Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Emishi

Dátum: 2023.11.24. 19:53:24
Ezek variánsok. Igen egyedül az állatszintlépés ami a szavaiddal élve "exploitálható", viszont a valóság az, hogy csak időráfordítással (napi 3-4 óra) ki lehet hozni a 100%ot abból is, hiszen bőven dob annyi erőforrást a játék. Gondoljunk csak bele a PP italokba, kalandokba és a térkapu stimulátorokba ami akár egy 25 szintes verem alatt kiesik, ez rengeteg. A szintlépős hűségszilánk szintén ott van. Sajna nem leszek ott, de ezt biztos olvastátok már. Remélem az alapkoncepció alapján egy jó kis upgrade, finomhangolás bekerül, mert már nagyon elkéne a küldikre. Ha utána számol az ember tényleg 40-50%a a játékidőben, ami baromi sok

szerk: vagy akár az alapötlet megmaradhatna és az állatszintlépősnél lehet egy limitet, vagy extra feltételt bele tenni, és akkor máris ki van szűrve a giga exploit.
Dátum: 2023.11.23. 15:42:40
Ha ez így meg tudna valósulni rengeteg mindent át tudna hidalni, ami fölösleges, hatalmasat lendítene az egész gameplayen. Igen az is ott van, amit te írtál.

Illetve, ha ez ebben a formában bekerülne, akkor a gigavermet is megérni csinálni(ha már be lett téve a játékba), mert enélkül bazira nem éri meg. Nyilván 150 veremmedál fölött éri csak meg ezügyben is, de legalább lehetne csinálni és milyen király lenne. Vagy csak gondolj bele, úgy végigdarálni a vermet, hogy 3 csata után nem kell ki-be lépkedned állandóan. Álom
Dátum: 2023.11.23. 09:43:40
A 10szeres álom lenne én már az egyszeressel is megelégednék, de igen. Szövi fórumot olvasvan, van akinek 10e szörnytalizmán fel van stockolva, mert nincs idegrendszere lesajtolgatni őket...
Dátum: 2023.11.23. 09:28:30
Kedves JV

Szerettem volna elmenni a találkozóra, de nem tudok, úgyhogy itt szeretném felvázolni az ötletem. Lanmaffiával sokat beszélgettünk az elmúlt időszakban a játékról, sokat ötleteltünk. Egy dologban egyet értettünk és ahogyan azt még pár emberrel beszéltem, nagyon sok a fölösleges kattintás a játékban. Ennek nagy részét az ismételhető küldetések teszik ki, amire szerintem és többek szerint is ráférne egy reform. Tudom, hogy így indult el a játék, de már az élete is megváltozott az embereknek, sokkal gyorsabb lett a világ és úgy gondolom, hogy nem fér bele az, hogy a játékidő 40-50% is csak arra megy el, hogy lekattintja az ember a küldetés jutalmat. Sokat agyaltunk beszélgettünk, hogy milyen olyasmit lehetne kitalálni, javasolni ami nem borít semmit, felhasználó barátabbá teszi a játékot és megmarad a balansz, kell ugyanúgy odafigyelni és mégsem totál robot üzemmód. Pár hétnyi agyalás után, megszületett egy kisebb koncepció a fejemben, ezt szeretném alább kifejteni. Jobb lett volna szóban, sajna ez max nyáron valósul meg, úgyhogy leírom ide, de mivel Lan megy a találkozóra, kifejti majd helyettem, mert sokat beszéltünk erről

Az egész ismételhető küldi platform teljes átrendezése. Egyrészt legyen eltörölve a büntetés, ha ugyanazt pörgeti az ember. Ennek több oka is van. Kis szinten több küldetést tud megcsinálni az ember-> gyorsabb a játék. Magasabb szinten meg bőven van annyi erőforrás, hogy lehessen váltogatni és inkább már nyűg kategória a folyamatos kattintás. Ha veszünk egy egyszerű példát a kábítós küldetést. Arany szívóság 8 kábítás egy csata. Ergó jó esetben 5 támadásból megvan a küldi. Amíg az ember odalép, felveszi a jutalmat, új küldetés és tovább léptet ez a kattintások 40%-a!!! úgy gondolom ez nagyon sok és akkor ne említsük az egy kattintós küldiket (kút, állatszintlépés, sajtolás stb.)

Ami az ötletem:
Legyen 7 darab küldetés slot, amibe bele lehet tenni a küldiket, ergó 7 darabot lehet kiválasztani ami folyamatosan pörög, egyszerre és egy úgymond poolban gyűlik a jutalom, amit egy kattintással át lehetne venni. A gigatápolás elkerülése érdekében, szintlépéskor automatikusan átveszi a karakter a felgyűlemlett jutalmat. Lennének egymást kizáró küldetések is.

