Úgy gondolom, hogy a kvízkérdés egy plusz feature itt, ami akkor tudna jól működni, ha adható lenne érte jutalom, nem pedig mindenképpen járna. Jelenleg ez is olyan kategóriát képvisel, mint a vadászat, gyorsan valaki valami idiotizmust összerittyent, csak hogy hozzájusson a LE-hez (tisztelet a kivételnek). Ugyanez igaz a jóváhagyásra is: a mennyi 1+1 kérdések csont nélkül mennek át jó kérdéssel (egyszerűen nincs büntetve az, hogy valaki rossz kérdést hagy jóvá, igaz nincs olyan opció sem, hogy nem tudom jó kérdés-e/vizsgálandó)
Emiatt én alapból a koncepciót reszelgetném egy kicsit, mégpedig úgy hogy ez adható legyen, ne pedig ingyen járjon.
A variáció:
Ha már feltettél X (mondjuk 50) jó kérdést, jogosult leszel kvízkérdéseket bírálni. Ha eléred az Y (mondjuk 1000) jól megválaszolt kérdést, te is tehetsz fel kvízkérdéseket. A jelenlegi alacsony ilyen küszöbbel az a baj, hogy mint tudjuk alacsony a kerítés és nagy az Isten állatkertje
B variáció:
Tehetsz fel kérdést, de nem kapsz érte LE-t azonnal. Függetlenül attól hogy értékelték a többiek, addig nem kerül elfogadott státuszba, ameddig a Beho staff annak nem minősíti. Ebben az esetben akár többet is megkaphatsz egyszerre, azonban átmegy egy szűrőn és megüti a kívánt mércét, igaz idő kell hozzá. Amennyiben az értékelési szint alsó korlátja itt is emelkedne (lsd A var.), kimaradhat a központi fésülés.
Emellett megszüntetném azt, hogy egy kvízkérdés kiessen akkor, ha leesik a százalékos határ alá. Amennyiben tényleg jó kvízkérdés, akkor ott a helye, még ha nehezebb is, mint a Mi Magyarország fővárosa? kérdések. Ha már egyszer átment a szűrőn, hogy tartalmilag és minőségileg megfelelt a kritériumoknak, akkor maradjon benn. Esetleg olyan irányban módosítanám a jutalmazást, hogy kategóriákat csinálnék 1-5-ig, ami a kérdés nehézségét illeti és ezek szorzókat jelentenének ami a szerezhető LE-ket illeti (1X, 1.1X, 1.2X, 1.3X, 1.4X, 1.5X)
Hozzászólások - Pacalpörkölt
Dátum: 2009.02.09. 11:05:55
Dátum: 2009.01.31. 14:41:36
Messze előtte jársz szintben a társaid előtt?
Reménytelennek tűnik hogy belátható időn belül epikus csatákat vívj?
Decemberben a Jézuskától mást kérnél a fa alá, mint egy epikus emlékművet?
Szövetséged egy nagy kómaközpont?
Kacsingattál már más felé, de elrettentél a beépítendő hatalmas mennyiségű LE miatt?
Megoldás a Nyugdíjas Klub! Aktív, kommunikatív öreg rájákat keresünk epikus pernahajderek móresre tanítására! Nem a tápolás és optimalizálás amiért játszunk, hanem maga a játék: ehhez keresünk partnereket. Kötelező kúttöltéshez nálunk diszkont áron juthatsz hozzá, valamint igazolványt adunk kedvezményes vásárlásra a legközelebbi MDF piacra is.
Ne feledd: előbb-utóbb mindenki nálunk köt ki
Reménytelennek tűnik hogy belátható időn belül epikus csatákat vívj?
Decemberben a Jézuskától mást kérnél a fa alá, mint egy epikus emlékművet?
Szövetséged egy nagy kómaközpont?
Kacsingattál már más felé, de elrettentél a beépítendő hatalmas mennyiségű LE miatt?
Megoldás a Nyugdíjas Klub! Aktív, kommunikatív öreg rájákat keresünk epikus pernahajderek móresre tanítására! Nem a tápolás és optimalizálás amiért játszunk, hanem maga a játék: ehhez keresünk partnereket. Kötelező kúttöltéshez nálunk diszkont áron juthatsz hozzá, valamint igazolványt adunk kedvezményes vásárlásra a legközelebbi MDF piacra is.
Ne feledd: előbb-utóbb mindenki nálunk köt ki
Dátum: 2009.01.27. 13:14:29
Mikor fedeszte fel Kolumbusz Amerikát?
Ülj le fiam, egyes...
