Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - McGee

Oldal: 12345
Dátum: 2009.03.11. 23:31:14
Sajnos ezt a leírást nem nagyon tudom értelmezni az állataim szerint.
4 alapszint + 37 szint = 43 elnyelés
34 alapszint + 10 szint = 27 elnyelés

Az első állaton nincs véletlenül egy mithril hám? Mert akkor stimmel...
Dátum: 2009.03.02. 19:47:06
Gondolom abszolút nem fog fájni senkinek és nem is változtat semmin, csak gondoltam jól passzol a folyamathoz, melyben bekerül a játékba egy fejlesztés/épület és arról utólag derül ki, hogy nem egészen úgy működik, mint ahogy az le van írva az enc.-ban. Ja és ezekre a hibákra/elírásokra általában elszólásokból derül fény. Konkrétan a hatalom tornyánál ez már a 3. ilyen apró malőr.
Dátum: 2009.03.02. 19:11:29
Hehehe!!!
A TGY és a hatalom tornya komédiához újabb adalék:
Miklós mai friss híréből idézve:
-" A hatalom tornya: a mai naptól kezdve minden éjszaka csökken eggyel annak a tornya, aki birtokolta. Illetve ezzel kapcsolatban volt egy kérdés, mi van akkor, ha két torony szintje azonos: ez esetben a következő napra azé lesz, akinek kisebb a birtoklása (ha az is azonos, döntetlen, egyiké sem lesz)."

Ehhez képest a hatalom tornya leírásában:
-"Ha több szövetségnek is megvan a legmagasabb tornya, senki nem kap bónuszt. "
Dátum: 2009.02.26. 23:15:14
Én egy dolgot nem értek csak, miért pont kínzókamrát szemelted ki magadnak Zaccmester ?
Szinte az összes szövetségi épület előnyt ad a tagjainak egy olyan szövetség tagjaival szemben amelynek kisebb van az adott épületből. Vannak direkt LE termelő épületek mint pl. a térkapu, kínzókamra, katalizátor és vannak melyek nem direktbe termelik a LE-t, de előnyt adnak a többiekkel szemben pl. palota, kennel, nekrofun fókusz, védőfal, gyaktér, stb.
Dátum: 2009.02.26. 21:54:30
Végre, valaki értette amit mondani akartam
Így akinek relatív kevesebb dukátja lesz az is kap esélyt, hogy tárgyhoz jusson, mert aki megengedheti magának, hogy sok dukátot vegyen az mindíg csak 1-el emelve kifullasztja a kicsit és relatív olcsón veszi a tárgyakat sorban. Viszont így ha nagyon hozzá akar jutni egy jó tárgyhoz akkor az ésszerűséget félrerakva nagyon magas licitet is rárak, mert megteheti. Így szerintem mindenki jól jár, Miklóséknak nagyobb a bevétel és a kevesebbet költő játékosoknak is lenne esélye tárgyakhoz jutni. Egy probléma lenne csak ennél a rendszernél, ha a legmagasabb licitből több is van.
Dátum: 2009.02.25. 19:20:14
Szerintem a TOP3-nál nagy bulik vannak a kínzókamrában amit egymás között tartanak. De kíváncsi lennék ezt Ők hogy látják?
Dátum: 2009.02.25. 17:29:53
Nos!
Gau84 hidd el pontosan ki lehet számolni mennyibe került a torony és mennyi hasznot hozott, de mindenképp meg lehet állapodni benne.
Viszont ami már Peturnak és Simonnak is szól, teljesen eltértetek a lényegtől. A beszélgetésnek arról kellene szólnia, hogy minnél többen részt tudjanak venni, a hatalom tornyának nevezett társasjátékban. Amennyiben nem csökken a szintje naponta (és teljesen mindegy, hogy mennyivel drágul) 2-3 szereplős lesz a társasjáték. Legalábbis hosszú-hosszú ideig senkinek esélye sem lesz még a közelébe sem jutnia. Ez a helyzet a nagyoknak elég jól megfelel. Amennyiben csökken a torony, akkor azok a szövetségek akik már eljutottak az epikusig, viszonylag rövid időn belül meg tudják teremteni a feltételeket, hogy legalább 1-2 napra beszálljanak a társasjátékba.
Dátum: 2009.02.25. 15:16:39
Lehet, hogy az általam eddig leírtakból még mindig nem egyértelmű, de ha bármilyen változás történik a torony működésével kapcsolatban az mindenkit agyformán fog érinteni.

Ez már nem igaz, mert ha lesz változás, a TGY-n kívül mindenki átgondolhatja újra, milyen stratégiát lehet és akar végrehajtani.

A következő szövetség ugyanannyit kell építsen, mint ti. Senki nem fog előnyt élvezni.

Az előbbiekből következik, hogy a TGy-al szemben mindenki előnyt fog élvezni.

Az a feltételezés, hogy örök életre birtokolhatjátok a tornyot illuzórikus, nincs realitása.

Ilyet Én egy TGY-s hozzászólásban sem olvastam, és szerintem ezt Ők sem gondolják így.

Az a megállapítás ugyan igaz, hogy huzamosabb birtoklás után nehezebben tudjátok a tornyot megőrizni, és emiatt korábban kaphattok támadást. Ezzel szemben viszont ott áll, hogy trónkövetelőnek is azzal kell számolnia, hogy a későbbiekben neki is nehezebb lesz a tornyot megőrizni, emiatt lehet mégsem kaptok olyan hamar támadást. A második birtokosnak azt kell mérlegelnie, hogy mekkora ráfordítással tudja a tornyot megszerezni, és cserébe várhatóan mennyi ideig tudja birtokolni.

