Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Morzkod

Dátum: 2011.08.24. 07:36:44
Idézet: Fericske - 2011.08.23. 22:04:26
Nem csak te tudod úgy
"Illedelmesen" akartam fogalmazni, finoman utalni a nem jó példára, de a lingvisztika és intuíció nem fér össze a reál tárgyakkal

Lássuk be, a magad szofisztikált módján fingod nem volt róla mire utalok.
Amúgy aki figyelmesen elolvassa Craslorg linkjét, amit magam is kikerestem, az láthatja, hogy a legendának nincs cáfolata (mármint ha eltekintünk a feleség verziótól), igaz igazolása sem. Mindazonáltal feltehető, hogy tényleg csak legenda.
Dátum: 2011.08.23. 20:42:40
Idézet: Fericske - 2011.08.22. 22:38:15
Fránya ügy ez a matematika, már Játszani sem lehet nélküle.
Ezzel kapcsolatban már csak egy kérdésem lenne.
Valószínűleg hány nőt kap meg életében egy matematikus?

off

Alfred Nobel neve mond valamit kiskomam?
Dátum: 2011.08.23. 20:41:14
Idézet: Fericske - 2011.08.22. 22:16:39
Aham....Ide a rozsdás bökőt, hogy ha 140 és 160 lenne a küldetések teljesítésének a kritériuma, akkor 139 és 159 jönne ki menetrendszerűen.
Kíváncsi vagyok hány félkarú rablót fosztottál már ki a matekoddal Cras;)

Stimmel. Pont ugyanez az arany allna fent, szamold csak vegig batran.
Dátum: 2011.08.23. 20:39:59
Idézet: Fericske - 2011.08.22. 21:30:05
Erre kérnék egy valószínűség számítást.

Hat lassuk.
Mondjuk kabitas. Atlagban 5-ot kabitasz, akkor az esely (leegyszerusitve), hogy 39-re jon ki 20%.
Ha nem jon be, arra 5% esellyel emlekszel (szelektiv memoria, ismert teny), ez ugye azt jelenti, hogy 100 esetbol 4-re emlekszel, amikor ez tortent. Ugyanakkor, ha 39-re jon ki, arra 95% esellyel emlekszel. Ez ugye 19 eset szazbol. Tehat az emlekeid szerint 19/23 az eselye a szamodra kellemetlen kimenetelnek. 82,6%
Quod erat demonstrandum.
Dátum: 2011.08.23. 20:31:57
Kire akarsz ezzel utalni?
Dátum: 2011.08.22. 14:15:09
Idézet: Isten Kardja - 2011.08.22. 13:48:05
Ne haragudjatok, de ez teljességgel inkorrekt.

Ez nem mindenkinel van igy. Csak annal kapcsoljak be, aki eszement nagy okorsegeket ir a forumba.

Idézet: Isten Kardja - 2011.08.22. 13:48:05
"Szerezz 7 tárgyat térkapus ellenfeleidtől!
Küldetés állapota: Eddig 6 tárgyat szereztél térkapus ellenfeleidtől."

Halistennek nekem nincs bekapcsolva, igy jellemzoen mar a 4. targy utan a hetediket szoktam megtalalni.
Dátum: 2011.08.11. 17:04:32
Márpedig van értelme annak, hogy egy operációs rendszer jobb vagy sem.
1/ Stabilitás. Senki sem szereti, ha kifagy a gép. Akkor sem, ha az nem a windows hibája, hanem egy hibás driver, rossz alkalmazás okozza. Az oprendszer legyen stabil. Informatikusoknak: robosztus.
2/ Hatékony. Az erőforrásokat kezelje hatékonyabban ha van rá mód, ez gyorsítani tud a számítógép működésén.
3/ Ergonomikus. Ez nem azt jelenti, hogy szép, hanem hogy a szükséges funkciók logikusan, könnyen egyszerűen elérhetőek benne.
(zárójelben: 4/ Minimalista. Ki lehessen kapcsolni minden csicsát, ezzel minimalizálva az oprendszer saját erőforrásigényét.)

Azt elismerem, hogy a 3-as pont erősen szubjektív.
Túl spec szerintem.
Dátum: 2011.07.31. 20:29:44
Idézet: LanMaffia - 2011.07.31. 15:33:37
Hamilton behúzta a boxutcát rendesen. Sajnálom mondjuk, mert attól hogy nem szimpatikus, egy nagyon versenyezni akaró pilóta.

En se birom, de a szarado szakaszban 2szer is volt 3ü4 kore, amikor minimum 1 masodpercet vert mindenkire. Cserebe alatta el is hasznalta a gumit.

Ha szaraz lett volna az aszfalt teljesen es 5ö fokos, akkor a szuperlagy 5-6 kort birt volna, az a vicces.
Dátum: 2011.07.23. 19:24:27
Nem lehetne az epitest is jelezni?
Fel nem foghatom, hogy apróságok, mint hogy egy kérdés szar, miért akadályozhatják a kérdés elfogadását. Ez végtelen kicsinyességre és szűklátókörűségre utal a kvizadminok részéről. Gondolom, hogynincs is valódi életük, ezért élik ki magukat így. Ráadásul, minden jel arra mutat, hogy 10 éves hülyegyerekek, akik nem is értik a kérdést, azért nem fogadják el.
Ami biztos, hogy ÉN nem hibáztam.
Dátum: 2011.07.22. 12:55:57
Nem is az volt az igazan furcsa, hgy nem buntettek, hanem hogy meg csak arrol sem volt hir, hogy egyatalan vizsgaltak volna az esetet. Mintha mar az uzsonnat csomiztak volna el, mert ugyis vege a futamnak, es nem vettek volna eszre, hogy tortent valami.
109938 varázspontért építettél az épületbe 1007765 lélekenergiát!
Ez lett volna az egyik celom.