Kizárások: portyás, vadászós, térkapus küldikből egyfajtát lehet csak betenni a slotokba, hogy egyszerre ugyanarra a tevékenységre ne számolódjon több küldetés.

A 7 db slot pedig azért kellene, mert vannak pl daily küldik is (szörnykihívás, csatlós aréna) ami rögtön elfoglalna 2-t fixen!

Még egy olyan megkötés lenne itt, hogy naponta maximum egy slot cserélhető, miután kiválasztotta a játékos a 7 küldetést, illetve még egyszer 5 őskőért legyen lehetősége egyet lecserélni. Így nem teljesen autamizált a dolog, kellene ugyanúgy taktikázni, számolni és készülni, mégis drasztikusan lecsökkenne a fölösleges kattintásra számolt idő és nagy mértékében megnövelné a játék komfort érzetét, ami biztos hozzá tenne ahhoz, hogy szívesebben tolják az emberek hardcore módban, hiszen feleannyi idő, ergó ugyanannyi idővel többet lehet játszani-> több fejlődés, több őskő költés, tehát mindenkinek jó úgy gondolom.

Hogy hogyan is nézne ez ki a gyakorlatban pár példával.
Felveszem a kábítós küldetést, a térkapus relikvia esőst, az állat szintlépőst, mondjuk a sajtolást és a kalandot a példa kedvéért.

Tehát, ezek az aktív küldetéseim. Az alap mechanikái a küldetéseknek nem változnának csak a számláló működne máshogy. Amíg a slotban benn van az aktív küldi, egy kvázi loopként működik. Tehát ha benn van a kábítós küldetés, minden olyan tevékenység ami eddig beleszámolódótt, továbbra is bele számolódna, azzal a különbséggel, hogy nem kell felvenni-leadni a küldetést folyamatosan, hanem a játék nézi és amikor teljesül a küldetés feltétel, akkor egyből a jutalom pool-ba betöltődik a jutalom.

Tehát benn van a kábítós küldi a slotban. Eltolom a 200 SZB csatát egymás után. Közben amint teljesül a kábítós küldi, amennyiszer teljesül, annyiszor belerakja a poolba a jutalmat a számláló. De mondjuk közben azért ellőnék pár térkapu pontot is (rengeteg idő 20p-et várni, még a 4p is sok a mai világban - erre majd később javasolnék valamit) tehát közben nyomogatom a térkaput és ott is megy a számláló, amint megvan a feltétel, jóváíródik a poolba a jutalom.

Ergó szimultán tudom csinálni a küldetés slotokat és megy a jutalom folyamatosan a poolba, amit szintlépéskor átvesz a karakter legkésőbb!

Aki optimalizál az maximum az állat szintlépésnél vállalja be a büntetés jutalmat, de akinek sok ideje van még ott sem

Hogy ez miért lenne jó? Rengeteg idő és energia spórolás, kikönnyítené a játékot. Sok beragadt erőforrás felhasználódna úgy gondolom. Kellene taktikázni ugyanúgy, hogy mit mikor csinál az ember, de drasztikusan lecsökkenne a fölösleges kattintás, egy szóval jó érzés lenne. Itt nem a tápolás a lényeg, hanem egy átstruktúrált ismételhető küldetés mechanizmus a megfelelő megkötésekkel.

Remélem érthető amit leírtam, Lannal átbeszéltük már, a találkozói fórumon úgyis el fogja mondani, ha esetleg szóba kerül. Várom a hozzászólásokat, javaslatokat, kiegészítő ötleteket ehhez, mert szerintem sok helyen ráncfelvarrásra szorulna a játék, de ez az egyik legnagyobb fölösleges időzabáló úgy gondolom.

Pár másik javaslat még:
Egy szörnytalizmán sajtoló gomb az állatok fülnél - szintén kattintás spórolás miatt.
Kalandoknál egy gombra lehessen betölteni a 15 epikus kalandot - megintcsak rengeteg kattintás spórolás
Relikvia - kronokompenzáció maximumát 60-ra vinné fel. Tudom meredeken hangzik elsőre, de aki optimalizál az úgyis max CSP-ért fog gyorsítani, vagy egyáltalán nem gyorsít. 4 perceket üresjáratban ülni a gép előtt manapság meg már igazi luxus én úgy gondolom.

