Dátum: 2011.10.14. 07:39:17
Idézet: Aurri - 2011.10.13. 23:47:31 Kócos ez itt nem a taktikákról szól. Számokról. Akik a "nagy" döntéseket hozzák fent azokat jellemzően nem érdekli az egyén nyomora. 224-é viszont már igen. (legalábbis ez így szokott/kellene működjön)
Vond le a helyes logikus következtetést a mondamdómból (hogy idézzelek), ha már az szerinted logikus, igazságos és egyenlő, hogy 224-nek kellene 1-2-3 taktikáját követni és nem viszont.
Nem igazan vagom, hogy kik azok, akik fentrol nagy donteseket hoznak, beavatnal?
Mi ertunk az egyen nyomora alatt? Azt, hogy nem fog tudni csak csak evi 9 bajnokit nyerni 12 helyett? Varj elmorzsolok egy konycseppet a szemem sarkaban, tenyleg megerintenek ezek az emberi sorsok.
A helyzet az, hogy akik itt megszolaltak (minimum) 90%-ben bajnokok, nagyreszt sokszoros bajnokok. Semmi mast nem tesznek, mint vedik a sajat territoriumukat. (Tisztelet a ritka kivételnek.) Természetes dolog ez, de nem szabad bedőlni neki játékfejlesztői oldalról. Én kivülállóként vizsgálom a kérdéskört tekintve, hogy bár az elmúlt bajnokin döntőbe jutottam az ott kialakult 3:23313-as sebzésarány jól mutatja, hogy én soha semmilyen rendszerben nem leszek bajnok ahol minimálisan egy ellenfelem lesz, és az nem a saját klónom.
Kivülállóként pedig ha a játék jövőjét veszem figyelembe egyértelműen támogatnom kell ezt a fejlesztést. Talán annyival megfejelve, hogy Birka (Ariel) javaslata, miszerint nevezhessen magasabb kategóriába inkább az aki a a máluszok miatt esélytelen lenne egy adott kategóriában még jobb lenne a jelenlegi rendszernél.
Aztán arról lehet vitatkozni, hogy a top szinteken ez alkalmazható legyen-e vagy sem, és ha igen hogyan.
Illetve nyilván mindenen lehet, de az eddig felsorolt érvekkel - márpedig én az új bajnokit is meg akarom nyerni, hátrány nélkül akarok indulni, több bónuszt akarok -, engem nyilván nem fogtok meggyőzni.
Dátum: 2011.10.13. 22:31:26
Idézet: Aurri - 2011.10.13. 18:43:25 Tehát azért hogy SyWeb mellett másoknak is legyen sikerélménye, legyen mondjuk egy 2 fős egy 3 fős és egy 5 fős kategória (+ a robotok)? Közben meg 224-en szopnak mondjuk a 60.-70. szintű kategóriában (igaz egy örül).
Én erre azt mondom, hogy:
[censored]
Arrol, hogy rajta kivul csak 1-2-3 ember tudta felvallalni azt a taktikat amivel az adott kategoriaban lehet letezni, szerintem senki nem tehet. Szophatna a 224 ember maxos szingularissal es +11 TP-vel vadaszva meg kalandozva 30 szinttel feljebb is. Valamiert ok inkabb lent akarnak szopni. Szivuk joga.
Viszont az amit te mondtal kategoriabeosztasban, az se az igazsagossaggal, se az egyenloseggel nincs koszono viszonyban sem.
Dátum: 2011.10.13. 22:27:51
Idézet: Darah - 2011.10.13. 20:00:37 Bírom azokat, akik helyettem értelmeznek.
Úgy gondoltam, ahogy írtam, ne gondold tovább, főleg ne helyettem.
Semmi köze sincs a nevezek=nyereknek ehhez.
Egyetlen bajnokim sincs, kék sem, és pirosra sem fogok nevezni.
Mert nem hatszázféle bajnokság kellene, hanem egyetlen, normális.
Ennek három éve nem tudtunk a végére járni.
Akkor viszont a levont kovetkeztetesed logikailag helytelen.
Dátum: 2011.10.13. 18:36:31
Idézet: Aurri - 2011.10.13. 17:45:50 Ami viszont szerintem fajsúlyosabb: az hogy ugyanaz a plecsni jár a régi és új (egy szövitársam által TESCO gazdaságosnak) elnevezett rendszerben is, hovatovább (és engem ez még jobban zavar): a 256 fős és a 10 fős kategóriákért is. Én a pici létszámú kategóriákat zokszó nélkül összevonnám, a giganagyokat pedig szétdarabolnám. Ha már az igazságosságot és egyenlősséget prédikálják sokan érveiknél.
A gyozelem erteke nem attol fugg, hogy hany ellenfeled volt, hanem hogy ki volt a legerosebb akit legyoztel. Attol, hogy Sy Web melle beraksz 30-50 szinttel alacsonyabb embereket mondjuk V3-on a rendszer semmivel nem lesz igazsagosabb. Es neki sem lesz nagyobb kihivas nyerni. (FYI: toplista 12. helyezettkent 40 szint a lemaradasom)
Dátum: 2011.10.13. 14:40:04
Idézet: Prisma - 2011.10.13. 14:21:17 Idézet: Morzkod - 2011.10.13. 14:16:06 Jol mutatja, hogy miert van szukseg arra, hogy a cimvedes valos kihivast jelentsen.
