Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Sir Ny

Idézet: Zoltanszon - 2009.01.21. 15:33:01

Teszem hozzá, hogy bár a Te kérdésedben legalább valami érdekesség van (gondolok itt az "úgy, hogy összesen kétszer kaptak ki?" részre), ennek ellenére én is speciálisnak ítéltem volna. Ez az a bizonyos határeset (nálam) ami épp átkerül a rossz kérdés kategóriába. Nincs valami ilyened VB-vel kapcsolatban? Azt hiszem 2002-ben történt, hogy a Német válogatott a döntőben kétszer annyi gólt kapott, mint addig összesen. Ha erre kérdezel, akkor az részemről átmegy.

vagyis neked az a rossz kérdés, amit nem tudsz?
Legutoljára feltett kérdésed

Mennyi az üveg olvadáspontja?

476 Celsius fok
749.15 Kelvin
888.8 Fahrenheit
nincs is neki

A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott! Miért?
Idézet: Craslorg - 2009.01.20. 23:19:02
A tengerszinttől számítva a legmagasabb hegycsúcs a Csomolungma. Melyik a legtávolabbi csúcs a Föld középpontjától számítva?

Csomolungma (Ázsia) - tengerszint feletti magasság: 8848 (8850) m
Chimborazo (Dél-Amerika) - tengerszint feletti magasság: 6267 m
Vinson Massif (Antarktisz) - tengerszint feletti magasság: 5140 m
Mauna Loa (Hawaii-szigetek) - tengerszint feletti magasság: 4207 m

A kérdésre eddig 3 jó és 37 rossz válasz érkezett.

Azaz lassan kiesik. Egyébként ez régen volt valamelyik csatornán, mint kérdés, és nagyon megtetszett, de ez van Még nem mondok megoldást, de a Föld geoid alakj amiatt kitalálható

a Csomolungma?
Idézet: Lanmandragoran - 2009.01.16. 17:14:00
Sir Ny, ez most teljesen felesleges szőrszálhasogatás, ráadásul nincs is igazad.
1. Mivel a Föld nagyjából gömb alakú, ezért ha pontosan a Déli sarkra ér a medve az 1 km déli irányú séta után, nem tud keletre indulni, csak északra. Tehát a Déli sark verziója akkor állhatna fenn, ha ha az irányok sorrendje dél-észak-kelet lenne.

2. Szerény matematikai emlékeim szerint ha a szélességi kör kerülete 1 km, akkor nem tud a "maci" 1 km-t sétálni délnek, mert amennyire a Föld méreteire emlékszem, az egy olyan kicsi gömbszelet lesz, hogy szinte körnek tekinthető, vagyis a dél felé megtehető táv ~ a hosszúsági kör sugarával lesz egyenlő, tehát a görbületet beleszámolva is kevesebb mint 200 méter.

3. A negyedik válaszlehetőség: "Nincs medve ilyen lehetőségek birtokában." - vagyis nem létezik olyan medve, amelyiknek matematikai lehetősége van rá, hogy bejárja ezt a háromszöget a dél-kelet-észak sorrendben. Mivel te magad is belátod, hogy az Északi sarkon ez matematikailag lehetséges (más kérdés, hogy minek mászkálna a mackó szabályos háromszög útvonalon), így ez a válaszlehetőség nem helyes, mert az Északi sarkon él medve ilyen lehetőségek birtokában.

Idézet: Sir Ny - 2009.01.16. 16:29:38
Idézet: cirip - 2009.01.16. 16:23:08
mindegy, sehol máshol nem teljesülnek a feltételek.

a Föld gömb alakú. tehát van rajta egy olyan körív, ami pont egy kilóméteres, és a közepe a délisark. attól a körívtől, ha egy kilómétert északra állva kezdi el a banduklást, teljesül a feltétel. tehát ez délen is lehetne, ahol nem élnek medvék.

tehát délnek megy, rámegy a körívre, onnan elindul keletnek, ugyanoda ér vissza, és megint megy észak felé. nem olyan bonyi ez, csak egy kis logika.
Dátum: 2009.01.22. 08:38:58
Ajándék lónak mijét ne nézd?
patkóját
fogát
szemét
nyergét

hú, de erőltetett

ki írta a névtelen vár című könyvet?
Mikszáth Kálmán
Jókai Mór
Móricz Zsigmond
Arany János

Ki

Melyik NEM fiú név ?
Alex
Antal
László
Alexandra

szóközkérdőjel, kakukktojás.

