Hozzászólások - Craslorg
Dátum: 2010.08.26. 09:25:28
Második szavazás a kedvenc könyvünk kiválasztásában, itt lehet kommentálni a könyveket is, reklámozni, negatívan írni róla, stb.
Dátum: 2010.08.26. 09:22:53
Első szavazás a kedvenc könyvünk kiválasztásában, itt lehet kommentálni a könyveket is, reklámozni, negatívan írni róla, stb.
Dátum: 2010.08.26. 08:12:32
Szavazás menete az első körben:
A 145 könyv, illetve sorozat címét 5-ös csoportokra osztom véletlenszerűen, Ez 29 csoport lesz. Az első körben a szavazás állását nyomon lehet követni, így mindenki tud még esélyt adni kedvenc könyvének, ha nem ő vezetne az adott csoportban, vagy megerősíteni a vezető pozícióját.
A szavazások 3 napig tartanak, azaz a kiírását követő 72 óra múlva zárulnak.
A 29 győztes (holtverseny esetén több) mellett a legjobb 2. helyezettekből 40-ig egészítem ki a létszámot. Amennyiben a 2. helyezettek között is van holtverseny, akkor az jut tovább, amelyiknek a csoportjában az első helyezett több szavazatot kapott.
A kiírt szavazásokat itt is és az első hozzászólásban is jelezni fogom.
A 145 könyv, illetve sorozat címét 5-ös csoportokra osztom véletlenszerűen, Ez 29 csoport lesz. Az első körben a szavazás állását nyomon lehet követni, így mindenki tud még esélyt adni kedvenc könyvének, ha nem ő vezetne az adott csoportban, vagy megerősíteni a vezető pozícióját.
A szavazások 3 napig tartanak, azaz a kiírását követő 72 óra múlva zárulnak.
A 29 győztes (holtverseny esetén több) mellett a legjobb 2. helyezettekből 40-ig egészítem ki a létszámot. Amennyiben a 2. helyezettek között is van holtverseny, akkor az jut tovább, amelyiknek a csoportjában az első helyezett több szavazatot kapott.
A kiírt szavazásokat itt is és az első hozzászólásban is jelezni fogom.
Dátum: 2010.08.25. 21:35:16
Hiába reklamálsz, akkor sem fogják elfogadni az ilyen kérdéseket. A fórumra kb 1000 ember regisztrált (tippre), közülük kb 50, aki aaktívabban fórumozik és olyan 2-300 lehet, aki olvassa, de nem ír. A játékban olyan 5-10ezer játékos van, ebből már nem nehéz kitalálni, hogy hány %-a ismeri a fórumot behatóan a játékosoknak. És ők nem kezdő játékosok.
A kezdő játékosok kb 1 ezreléke kezdi a játékot a fórum böngészésével, de lehet, hogy sokat mondok.
Másrészt nem vagyok fogadatlan prókátor, csak tájékoztatok másokat olyan dolgokról, amit tapasztalatból ismerek és mert hetente 1-2 alkalommal felmerül a téma, ezért folyamatosan magyarázni kell olyanoknak, akik nem tudják, vagy olyanoknak, akik nem képesek megérteni egy egyszerű mondatot.
A kezdő játékosok kb 1 ezreléke kezdi a játékot a fórum böngészésével, de lehet, hogy sokat mondok.
Másrészt nem vagyok fogadatlan prókátor, csak tájékoztatok másokat olyan dolgokról, amit tapasztalatból ismerek és mert hetente 1-2 alkalommal felmerül a téma, ezért folyamatosan magyarázni kell olyanoknak, akik nem tudják, vagy olyanoknak, akik nem képesek megérteni egy egyszerű mondatot.
Dátum: 2010.08.25. 19:49:36
Pamela Anderson betegsége, amit Tommy Lee Jonestól kapott elég távol áll az általános műveltségtől, tipikus Blikk vagy Velvet színvonal.
A The Grenma zenekar elég rétegzenét játszik, ezzel együtt is kiadott 2 lemezt eddig, nem nevezném őket széles körben ismertnek (természetesen nem azt mondom, hogy jó vagy rossz a zenéjük, mert nem ismerem, nem hallottam még tőlük semmit sem), ezzel együtt a tagjaik száma szintén messze van az általános műveltségtől, ez még sok, ismertebb zenekarnál is így van. Ugyanígy az énekesük neve is hasonló kategóriába esik, így az a kérdés sem felel meg a kritériumoknak, a kvíz 5 topicba írd be és törölni fogják.
