Ne haragudj, de tovabbra sem latom a problemad lenyeget. Egyreszt tobb lehetosegrol beszelsz, hat szerintem az, hogy tobb kepesseget kell fejleszteni hasonlo hatasfok eleresehez az nem tobb lehetoseg, hanem tobb koltseg. Plane nem ertem milyen valasztasi lehetosegrol beszelsz, ami a VF-esnek nincs meg. Az EH-s is pont ugyanazokat a dolgokat teheti meg, mint a VF-es, nincs neki egy extra akkor most meg kapalok is a 17 kapapontombol cselekvese.
Mindenesetre ha jobb az EH, akkor legyel EH-s. A te hasonlatoddal elve: ha szebbnek talalod a piros ruhat, akkor reggel azt vedd ki a szekrenybol.
Hozzászólások - Morzkod
Dátum: 2012.03.14. 11:02:20
Dátum: 2012.03.12. 18:29:39
Idézet: Miklós - 2012.03.12. 17:03:03
Egy lista ami szerintem beleferne, es talan nem is tul gyenge.
Az erő köve
Őskőtermő zsák
Puha párna
Démonűző idol
Kőműveskanál
Rubin aura
Paralizoid
A mágus köve
Trollszarv
Lélekkút katalizátor (ez talan tul eros)
Az élet köve
Varázskő
Császári tekercs (nem automatikusan vegrehajtva)
Vampire
A szerencse köve
A zseni köve
A harc köve
100 aranydukát
Végnéztük az AHs tárgyak listáját, és a többi vagy túl erős volt, vagy olyan, ami nem egy kipörgethető tárgy, mert sok embernek nincs szüksége rá, vagy sokan túl gyengének találják.
Egy lista ami szerintem beleferne, es talan nem is tul gyenge.
Az erő köve
Őskőtermő zsák
Puha párna
Démonűző idol
Kőműveskanál
Rubin aura
Paralizoid
A mágus köve
Trollszarv
Lélekkút katalizátor (ez talan tul eros)
Az élet köve
Varázskő
Császári tekercs (nem automatikusan vegrehajtva)
Vampire
A szerencse köve
A zseni köve
A harc köve
100 aranydukát
Dátum: 2012.03.12. 17:55:55
Idézet: Miklós - 2012.03.12. 17:03:03
És komolyan nem látod, hogy a félkövér rész és a szerencsekerék között hol az ellentmondás?
Szerintem is hasznos lenne, ha mindenkinek lehetne ilyen effektje. De nem értem, hogy ezt miért a tudás könyvével akarod megvalósítani? Legyen szerezhető jutalom az, hogy 1 szakértelem maximuma megnövelhető eggyel, ha azon még ilyen hatás nincs rajta. Aztán lehessen ezt gyűjtögetni. Így szépen lassan mindenki elérheti ezt a hatást, de akinek megvan a tudás könyve annak ugyanúgy megmarad az előnye (a kettő összeadódna). A szakértelmek maximumát több lépésben többel is engedném növelni, természetesen úgy, hogy egy ésszerű határt ne léphessen át egyik szakértelem sem. Mondjuk az egy karakter újratámadásának ideje ne menjen 10 perc alá, a kronokompenzációval csökkentett idő ne menjen 1 perc alá, stb. Más szakik meg akár korlátlanul növelhetőek lennének ezzel az effekttel. (pl. spektrális, kreatív, szubtéri, szinguláris...)
Még az sem gond, ha idővel a tudás könyve bónusza lecsökken, ha közben egy átmeneti időszakban kicsit többet ér.
Lehetne egy olyan tárgy, hogy a tudás tekercse. Az első eggyel tolja ki a szaki maxot. Utána további kettővel jöhet egy újabb, majd további hárommal egy újabb szint. Stb. Egészen amíg el nem éri a limitet valaki. Ott meg a tudás könyve sem segítene.
A tudás könyvét biztos, hogy ki kell venni a listáról? Szerintem ez pont olyan tárgy, ami jó lenne, ha elég sok erőfeszítés árán mindenki számára hozzáférhető lenne.