A gyűrűk ura c. filmben, ki áldozta fel magát az első rész végén?
Aragorn
Legolas
Gandalf
Gimli

Gyűrűk ura, és mértpont a filmben? mértnem a könyvben?

Micsoda a trícium ?
Az ókori Rómában a 3 vezér szövetségét hívták így.
Jogi szakkifejezés, harmadrendű vádlott.
A hidrogén radioaktív izotópja
Römiben amikor 3 lapot teszünk le egyszerre.

szóközkérdőjel.

Mennyi az üveg olvadáspontja?

476 Celsius fok
749.15 Kelvin
888.8 Fahrenheit
nincs is neki

Hogyan járj a mondás szerint, hogy tovább érj?
lassan
biciklivel
futva
kocsival

mit lel az, aki korán kel?
ezütöt
aranyat
szenet
gyémántot

Mit

nagyon leesett a kérdések színvonala, amíg nem voltam itt...
Idézet: cirip - 2009.01.16. 16:51:16
Miért ne lenne lehetősége rá?
Na jó, most én nem értelek.
lehetősége van rá, csak pontosan ugyanannyira fog megtörténni, minthogy a déli sarkról indul el...
Idézet: cirip - 2009.01.16. 16:38:12
ezt most tényleg végig kell számolnunk?

Ha közelebb vagy a Déli sarkhoz mint egy kilométer, akkor nem teljesül a feltétel (nem tudsz egy kilométert menni délre)
Ha pont annyira vagy, akkor az egy kilométer séta végén a Déli sarkon kötsz ki, ahonnan nem tudsz elindulni keletre. Tehát nem teljesül a feltétel.
Ha távolabb vagy mint egy kilométer - akkor mész a Déli sark felé egy kilométert, elindulsz keletre, mész azon a szélességi fokon egy kilométert, majd elindulsz északra, eredményképp messzebb leszel a kiindulás pontodtól mint kezdetben.
Extrém esetben, pontosan egy kilométer hosszú szélességi kör esetében viszont igazad van.
Ekkor jön a másik indoklás. "Egy medve elindul..." csak hogy a Déli sarkhoz ennyire közel nem él semmilyen medve. Tehát nem teljesül a feltétel.

második indoklás:
első rész:
Egy medve elindul,megy dél,majd kelet,majd észak felé egy-egy-egy km-t.Ugyanoda ér vissza.
Milyen színű lehet?
fehér
fekete
barna
Nincs medve ilyen lehetőségek birtokában.

második rész: viszont, egy medve soha a büdös életben nem fog pontosan egy kilómétert sétálni délre, keletre, északra, úgy, hogy közben pontosan Északi-sarkról kell elindulnia, még inkább nem.

első indoklás:
első rész: ezt nem értem. ha egy egy kilóméter hosszú szélességi körről van szó, akkor mi jösz nekem azzal, hogy hogyha távolabb vagyok meg hogyha közelebb vagyok.
második rész: mért, az nem extrém, hogy "Egy medve elindul,megy dél,majd kelet,majd észak felé egy-egy-egy km-t.Ugyanoda ér vissza."?
Idézet: cirip - 2009.01.16. 16:23:08
mindegy, sehol máshol nem teljesülnek a feltételek.

a Föld gömb alakú. tehát van rajta egy olyan körív, ami pont egy kilóméteres, és a közepe a délisark. attól a körívtől, ha egy kilómétert északra állva kezdi el a banduklást, teljesül a feltétel. tehát ez délen is lehetne, ahol nem élnek medvék.
Idézet: cirip - 2009.01.16. 16:19:12
mivel ott nem élnek medvék, semmilyenek sem, ezért ott nem történhet meg
pluszban a Déli sarkról nem igazán tud dél felé elindulni senki sem, akármennyire helyre legény is
írtam én valahol Déli sarkot?
Dátum: 2009.01.16. 16:20:29
Idézet: Hatsepsut - 2009.01.16. 14:06:42
Idézet: Hörpilla - 2009.01.16. 00:20:26
Sajnálattal tapasztalom,hogy nem nagyon történik változás a kérdések értékelésében,amit a rengeteg friss hozzászólás is bizonyít.Nálam ez verte ki a biztosítékot:

Egy medve elindul,megy dél,majd kelet,majd észak felé egy-egy-egy km-t.Ugyanoda ér vissza.
Milyen színű lehet?
fehér(ez volt helyes válasznak jelölve)
fekete
barna
Nincs medve ilyen lehetőségek birtokában.

