Idézet: Syck - 2008.10.13. 12:03:35 Idézet: Jeriko - 2008.10.13. 07:14:22 Ha nálam erősebbet támadok, akkor ez az LE legyen sokkal több, ha nálam gyengébbet, akkor pedig sokkal kevesebbet. Máris nem érné meg sokkal gyengébbeket ütni, nem panaszkodnának, hogy a mostani rendszer mennyire rossz (nekem is sok 0 LE-s portyám van). Lehetne mondjuk valami olyasmi, hogy velem azonos szintűtől szint*10 LE-t rabolok, felfelé 30% bónusz szintenként, lefelé -30%. És mehet a LE negatívba is (de ha már negatív, ne legyen támadható).
Arpi, ezzel az a gond, h a karakterlapotok alapjan mar most masfelszer erosebbek vagytok mint a legtobb (nem gyemant), 3 szinttel magasabb karakter. A karakter szintje nem tul sokat szamit ebben a jatekban. Ha karakter es karakter kozott akarunk kulonbseget tenni, akkor sokkal jobb megoldas lenne, a tulajdonsagosszeg kulonbseg alapjan korlatozni. Ez az ertek realisabb kepet ad a karakter erossegerol, meg akkor is, ha magasabb szinten erosebb targyak vehetoek (de a valoban eros targyak tulajdonsagot adnak).
Abban igazad van, hogy a karakter erősségét nem a szintnek kellene megszabni, ezt már régebben is felvetettem a portyapont fórumban, bár akkor erősen ellene érveltél
Ami meg a karlapot illeti, nem tudom kire gondolsz, hogy "másfélszer erősebb", de pl. esetemben szerintem egyáltalán nincs így. Másrészt pedig, a karlapon a gyémánt horda bónusza szerepel, a többi hordáé pedig nem (plusz támadás, plusz sebzés stb). Tehát ez csak akkor adna reális képet, ha a többi hordánál is hozzászámolnánk a hordabónuszt (ahogy ezt eddig jópárszor kértem Miklóstól itt a fórumon is - ezáltal válnak objektíven összehasonlíthatóvá a hordák).
(Remélem, meg is tette, és csak azért nem szól hozzá, mert mindent kiegyensúlyozottnak talált, a pontos képleteket viszont nincs szándékában nyilvánosságra hozni.)