Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Agatity

Dátum: 2010.01.06. 14:27:23
Ööö, akkor valami félreszámoltál, nekem sajtolás nélkül VF-fel a vadászás olyan 70-80 LE/TP. Ezt kell összehasonlítani azzal az állapottal, hogy 50-es az új szaki, és 35 LE/TP. Ez 60. szint környékén...
Dátum: 2010.01.06. 13:39:26
Idézet: Rafkós - 2010.01.06. 13:16:09
Ne essünk át a ló másik oldalára, természetesen az jót tesz a játéknak, ha egy újabb taktikai elem kerül be. Ha a szaki csak hasonló le/tp arányt hoz is, mint a vf, gond lehet, ugyanis nem számoljátok hozzá, hogy a portyából egyébként is jön le, ezt a szaki tovább emeli. Ha tehát erősebb, mint a vf, akkor annak veszik el az erősítő/felzárkóztató hatása.

Így van, ezért írtam a én (is), hogy ez az új szakértelem ne érje el a VF-fel elérhető LE/TP arányt, hanem alá legyen belőve. De jelenleg túl kicsi (értsd: túlságosan is alá van belőve), és így nem alternatíva. Akkor válik alternatívává, ha a 0,2-es szorzót emeljük. És itt lehetne akár behozni a győztes-vesztes csatákat, vagy a TÖ-SZÖ összeget, amik pluszba jöttek ötletek...
Dátum: 2010.01.06. 12:48:39
Nem olvastam végig a sok oldalnyi anyagot, csak bele-belekapva.
Miklós, én azok közé tartoznék, akik szívesen elfelejtenék a VF-et, mert 61. szintűként (V1) a köv. 20 szintre sima vadászással és portyával is tudnék annyit szerezni, hogy 80. szintűként (alulról beérve a topot vö. "vágóhíd") is esélyes legyek.

De számoltam, mondjuk 62. szintűt támadva:
50 * 62 * 0,2 * 1 = 620, ezt duplázza a kreatív affinitásom, így egy csata 1240 LE lesz mondjuk 35 TP-re. Ez 35 LE/TP.

Ez így nem alternatíva. Ha olyan 80 LE/TP lenne az aránya, ami alatta marad a VF-fel elérhető aránynak, de azért nagyon közel van hozzá, akkor reális alternatíva lehetne: hogy lassabb, de táposabb játékot játszak, vagy gyorsabb, de egy picivel kevésbé tápos játékot.

Jelen esetben én nem fogom kifejleszteni, pedig tökre örülhettem volna, ha elfelejthetem a VF-et, és elkezdhetném a felzárkózást...

Ezt a "szaki-belövést" nem én találtam ki (nem emlékszem már, hogy ki), hanem itt olvastam a 6-7 oldal környékén, hogy a VF-fel elérhető táp alá kéne belőni valamivel. Hogy ha túl alacsony a tápja ennek a fejlesztésnek, akkor senki nem fogja kifejlesztni, és akkor fölöslegesen használod erre az erőforrásotokat, ha viszont eléri a VF tápját, akkor meg mindenki váltani fog, és a VF megy a levesbe...

A szingulárisos dolgot nem tudom, nem látom át, így nem tudom, hogy azt is bele kéne-e venni, mint kizáró tényezőt.
Tudom, hogy offtopic, ne haragudjatok, ha megmondjátok, hogy hol tegyem fel a kérdést, akkor felteszem ott, de miért jó a topnak a szingu, miért "létkérdés"? Mert nem tudok olyan nagyon sok fejlesztésről, ami majd a 150. szinttől elérhető.. Egy dolgot tudok elképzelni, hogy az újabb és újabb tárgyak miatt fontos a "gyors" szintlépés, de hát ez elés soványkának tűnik...
Dátum: 2009.12.26. 00:34:17
Én relatíve erős vagyok (60. szint), és mégis rengeteg gyógylöttyöt iszom, az entitás nem könnyű (ma győztem le a 30.-at én is), a kalandok valóban zabálják az ÉP-t, és még így is, hogy a napi 25 PP-ből átlag 6-7-et ütök lefelé, a PP is azért veszi el rendesen. Ha meg közben epikus is van, amit 10 percenként ütök, akkor van úgy, hogy napi 10-15 gyógyitalt is legurítok.

Epikus nélkül azért olyan 2-3 gyógyital biztos fogy naponta, ami nagyjából a 11000 ÉP-met úgy-ahogy feltornássza...

Egyébként ott tartok az entitással, hogy már 5000 ÉP alatt inkább iszom egy löttyöt, mert egy jól sikerült ütése benyom 3500-at... Mágikus regenerációm viszont még nincs, ma kijött a zafír ősgyűrű, úgyhogy nemsokára meglesz.