Ez jelenleg, és még jó sokáig (belátható időn belül) a 4-5 TOP szövire igaz, de Miklós szándéka az volt, hogy minnél több szövetség versenyezhessen érte, ezt pedig a szintcsökkenés oldaná meg, amivel jelenlegi állás szerint kb. 40-50 szövi élhetne.

Ha marad minden a jelenlegi formában akkor magasabb ráfordítás, de cserébe hosszabb birtoklási kilátások várhatók, ha változnak a paraméterek, akkor alacsonyabb ráfordítás mellett rövidebb birtoklási kilátások várhatóak. Én a játék szempontjából ez utóbbit tartom jobbnak, mert egységnyi idő alatt több szövetség kerülhet a torony közelébe.

A logikád alapján ez sem igaz, ha nőnek a költségek és csökken a birtoklás ideje, egyszerűen nem lesz annyi ideig egy szövi kezében a torony amivel kitermeli a beugró költséget. Inkább az lesz a versengés célja, hogy ki lesz később a torony birtokosa, amikor már a beugrási költség akkora, hogy senkinek sem lesz kedve megküzdni érte.

Végül pedig számotokra a megtérülés egyetlen dologtól függ, mikor jön az első trónkövetelő. Ha újabb szinteket fogtok felhúzni, akkor nagyon hamar bukóban lesztek függetlenül attól, hogy maradnak-e a paraméterek vagy módosulnak, de hangsúlyozom, nem a büntetési paraméterek határozzák meg, hogy mikor indul harcba a következő szövetség.

Ehhez sajnos nem tudok hozzászólni, de majd gondolom az érintettek nyilatkoznak.
Dátum: 2009.02.25. 13:20:59
Petur, a vita a torony napi 1 szintnyi csökkenéséből indult ki. Értelemszerűen ha csökken a torony napi 1 szintet és még drágul is, az teljesen más stratégiát követel meg. Ha jól értem a TGY álláspontját, Ők azt mondják legyen a torony olyan ahogy Miklós elképzelte, de akkor törölje a TGY eddig felépített toronyszintjeit, számolja ki mennyit fektettek bele, mennyi nyereséget termelt eddig a torony, a különbözetet írja jóvá nekik akár más épületek építésében és amikor kész van a torony végleges verziója akkor majd a TGy is eldönti, hogy milyen stratégiával száll be a versenybe újra, ha beszáll. Meglátásom szerint ezzel a megoldással mindenki jól jár. A TGY sem fog "sírni", hogy akkor változtak meg a feltételek amikor már több millió LE-t beleöltek. Miklós meg tudja valósítani az eredeti elképzelését és nem kell még egy épületet leprogramoznia, és a "kis" szövetségek sem fognak morogni, hogy 35 embernek készült egy fejlesztés és Ők kimaradnak belőle.
Dátum: 2009.02.25. 10:52:56
Ez is egy jo dolog, csak nem aukcionak, hanem lutrinak hivjak. Ebbe a jatekba NAGYON nem passzol.

Nem értek veled egyet. Szerintem kifejezetten jót tenne a játéknak. Így nagyobb lenne az esély a kisebb, kevesebbet költő játékosoknak is tárgyakhoz jutni.
Dátum: 2009.02.24. 23:50:31
Miklós arról a javaslatról mit gondolsz ami már elhangzott korábban is, hogy mindenki titkosan licitálhat egyszer a tárgyra és csak a határidő lejárta után derül ki mennyiért vette meg a nyertes?
Dátum: 2009.02.24. 16:37:33
Idézni csak pontosan, szépen: "...mondhatni bagatell" mondottam volt

Én kérek elnézést, így már pontosan az ellenkezőjét jelenti mint ahogy Én értelmeztem...
Dátum: 2009.02.24. 16:23:30
Idézet: McGee - Ma, 11:20:08
Én ezt nem értem, most akkor a 7 milliós hatalom tornya az bagatell, vagy pedig leküzdhetetlen akadály?

Ki mondta, hogy bagatell?

CaveMaN a 300. hsz-ben.
Dátum: 2009.02.24. 11:20:08
Én ezt nem értem, most akkor a 7 milliós hatalom tornya az bagatell, vagy pedig leküzdhetetlen akadály?
Dátum: 2009.02.23. 22:05:08
Valljuk be őszintén, olyan baromi drága nem lehet, ha 3 nap alatt több mint 50 szintet sikerült belőle építeni. 100% bizonyosággal meg lehet állapítani, hogy nem a szokásos 5k, 20k, 55k, 170k stb sémára épül az építési költség. Csak én érzem úgy, hogy "hülyének" vagyok nézve?

Szerintem csak Te érzed, mert itt Miklós hozzáállásáról beszéltünk, nem a játékosokéról. Egyébként Te sem azt írtad :100%-ra meg lehet állapítani ,hogy mennyi az építési költség. Egyébként ha figyelted, a 3 nap alatt amíg épült a torony addig csak a lélekkút több mint 100k-val nőtt, a TGY-ban a több mint 1 milliót építő "rabszolgák" száma 14 lett.
Dátum: 2009.02.23. 21:42:17

Válasz erre
Idézet
Re: Akadémia
283. hozzászólás - Ma, 21:33:21 (Válasz Zedd81 #282 hozzászólására.)
Azért azt nem gondolod komolyan, hogy Miklós nélkül nem jutna eszébe senkinek, hogy nektek elemi érdeketek "megakadályozni" a torony építését

Szerintem nem csak erre gondolt, hanem pl. arra, hogy más épület építési költségét nem adta ki eddig Miklós. Jelenleg a TGY-n kívül ezt senki sem tudná, csak azt látná, hogy mekkora a hatalom tornya.
Mi történik akkor ha az állatkámnak 0-ra esik a morálja? Nem jöhet harcolni, elhagy?
Oldal: 12345