Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Quellon

Dátum: 2012.09.04. 11:44:10
A Landragórra akkor is összejön a max ha tolod a térképet - már ha lesz 2-3 hét a 2 event közt ahogy eddig is. Ja és persze, ha lesz Landragór a térkép után. Mert ugye Miklósék megszellőztették, hogy esetleg idén még egy új event és hiába kérdeztem rá nem volt válasz, hogy Landi előtt után, lesz-e mindkettő melyik marad el, csúszik vagy legalább sorrend hogy lesz. És valljuk be, egész szeptember térkép, utána szünet, ha nincs csúszás és sorrend változás akkor a Landi október vége vagy november elején kezdődik ami szintén egy teljes hónap, aztán megint 2-3 hét pihi + csúszás is lehet, meg ünnepek a nyakunkon és akkor jönne az új meglepi?

Ez így jó lenne, de nem adok 50%-nál többet, hogy minden bele fog férni az évbe és én még optimistán állok hozzá
Dátum: 2012.09.04. 11:29:58
1 nap 4 db
30 nap 120 db - persze, tudom, ez nem biztos
Elég lenne?

30 nap alatt 1500+800 CSP és 1200+300 PP eltolható, ha az ember akar valamit és 3800 3%-a 114 db, ha meg pálca is van akkor 133 db. Igen, ez átlag és lesz akinek több lesz meg akinek kevesebb, lesz aki győztes csapatban semmit nem csinálva aranyat húz be és aki a 3.ban vért izzadva lecsúszik arról amit szeretne.

Ez van, de 24 (jó legyen 26) órán belül verni az asztalt elég korai, majd akkor hányjatok kígyót békát ha már vége vagy legalábbis közelít a vég és már látszik, hogy nélkületek távolodik a hajó...
Dátum: 2012.09.04. 11:13:24
Idézet: BaalCain - 2012.09.04. 09:10:41
A találkozón beszéltük MIklóssal mint már írtam a lélekkút kisütés problémáját: mivel lineáris Lét biztosít és fejlesztés jelentés rész viszont exponenciális képlet alapján történik, a lélekkút kisütése alacsonyabb szinten jobban megéri mint magasabbon. Ennek kompenzálására af pont jutalmat vetettünk fel.
pl

Fejlesztett kútkisütés:
Lélekkút kisütése játékos szint/40 Af pont jutalmat is ad.

Max szint: 1
Költség: 10 Af pont

Nyilvánvalóan magas szinten gyors a megtérülés és onnantól a szintalapján jelentkező lé hiány kompenzációját segíti. HA jól matekozom a megtérülés mindenkinél min 1 hónap.
MOtíváció az ősköves relikvai megvásárlására ill gyakori kút kisütésre.

Én ebben tipikusan a "minden szentnek maga felé hajlik a keze"-t látom ami nem baj, mert ha jól emlékszem te AFK-ra gyúrsz és abból akarsz előnyt kovácsolni másokkal szemben, de én jobbnak látnám, ha a lélekkút kisütést úgy javítanák, hogy normális LE-t adjon, ez legyen az elsődleges, hogy mást is adjon-e és esetleg több őskő áldozatért az meg másodlagos.

*nyelvtani hiba
Dátum: 2012.09.02. 23:01:34
Idézet: Craslorg - 2012.09.02. 22:38:55
Kufár barátja
- Azt nem sikerült elérni, hogy a mithril ne +10-et adjon, hanem +20-at, mert így 100-as szint fölött értelmetlen lesz megszerezni.
Miklós erre azt írta, hogy majd lesznek tárgyak/relikek/nemtommik amikkel a mithril alku lánc is kihasználható lesz 100 felett is.
Dátum: 2012.09.02. 22:12:52
Idézet: Aurri - 2012.09.02. 21:49:30
Templomoslovag:

1. szinten +1 gyakori(/ritka) nyereményt kapsz a Végzet Templomának első kis zsákjából. 2. szinten a 2.-ban is eggyel többet találsz, és így tovább, míg 12. szinten minden zsákban +1 nyeremény lesz.

Max. szint: 12
/
Költség: 6

Megjegyzés: Maximális szinten ez összesen 20 gyakori nyeremény és 4 ritka /templom. Úgy vegttem észre sokkal inkább erre lett volna igény mint + templomkistályokra. Később lehet növelni 24/36 stb. szintekre akár...

Feltétel: Nincs templomkristály (?? vagy lehessen együtt?)