Ez csak a másik szemszögből leírása a valós motivációnak: magyarul ezért van szükség arra, hogy a legerősebb karakterek legyőzése ne jelentsen kihívást, hanem ki kell ütni őket óriási mínuszokkal. Mert nem kihívásoknak való megfeleléssel kell eredményt elérni, hanem minden eredmény jár mindenkinek, függetlenül a teljesítménytől. Így működik a világ.
Amig a gyengebb karakter kevesebb (raadasul ha jol tevedek latvanyosan kevesebb) bajnokit tud nyerni, mint az erosebb, addig a rendszer jol tukrozi, hogy ki a sikeres es ki nem. Hovatovabb ebben a kontextusban a gyengebb kari is piszokeros lesz, mert aki kategoriajaban nincs az 5 legerosebb kozott, annak ezzel a rendszerrel sem lesz eselye nyerni. Nem lofaszjoskak fognak nyerni az esetek altalad kifogasolt 10-20%-ban, hanem olyanok, akik rendkivul erosek sajat kategoriajukban.
Csupan annyi fog valtozin, hogy az aktualisan legerosebb kari nem az lesz, aki az utolso bajnokit nyerte a kategoriaban, hanem akinek a legtobb medal fityeg a nyakaban. Nem hiszem, hogy ez a valtozas olyan merteku absztrakciot igenyelne, ami mar aggodalomra ad okot.
Van viszont egy nagyon komoly pozitiv hozadeka. A relativ erot finomabban fogja merni. Ket olyan kari aki eddig mindent vitt realisabban hasonlithatja majd ossze magat, ha az egyikuk csak 75%-ban a masikuk meg 85%-ban tudja hozni a viadalokat. Persze szem elott tartva, hogy ez relativ es nem abszolut meroszam. Azt mutatja mennyivel vagyok erosebb a kornyezetemnel, de ez utobbi persze nem egy allando.
Dátum: 2011.10.13. 14:25:39
Idézet: Hubakker - 2011.10.13. 13:50:08 Csak feltételezik,hogy őróla szóltak a történetek. http://www.urbanlegends.hu/2010/05/munchhausen-baro-290-eves/
Az altalad linkelt cikkben te hol olvasod, hogy ez feltetelezes?
Dátum: 2011.10.13. 14:16:06
Idézet: Darah - 2011.10.13. 11:55:59 Ha ebben a hónapban (mondjuk ötödikén) neveztél a kékbe, akkor 15-én nem nevezhetsz a komcsiba.
Bár ugyanezt eléri a minuszolás, csak az... rossz szájízt hagy, feleslegesen.
Birom azokat akiknel nevezek = nyerek.
Jol mutatja, hogy miert van szukseg arra, hogy a cimvedes valos kihivast jelentsen.
Dátum: 2011.10.13. 14:12:07
Idézet: Maci - 2011.10.13. 10:16:50 A piros bajnoki adhatna valami egyéb tápot, ha nem tulajdonságot, a következő bajnokiig szakértelem bónuszt, ami nem LE termelésre jó pl.. Ha már tulajdonságot pluszban nem akartok adni.
Mind orulunk, te ugy el vagy eresztve bajnokibol, hogy nalad a tulajdonsag szoba sem johet, de azert a piros bajnoki is ad tult, ha tobb van belole, mint a kekbol.
Masreszt az jo korrekcio lehet, ha a kevesebb darabszamu bajnoki medal
kenyelmi funkcioval birna.
Dátum: 2011.10.13. 14:08:47
Idézet: Birka - 2011.10.13. 08:01:45 A -1% majd -3%-os megoldás is ezt csinálja, csak ebben az esetben fölös elindulni, míg ha feljebb dob egy kategóriával, akkor megmutathatod, hogy "kiscsoportosként" a "nagycsoportosok" közt is májer vagy! Ez az igazi kihívás!
Ezzel egyet kell ertsek. A %-os megoldas teljesen ellehetetlenit bizonyos szamu bajnokinal, minimum
opciokent fenn kene tartani, hogy valaki feljebb induljon, mint ami szintje alapjan jarna. Ezert akar meg egy kulon szinu bajnokit is fenntartanek, hiszen ez tenyleg nagy fegyverteny.
Dátum: 2011.10.13. 07:38:41
Münchhausen (sic!) ugyanakkor valós személy volt.
Dátum: 2011.10.13. 07:33:30
Idézet: Birka - 2011.10.13. 07:27:16 Abban egyet értünk, hogy a progresszív büntetés nem megoldás, de a játékosoktól nem kéne elvenni az indulás lehetőségét, drasztikus játékélmény romlást okozna...
