Hozzászólások - Woron
Dátum: 2010.07.08. 23:51:35
Tudom hogy Baraty jól végzi a dolgát, a szmájli akart az iróniára utalni. Ezek szerint sikertelenül, bocs. Miklós hszét értelmeztem úgy, hogy 1. megsértődött, 2. nem érti hogy mi a bajunk a változtatással, miért ragaszkodunk egy bughoz, 3. mindezek után megpróbálja Baratyra tolni a felelősséget, hisz ő nem kell a technikai dolgokhoz. Remélem kipiheni magát és frissebb fejjel újra átnézi ezt a témát.
Dátum: 2010.07.08. 19:27:12
Vagy ő Miklós titkos karaktere?
Dátum: 2010.07.08. 19:00:31
Idézet: Miklós - 2010.07.08. 05:13:10
Ha jól értelmezem, akkor ez tömören azt jelenti, hogy nemcsak mi csalunk, még Baraty is hülye a játékhoz
Namost: hogyhogy ugyanarra a kérdésre több választ is kaphatunk? Netán nincs dokumentálva a játék? Vagy van dokumentáció, csak nem használjátok? Kitől kérdezhetünk ezek után? Azt szép lassan tudomásul vettem, hogy nekünk, játékosoknak nincs pontos játékleírásunk és valószínűleg nem is lesz. Azt azért remélem hogy nektek azért van. De biztos már nem vagyok benne...
Egyébként a kieső lé számomra tökmindegy, a változtatás valószínűleg semmit sem módosít a környezetem erőviszonyain. A lélekrablóig meg még van 7 szintem, tudok másra váltani. Aki viszont pár hete szedte ki, vagy már csak egy-két enitás kell neki, az nagyon megszívta. Statisztikai átlagban mindenkit egyformán érint a dolog, ez igaz, de egyénenként mindenki másként éli meg. Márpedig a játékot egyének játszák, az senkit sem vígasztal, hogy ő most ugyan szív, de ez kell a közösség jó átlagához. Nyilván vannak olyanok, akik nagyon sokat buknak most. Nem tudom mennyien, de arra is kíváncsi lennék hogy számszerűsítve mennyi is az a Miklós által többször említett "sokan" akiknek érdekében most a megkaptuk ezt a javítást.
A "félrekommunikációk" meglátásom szerint valahogy igy néznek ki: valaki privátban megkérdez Baratytól valamit, ő van, amikor ezt rögtön privátban megválaszolja/eldönti, van, hogy megkérdezi a dologról a véleményemet. A gond akkor van, ha ugyanaz a kérdés többször befut, és hiányzik reakciónál a következetesség. Igy volt ez a múltkor egy V4-es dijazási problémánál, és igy van ez most is. Cyron be is ismeri, hogy nem azt jelezte, hogy ellentmondás (bug?) lehet a leirás szerint, hanem csak egyszerűen rákérdezett, technikailag ez hogy működik, ezek szerint másodjára valaki már azt jelezte, hogy itt bizony egy bug van és ennek nem igy kéne működnie. A lényeges különbség, hogyha valaki feltesz egy technikai kérdést, akkor ahhoz én nem kellek. Ha viszont bugolás/balancolás kérdés adódik, az eljut hozzám, és abban már én döntök.
Ha jól értelmezem, akkor ez tömören azt jelenti, hogy nemcsak mi csalunk, még Baraty is hülye a játékhoz
Namost: hogyhogy ugyanarra a kérdésre több választ is kaphatunk? Netán nincs dokumentálva a játék? Vagy van dokumentáció, csak nem használjátok? Kitől kérdezhetünk ezek után? Azt szép lassan tudomásul vettem, hogy nekünk, játékosoknak nincs pontos játékleírásunk és valószínűleg nem is lesz. Azt azért remélem hogy nektek azért van. De biztos már nem vagyok benne...
Egyébként a kieső lé számomra tökmindegy, a változtatás valószínűleg semmit sem módosít a környezetem erőviszonyain. A lélekrablóig meg még van 7 szintem, tudok másra váltani. Aki viszont pár hete szedte ki, vagy már csak egy-két enitás kell neki, az nagyon megszívta. Statisztikai átlagban mindenkit egyformán érint a dolog, ez igaz, de egyénenként mindenki másként éli meg. Márpedig a játékot egyének játszák, az senkit sem vígasztal, hogy ő most ugyan szív, de ez kell a közösség jó átlagához. Nyilván vannak olyanok, akik nagyon sokat buknak most. Nem tudom mennyien, de arra is kíváncsi lennék hogy számszerűsítve mennyi is az a Miklós által többször említett "sokan" akiknek érdekében most a megkaptuk ezt a javítást.