Így első blikkre ennyi. Szerettem volna ezeket élőben a fórumon előadni, de nem lesz rá lehetőség. Itt nem valami gigászi érdekérvényesítésről lenne szó, hanem a játék jobbá tételéről mindenki számára, remélem ez világos. Köszönöm, hogy zavarhattam
En váltottam külön, ez eszembe sem jutott
Thx.
Dátum: 2023.11.13. 22:01:14
Errol szo volt az elejen, hogy sajnos aki utolag akarja atvenni a jutalmakat az oskoves lesz, ezert erdemes az elejen betolni. A jutalmak (palcak meg egyebek) szerintem igyis nagyon jok
A forumon valoban nincsen, viszont a FB postbsn igen. Bar nem tudom melyiket nezik tobben.
Nem kell tirpaknak lenni, mert a kovetkezo talin ott leszek en semmi sertot nem irtam szamodra, sot az egesz nem is az iranyodba szol…nc

Ha nem erted miert irtam azt amit, hogy szerintem nem jo parhuzamba allitani a ket dolgot, mert ponthogy ellentmond egymasnak a ketto, akkor nem tudok veled mit kezdeni, te vagy az aki nem ertelmezi a dolgokat es meg hisztizni is elkezd

A cselekvesnek a motivacioja pont megmutatja azt, hogy mi az ami fontos
Mint irtam a korulmenyek felhaboritoak, nem maga a teny. Mert ebbol totalisan a nemtorodomseg erzodik es ezzel parhuzamba hozni azt hogy tok jo van egy uj event ahol ujra befizethetsz, hogy megkapd a tapot…kerlek ne rohogtess. Ezzel csak azt tamasztod ala hogy ami fontos az az hogy be legyen fizetve, de emellet meg ilyen alap dolgok nem tudnak mukodni, hogy ne legyen felretajekoztatas. Es mondom megegyszer ez nem egy ket hettel a tali elott levo idopontvaltozas, hanem az, hogy el lett hanyagolva. Nyilvan kozbe johet barmi, ebben az esetben sem orulne neki az ember, de itt ugye nem errol van szo

Felre ertes ne essek, szeretem ezt a jatekot es minden fejlesztesnek orulok. De szerintem a parhuzam amit hoztal pont nem azt tamasztja ala, mint amivel kapcsolatba megprobaltad osszefuzni

Masreszt igen ahogy Turul irja sokkal korrektebb lett volna egy kiiras vagy az hogy bocs elkurtuk, mulasztottunk es megkapja mindenki a megfelelo kompenzaciot. Senkinek nem sirna a szaja.

De az hogy 0 reakcio csak a sunnyogas es kozben ugy kell kiderulnie a dolgoknak, hogy az ember forumon rinyal, aztan egy masik jatekos vilagositja fel…szamomra ez nem tisztelet es megbecsules jele
Ebben reszben igazad van. Viszont en ugy szerveztem a munkakat, csalad meg egyebeket, hogy dec 9 beho ta, ahogyan ki is volt irva, mert szerettem volna elmenni. Es ezert haborit fel az, hogy nem idopont valtozas tortent hanem dezinformacio a hanyagsag miatt. Ha ki lett volna mar irva nyaron, akkor ugy osztom el a hetvegi oktatas idopontokat es ennyi. Nem arrol van szo, hogy hozzam kell igazodni, de igy ebben a formaban ez kisse felhaborito

Szerk: nem beszelve a “kozles” modjarol
Légyszíves értelmezd már amit leírtam. Nem azzal van probléma, hogyha valós okokra hivatkozva megváltozik az időpont. De az, hogy már nyáron megvolt az időpont és utána 3 hónapra rá lett csak módosítva a fórum hsz az kurva gáz úgy gondolom. Én a hibás kiírás alapján szerveztem le az év maradék részét, mivel júli végén jöttem vissza játszani (igen furcsa van akinek ennyire előre be vannak osztva a dolgai) és azért vagyok pipa, mert ez semmi más csak hanyagság és nemtörődömség és tiszteletlenség, utána meg szépen csöndben el van mismásolva az egész reakció nélkül.

Szerk: semennyire nem volt kérdőjeles az időpont a HSZ-ben.
Maris hozzafuznek egy eszrevetelt. Az idopont 4 honapig (vagy ki tudja meddig) szarul volt meghirdetve. Utana csak szimplan modositva lett a forumo HSZ. Van aki meg emiatt nem tud mar atszervezni. Eddig nem volt erre reakcio, de ide is leirom, hogy ez nevetseges szervezes szempontjabol. Nem lenne felhaborodva az ember, ha valamilyen oknal fogva modosul a talalkozo datuma, de az hogy mar nyaron megvolt a datum es 3 honappal lett kesobb kijavitva az esemenytervezet ez NC. Aki meg visszatero jatekos es nincs josgombje, az igy jart…
Dátum: 2023.11.07. 19:10:22
A targyakon levo kritikus varazslat sebzes a kritikus talalatnak a sebzeset noveli? Vagy csak a szakit? A szakit latom megnoveli, de mivel SEBZES van odairva es a wikin is ez van ha jol emlekszem azt gondolna az ember hogy a kritikus talalatnak a sebzesere adja a szorzot (magyar???)