Melyik nem fő.város?
A fő.város sajnos nem tudom mi, a wiki se tudja. A válaszok között van Beriln, ilyet sem ismer a wiki
Ülj le fiam, egyes...
Melyik nem fő.város?
A fő.város sajnos nem tudom mi, a wiki se tudja. A válaszok között van Beriln, ilyet sem ismer a wiki
Dátum: 2009.01.26. 09:10:46
A LotrO mellett azért a Warhammer Online is az a hely, ahol adott egy igencsak kidolgozott háttértörténet és világ.
Dátum: 2009.01.08. 08:47:43
Mit jelent a gulyásagyú megnevezés?
Ez gulyáságyú akart lenni a válaszok alapján...
Ha kelet felöl fújj a szél,merre száll a villamos füstje?
Valúban fújj, de most csak sima fúj...
Ez gulyáságyú akart lenni a válaszok alapján...
Ha kelet felöl fújj a szél,merre száll a villamos füstje?
Valúban fújj, de most csak sima fúj...
Dátum: 2009.01.05. 16:49:12
Ahogy írták
(szövetségi trófea: ágyban lófej)
nektek is jo az adott korulmenyek kozott
biztos Csak hogy te is értsd (szövetségi trófea: ágyban lófej)
Dátum: 2009.01.05. 16:04:17
Márpedig a mai fogalmak szerint mind Robin Hood, mind Tell Vilmos, stb terrorista volt. Értem én hogy nektek az a jó, hogy a fennálló rend megfelel Megjelentek nagy fekete autókkal, bementek a pénzért és utána majd jöttök X hét múlva, esetleg még egy kávéra maradtok
Sajnálnám ha más célt nem tudnátok találni, bár nem tudom ennyire minden optimalizálva lett-e Esetleg bekerülhet a játékba a bank/ATM is, mint épület, ahonnan a 20. szint felépítése után díjmentesen lehetne utalni a heti jattot, vagy kieshetne a térkapuból a Tom Sawyer féle varázsfesték is, amellyel más szövetségek bizonyos LE befizetése után lefesthetik a kerítést nálatok...
Egy önkorlátozás nem azzal kezdődik, hogy először fenyegetőzök (add meg magad), majd utána amit mondtam betartom. Ezt diktátumnak hívják, amelyet szavahihetőség követ. A kettő ég és föld.
Sajnálnám ha más célt nem tudnátok találni, bár nem tudom ennyire minden optimalizálva lett-e Esetleg bekerülhet a játékba a bank/ATM is, mint épület, ahonnan a 20. szint felépítése után díjmentesen lehetne utalni a heti jattot, vagy kieshetne a térkapuból a Tom Sawyer féle varázsfesték is, amellyel más szövetségek bizonyos LE befizetése után lefesthetik a kerítést nálatok...
Egy önkorlátozás nem azzal kezdődik, hogy először fenyegetőzök (add meg magad), majd utána amit mondtam betartom. Ezt diktátumnak hívják, amelyet szavahihetőség követ. A kettő ég és föld.
Dátum: 2009.01.05. 15:11:56
Dess: amennyiben a PC használata terrorizmus, úgy a "nagy" szövetségek által végzett farmolás (kapitulálj egy nap után plusz egy/kettő hétért, kvázi védelmi pénz) szervezett bűnözés.
Az elsőnek legalább lehet erkölcsi/világnézeti alapja néha.
Az elsőnek legalább lehet erkölcsi/világnézeti alapja néha.
Dátum: 2008.12.28. 17:38:00
Melyik halászlevet eszik tésztával?
dunai
szegedi
paksi
bajai
A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
Kérdésedre az értékelők szerint csak egy speciális érdeklődésű réteg tudhatja a választ.
A sok mennyi 5645-54*2 kérdés csont nélkül átmegy persze Meg hogy hol játszik Totti (vagy 5 különböző változatban)
dunai
szegedi
paksi
bajai
A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
Kérdésedre az értékelők szerint csak egy speciális érdeklődésű réteg tudhatja a választ.
A sok mennyi 5645-54*2 kérdés csont nélkül átmegy persze Meg hogy hol játszik Totti (vagy 5 különböző változatban)
Dátum: 2008.12.28. 16:31:55
Feltettem egy kérdést, miszerint melyik halászlevet eszik tésztával (tiszai, bajai, paksi, szegedi)
Persze rossz hibás kérdést kapott, mert kérdésedre az értékelők szerint csak egy speciális érdeklődésű réteg tudhatja a választ
Igyekeztem lemenni a kétéltű peterakó zöld élölényünk hátsója alá ami a szintet illeti, ezek szerint az is magas még. Most komolyan, milyen kérdést tegyen fel az ember egy KVÍZ kérdés keretében? Mert ez sem ütné meg az 5000 Ft-os kérdést sem egy kvízműsorban.