Összességében az a véleményem, hogy a kalandok borították a bilit. És én még azért fejlesztem az egészségem, mi lehet azokkal, akik nem? Nem ütnek entitást, és csak néha-néha kalandoznak? Megint csak az olló nyílik.

(módosítás: helyesírás)
Dátum: 2009.12.15. 13:53:19
Igen, ezért írtam be, mert nekem is gyanús. Mivel minden nap játszom, és bőven nincs a maxon a CSP-m. Most, hogy ezt így leírtam, ez tuti hogy csalás, valaki meg akarja szerezni a user/password-öket... Írok ez ügyben a JV-nek (egyébként ki a JV? Miklós? Hatsepszut? Baraty? - az utóbbi nem lehet, ő programozó...). Egyelőre írok ilyen belső üzenetben Miklósnak...

mod: tehát tárgytalan, akkor nem írok...
Dátum: 2009.12.15. 12:56:53
Honnan a rákban tudja a freemail-es mail címem és az azonosítóm?
Mindenesetre szerintem phising, többen is kaptunk ilyet a szövetségben, senki ne dőljön be neki!

A freemailes mail címemre jött, a karakter név az stimmel, az azonosítót kipöttyöztem, mert az is stimmel!

"Kedves Játékostársunk!

A Végzetúr nevű játékban LXXXVIII_Silex'en_thour nevű karaktereddel (azonosítód: ####) már 2 napja nem léptél be. A felhalmozódott cselekvéspontokat egy ideig tároljuk, tehát még nem vesztettél semmit, a lemaradásod behozható.
Bejelentkezés: http://127.0.0.1/beholder/vegzetur_server/host1/vegzetur_webs/vilag1/
Dátum: 2009.12.07. 10:31:01
A wikidoton fenn van itt:
http://vegzetur.wikidot.com/relikviak
a Karemiumcsapda, mint a HKK-ból kód segítségével kiváltható relikvia.
De itt: http://www.vegzetur.hu/index.php?m=relikviak
nem található... Jól sejtem, hogy a wikidot rosszul tudja?

mod: helyesírás...
Dátum: 2009.12.04. 13:11:37
http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,207.660#hsz680
Dátum: 2009.12.03. 09:23:09
Mi úgy döntöttünk, hogy nem nagyon fogunk háborúzni, pont ezért...
Dátum: 2009.11.30. 22:34:04
Jogos, szerintem is csak egyfajta hangulatot jelez, és számomra nem az a meglepő, hogy 53-47 az állás, hanem hogy nem 90-10 a nerf javára! Szóval ne a szavazás állása alapján fejlesszetek; már bocs, Miklós, a vulgáris kifejezésért, de nem vagytok hülyegyerekek, értelmesen végig tudjátok gondolni az elhangzott érveket és ellenérveket.
Dátum: 2009.11.30. 22:23:05
Nem, én nem gondolom legálisnak. De attól függ, hogy ki mir ért "legális" alatt. Az biztos, hogy a parlament nem hozott törvényt, amelyben illegálissá minősítené az ilyet, de én egy életre bannolnám, aki ilyet csinál... No mindegy, gondolom, Miklósék profi játékvezetők, képben vannak ezekkel a módszerekkel kapcsolatban, és akkor ezt megoldják.

És akkor visszakérdezek. Mi a baj a kristálygömbbel? Mert számomra egyelőre az derült ki kemény 10 oldalnyi fórumozásból, hogy igazából a scriptekkel van baj, mert Dutch ritkán üt be 0,5 másodperc alatt. Oké, beüt 3 másodperc alatt.

De oldja meg azt a hónapok óta tudott és ismert bugot a Beholder, hogy holmi szinkronizációs mittudoménmimiatt hamarabb vagyok üthető néhány másodperccel, minthogy én le tudnám veretni magam az epikussal. Akkor tessék ezt megoldani. Vagy ha ez nem megy, akkor kerüljék meg a bugot, és írják át a 15%-ot 14,9%-ra...

De magával a kristálygömbbel mi a baj?
Dátum: 2009.11.30. 21:57:41
Akkor marad az, hogy 14,8%-tól lehessen megtámadni az epikust... Vagy 14,9%-ról...

Módosítás: nem, ez hülyeség, amit írtam most. Szóval azt mondod, Mortimer, hogy a kristálygömbbel rendelkezők még ezt csinálhatják - ilyen ingyenes programokat használhatnának esetleg? Mert a 15%-hoz meg is kell gömbözni. Mezei júzer óránként tud csak gömbözni...
Dátum: 2009.11.30. 21:28:10
Én azt következtettem ki, hogy vannak olyan scriptek, amiket mondjuk Firefox-ra írtak, fél másodpercenként próbál egy adott URL-t meghívni, mondjuk ezt: http://www.vegzetur.hu/index.php?m=portyazas&tev=portya_sart&ellenfel=6147
Ezzel téged támadnálak. Ez a script automatice ezt az URL-lel dörömböl a VÚ szerverén. Akármikor iszol egy gyógyitalt, ez az URL "beüt".