A The Grenma zenekar elég rétegzenét játszik, ezzel együtt is kiadott 2 lemezt eddig, nem nevezném őket széles körben ismertnek (természetesen nem azt mondom, hogy jó vagy rossz a zenéjük, mert nem ismerem, nem hallottam még tőlük semmit sem), ezzel együtt a tagjaik száma szintén messze van az általános műveltségtől, ez még sok, ismertebb zenekarnál is így van. Ugyanígy az énekesük neve is hasonló kategóriába esik, így az a kérdés sem felel meg a kritériumoknak, a kvíz 5 topicba írd be és törölni fogják.
Dátum: 2010.08.25. 18:27:14
Nem, az a normálban benne marad, csak az ismételhetőekből vették ki.
Dátum: 2010.08.25. 16:19:52
A portya végén rabolt LE mindig a csata végén a vesztesnél lévő LE függvénye. Ez viszont a csata közben az LE szívások miatt változik. Egyébként nyilván jobban jár az ember nagyobb LE szívással és a csata végén kisebb rablással, mintha LE szívás nélkül csak rabolna, mert az LE szívás mértéke ugye a nálad lévő LE 20%-a lehet max, viszont a nem védett LE-jét, mindet el lehet szívni, még ha a végén a portya már nem ad LE-t (max EH-val).
*Amúgy a térkapuban se fixet hozhatsz, mert változó a térkapus lények induló LE-je is egy adott intervallumban.
*Amúgy a térkapuban se fixet hozhatsz, mert változó a térkapus lények induló LE-je is egy adott intervallumban.
Dátum: 2010.08.25. 16:15:02
No, holnap elvileg elindul a szavazás. Ami még változást foganatosítottam, hogy a Jobbára Ártalmatlant behelyettesítettem az egész sorozattal, azaz "Galaxis útikalauz sorozatként szerepel". Ha bármi más észrevétel volna, azt ma este 8-ig tegyétek meg, ha nem lesz a jelen lista alapján indul holnap a szavazás a VÚ Nagy Könyvére
Dátum: 2010.08.25. 15:44:24
Egyrészt költsd el az LE-t mielőtt 15% alól kibukkansz, akkor tuti nem fogják leszívni. Ha folyamatosan sok LE-vel táborozol és valaki ezt észrevette, az visszajár, amíg sok LE-t tud tőled szerezni.
Másrészt törlöd a karit a Birka által említett módon.
Harmadrészt, ha akarod, megpróbálsz indítani egy másikat, miután törölted és az eddigi tapasztalataidat figyelembe véve már sokkal jobbat készíthetsz.
Másrészt törlöd a karit a Birka által említett módon.
Harmadrészt, ha akarod, megpróbálsz indítani egy másikat, miután törölted és az eddigi tapasztalataidat figyelembe véve már sokkal jobbat készíthetsz.
Dátum: 2010.08.25. 10:39:30
Csak tippelni tudok.
Lehetett volna magyarul a Gonorrhoea helyett a trippert használni, máris sokkal többen tudnák, miről van szó. A Chlamydia betegségről - megvallom - gőzöm nem volt, hogy micsoda, lévén soha nem kellett még tudnom róla (hála az égnek), bár ugyanez igaz az elsőre is, azt is csak most láttam rákeresve, hogy a tripper. Emellett pedig jogos a felvetés, hogy antibiotikumot csak bakteriális fertőzésre használnak, de számomra - szintén a fentiek miatt - gőzöm nincs, hogy épp melyik, általam nem ismert betegség épp melyik kategóriába tartozik. Ugyanez igaz sok más betegségre is. Amennyiben majd véletlen folytán valakit érinteni fog a közelemben, utána fogok nézni, de remélem, hogy ilyenre sose kerül sor, addig meg meghagyom ezt az infót az orvosoknak.
Lehetett volna magyarul a Gonorrhoea helyett a trippert használni, máris sokkal többen tudnák, miről van szó. A Chlamydia betegségről - megvallom - gőzöm nem volt, hogy micsoda, lévén soha nem kellett még tudnom róla (hála az égnek), bár ugyanez igaz az elsőre is, azt is csak most láttam rákeresve, hogy a tripper. Emellett pedig jogos a felvetés, hogy antibiotikumot csak bakteriális fertőzésre használnak, de számomra - szintén a fentiek miatt - gőzöm nincs, hogy épp melyik, általam nem ismert betegség épp melyik kategóriába tartozik. Ugyanez igaz sok más betegségre is. Amennyiben majd véletlen folytán valakit érinteni fog a közelemben, utána fogok nézni, de remélem, hogy ilyenre sose kerül sor, addig meg meghagyom ezt az infót az orvosoknak.