Dátum: 2010.07.07. 17:05:39
Idézet: Miklós - 2010.07.07. 06:13:54
Portyának tényleg nem gondoltam, de a lészívásról azt hittem hogy így terveztétek. Mégis honnan a fenéből kellett volna tudnom hogy mire gondoltál, amikor kitaláltad a térkaput?
Mielőtt számonkéred a bugok jelentését, illene egy normális játékleírást nyilvánosságra hozni, pontos számszerű értékekkel. Enélkül számomra mint egyszerű játékosnak marad a tapasztalati módszer a különféle dolgok hatásának kiismerésére, de így nem fogom tudni hogy valami szándékosan működik-e így vagy el lett írva a programban pár sor. Pl tudom mennyi tp-t kapnak az állataim csatában vagy kennelben, de arról már fogalmam sincs hogy ez így oké, vagy pedig jelentenem kéne a dolgot nektek.
Őszintén remélem, hogy nem volt olyan játékosunk, aki úgy gondolta, a térkapu az is egyfajta portyázás, és ezért a fenti jelenség nem hiba, hanem feature. Aki viszont tisztában volt a fenti hibával, kihasználta, és nem jelentette, az bizony csalt.
Portyának tényleg nem gondoltam, de a lészívásról azt hittem hogy így terveztétek. Mégis honnan a fenéből kellett volna tudnom hogy mire gondoltál, amikor kitaláltad a térkaput?
Mielőtt számonkéred a bugok jelentését, illene egy normális játékleírást nyilvánosságra hozni, pontos számszerű értékekkel. Enélkül számomra mint egyszerű játékosnak marad a tapasztalati módszer a különféle dolgok hatásának kiismerésére, de így nem fogom tudni hogy valami szándékosan működik-e így vagy el lett írva a programban pár sor. Pl tudom mennyi tp-t kapnak az állataim csatában vagy kennelben, de arról már fogalmam sincs hogy ez így oké, vagy pedig jelentenem kéne a dolgot nektek.
Dátum: 2010.06.09. 16:57:11
A konstans harci bónusznak nem sok értelme van, vagy alacsony szinten nagyon durva, vagy magas szinten teljesen értéktelen. Már a mostani szintkülönbségekkel sem lehet mindenki által használhatóan megcsinálni. Ahogy a láthatatlanságon is változtatni kellett, ennek is ez lenne a vége. Megjegyzem a támadás itala is egyre kevesebbet ér.
Dátum: 2010.06.08. 18:59:15
Melyik országban van a föld legmagasabb pontja?
Kína
Nepál
India
Bhután
Az Everest csúcsán megy át a határ, hibás kérdés.
Kína
Nepál
India
Bhután
Az Everest csúcsán megy át a határ, hibás kérdés.
Dátum: 2010.06.04. 19:27:26
EUROPÁBA hány ország van?
28
45
33
37*
Európában
És még a 45 is kevés, nemhogy a 37! Kb. 50-et szokás kontinensünkhöz sorolni, de mivel pár ország több kontinenshez is sorolható (Törökország, Kazahsztán, Oroszország), elég szemét dolog rákérdezni.
28
45
33
37*
Európában
És még a 45 is kevés, nemhogy a 37! Kb. 50-et szokás kontinensünkhöz sorolni, de mivel pár ország több kontinenshez is sorolható (Törökország, Kazahsztán, Oroszország), elég szemét dolog rákérdezni.
Dátum: 2010.05.28. 17:40:46
Hol gyártottak öltönyöket?
Vörös November Ruhagyár
Május Elseje Ruhagyár
Rákosi Mátyás Ruhagyár
Vörös Október Ruhagyár
Na neeee, ez nagyon gáz!
Hódításai végén, miért sírta el magát Nagy Sándor?
Örömében
Nem maradt föld amit meghódítson
Megbántották
Nem sírta el magát
A kérdés írója szerint azért, mert nem maradt meghódítandó föld. Ez biztosan nem igaz, Sándor Kínát akarta elfoglalni, csak a serege az Indusnál fellázadt, úgyhogy kénytelen volt visszafordulni.