Illetve ha nem akkor miert nem kritikus utes van odairva miert kritikus sebzes? Vagy ezer eve bugosan mukodik? Valaki magyarazza mar ezt meg mer nem all ossze a fejemben.

Csak a szakit noveli, de sebzes van oda irva nem pedig konkretan a szaki?
Dátum: 2023.11.01. 21:53:01
Tisztába vagyok vele, hogy nem kértél számon, meg is köszöntem az infókat. Mindazonáltal tartom a véleményem, hogy ez nevetséges és szánalmas kivitelezés, mert ezek szerint nyáron megvolt már az időpont és 3 hónappal később lett csak módosítvaa kiírás. Lényegében ez egy hanyagság miatti félre tájékoztatás és azt azért tisztázzuk, hogy ügyfelek is vagyunk. Persze lehet sipákolni, hogy nem kell fizetni a játékért meg egyebek, de ez megint csak a színvonalt minősítené. Nem érdekelne, ha emiatt nem származna hátrányom, de pl az, hogy fél évvel később tudok csak elvinni egy kinézett AH-s reliket, az elég nagy hátrány és úgy gondolom ahhoz meg elég drága a játék, hogy egy ilyen hanyagság beli hibát megengedjen magának a JV.

Tisztában vagyok vele, hogy nem mindenkinek ilyen a beosztása és dolgozik hétvégén, de mindez elkerülhető lett volna, ha nincs hanyagság és egy dátum módosulásának a lekkomunikálása nem tart 3 hónapig. Úgy gondolom ez egy nagy fokú tiszteletlenség is a megmaradt játékosok felé, mert ez a cselekedet ezt kommunikálja és röviden szólva kibaszott felháborító, a kivetelzésről meg ne is beszéljünk!

Szerk: úgy gondolom a fenti dolognak mégcsak elvárásnak sem, hanem alapnak kéne lennie. Amikor még nem volt telefon, gyorsabban terjedtek az információk, mint egy játékfejlesztő cégnél.
Dátum: 2023.10.31. 23:53:48
En mar semmin sem csodalkozom
Dátum: 2023.10.30. 23:12:43
1. Nyari talin nem voltam, kb egy hettel utana kezdtem el jatszani. Azota igy volt kiirva az esemenytervezet. Ha ez mar a nyari talin elhangzott es utana mar bocsanat de basztak bele atirni az esemenytervezetet, ez enyhen szolva szanalmas, foleg igy csak modositva, forumra ki nem irva. Vagy talan olyan sok jatekos maradt hogy ezt a hanyag trehanysagot megengedheti maganak a JV?
Sajnos nincsen itthon josgombom hogy ilyeneket nezegessek, hogy vajon el van-e irva egy 2023as esemenytervezet amit 2022ben postoltak (es ki gondolna hogy meg mindig nincs kijavitva)

Sajnos mar nem tudom atszervezni az idopontjaim ilyen rovid ido alatt.

2. Az a minimum hogy aki emiatt beszopta, az nem kerul hatranyba es meglesz a megfelelo kompenzacio.

Koszi, hogy ezt leirtad, egyreszt mert igy ketek, masreszt azert mert igy szanalmasabb az egesz.
Dátum: 2023.10.30. 20:42:54
FB oldalon post
Dátum: 2023.10.27. 16:54:35
Lehet tudni h miert kerult at a talalkozo idopontja 2 hettel?(nyilvan hagytam meg egy rakovetkezo szabad hetveget, amit meg tudtam oldani) Szamomra kisse keson lett ez kikommunikalva. Tudom nem mindenki vallalkozo es dolgozik hetvegen is, de direkt ugy lett korbe szervezve ez az idoszakom, hogy a dec 9 jo legyen.
Dátum: 2023.10.16. 22:13:34
A projekcio teljesen useless ahhoz kepest hogy mennyi LEt kell kolteni es mennyir ved le, valamint amiota van transzdestrukcio meg foleg.

En is szoktam csapkodni 1-2 embert akinel tudom hogy van LE napi egyszer kb.

Nyilvan errol szol a jatek, de azert nem teljesen tonkreteve mas jatekat.

Ha meg o erre buszke hogy 10 eve ott veri a bret ezen a szinten, gyorsan le kell hagyni es ennyi. Sok megoldas van, csak kreativnak kell lenni.

Jelen esetben a “zaklatast” hogy kell elkepzelni egyebkent? Ket orankent meglatogat?