Dátum: 2010.08.25. 09:17:41
A vegzetur wiki nem hivatalos része a játéknak, egy kezdő játékosnak nem kötelező ismernie (nem is fogja), ezért végzeturas kérdés csak akkor megfelelő, ha egy első szintű, nem szövetségi tag játékos a játék hivatalos oldalán megtalálja róla az információt. (Ilyen kérdést egyébként már nem lehet feltenni, mert ha meg is felel a fentieknek, már szerepeltel fogják elutasítani, mert minden ilyet már feltettek, ha pedig nem felel meg, akkor speciális minősítést kap.)
Dátum: 2010.08.25. 09:05:07
Idézet: Rhea Sylvia - 2010.08.25. 07:25:50
Bejelöltem
- mohitó helyesen mohito vagy mojito, leggyakrabban utóbbi néven illetik, Kubában írják 'h' betűvel, a lényeg, hogy a vége rövid 'o'.
- A "nem" szó betűi közé nem kell szóköz. Ha ki akarod emelni, akkor - Hatsepsut ajánlása alapján is (más topicokban megtalálható) - inkább írd "NEM"ként, csupa nagybetűvel, de simán maradhat normálisan a "nem" is.
- Menta levél helyesen egybe írandó, azaz mentalevél.
Továbbra sem ez a megfelelő topic az elutasított kérdésekre, használd a Nem fogadták el a kérdésemet. Miért? 2. topicot, ide azok a kérdések kerülnek (mint Hatsepsut bevezető hozzászólásából kiderül), amelyek anno bekerültek, de a válaszolók kevesebb, mint 25%-a tudta rá a választ és így kiestek, mindemellett pedig érdekességek, akár nehezek és aki ide beírja, az meg is magyarázza a jó választ.
Köszönöm a lényeglátó választ,. Valószínűleg arra is tudsz nekem válaszolni, hogy az alábbiakban idézett, - elutasított - kvízkérdésben hol van a helyesírási hiba!?!
"Mi az, ami n e m kell a mohitóhoz?
Fehér rum
Menta levél
Narancshéj
Jég
A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
A kérdés ill. válaszok helyesírási hibát tartalmaztak"
Érdeklődve várom válaszodat! Üdv: Rhea"
"Mi az, ami n e m kell a mohitóhoz?
Fehér rum
Menta levél
Narancshéj
Jég
A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
A kérdés ill. válaszok helyesírási hibát tartalmaztak"
Érdeklődve várom válaszodat! Üdv: Rhea"
Bejelöltem
- mohitó helyesen mohito vagy mojito, leggyakrabban utóbbi néven illetik, Kubában írják 'h' betűvel, a lényeg, hogy a vége rövid 'o'.
- A "nem" szó betűi közé nem kell szóköz. Ha ki akarod emelni, akkor - Hatsepsut ajánlása alapján is (más topicokban megtalálható) - inkább írd "NEM"ként, csupa nagybetűvel, de simán maradhat normálisan a "nem" is.
- Menta levél helyesen egybe írandó, azaz mentalevél.
Továbbra sem ez a megfelelő topic az elutasított kérdésekre, használd a Nem fogadták el a kérdésemet. Miért? 2. topicot, ide azok a kérdések kerülnek (mint Hatsepsut bevezető hozzászólásából kiderül), amelyek anno bekerültek, de a válaszolók kevesebb, mint 25%-a tudta rá a választ és így kiestek, mindemellett pedig érdekességek, akár nehezek és aki ide beírja, az meg is magyarázza a jó választ.
Dátum: 2010.08.25. 06:55:55
Marcy első férjét, Steve Rhoadest David Garrison játszotta, nem Kevin Spacey. Egyébként neki ez volt az egyetlen jelentős filmes szerepe, mert ő színházi színész. Ezért is hagyta ott 4 év után a sorozatot, mert inkább visszament a színházba és a Broadwayre.