Vörös November Ruhagyár
Május Elseje Ruhagyár
Rákosi Mátyás Ruhagyár
Vörös Október Ruhagyár
Na neeee, ez nagyon gáz!
Hódításai végén, miért sírta el magát Nagy Sándor?
Örömében
Nem maradt föld amit meghódítson
Megbántották
Nem sírta el magát
A kérdés írója szerint azért, mert nem maradt meghódítandó föld. Ez biztosan nem igaz, Sándor Kínát akarta elfoglalni, csak a serege az Indusnál fellázadt, úgyhogy kénytelen volt visszafordulni.
Dátum: 2010.05.21. 17:04:33
Idézet: Miklós - 2010.05.20. 14:13:24
Most ismét nem leszek népszerű, de bevallom, nemcsak azért nem szórom a lelkesítő postokat a multizós/csalós/scriptezős topicokban, mert bármit írok, lepontozzák, hanem azért, mert a játékosok többségének elképzelése sincs arról, hogy mi a helyzet ezen a téren.
Hát akkor mondd meg! Akár külön topicban vagy máshogy, az már a te döntésed, de mi is igényelnénk a tájékoztatást.
Most ismét nem leszek népszerű, de bevallom, nemcsak azért nem szórom a lelkesítő postokat a multizós/csalós/scriptezős topicokban, mert bármit írok, lepontozzák, hanem azért, mert a játékosok többségének elképzelése sincs arról, hogy mi a helyzet ezen a téren.
Hát akkor mondd meg! Akár külön topicban vagy máshogy, az már a te döntésed, de mi is igényelnénk a tájékoztatást.
Dátum: 2010.05.17. 20:32:09
Mi Newton első törvénye?
tartóerö mely a helyzeti magssági energiát jellemzi.
a gravitácios erö mely a hatás ellenhatás törvénye.
*minden test nyugalomban marad vagy egyenletesen mozog egy másik tárgy meg változtattja mozgását.
súlyerö mely egyben a dinamika alaptörvénye is egybe.
Pedig ez végre egy jó kérdés, csak borzasztó a helyesírás is meg a fogalmazás is
tartóerö mely a helyzeti magssági energiát jellemzi.
a gravitácios erö mely a hatás ellenhatás törvénye.
*minden test nyugalomban marad vagy egyenletesen mozog egy másik tárgy meg változtattja mozgását.
súlyerö mely egyben a dinamika alaptörvénye is egybe.
Pedig ez végre egy jó kérdés, csak borzasztó a helyesírás is meg a fogalmazás is
Dátum: 2010.05.10. 19:59:20
Milyen színű általában egy házi macska?
vörös
Szürke fekete csíkos
barna
fekete
Jelölt válasz, ami kellett is, mert enélkül nem ment volna Harminc éve van macskánk, nem meghatározható a szín.
Ki a Children of Bodom nevű együttes énekese és gitárosa?
Alexi Laiho
Jaska W. Raatikainen
Marco Hietala
Billie Joe Armstrong
Életemben nem hallottam a pasas nevét...
vörös
Szürke fekete csíkos
barna
fekete
Jelölt válasz, ami kellett is, mert enélkül nem ment volna Harminc éve van macskánk, nem meghatározható a szín.
Ki a Children of Bodom nevű együttes énekese és gitárosa?
Alexi Laiho
Jaska W. Raatikainen
Marco Hietala
Billie Joe Armstrong
Életemben nem hallottam a pasas nevét...
Dátum: 2010.04.08. 18:40:04
Ez csak ott működik, ahol kevesen vannak az ütőtávodban. Ahol többszáz ellenfél van, ott érdemesebb azt a hordát választani, amelyikből a legtöbb portyacélpont kikerül.
Dátum: 2010.04.01. 17:36:48
Meik ország volt semleges a II. világháború alatt?
*Svájc
Svédország
Dánia
Németország
Svédország is semleges volt!
*Svájc
Svédország
Dánia
Németország
Svédország is semleges volt!
Dátum: 2010.03.25. 17:37:02
Milyen partja van Afrikának?
Tagolatlan*
Van partja?
Tagolt
Mi az az Afrika??????
Törölni!
Tagolatlan*
Van partja?
Tagolt
Mi az az Afrika??????
Törölni!
Dátum: 2010.03.18. 17:05:30
"Történelem=>történelem előtti korok
Ide tartoznak a földtörténeti korok általában, és minden egyéb az ember (és elődei) megjelenéséig."