És komolyan nem látod, hogy a félkövér rész és a szerencsekerék között hol az ellentmondás?
Szerintem is hasznos lenne, ha mindenkinek lehetne ilyen effektje. De nem értem, hogy ezt miért a tudás könyvével akarod megvalósítani? Legyen szerezhető jutalom az, hogy 1 szakértelem maximuma megnövelhető eggyel, ha azon még ilyen hatás nincs rajta. Aztán lehessen ezt gyűjtögetni. Így szépen lassan mindenki elérheti ezt a hatást, de akinek megvan a tudás könyve annak ugyanúgy megmarad az előnye (a kettő összeadódna). A szakértelmek maximumát több lépésben többel is engedném növelni, természetesen úgy, hogy egy ésszerű határt ne léphessen át egyik szakértelem sem. Mondjuk az egy karakter újratámadásának ideje ne menjen 10 perc alá, a kronokompenzációval csökkentett idő ne menjen 1 perc alá, stb. Más szakik meg akár korlátlanul növelhetőek lennének ezzel az effekttel. (pl. spektrális, kreatív, szubtéri, szinguláris...)
Még az sem gond, ha idővel a tudás könyve bónusza lecsökken, ha közben egy átmeneti időszakban kicsit többet ér.
Lehetne egy olyan tárgy, hogy a tudás tekercse. Az első eggyel tolja ki a szaki maxot. Utána további kettővel jöhet egy újabb, majd további hárommal egy újabb szint. Stb. Egészen amíg el nem éri a limitet valaki. Ott meg a tudás könyve sem segítene.
Dátum: 2012.03.12. 16:32:00
Idézet: Miklós - 2012.03.12. 16:19:34
No a többivel nincs is gond.
Még egy csomó más tételt is el tudnék képzelni. Csak a könyvek amelyek kilógnak.
Közkívánatra, a szerencsekeréken nyerhető AHs tételek:
a reflexek könyve, tüskés bőr, a tudás könyve, tapasztalatkő, brilliáns karkötő, manaelnyelő
a reflexek könyve, tüskés bőr, a tudás könyve, tapasztalatkő, brilliáns karkötő, manaelnyelő
No a többivel nincs is gond.
Még egy csomó más tételt is el tudnék képzelni. Csak a könyvek amelyek kilógnak.
Dátum: 2012.03.09. 14:20:32
Idézet: Craslorg - 2012.03.09. 14:01:34
Hat nullazodni nem nullazodik. Delben jelentek meg. Azóta nem lehetett 104 csatája a klónomnak.
Jó tudom, V3-on minden megjelenésüknél az összesen rovat nullázódik, de attól jól néz ki
Hat nullazodni nem nullazodik. Delben jelentek meg. Azóta nem lehetett 104 csatája a klónomnak.
Dátum: 2012.03.09. 14:18:29
Idézet: Truth80 - 2012.03.09. 13:43:32
Meg kéne osztani elébb. És a megosztás linkjét leközölni.
Yaksee: nem tudom mi a bajod a TP-vel, szerintem álomszép.
Ilyesmi csatám nekem is volt még egy előző eventen
http://vilag3.vegzetur.hu/index.php?m=csataleiras&tipus=terkapu&csata=10668728
http://vilag3.vegzetur.hu/index.php?m=csataleiras&tipus=terkapu&csata=10668728
Meg kéne osztani elébb. És a megosztás linkjét leközölni.
Yaksee: nem tudom mi a bajod a TP-vel, szerintem álomszép.
Dátum: 2012.03.09. 13:24:00
Ez olyan jó, hogy megosztom.
Dátum: 2012.03.08. 11:03:04
...
Dátum: 2012.03.05. 14:57:43
Idézet: Bpetya75 - 2012.03.05. 09:05:34
Mert platinara gondoltam. Es ugy lecsokken a valtas lehetosege.