Hadd emlekeztesselek a TF-re, ahol aki Olimpiat nyer a legmagasabb (es egyebkent egyetlen nem lotto) kategoriaban, az orokre ki van zarva a tovabbi kuzdelmekbol. Itt nincs orokre, hiszen mindig van magasabb kategoria. Tudom, hogy a jatek a LE/TP aranyra van berendezkedve, de azert ha hatra lapunk kettot, akkor az is rogton latszik, hogy ez bizony a jatek legkomolyabb hibaja - legnagyobb baklovese.
Dátum: 2011.10.13. 07:29:31
Idézet: Aurri - 2011.10.12. 21:44:37 Engem legalábbis meggyőzött (annak ellenére hogy fentebb az ellenkezőjét írtam), hogy ez talán tényleg a ló túlsó fele.
Ne hagyd magad ilyen konnyen. Ez egy
Uroborosz.
Hogy valaki azert ne induljon bajnokin, mert akkor lehet, hogy nyer, es akkor nem tud (olyan konnyen) ujabb bajnokit nyerni... Vagy csak en latom az ironiat ebben?
Vagy egyeseket megiscsak a bajnoki medal bonusza mozgat meg a dicsoseg helyett? (Ezt egyebkent nem hiszem, inkabb arrol van szo, hogy a dicsoseg mellett ki szeretnek sirni a tapot is.)
Dátum: 2011.10.13. 07:23:13
Idézet: Ariel - 2011.10.12. 20:58:26 Idézet: Lora - 2011.10.12. 14:00:52 - Ha valaki már 3x nyert egy kategóriában, és ha 4-szer is abban a kategóriában indul, akkor -3%* medál-t kap a tulajdonságaira és a szakértelmeire. (Ez azért kell hogy ne nyerjen egy ember ugyanabban a kategóriában szintlépés nélkül.)
Ez már megint nem lett végiggondolva...
Ezzel egyebkent egyetertek. A megfelelo megoldas az lenne, hogy ha abban a kategoriaban mar nyertel, akkor nem indulhatsz addig, amig uj kategoriaba nem ersz. (Mar persze tipusonkent kulon vizsgalva.)
Senkit nem erne hatrany, hiszen mindenki minden kategoriaban pontosan egyszer nyerhet, fuggetlenul attol, hoyg eppen gyorsan vagy lassan halad. Tehat egy bizonyos szintig pontosan ugyanannyi medal lenne gyujtheto, taktikatol fuggetlenul.
Nem. Nem viccelek.
Dátum: 2011.10.13. 07:18:00
Idézet: NoFear - 2011.10.12. 19:26:55 Szerintem aki már jópár bajnokit megnyert az nem a +1-es tulajdonságért megy.
[...]
... de ne legyen már az, hogy semmit nem ad...
No comment.
Dátum: 2011.10.13. 07:14:22
Idézet: Legacy - 2011.10.12. 18:41:59 Talán, hogy bebizonyítsd, tökös vagy?
Ott a pont. Reszemrol kivancsi vagyok, hogy hany izomtap kari birja majd, hogy tenyleg ne nevezzen.
Mondok durvabbat: a kek medal sem kellett volna, hogy bonuszt adjon valaha is.
Dátum: 2011.10.13. 07:12:20
Idézet: Craslorg - 2011.10.12. 17:45:37 Ennek lenne az a megoldás, amit már nagyon rég óta (3 éve?
) sokan említenek, hogy az épületbónuszok ne számítsanak. Ezt korábban is, most is szinte mindenki támogatná.
No igen. Hat ez nem lenne megoldas. Sokszor leirtam mar miert, nem fogom ujra. Van ra megoldas egyebkent, V5-on be is lett vezetve valami, nem tudom pontosan, az mennyire mukodik.
Dátum: 2011.10.13. 07:09:05
Idézet: Fecsu123 - 2011.10.12. 17:09:00 Az is milyen már, ha eladom az övet akkor is megkapom a nyakamba a negatívot
Magatol ertetodo, es az a rohejes, hogy eddig nem igy volt. Pedig 2 eve mondjuk ezt igy kene megoldani. Kicsit lassan sikerult lereagalni.
Gondolom ov alatt bajnoki medalra gondolsz.
Dátum: 2011.10.13. 07:05:02
Idézet: Maci - 2011.10.12. 15:52:11 normál bajnokin indulok november 5-én , 5.kategóriában.
UV - n indulok november 15-én. 6 kategóriában
normál bajnokin indulok december 5-én 6. kategóriában.
En ugy ovastam, hogy nem eleg indulni. Nyerni is kell.
Dátum: 2011.10.11. 15:00:44
Ettől a vokstol amugy mit varunk?
Dátum: 2011.10.07. 14:31:08
Idézet: Silver Heart - 2011.02.10. 09:51:07 Eltelt már néhány nap, használt az oltás?
Köszönöm kérdésed. Örömmel jelentem, hogy igen, nem kaptunk el semmilyen influenzat. Bar nyilvan garantalni nem tudom, hogy oltas nelkul megtettuk volna.