Csak hogy tudjátok, a legújabb MAGUS szabálykönyv 512 oldalas.
Ezt a fontos információt másoknak már nem kell tudniuk, és a többi hibát is javítottam/töröltem.
Hozzászólások - Hatsepsut
Dátum: 2008.10.06. 22:03:31
Dátum: 2008.10.06. 14:51:10
És még valami az értékeléshez:
A speciális tudást igénylő kérdések NEM az "Azonnal törölni", hanem a "Rossz kérdés" kategóriába tartoznak.
A speciális tudást igénylő kérdések NEM az "Azonnal törölni", hanem a "Rossz kérdés" kategóriába tartoznak.
Dátum: 2008.10.06. 14:31:47
Nem, én sem látok minden kérdést, mert kipróbáltuk, mi van, ha én értékelek: fél nap alatt 400 kérdés lemaradásban voltam, és a kérdésírás üteme egyre nő. Így aztán én csak utólag nézem meg az általatok jelzett kérdéseket, időnként rákeresek a tipikus hibákra, és azokat is javítom/törlöm, amiken közben megakad a szemem.
Dátum: 2008.10.06. 14:09:48
Tehát a nagy felháborodást kiváltó tiltásokkal kapcsolatban:
Az eredeti koncepció az volt, hogy fetételeztük, az emberek normálisan értékelnek. Sajnos kiderült, hogy még a tesztelők között is voltak olyanok, akik folyton az azonnal törölni gombot nyomkodták, hogy a másik ne kapjon lélekenergiát. Ezt szerettük volna kiszűrni a jelenlegi rendszerrel, amely azokat tiltja le, akik rendszeresen az átlagtól eltérő negatív értékelést adnak. Szerintem Ti, akik itt segítitek a javítást, sem bánjátok, ha az olyanok, akik a jó kérdéseket kipontozták, nem értékelhetnek. Csakhogy kiderült, az emberek túlnyomó többsége a teljesen ostoba kérdéseket is jóváhagyja, ezért most sajnos a legjobb értékelőink is kiestek.
Kitaláltunk valami újat, de még dolgozni kell rajta kicsit, és persze leprogramozni, utána visszatérünk a dologra.
Az eredeti koncepció az volt, hogy fetételeztük, az emberek normálisan értékelnek. Sajnos kiderült, hogy még a tesztelők között is voltak olyanok, akik folyton az azonnal törölni gombot nyomkodták, hogy a másik ne kapjon lélekenergiát. Ezt szerettük volna kiszűrni a jelenlegi rendszerrel, amely azokat tiltja le, akik rendszeresen az átlagtól eltérő negatív értékelést adnak. Szerintem Ti, akik itt segítitek a javítást, sem bánjátok, ha az olyanok, akik a jó kérdéseket kipontozták, nem értékelhetnek. Csakhogy kiderült, az emberek túlnyomó többsége a teljesen ostoba kérdéseket is jóváhagyja, ezért most sajnos a legjobb értékelőink is kiestek.
Kitaláltunk valami újat, de még dolgozni kell rajta kicsit, és persze leprogramozni, utána visszatérünk a dologra.
Dátum: 2008.10.06. 08:53:29
Liadas: 2008-as magyar olimpiai aranyas kérdéseknél nem találtam rossz választ (ettől még lehet, ha nem ismerem a pontos megfogalmazást), viszont már nyolcszor! feltették - a legutóbbi hetet töröltem.
Kocos: BKV szerintem is túl specifikus. Egy vidékit ez abszolúte nem izgat.
Awenhai: Wiki szerint Knezić Károly.
Necronis: Achilleus bokája nyilván onnan jön, hogy szombaton a Trója film vetítésekor az volt a "helyes" válasz a telefonos kvízben. Ja, és már hárman feltették az elmúlt napon, de a másik kettő jól tudta.
Kocos: BKV szerintem is túl specifikus. Egy vidékit ez abszolúte nem izgat.
Awenhai: Wiki szerint Knezić Károly.
Necronis: Achilleus bokája nyilván onnan jön, hogy szombaton a Trója film vetítésekor az volt a "helyes" válasz a telefonos kvízben. Ja, és már hárman feltették az elmúlt napon, de a másik kettő jól tudta.
Dátum: 2008.10.05. 22:07:25
Teknősök dokumentált életkoráról én pár hónapja ezt olvastam (most újra előkerestem):
Egy teknős, amelyet James Cook angol felfedező ajándékozott a tongai királyi családnak 1773-ban vagy 1777-ben, még II. Erzsébet királynő 1953-as tongai látogatásakor is élt, így legalább 176 éves lehetett. Halálakor, 1965-ben elérhette a 188 éves kort is.
Már persze, ha bébi korában ajándékozták oda, mert ezt nem jegyezték fel.
Egy teknős, amelyet James Cook angol felfedező ajándékozott a tongai királyi családnak 1773-ban vagy 1777-ben, még II. Erzsébet királynő 1953-as tongai látogatásakor is élt, így legalább 176 éves lehetett. Halálakor, 1965-ben elérhette a 188 éves kort is.
Már persze, ha bébi korában ajándékozták oda, mert ezt nem jegyezték fel.