Na erre írom, hogy azért erre szerintem lehetne megoldást találni: ne engedjen 500 milliszekundumonként meghívni a szerver "támadási URL-t", ne legyen ennyire óvódás a támadási URL, stb.

Mielőtt még egyszer valaki megkérdi: nem, ennél a kettőnél nem tudok jobb megoldást, pedig biztos van, de nem vagyok programozó. De igenis azt képzelem, hogy ez nem a megoldhatatlan programozási feladatok közé tartozik.
Dátum: 2009.11.30. 21:13:33
BlackJack, csak kiváncsiságból kérdezem (nem vagyok programozó, sem progmatos), de erre nem lehetne megoldás, hogy csak 10 másodpercenként lehessen meghívni az adott támadást kiváltó URL-t? Ez azért hülye biztos lenne, és szerintem a portyások sem tiltakoznának ellene... Legalábbis azt hiszem, hogy én nem 1 másodpercekből rablok, hanem a konzekvensen rosszul játszóktól, vagy azoktól, akiket állandóan hivat a főnöke...
Dátum: 2009.11.30. 18:53:42
De hogyhogy nem lehet megoldani a script problémát? Nem a logot kell nyálazni 3 indiainak napi 48 órában, hanem pl. a támadáskor az URL-meghívás máshogy működjön -> magyarán ne lehessen kikövetkeztetni, hogy mi lesz az URL. Nem vagyok PHP-zseni, de lehet ezt máshogy is csinálni, szerintem... Vagy legyen 10 mp-20 mp lauf két támadás gomb megnyomása között. Van egy halom fórum, ahol pl. a keresés featurét percenként engedi csak a PHP. De még egyszer mondom, azért ez nem olyan nagy probléma, hogy ne lehetne megoldani. Nem is értem...
Dátum: 2009.11.30. 17:56:45
OFF: egyetértek, a KH-ból való tápolás sokkal nagyobb aránytalanságot szül. Én is akarok tápolni 60. szintű KH-sokból!

ON: továbbra is azt gondolom, hogy akkor azt oldják meg, hogy ne lehessen "csalni" a tárggyal, de ne magát a tárgyat butítsák le. Ez így nem korrekt. Plusz, ha a játékvezetés elnézte a gömböt, nem esett le neki a megalkotásakor, hogy mit készített, rendben, értem. Akkor is úgy kell megoldani a problémát, hogy az, aki idáig használta, az méltányos elbánásban részesüljön.

Viszont: ha azt mondjátok, hogy mások, valakik, nem tudjuk, hogy kicsodák csalnak a gömbbel, akkor miért nem lehetne őket kiszűrni, továbbá soha többé nem rakni gömböt egyik világon sem az aukciuós házba, és hagyni, hogy akiknél van, azoknál ott maradjon? Ez olyan nagy hasfájást okozna?
Dátum: 2009.11.29. 23:02:53
Lényegtelen a lepontozás, nem kell vele foglalkozni.
Még Miklósra kiváncsi vagyok, hogy a felvetett érvekre és ellenérvekre mit szól, és remélhetőleg elárulja, hogy van-e értelme itt jártatni a szánkat, vagy tényleg eldöntötte-e már...
Dátum: 2009.11.29. 21:32:30
Hááát, pl. olyat lehet csinálni, hogy 10 másodpercenként lehessen csak meghívni a támadási URL-t ugyanannál a karakternél... Vagy 20 másodpercenként... Plusz rendberakni azt, hogy én még nem üthetem az epikust, de engem már üthetnek. Szerintem ezek nem olyan nagy "fejlesztések". De igazából nem értek hozzá...
Dátum: 2009.11.29. 21:15:20
Igen, S0laris, azt hiszem ott az igazság, hogy te vérprofi vagy azokhoz képest, akik Ricardón sírnak.
Nos, engem is simán elvernek 7 szinttel magasabbról, de úgy, hogy nyekkenni nincs időm, nem is szoktam csak úgy LE-t tartani magamnál. Ki van maxolva magától az ultraspec, a transzplant, van transzcendális szakim is, miről beszélünk? Igen, S0laris, te vérprofi vagy, nem is értem hogy csinálod...

De kicsit visszakanyarodva: ha jól értem, akkor alapvetően nem Ricardóval van gond, hanem azzal, hogy vannak scriptek? Akkor mért nem azzal foglalkozik a Beholder/Miklós/Baraty, minthogy a relikviát gyengítsék? Sőt: nem is Ricardo az elvtelen, immorális véglény, hanem azok, akik a scripteket írják, használják, nem? Legalábbis így értem. Akkor tessék az ellen fellépni!