Idézet: Andriska87 - 2012.11.17. 18:33:51 Részemről, annak idején, amikor az EU-s csatlakozásokról volt szó, hangosan ellene voltam, de sajnos hagytam magam meggyőzni. És lásd, minden tönkre megy Európában, mindössze azért, hogy olyanok legyünk, mint az USA. "Rammstein- Amerika" -> Ez a helyzet. Eláraszt minket a rengeteg "ürülék" árú, termék. Hiába is van magyar gyár, (HA létezik), amikor a benne feldolgozott nyers anyag külföldi. Én igen pesszimista vagyok, sajnos, de azt mondom, mentsük ami menthető és nézzünk vidáman minden elé, együttes erővel.(semmi politikai szöveg).
Ennyi.
Ha nem lennénk EU tagok, és meg akarnánk akadályozni, hogy bármi bejöhessen az országba, akkor rögtön szembesülnénk ugyanennek a dolognak a másik oldalával: a mi termékeink sem mennének be ugyanúgy az EU-ba. Az nagyon idióta gondolkodás - pedig sajnos az ország kormányzását is ez jellemzi - hogy bizonyos dolgok hátrányaval nem vagy hajlandó együtt élni, de az előnyeit meg követeled.
Ma Magyarországot egyetlen dolog működteti, az export (a kormányzat is folyamatosan sulykolja, hogy szegény magyar gazdaság azért teljesít ilyen rosszul, mert szűkül az EU-s piac az "ottani válság" miatt). Aztán ugye az olyan cégeknek, mint Mercedes, Audi, Opel, GE, Hankook és ezer másik, eszük ágába sem lenne olyan országba menni, ahonnan a termékeiket csak vámmal tudják bevinni az EU-ba - azonnal települnének máshova. nyugodtan számolhatnál a munkanélküliség komoly mértékű megugrásával.
Az EU a világ egyik legnagyobb piaca, nem véletlenül próbál ide betörni Kína, Oroszország és sokan mások. Ezt odadobni azért, hogy elinduljunk azon az úton, mint pl. Albánia, elég nagy ökörség lenne.
Nyilván vannak olyan országok, akiket fel lehet hozni példának (pl. Britek, Svájc) csak nekik kicsit más mértékű a gazdasági folyamatoknak való kitettségük, mint hazánknak. Egy limuzinból buszra szállni talán visszalépés, ökrös-szekérről buszra szállni meg fejlődés.
A "sok hülye, adminisztratív szabály"-t meg lehet szidni, de ha gondolkozol picit, rá fogsz jönni, hogy mindegyik mögött van értelem - akkor is ha valamiért nem tetszik.