Ez meglepő, hogy vannak akik előnyben részesítik a kisjutalmak nem TK részét (LE, PP, CSP, gyógy, mana, dukát, LGY, kristály italok még vmi?) a templom kristályokkal szemben amiből sokkal több hasznot lehet húzni és nincs más forrása, míg a zárójeleseknek van. Ezt komolyan mondod? És komoly játékosoktól tapasztalod vagy építő/farmkarakterektől? Vagy csak félreértlek?
Ha a zárójelben soroltakból 10x annyit lehetne kapni akkor is inkább a TK kéne, így is nagyon várom már, hogy megduplázhassam a TK bevételt AFK-val.
Dátum: 2012.09.02. 21:46:54
Ha visszamenőleg is megkapnád akkor egyébként sem 6, hanem 21 (6+5+4+3+2+1) AFP-t kaptál volna, de az tényleg durva lenne.
De gondolom, ha befejezed a 7.-et akkor kapod majd már a +6-ot, a 8. után a +7-et, stb.
Legalábbis én így ért(ett)em és várom.
Dátum: 2012.09.02. 17:10:45
Nem tudok róla, hogy ne járna, ha listán vagy.
Ha fórumról szoktál beugrani a játékba akkor próbálj meg a játék kezdőoldaláról egy teljes (ki-)bejelentkezést.
Ha utána sincs semmi akkor várd meg Baratyot, mert szabin van, vagy holnap 11 óra után próbálkozz a többi pirosnál.
Dátum: 2012.09.01. 07:54:33
Amikor először felvetetted ezt az ötleted már akkor is értettem, hogy mire gondolsz és, hogy ez egy nagyon hosszútávú dolog, bár nem számoltam utána még ennyire sem, mint most te.

Most nézzük meg ezt az AFK-t más szemszögből:
- 1 hónap híján 4 éves a játék
- ennyi idő alatt majdnem kihalt a játék
- utánpótlásnak nyoma sincs, távozók vannak
- ez egy olyan befektetés lenne, ami a játék eddigi fennállásának a kétszeres időtartama alatt való teljes erőforrás ráfordítás melletti fejlesztéssel sem hozna túl sok előnyt, mivel bár addigra 2 esetleg 3x annyi AFP-t kaphatna a fanatikus fejlesztője, de semmi nyoma értelmes kihasználhatóságnak az AFP többletére valamint az eltelt évek alatt semmi másra nem költ, így mire végezne kb kitörölhetné az AFP-jével, mert akik másra költötték a pontjaik valószínűleg mindenben elhúztak mellette amitől erősebbé, eredményesebbé válhattak

Miért állna neki bárki egy ilyen képességnek?
Az AH-s bérlet és az Aranytojó tyúk kézzelfogható/bb eredményt mutat fel mégis már azokat is gyengének és AD pazarlásnak tartják sokan.

Emlékszem többször is írtad már, hogy minél hosszabb távú a tervezés és a ráfordítás annál nagyobb a haszon, de itt nem éri meg ilyen nagy távlatokban gondolkodni 4 okból:
- nerfek
- ötlettelenség (egyenlőre nincs kilátás arra, hogy a megszerzett előnyt hasznosítani is tudod-e majd)
- elnéptelenedés
- a befektetés közben gyengülés behozhatatlan

Csak arra tudok gondolni, hogy eszed ágában sem lenne évekig szívni, hogy 2x annyi AFP-d legyen, hanem csak mint hangzatos távlati képet elénk vetíted és a képesség megvalósulása esetén 1-1x egy keveset áldoznál rá esetleg, ami még hamar visszajön és minimális előnyt hoz, vagy akkor fejlesztenéd amikor nincs más helyette (de akkor a haszonnak sincs helye amire költsd), vagy rá se néznél csak hátha a butábbak beleugranak alapon ez egy nagyon elmés csapda.

Vagy van még egy lehetőség: ÉN abszolút nem értem, hogy miről van szó és írtam 1 oldal hülyeséget
Dátum: 2012.08.31. 17:50:42
A hibakeresés jól megy, most jöhetne ugyanennyi vagy több hibátlan/jó ötlet.
Dátum: 2012.08.31. 17:05:37
Idézet: Miklós - 2012.08.31. 16:25:08
- szétválasztottuk a játékot php és adatbázis szerverre
Ez jól sikerült azt hiszem, de szeretném/nénk visszakapni a bajnokikon a saját felszerelésünk megtekinthetőségét, a térkapus csaták utólagos visszanézhetőségét vagy legalább az összegzésben legyen ott, ha kapunk kincset és az entitás csaták is legyenek visszanézhetőek, archiválhatóak. Ha valakinek eszébe jut még valami az egészítsen ki!

- új AF képességek és megaesszenciák
Tök jó!

- napi rutinok képernyő és szint-küldetések
Nagyon király, végre!

- idén szeretnénk még egy új eseményt is
Tűkön ülök! Vagy teljes meglepetés legyen vagy teljesen nyilvános, mert ha morzsákból összerakunk valami egyéni képzetet akkor nagy lehet a csalódás, de mindenképp pozitív az ötlet!