Dátum: 2008.10.05. 20:02:43
És én még azt is hozzátenném, hogy ez a kérdés már szerepelt egyszer eléggé hasonló helyesírással.
Dátum: 2008.10.05. 19:50:18
Ismét törölgettem, javítgattam.
Andrej: Nincs igazad. Én rögtön kíváncsi lettem Csigusz hangjára.
Andrej: Nincs igazad. Én rögtön kíváncsi lettem Csigusz hangjára.
Dátum: 2008.10.04. 23:10:42
Idézet: Trockij - 2008.10.04. 22:44:41
Teljesen igazad van. Ez a tudatos félrevezetés kategória volt. Az összes a wikiben szereplő dátumot beírta a válaszok közé, majd megjelölt közülük egyet. Töröltem.
Kezdem unni..
Kérdés volt: " Mikor alakult meg az Edda Művek?"
Kérdés volt: " Mikor alakult meg az Edda Művek?"
Teljesen igazad van. Ez a tudatos félrevezetés kategória volt. Az összes a wikiben szereplő dátumot beírta a válaszok közé, majd megjelölt közülük egyet. Töröltem.
Dátum: 2008.10.04. 16:07:29
Tumba-tó: A kérdező valószínűleg fejből tudta a dolgot, csak azt nem, hogy Zaire neve 1997-ben megváltozott - már nem először.
Ezt és a többit is javítottam vagy töröltem.
Ezt és a többit is javítottam vagy töröltem.
Dátum: 2008.10.04. 13:07:08
Idézet: Hydro Globus - 2008.10.03. 10:00:51
Úgy látszik ez a kérdés tetszett a játékosoknak.
érdekes módon a próbaként feltett '2+2=?' kérdésem bennmaradt...)
Úgy látszik ez a kérdés tetszett a játékosoknak.
Dátum: 2008.10.04. 12:50:13
Újabb hír: Néhányan már láthattátok, hogy péntek délután bekerült a helyesírási hiba (illetve a már szerepelt gomb is) az értékelésbe, de sajnos nem egészen úgy, ahogy szerettem volna, mert csak az adminok használhatják. Az általatok értékelt kérdéseknél - ez a több - továbbra sem látszik.
Dátum: 2008.10.04. 12:44:41
Köszi, már tudjuk, hogy nem működik a kvíz eredmények frissítése, de hétvégén nem dolgozik a cég, úgyhogy ennek javítása legfeljebb hétfőn várható.
Dátum: 2008.10.04. 12:42:51
ÉN D&D-ztem, az elsők között Magyarországon, de már nem emlékszem. És még csak nem is szégyellem.
Egyébként ilyen kérdéseket nem kéne feltenni.
És ismét töröltem/javítottam az eddig felvetetteket.
Egyébként ilyen kérdéseket nem kéne feltenni.
És ismét töröltem/javítottam az eddig felvetetteket.
Dátum: 2008.10.03. 17:18:14
Maratont töröltem, mert helyesírási hibás is volt, és már szerepelt egyszer helyesen is.
Dátum: 2008.10.03. 17:15:19
Nem muszáj válaszolni a kvízkérdésekre. Attól még ugyanúgy működik a vadászat. Én már többször javasoltam, hogy legyen egy "nem szeretnék kvízkérdéseket kapni" gomb, de eddig még nem hallgattak rám.
Dátum: 2008.10.03. 14:50:27
Azért még pár évig biztosan Kína lesz, úgyhogy majd akkor visszatérünk rá.
Dátum: 2008.10.03. 14:45:19
Ismét kijavítottam/töröltem.
Most szólok, hogy ha egy kérdésben szerepel a "meik" vagy a "mejik" szó, annak az írója számítson rá, hogy a kérdés minősítése rossz kérdéssé változik. Egyszerűen nincs kapacitás rá, hogy mindet javítgassuk, ezért nagyon érdekesnek kell lennie, hogy maradhasson.
Most szólok, hogy ha egy kérdésben szerepel a "meik" vagy a "mejik" szó, annak az írója számítson rá, hogy a kérdés minősítése rossz kérdéssé változik. Egyszerűen nincs kapacitás rá, hogy mindet javítgassuk, ezért nagyon érdekesnek kell lennie, hogy maradhasson.
Dátum: 2008.10.03. 14:31:59
Idézet: Zsolesz - 2008.10.03. 11:11:58
Ugyan már! Szerintem ezzel nincs különösebb gond, tekintve, hogy a másik három író orosz. Legalább megtudtam valami újat.
Híres lengyel sci-fi író, később megtagadja sci-fi írásait!
Kir. Bulicsov
S. Lem
A.Tarkovszkij
I. Jefremov.
Ez se volt éppen fair kérdés.
Kir. Bulicsov
S. Lem
A.Tarkovszkij
I. Jefremov.
Ez se volt éppen fair kérdés.
Ugyan már! Szerintem ezzel nincs különösebb gond, tekintve, hogy a másik három író orosz. Legalább megtudtam valami újat.
Dátum: 2008.10.03. 10:10:55
Most már gyorsabb és könnyen kereshető a kérdés adatbázis, így max. 10 perc alatt sikerült kijavítanom/törölnöm az előző két oldal hibáit.