Persze rossz hibás kérdést kapott, mert kérdésedre az értékelők szerint csak egy speciális érdeklődésű réteg tudhatja a választ
Igyekeztem lemenni a kétéltű peterakó zöld élölényünk hátsója alá ami a szintet illeti, ezek szerint az is magas még. Most komolyan, milyen kérdést tegyen fel az ember egy KVÍZ kérdés keretében? Mert ez sem ütné meg az 5000 Ft-os kérdést sem egy kvízműsorban.
Dátum: 2008.12.22. 10:56:11
Miklós, ez a történet mindaddig folytatódni fog, amíg a hevenyészett sztrájktörvényünket (is!) rendbe nem rakják két költségtérítés között a képviselők... Nem tudom tudod-e, de pl. hiányzik belőle teljesen a sztrájktörés mint fogalom (azaz mi számít annak, stb).
Lehet hogy furcsán hangzik de mind a MÁV, mind a BKV olyan mint a Végzetúr: kis csoportos rekreáció formájában alakítgatnak szakszervezeteket (szövetségeket) adott csoportok és felépítés szerencsétlenségéből adódóan ha ők nem dolgoznak, akkor megáll az élet.
Lehet hogy furcsán hangzik de mind a MÁV, mind a BKV olyan mint a Végzetúr: kis csoportos rekreáció formájában alakítgatnak szakszervezeteket (szövetségeket) adott csoportok és felépítés szerencsétlenségéből adódóan ha ők nem dolgoznak, akkor megáll az élet.
Dátum: 2008.12.19. 22:44:27
Ülő Bika valós személy volt (ennek leginkább Custer tábornok nem örült), bár ha azt mondom hogy Tatanka Yotanka, talán beugorhat a neve
Dátum: 2008.12.19. 22:15:44
A Nyugdíjas Klub szeretetettel vár mindenkit az ünnepek alatt egy bögre forralt borra, illetve az ÖTYE által sütött bejglire.
Ezúton köszönjük az EH-nak a mai napon felénk tolmácsolt szokásos heti hadüzenetet, igazán szép gesztusnak tűnik a tett felajánlás fényében.
Ezúton köszönjük az EH-nak a mai napon felénk tolmácsolt szokásos heti hadüzenetet, igazán szép gesztusnak tűnik a tett felajánlás fényében.
Dátum: 2008.12.11. 19:22:19
Biztos azért írta nagy betűkkel, mert nagy egyházszakadás volt
Dátum: 2008.12.11. 19:20:52
Melyik nem pengetős hangszer?
x
x
hárfa
tuba
A tuba-t még értem, de milyen és mekkora pengető kell a hárfához?
x
x
hárfa
tuba
A tuba-t még értem, de milyen és mekkora pengető kell a hárfához?
Dátum: 2008.12.05. 16:44:52
Ki volt Dugovics Titusz?
Egri várvédő hős
Horvát nemzeti hős
Szlovák focista
Jugoszláv partizán
A "megfejtés": egri várvédő hős... Szép nagy körmös a kérdés feltevőjének és mindenkinek, aki jó kérdésként jóváhagyta
Egri várvédő hős
Horvát nemzeti hős
Szlovák focista
Jugoszláv partizán
A "megfejtés": egri várvédő hős... Szép nagy körmös a kérdés feltevőjének és mindenkinek, aki jó kérdésként jóváhagyta
Dátum: 2008.11.27. 15:15:11
Melyik csapat nem csoportellenfele az MKB Veszprémnek a kézilabda BL-ben?
Törlés...
Törlés...
Dátum: 2008.11.24. 10:21:36
A harc a békéért nevű szövetség is érdekes nevekből áll Inkább a Klónhadsereg nevet vette volna fel
Dátum: 2008.11.23. 16:38:14
Hol született Salif Keita labdarúgó?
Most már tudom hogy Maliban. Ellenben javaslom törlésre ezt az egyébként nélkülözhetetlen tudást igénylő kérdést.
Most már tudom hogy Maliban. Ellenben javaslom törlésre ezt az egyébként nélkülözhetetlen tudást igénylő kérdést.
Dátum: 2008.11.19. 09:06:59
Mennyi az értéke 1+1-nek?
Ez biztos hogy megüti a mércét?...
Ez biztos hogy megüti a mércét?...