Felhasználónév: Jelszó:
Beoltatod magad a H1N1 vírus elleni védőoltással?
Igen, már meg is tettem
Igen, be fogom
Nem
Még nem tudom
Szerző
Topic neve: H1N1: beoltatod magad?
népszerűCraslorgFérfi
Végzetúr mester
11552 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: H1N1: beoltatod magad?
401. hozzászólás - 2011.02.07. 14:04:52
A homeopátiáról és alkalmazóinak tisztaságáról nekem se pozitív a véleményem, de mikor egy évezredek óta használt növény gyógyhatását vonják kétségbe a szkeptikusok, mely növény(eke)t egyébként a hivatalos gyógyászati anyagokban is felhasználják, akkor már nem mindig tudom őket se komolyan venni. Én szkeptikus vagyok az ilyen-olyan alternatív gyógymódokkal szemben, amíg magamon vagy környezetemen nem észlelem a jótékony hatását hosszú távon, de ugyanígy szkeptikus vagyok azokkal szemben is, akik minden nem hivatalos tudományt a nullával tesznek egyenlővé hasznosságukat tekintve. De persze ez a fajta begyepesedett gondolkodás nem csak itt érhető tetten, hanem magas szinten (MTA) is némely új tudományos eredményekkel, kutatásokkal kapcsolatban is (lásd erőltetett nyelvi rokonságok a magyar nyelvvel kapcsolatban, amelyet már sok független külföldi nyelvész is bizonyított, hogy nem azok a legközelebbiek, akiket mi tanulunk - nyilván hozzájuk is van közünk).
Pontszám: 8.25
népszerűMorzkodFérfi
Végzetúr mester
947 hozzászólás
Profil megtekintése
402. hozzászólás - 2011.02.07. 14:12:28 (Válasz Craslorg #401 hozzászólására.)
Idézet: Craslorg - 2011.02.07. 14:04:52
de mikor egy évezredek óta használt növény gyógyhatását vonják kétségbe a szkeptikusok

Ez hogy jön ide? Meg is mondom. Sehogy.
Meg a homeopátiat SEM vonják kétségbe a Szkeptikusok (sic!). Azt vonják kétségbe, hogy bizonyítás nélkül kéne tetszőleges állítást elfogadnunk.
Szerintem bizonyítás nélkül (kettős vak teszt, kontroll csoporttal, randomizált tesztcsoporttal) pont ugyanannyira kell bizalmatlannak lennünk a mesterséges, természetes vagy éppen homeopatikus szerekkel szemben.

Vágó példája a Bumerángból. Tegnap sajtot ettem. Majd utána nagyon jót aludtam. Ebből nem következik, hogy a sajt altató.
Kócos fórumaccountja.
Az "Azt nem értem, hogy a te értékeiddel egyáltalán hogy győzöl vadászatkor automatikusan?" karakter gazdája.
Pontszám: 7.96
népszerűCraslorgFérfi
Végzetúr mester
11552 hozzászólás
Profil megtekintése
403. hozzászólás - 2011.02.07. 17:06:16 (Válasz Morzkod #402 hozzászólására.)
Ezért írtam, hogy reggel Vágó teljesen pozitív meglepetés volt számomra. Igen, mindkét oldalon kellenek a klinikai tesztek.
Pontszám: 8.69
népszerűSilver HeartFérfi
Végzetúr poronty
6 hozzászólás
Profil megtekintése
404. hozzászólás - 2011.02.10. 09:51:07 (Válasz Morzkod #385 hozzászólására.)
Üdvözlet!

A kontextus az a fogalom, amikor a szövegkörnyezetben kell érteni a mondandód jelentését?

Nem voltál te mostanában miniszterelnök?

Fogalmazz pontosan, akkor nem adsz támadási felületet!

Eltelt már néhány nap, használt az oltás?

Viszlát: Silver Heart.
Pontszám: 6.67
mindenki kedvenceP.dzseni2002Nő
Végzetúr poronty
1 hozzászólás
Profil megtekintése
405. hozzászólás - 2011.10.06. 19:00:27
nem tutomhogymitmontasz
népszerűMorzkodFérfi
Végzetúr mester
947 hozzászólás
Profil megtekintése
406. hozzászólás - 2011.10.07. 14:31:08 (Válasz Silver Heart #404 hozzászólására.)
Idézet: Silver Heart - 2011.02.10. 09:51:07
Eltelt már néhány nap, használt az oltás?

Köszönöm kérdésed. Örömmel jelentem, hogy igen, nem kaptunk el semmilyen influenzat. Bar nyilvan garantalni nem tudom, hogy oltas nelkul megtettuk volna.
Kócos fórumaccountja.
Az "Azt nem értem, hogy a te értékeiddel egyáltalán hogy győzöl vadászatkor automatikusan?" karakter gazdája.
Pontszám: 7.24
népszerűObersterFérfi
Végzetúr poronty
1 hozzászólás
Profil megtekintése
407. hozzászólás - 2013.04.02. 01:53:12
Ez a védőoltás egy parasztvakítás! Nagyrészt üzlet! Másrészről elkapták olyanok is, akiket beoltottak. Nem hiszek benne! NÉPBUTÍTÁS !
HKK - Zén minikiegészítő: Zén Legendái: A sötétség gyermekeiRésföld - a HKK legújabb kiegészítője