesen, ez nem nagy dolog őskőért meg variálhatod a méretet. (Az épületek ugyan drágák, de a szerencsét növelik - öltözni is kell szerencsérenövelésre -). No meg azért kell bőséggel relikviakupon az épületekhez.

Mod: Materalizátorral a 80. naptól minden nap létrehozható egy tojásból eső tárgy. Összesen 20 darab (ez 20 tojásnak felel meg) és célzottan ki lehet hozni belőle bármelyik tárgyat. Ha más nem 10 relikviakupont hoz vissza.
Dátum: 2023.12.26. 03:43:33
A wikidotra feltett alábbi szövegrész hibás:

"Egyébként ha utánaszámolsz és a tojásokat + tervrajzokat levonod, akkor másnaponta 1 őskővel meg tudod venni az előző napi 2. jutalmat embléma nélkül is, így ez összesen 76 őskőbe kerül, ha valamiért nem akarnál befizetni vagy nem lenne 100 ősköved"

Nem 76 őskő (több, mint 200 őskő az utólagos átvételek, ha csak az emblémásakat nézem), az elsőket még 1 őskőbe kerül átvenni utólag, aztán 2 őskő, 3 őskő, 4 őskő (61. naptól) és a végén már 5 őskő (81. naptól), így az utólagos átvételek őskőköltsége sokkal magasabb, mint 76 őskő, valamint ha például valaki nem vette át a 62. nap jutalmát a 63. napét és a 64. napét, akkor amíg át nem veszi a 62. nap jutalmát őskőért addig nem veheti át a 63. és 64. napét....stb így tovább, tehát sorban lehet csak átvenni. Ez mindkét oszlopra igaz.

Igazából itt a 100 őskővet megérte megvenni... 100+100 kiégett átváltozik plusz kuponnal lehet egy kicsit megtoldani. Az emblémás jutalmak bőven többet adtak, mint egy befizetési akció alatti jutalom.

Szerk, ez sem pontos (Bocsánat nem tudom szerkeszteni a wikit)

"Tojásokat a tojáskereső épülettel a 3. naptól szerezhetsz." --> első naptól, csak 100 vadászat (vagy amit elfogad) kell hozzá a Tojáskereső ezt a számot csökkenti.
Oldal: 1234567891011