Idézet: Morzkod - 2012.03.05. 07:27:23
Ez a minimum 3 arany miért jelent akadályt? Nem mintha "igazán jó játékos"-nak tartanám magamat, de úgy tudtam, hogy a meglévő tárgyakból eredő hátrány most már nem érvényesül.
Aki igazan jo jatekos az meg fogja oldani, hogy aranyat kapjon (kiveve ha mar minimum 3 van neki),
Ez a minimum 3 arany miért jelent akadályt? Nem mintha "igazán jó játékos"-nak tartanám magamat, de úgy tudtam, hogy a meglévő tárgyakból eredő hátrány most már nem érvényesül.
Mert platinara gondoltam. Es ugy lecsokken a valtas lehetosege.
Dátum: 2012.03.05. 07:37:39
Idézet: Gamer01 - 2012.03.04. 22:34:26
Respecializáció- hoz hasonlóan vagy másként, a 0%-s fertőzöttség esetén a +5 növelés megváltoztatására, biztosan vannak akik elrontották és áttennék másik szakértelemre( elvileg a módszer meg is van rá) ....
Peldaul a +5 novelesre nem kell visszavonas, hiszen 10 szint mulva kapsz ujat es javithatsz. Illetve vehetsz reliket is.
És fogunk fejleszteni olyan, a játékon belüli undo funkciókat is, mint a sajtolás visszaállítása.
Respecializáció- hoz hasonlóan vagy másként, a 0%-s fertőzöttség esetén a +5 növelés megváltoztatására, biztosan vannak akik elrontották és áttennék másik szakértelemre( elvileg a módszer meg is van rá) ....
Peldaul a +5 novelesre nem kell visszavonas, hiszen 10 szint mulva kapsz ujat es javithatsz. Illetve vehetsz reliket is.
Dátum: 2012.03.05. 07:31:25
En attol felek mindig, hogy amikor az energiakristalyositoba betolom a kiegetteket, akkor tevedesbol a sima oskovet pipalom be. Nagy blama lenne.
Dátum: 2012.03.05. 07:27:23
Idézet: Bartosgabi - 2012.03.02. 07:00:51
A 100 es 150 terkep nem elvaras.
A forum lakossaga olyan szinten teszi magat rohejesse, hogy sirni volna kedvem.
Volt egy olyan lehetoseg, hogy aki nagyon sok terkepet gyujt, az eggyel jobb jutalmat kapjon. Ez most kiegeszult azzal, hogy ha valaki meg ennel is kiemelkedobbet nyujt akkor +2 szintnyi jutalom, ha pedig valaki egeszen megdobbentoen jol teljesit, akkor +3 szintnyi jutalma lehessen. Ehhez kepest most mindenki idejon azzal, hogy o automatikusan a letezo legjobb teljesitmenyt kene, hogy nyujtsa. Realis mennyisegnek kene lennie a legjobb szintjet meronek.
HELLO! Kapjatok mar a fejetekhez. Nem lehet mindenki a legjobb. Ha realis szint lenne a +3 jutalom, akkor nem lenne az a legjobb teljesitmeny. Amit ti szeretnetek az az, hogy az esemeny elejen kivalasztom mibol kapok aranyat a vegen meg atveszem. Megint ott tartunk, hogy katasztrofa lenne, ha a jatekvezetes a jatekosokra hallgatna, mert ti - akik most itt picsogtok, hogy nincs meg a +3 -, ti lennetek a lejobban felhaborodva, hogy milyen unalmas az event.
Most lehet taktikazni, lehet ugyeskedni a csapatvaltasokkal. Aki igazan jo jatekos az meg fogja oldani, hogy aranyat kapjon (kiveve ha mar minimum 3 van neki), a tobbiek meg ugyis folytatni fogjak a rinyat itt, akarmennyit tepem is a szam.
Megj.: a 2-es es 3-as celszamra az 1-nel kisebb modosito meg mindig nem hat, szemben a Miklos altal korabban kozoltekkel. Vajon ezt sikerul javitani az esemeny vegeig?