Kevin Spacey viszont egy baromi jó színész. Mindenképpen ajánlom tőle az Amerikai szépséget, David Gale életét (nekem óriási kedvencem ez a film, Kate Winslet a másik főszereplő és a Titanic után színészi teljesítményt is nyújt, nem is rosszat), Hetedikben játsza még a rossz fiút, ezeket mindenképpen nézd meg. Amúgy többszörös díjazott már.
Egyébként valóban van néhány Oscaros színész, aki 1-2 film és más semmi kategória.
Kevin Spacey viszont egy baromi jó színész. Mindenképpen ajánlom tőle az Amerikai szépséget, David Gale életét (nekem óriási kedvencem ez a film, Kate Winslet a másik főszereplő és a Titanic után színészi teljesítményt is nyújt, nem is rosszat), Hetedikben játsza még a rossz fiút, ezeket mindenképpen nézd meg. Amúgy többszörös díjazott már.
Egyébként valóban van néhány Oscaros színész, aki 1-2 film és más semmi kategória.
Dátum: 2010.08.24. 19:51:21
Eddig volt már pár hozzászólásod, amivel nem feltétlen vagy nem teljesen értettem egyet, de ezzel tökéletesen egyetértek, nagyon jól leírtad. Illetve maradjunk a 99%-os egyetértéssel, az alábbi miatt
Ha már kapott Oscart (Golden Globe-ot, Arany Pálmát, Arany Medvét, Emmyt), akkor azért már nem huszadrangú, akkor már én minimum 2-3. rangúnál alább nem tenném
Huszadrangú színészeket nem mindenki ismer (nem is kell, még akkor sem, ha esetleg megkapta az Oscar-díjat)
Ha már kapott Oscart (Golden Globe-ot, Arany Pálmát, Arany Medvét, Emmyt), akkor azért már nem huszadrangú, akkor már én minimum 2-3. rangúnál alább nem tenném
Dátum: 2010.08.24. 19:47:19
Esetleg elérte a szakértelmeinek az összege az alapszintjét? Mert annál többet nem tudsz rárakni (majd később elérhető fejlesztéssel)
Dátum: 2010.08.24. 10:15:39
kvíz 5 topicba
Dátum: 2010.08.24. 08:46:06
Tudomásom szerint a kommunizmus 1989-ig tartott Magyarországon a háború után (talán 1949-től). Ezen időszakban 1956-ig a kommunista címer volt megtalálható a magyar zászlón, amely ugyan tartalmaz vörös csilalgot is, de emellett még búzakalászt és egyebeket. 1956 után (mint korabeli felvételeken is látszik a forradalom idején ezt a címert vágták ki a magyar zászlóból a forradalomban) visszatért a címermentes változat, amely csak a 3 színt tartalmazza.
Ezek alapján a kérdés is roppant pontatlan, de ha az 1956-ig tartó néhány évre gondolnál, akkor a válaszok között sincs jó válasz.
Javaslom, ha történelmi (vagy bármilyen) kérdést teszel fel, előtte azért olvass utána.
Mindezek mellett, ha a fentiek alapján javítod a kérdésedet (dátum, korszak meghatározása) és a válaszaid között a helyes választ, akkor még át is mehet a kérdés.
Ezek alapján a kérdés is roppant pontatlan, de ha az 1956-ig tartó néhány évre gondolnál, akkor a válaszok között sincs jó válasz.
Javaslom, ha történelmi (vagy bármilyen) kérdést teszel fel, előtte azért olvass utána.
Mindezek mellett, ha a fentiek alapján javítod a kérdésedet (dátum, korszak meghatározása) és a válaszaid között a helyes választ, akkor még át is mehet a kérdés.
Dátum: 2010.08.23. 22:33:10
Kár, hogy ez az illető nem feltétlenül tősgyökeres maszáj, ugyanis a maszáj férfiaknak hosszú haja van, a nőknek van ilyen tüsi. Persze az elképzelhető, hogy a fotogén férfi valójában nő, de akkor más gondok vannak a képpel és a szövegekkel
Dátum: 2010.08.23. 18:46:08
Pedig - függetlenül attól, hogy szereti-e az ember vagy sem, olvasta-e vagy sem - illik nagybetűvel írni egy könyvszereplő nevét, ami ugye tulajdonnév.
Dátum: 2010.08.23. 14:23:49
Annyira én nem mondanám specnek, még ha nehéz is, de a 4. válasz miatt mindenképpen törlést érdemel.