A történelem az emberiség történetével foglalkozik. A földtörténet a földrajz része!
Plusz vagy a történelem előtti korok, vagy az őskor alkategóriát ki kéne venni, gyakorlatilag mindkettő ugyanarra a korszakra vonatkozik.
Ide tartoznak a földtörténeti korok általában, és minden egyéb az ember (és elődei) megjelenéséig."
A történelem az emberiség történetével foglalkozik. A földtörténet a földrajz része!
Plusz vagy a történelem előtti korok, vagy az őskor alkategóriát ki kéne venni, gyakorlatilag mindkettő ugyanarra a korszakra vonatkozik.
Dátum: 2010.03.15. 12:55:05
Nekem engedte a 2 aranyhámot, amikor vettem őket kb 2 hónapja.
Dátum: 2010.03.08. 18:54:20
Ki az az olimpiai bajnok úszó, aki színészként lett világhírű?
Thomas Darnyi
Bud Spencer
Michael Phelps
Johny Weismuller*
Thomas Darnyi=Darnyi Tamás
Thomas Darnyi
Bud Spencer
Michael Phelps
Johny Weismuller*
Thomas Darnyi=Darnyi Tamás
Dátum: 2010.02.11. 19:04:19
De ugyanaz a személy volt a koronázás előtt is, és fejedelemként is uralkodott...
Ez a válasz akkor lenne jó, ha a kérdés valahogy úgy szólna, hogy 'Mettől meddig volt I. István Magyarország királya?' és nem az uralkodási időt kérné úgy általában.
Ez a válasz akkor lenne jó, ha a kérdés valahogy úgy szólna, hogy 'Mettől meddig volt I. István Magyarország királya?' és nem az uralkodási időt kérné úgy általában.
Dátum: 2010.02.06. 15:30:06
ledoja a őz bak évente agancsát?
*igen
nem mert sok energiába telne újat növeszteni
nem mert nem tudná magát megvédeni
nem
Igen/nem típusú kérdéseket elméletileg simán vissza kéne dobni. Plusz helyesírás...
*igen
nem mert sok energiába telne újat növeszteni
nem mert nem tudná magát megvédeni
nem
Igen/nem típusú kérdéseket elméletileg simán vissza kéne dobni. Plusz helyesírás...
Dátum: 2010.01.27. 17:49:44
Idézet: Jucus - 2010.01.27. 09:38:37
A Malomvölgy Pécshez tartozik, a városhatáron kívül, de a közigazgatási határon belül van, kb. mint Csillebérc és Budapest viszonya. Sztem ebből a szempontból okés a kérdés.
Mire szolgált a kétkezes kétélű kard?
*az ellenfél kibillentésére
cselezésre
az ellenfél sisakjának leütésére
az ellenfél leszúrására
Rosszul feltett kérdés, a kardok gyilkolásra készülnek. Persze sok mindent lehet még velük csinálni. Nade honnan tudjam, hogy melyikre gondolt a kérdés írója?
Az alábbiak közül hol rendezik meg minden évben a Rockmaraton fesztivált?
Ózd
Zalaegerszeg
Budapest
Pécs*
Pontatlan válasz
http://www.rockmaratonfesztival.hu/info.php
"...A Rockmaraton helyszíne Pécstől 8 km-re, délre, a Malomvölgyi Arborétumban, parkerdőben található, Kökénypuszta és Kökény között, egy festői szépségű völgyben."
Ózd
Zalaegerszeg
Budapest
Pécs*
Pontatlan válasz
http://www.rockmaratonfesztival.hu/info.php
"...A Rockmaraton helyszíne Pécstől 8 km-re, délre, a Malomvölgyi Arborétumban, parkerdőben található, Kökénypuszta és Kökény között, egy festői szépségű völgyben."
A Malomvölgy Pécshez tartozik, a városhatáron kívül, de a közigazgatási határon belül van, kb. mint Csillebérc és Budapest viszonya. Sztem ebből a szempontból okés a kérdés.
Mire szolgált a kétkezes kétélű kard?
*az ellenfél kibillentésére
cselezésre
az ellenfél sisakjának leütésére
az ellenfél leszúrására
Rosszul feltett kérdés, a kardok gyilkolásra készülnek. Persze sok mindent lehet még velük csinálni. Nade honnan tudjam, hogy melyikre gondolt a kérdés írója?