Pontosan azokat jutalmazná akik aktívak,bármelyik csapatba is jelentkeztek induláskor.
Tapasztalataim szerint a 100,és a 150 db térkép irreális elvárás.
Tapasztalataim szerint a 100,és a 150 db térkép irreális elvárás.
A 100 es 150 terkep nem elvaras.
A forum lakossaga olyan szinten teszi magat rohejesse, hogy sirni volna kedvem.
Volt egy olyan lehetoseg, hogy aki nagyon sok terkepet gyujt, az eggyel jobb jutalmat kapjon. Ez most kiegeszult azzal, hogy ha valaki meg ennel is kiemelkedobbet nyujt akkor +2 szintnyi jutalom, ha pedig valaki egeszen megdobbentoen jol teljesit, akkor +3 szintnyi jutalma lehessen. Ehhez kepest most mindenki idejon azzal, hogy o automatikusan a letezo legjobb teljesitmenyt kene, hogy nyujtsa. Realis mennyisegnek kene lennie a legjobb szintjet meronek.
HELLO! Kapjatok mar a fejetekhez. Nem lehet mindenki a legjobb. Ha realis szint lenne a +3 jutalom, akkor nem lenne az a legjobb teljesitmeny. Amit ti szeretnetek az az, hogy az esemeny elejen kivalasztom mibol kapok aranyat a vegen meg atveszem. Megint ott tartunk, hogy katasztrofa lenne, ha a jatekvezetes a jatekosokra hallgatna, mert ti - akik most itt picsogtok, hogy nincs meg a +3 -, ti lennetek a lejobban felhaborodva, hogy milyen unalmas az event.
Most lehet taktikazni, lehet ugyeskedni a csapatvaltasokkal. Aki igazan jo jatekos az meg fogja oldani, hogy aranyat kapjon (kiveve ha mar minimum 3 van neki), a tobbiek meg ugyis folytatni fogjak a rinyat itt, akarmennyit tepem is a szam.
Megj.: a 2-es es 3-as celszamra az 1-nel kisebb modosito meg mindig nem hat, szemben a Miklos altal korabban kozoltekkel. Vajon ezt sikerul javitani az esemeny vegeig?
Dátum: 2012.03.05. 07:18:57
Idézet: Bpetya75 - 2012.03.01. 22:10:23
Csoppet sem az. MOndjuk egy szovi egy kufarhoz allt be, es most lett HT naluk. Mindenki elkezdett vadaszni mint gep, ha csak 20-an vannak es fejenkent 5 terkepet talaltak, az rogton +100.
Elképzelhető, de nem látom reálisnak. Elhúzunk mindenkitől 40-50 darabbal 3 nap alatt, majd hirtelen egy éjszaka alatt hoznak rajtunk 50-55 darabot? Nekem ez még mindig furcsa.
Csoppet sem az. MOndjuk egy szovi egy kufarhoz allt be, es most lett HT naluk. Mindenki elkezdett vadaszni mint gep, ha csak 20-an vannak es fejenkent 5 terkepet talaltak, az rogton +100.
Dátum: 2012.03.01. 17:49:08
Nalunk a legnepesebb csapat vezet. Igaz meg fordulhatnak a dolgok boven.
Amugy igazad van ez a modszer tenyleg jo. Ha legalabb 15%-kal kisebb a csapat ahol vagy, mint ahol a jutalmat szeretned, akkor tobb terkeped lesz.
Ennek egyszeru kikuszobolese lenne, ha atlepeskor a voltcsapat/ujcsapat letszamarannyal beszorzodna a gyujtott terkepek szama (a -15% illetve 30% mellett). Vagy maradhat ugy is ahogy most van, elvegre a taktikazas is jo dolog.
Amugy igazad van ez a modszer tenyleg jo. Ha legalabb 15%-kal kisebb a csapat ahol vagy, mint ahol a jutalmat szeretned, akkor tobb terkeped lesz.