*Ja igen az új eventtel kapcsolatban eszembe jutott még valami: azért még lesz az évben Landragór ugye?
Dátum: 2012.08.31. 14:47:13
Akkor örülök, hogy tulajdonképp egyetértünk.
Dátum: 2012.08.30. 16:46:16
Nem tudom, hogy az idő vagy a 2 hsz-ed együttes hatás-e, de már értem a lényeget. Viszont abból nem engedek - még ha hülyének könyveltek el is érte - hogy egy ékszerfajtából elméletileg korlátlan mennyiséged lehet, de gyakorlatilag az egy feletti darabok mindenkor kizárólag eladásra alkalmasak.
Dátum: 2012.08.30. 14:26:47
Úgy tűnik, hogy ma kifogod a kötözködő alakokat

Szóval, már miért ne lenne 2? Attól, hogy az egyiket nem tudja használni még lehet 2. Sokkal valószínűbb, minthogy 1 van amiből, ha eladsz 1-et marad még 1, nem? De szóljál ha mégsem és van mondjuk olyan almád amiből, ha egy darabbal rendelkezel, eladhatsz egyet és marad egy mert azonnal zöldségesnek állok!

Tehát vagy nagyon-nagyon meggyőző érvekkel kell alátámasztanod az állításod helyességét vagy igenis 2 ugyanolyan ékszere van neki és bárki másnak is, csak az egyiket nem tudja használni közülük, míg a másik is megvan.

Megjegyzem szerintem ez buta dolog, mert lehetne a fókuszkristályokkal is taktikázni, de ha van rá magyarázat érdekelne.
Dátum: 2012.08.30. 07:39:38
Rosszul. Azért kapunk 2 db-ot, mert nem visszaválthatóak.
Dátum: 2012.08.29. 21:37:10
Többektől hallottam és láttam is, hogy törölt karaktereket vissza lehet állíttatni. Hogy van-e feltétele azt nem tudom. Hogy visszaállítható állapotban töröltél vagy lebontottad azt szintén nem tudom és, hogy akarod-e vagy inkább az új. Csak gondoltam hátha mégsem akarsz éveket áldozni arra, hogy ott legyél ahol a part szakad.
Dátum: 2012.08.29. 14:14:25
60 alatt is van élet, még ha ritkás is.
Dátum: 2012.08.29. 09:24:16
Bocs, összekevertem a szezont a fazonnal.
Dátum: 2012.08.29. 07:25:41
Idézet: Craslorg - 2012.08.29. 07:23:26
Ne viccelj, PP hiányban szenvedek, a támadás italt kérem
Ha kisebb portya italt kapok azon én sem morgolódom, elteszem a kufárra, de te mennyi PP-t tudsz kiszedni a támadás italából? Taníts mester
Dátum: 2012.08.29. 07:22:21

Jelenleg csak itt reagáltok (talán)...:

Idézet: Quellon - 2012.08.26. 07:11:14
Most nem tudom ez a legmegfelelőbb hely ahová írok, de szerintem elég idegesítő és buta hiba, hogy amikor a harcoló állatok morálja 20 alá csökken a távollétünkben első belépéskor nem pirosodik be rögtön az állatok fül, csak amikor már portyázni mentem és lement a csata.

Mi ebben a hiba? Az, hogy a karakterlapon azt mutatta velem vannak és a csata előtt még kattintottam a szövetség fülre majd az átokpiramisra, az áldozat nevére, az ő karakterlapján a támadásra, az oldal megkérdezte biztos megtámadom-e... de 1 kukkot nem szólt, hogy az állatkáim 16%-on vannak és nem fognak velem harcolni annak ellenére, hogy a képi megjelenítés szerint velem vannak.
Persze a csata elvesztésekor ugye látszanak a körök, ütések, jobb oldalt a felszerelések és állatok - ami nálam ugye itt már nem volt - a bal oldalt meg virít a piros állatok fül - hát ilyenkor már épp időben...

Idézet: Quellon - 2012.08.27. 22:28:53
Idézet: Lora - 2012.08.27. 13:30:51
A Térkép eseményen nem történt változtatás, a szabályok maradtak ugyanazok mint februárban voltak!
Köszi! Viszont akkor mi az érvényes? A (hiányos) játékleírás vagy a fórumon olvasható Miki-hsz?
Én személy szerint nem emlékszem milyen volt a februári térképgyűjtés, nem volt egy meghatározó élmény.

Idézet: Quellon - 2012.08.28. 16:00:36
Tetszetősnek tűnik, de AFK-kban nincs (elég) tapasztalatom.

Napi rutin mikor várható?
Úgy emlékszem az a napi aktivitást díjazná (többek közt), az mindenkit érintene és pozitívan, míg ez jelenleg azért csak a legfelsőket és jórészt őket is hosszútávon a többieket meg nagyon-nagyon hosszútávon.
Dátum: 2012.08.29. 07:14:27
Pont erre akartam utalni.