Re: Milyen lesz Magyaroszág 20 év múlva?
41. hozzászólás - 2009.11.12. 21:32:03
41. hozzászólás - 2009.11.12. 21:32:03
Én egy kis borsodi városban laktam kb 18 évet,de ami ott van..valami brutál a párommal szinte menekültük,mert se munka,se élet.Felköltöztünk Pestre,naott valamivel jobban kijöttünk anyagilag,pedig nincs hitelünk,semmi tartozásunk.A kereset jobb és több munka van mint a kisvárosokban bár én amondó vagyok hogy aki keres az talál,ha nem is a szakmájában,de tud dolgozni aki AKAR!Nézegettünk házakat lakásokat Pesten és környékén,de hamar be is fejeztük.A mai fiataloknak sincs egyszerű dolga sőtt!Tán nehezebb is.Az a puszta gondolat hogy 20 évesen felveszek Hitelt!Hogy tudjak venni egy normális lakást,amit aztán tovább adhatok a jövő nemzedékének,de ha kb 20 évesen felveszem a hitelt sacc 40-50 éves leszek amikor a lakáskulcsot boldogan lobogtatva elmondhatom hogy az ENYÉM!!Ezen elkeseredve fogtuk magunkat és kijöttünk Angliába...!Hát mondanom se kell:Nem látok cigányt,kéregetőket,hajléktalanokat....ha bemegyek a boltba az az első megkérdezik hogy vagyok?Mosolyognak!!!Arról ne is beszéljünk hogy a fizetés kb 3xosa az otthoninak és ez csak a minimálbér!!Én nem szégyellem most takarítok egy áruházban 5 órát és a fizetésem 625 font volt..Otthon te mikor fogsz megkeresni ennyit?Én evállalkozó voltam otthon,de mondhatom hogy szinte minuszban voltam majd 1 évig mire megkerestem az első 1 forint hasznomat!És az a legrosszabb hogy a kaja egyáron van az otthoniéval,a ruha változó(márka vagy sem)elektronikai cikkek szintén olcsóbbaK.A benzin szintén ugyan annyi.Az albérlet az ami egy kicsit necces mert itt általában ha magad vagy akkor 1 szobát bérelsz,ha ketten 1 nagy szobát vagy 1 lakást.Áhh rossz belegondolni hogy Magyarországra születtem!!Miért nem ide?Annyival könnyebb lett volna az élet,talán még a szüleimmet is többet láttam volna kiskoromban/nem csak robotoltak volna/...Háát ez az egész magyarországi politika egy nagy rakás szar!Amikor kijöttem külföldre édesapám annyira maga alatt lett hogy zokogott és a kormányt vádolja de helyesen!!!Mert ha nem ez lenne ma is otthon lennék.Háát .... szomorú az egész!Kitartást mindenkinek!!
Pontszám: 8