Lassuk mi maradt:
* legnagyobb alaptul minden szervert figyelembe veve (sztem ez soha nem lesz meg, most 762 van)
* legnagyobb epites minden szervert figyelembe veve (hosszutavu)*
* 1000-es magia (rovidtavu)
* 1 milliard LE epites (hosszutavu)
* 1000-es alapmagia (hosszutavu)
* 2 millio LE konsti (hosszutavu)

Mod: a legnagyobb epitest minden szerveren hosszutavura javitottam, tekintve, hogy V1-en eroteljesen belehuztak tobben is.
Idézet: SuperEgo23 - 2011.07.02. 22:43:53
Szerintem, ha szépen és nem kérdőre vonóan, szólsz, akkor admin fogja venni a fáradtságot és javítja helyetted miután elfogadja.

Nem vágom miért kéne az adminnak dolgozni a játékos helyett. Én is jellemzően ékezetmentes billantyűzetet használok, de ha kérdést teszek fel, azért megerőltetem magam, és nyomok egy balalt+shift-et. Valami egészen új dolgot tanultál, egy új képességet szereztél (igényesség: 1. szint). (ld. enc.)
10 évesek tudtommal nem értékelnek, de igazad van, ez tényleg hibás értékelés. Spec járt volna rá, mivel egy mű részleteibe kérdez bele.

Idézet: Archand - 2011.07.04. 17:29:21
Énnekem is baj... Szörnyen unom, hogy a kis 10 évesek úgy értékelnek, amit ők nem tudnak, az rossz. Példa hibára:

Hol él a Vénséges Morla? (Michael Ende)
Amargantban
Az Elefántcsonttoronyban
A Déli Jósdánál
A Szomorúság Ingoványában

Erre azt mondták, helyesírási hiba, míg pl. vki úgy írja, Edward Allen Phoo, és ezt a baromságot elfogadják!
Dátum: 2011.06.30. 19:55:09
Sztem a dolog arrol szol, hogy tobb olyan ut legyen, amivel azonos befektetes mellett hasonlo ereju karit tudsy osszehozni. En nem erzem ugy, hogy az ennyire statikus szamitasok amit Birka szamol megallnak a helyuket, hiszen egyreszt nincs egyertelmuen utos/varazslos kari vagy csak elhanyagolhato mennyiseg, masreszt a harcok zome nem ilyen sarkitott karakterek kozott zajlik. Es hiaba vered meg a csucsra fejlesztett varazsloddal a csucsra fejlesztett utosoket, ha kozben kikapsz mas varazsloktol, vagy epp egyenletesen fejlesztett kariktol.

Ugyanakkor azt is gondolom, hogy az ennyire sarkitott felfogas a legkevesbe valoszinu, hogy rossz iranyba viszi a jatekot, meg ha az egyeni otleteknek juto teret valamelyest csokkenti is.
Dátum: 2011.06.30. 19:41:48
Idézet: Miklós - 2011.06.29. 11:58:21
Hátbaszúrás Leírás: Kivégzés szakértelmed ezentúl nem ad plusz LE-t, de szinttől függő szorzót kap: 1+szint/40. Max. szint: 1. Előfeltétel: 100. szint. Költség: 20.

A leírásokban gyakorta szerepel a szint szó anélkül, hogy pontosan kiderülne milyen szintről is van szó. Több esetben tapasztaltam már, hogy ez zavart okoz. Javallom, hogy vagy a karakter szintje vagy a szakértelem szintje, esetleg a képesség szintje szerepeljen a leírásokban, hogy kevésbé legyen félreérthető. Fenti példát azért idéztem, mert olyan képességről szól ami egy szakértelem hatását a karakter szintje szerint befolyásolja, azaz egy állatorvosi ló.
Dátum: 2011.06.19. 21:21:31
Idézet: Almási Viktor - 2011.06.19. 13:28:39
Mondjatok még egy játékot amivel 3 évig játszottatok és nem untátok meg egyáltalán

Lehetek kicsit gonosz? TF.
Az elso 5 evet toretlen lelkesedessel toltam vegig, raadasul a karimat szandekosan nem adtam at, kesobb meg visszatertem. Es vannak akik sokkal tobbet.

Amugy a VU-t ert kritikakat en is tulzonak erzem, annak ellenere, hogy magam ha abba nem is hagytam olyan szintre csokkentettem a jatekot, amit hajdani tenykedesem arnyekakent lehet csak ertekelni.

Tartom azt, amit parszor mar leirtam, hogy valodi online (TF-et ne tekintsuk annak), de nem grafikus alapu karakterfejleszto jatekbol nem tudnek nem csak jobbat, de olyat sem mondani, ami a VU kozelebe er. Szeretjuk elfelejteni ami regota van, de igaza van Shuna uj gazdijanak. Ami itt a napi rutin, az mas jatekokban a lehetosegek elkepzelhetetlen gazdag tarhaza.
Dátum: 2011.06.08. 09:31:01
Nagy táp lesz ez a váltás. Így tudom biztosítani, hogy a leggyengébb csapatban legyek a végén.
Idézet: Tsebyx - 2011.06.01. 13:19:29
Kócos nem tudom te mit néztél, de minden idők eddigi legjobb sztorijával rendelkező sci-fit közepesnek nevezni......

Ezt, hidd el ezt, de akar tetszoleges Star Trek, akar tetszoleges Stargate sorozat 10:1 aranyban mulja felul sztoriban ezt (atlagban).
Kivétel az SGU, mert az nem annyira sztori, mint karakterábrázolás alapú. Ami mit sem vesz le az értékéből.

Lehet, hogy régen láttad és megszépültek az emlékek, vedd elő bátran újra, ez biza nem jó.