Ennek egyszeru kikuszobolese lenne, ha atlepeskor a voltcsapat/ujcsapat letszamarannyal beszorzodna a gyujtott terkepek szama (a -15% illetve 30% mellett). Vagy maradhat ugy is ahogy most van, elvegre a taktikazas is jo dolog.
Dátum: 2012.03.01. 17:43:00
A confirm magyarul jóváhagyás.
Dátum: 2012.03.01. 17:25:42
Idézet: Bartosgabi - 2012.03.01. 13:34:44
Magyarul ha a tobbiek aktivabban jatszanak, akkor neked nehezebb legyen? Ebben hol a logika?
A csapat létszámából és a talált darabokból számolható egy átlag.
Igazságosabb lenne ha ehhez szabnák a plusz jutalmakat.
Mondjuk aki az átlag háromszorosát gyüjtötte annak +1,aki ötszörösét annak +2 szint jutalom,vagy valami hasonló.
Igazságosabb lenne ha ehhez szabnák a plusz jutalmakat.
Mondjuk aki az átlag háromszorosát gyüjtötte annak +1,aki ötszörösét annak +2 szint jutalom,vagy valami hasonló.
Magyarul ha a tobbiek aktivabban jatszanak, akkor neked nehezebb legyen? Ebben hol a logika?
Dátum: 2012.03.01. 17:23:13
Idézet: Bpetya75 - 2012.03.01. 09:42:28
Valoszinuleg vadasztak es porytaztak. Fejenkent ennyivel tobbet, mint ti.
Furcsa ez a létszám szerinti módosító. Az 5-ösön a legnagyobb létszámú csapatban vagyok, 220-an toljuk a szekeret. A legkisebb létszámú csapat (130-an vannak) simán beelőzött ma reggelre bennünket, kb -40 darabról +18-ig jutottak. Nem értem egészen...
Valoszinuleg vadasztak es porytaztak. Fejenkent ennyivel tobbet, mint ti.
Dátum: 2012.03.01. 17:21:50
Idézet: Gtr2 - 2012.03.01. 05:50:34
10 darab valoban ennyire lehetetlen?
Azt érzem, hogy jó szivatnak lehetetlen elvárások vannak, hogy mennyi db-ot kell szerezni.
10 darab valoban ennyire lehetetlen?
Dátum: 2012.03.01. 17:20:01
Idézet: Miklós - 2012.02.17. 13:17:12
Csak érdeklődnék a játékvezetésnél, hogy ezt ervezik-e eszerint módosítani, vagy marad ahogy most van?
2.) Volt eddig lehetőség, hogy ha vki legalább 50 (ill. ennek módosított értéke) számú térképdarabot elér, akkor eggyel jobb jutalmat kap. Ezt bővítsük ki azzal, hogyha valaki legalább 100 (ill. ennek módosított értéke) számú darabot elér, akkor kettővel jobb jutalmat kap, 150-nél hárommal jobbat.
Csak érdeklődnék a játékvezetésnél, hogy ezt ervezik-e eszerint módosítani, vagy marad ahogy most van?
Dátum: 2012.02.29. 18:42:11
Idézet: Viszok009 - 2012.02.29. 13:59:13
Rohogni fogsz de tenyleg. Merthogy 3,5%-rol felmegy mondjuk 4,67%-ra az aranyod. Es ez bizony nem azt jelenti, hogy minden 22. alkalommal talalsz, hanem azt, hogy minden egyes alkalommal dob. Igy lehet, hogy 100-bol 1öüet talalsz, de az is lehet, hogy csak 1-et. Azt hiszem ez az rnd lenyege.
Ehhe sztem az eseménypont is olyan rnd-os mint a fene.
Rohogni fogsz de tenyleg. Merthogy 3,5%-rol felmegy mondjuk 4,67%-ra az aranyod. Es ez bizony nem azt jelenti, hogy minden 22. alkalommal talalsz, hanem azt, hogy minden egyes alkalommal dob. Igy lehet, hogy 100-bol 1öüet talalsz, de az is lehet, hogy csak 1-et. Azt hiszem ez az rnd lenyege.