Nos,ahol ilyen "furfangos" kérdések átmennek a rostán, ott komoly baj van .És a legszomorúbb,hogy ez csak egy a sok közül,az olimpiáról nem is beszélve...

Nem, ez a kérdés sem ment át az értékelésen.
Pedig szerintem elég egyértelmű, hogy szegény maci csak az északi sarkon lehet, így én (a szóközgondoktól eltekintve) nem tartom rossz kérdésnek.

nagyon nem egyértelmű, végtelensok olyan hely van, ahol a maci lehet. bár azon a sok helyen csak jegesmaci él, akkorsem csak északon lehet az a medve.
ezzel az a baj, hogy ez megtörténhet délen is, ahol bizony nem élnek jegesmacik.
Dátum: 2009.01.16. 16:10:17
Idézet: CaveMaN - 2009.01.15. 23:24:27
Sir Ny..

Ha normálisan játszol, ideig-óriág leszel csak sérthetetlen lopás szempontból, ha túllépsz a határon ismét lehet majd tőled lopni.
de csak keveset, aztán megint nem lehet tőlem lopni.
Dátum: 2009.01.16. 16:07:14
Idézet: csati777 - 2009.01.15. 09:12:20
Ezt már ezerszer kitárgyaltuk. Röviden összefoglalva: azok a mocsok, szemét, öt szinttel erősebb tárgyakban feszítő prémiumosok, akik minden nap agyonvernek és ellopják a LE-det-a pénzbefizetéseik által ők teszik lehetővé, hogy te ingyen élvezhesd a játékot!!! Ennyire nehéz ezt megérteni? Rengeteg ingyenes internetes szerepjátékot ismerek, de valójában egy sem teljesen ingyenes. Az egyiknél magát a játékot kell megvenned, és utána játszhatsz vele ingyen (Guild Wars), a másiknál állandóan felugró reklámablakok idegesítenek halálra, a harmadiknál pénzért vásárolhatsz tárgyakat és szolgáltatásokat. A lényeg, hogy valahogy fedezni kell a szerver és karbantartási költségeket (megsúgom, ezek horribilis összegek). A legfontosabb szabály, amit a gyerekekben már első osztályban tudatosítani kellene: AZ ÉLETBEN SEMMI SINCS INGYEN!!!

nem, nem tárgyaltuk túl, mivel ti nem vagytok hajlandók tárgyalni.
képzeld el, hogy bemész egy étterembe, ahol az ajtó fölé kiírják, hogy ingyen étel, de csak leves van, és a kanálhoz pénz kell.
rendben van, tudsz kézzel enni, de mennyit.
amik gyakori érvek szoktak lenni:
1. ha nagyon sokat kockulsz, behozhatod a lemaradást. de nem, akármilyen gyorsan eszed is a levest, sosem fogsz tudni annyit enni, mint akinek van kanala.
2. más játékok is fizetősök. hát tényleg. de azoknál nem írják ki a főoldalra, hogy ingyért van.
3. ha nem csinálsz ezt meg azt, spórolhatsz, és lesz elég pénzed. Miklós is spórolhat, és lesz elég pénze fönntartani a játékot. egyébként én pl gyakorlatilag 0 bevétellel rendelkezem, tiszta csóró vagyok, nem kapok zsebpénzt. és ha nem iszok meg a kocsmában egy sört, akkor sem lesz több pénzem... de ha lenne, akkor sem költeném egy játékra. inkább vennék gumicukrot rajta.
4. általában azok vesznek őskövet akik eleve jól játszanak. igen, ez tény, viszont azok, akik nem vesznek őskövet, azok játszhatnak akármilyen jól, akkor sem fognak olyan jók lenni, mint az ugyanolyan jól játszó őskövesek.
5. az őskövesek tartják fönn a játékot. már egyszer kifejtettem, hogy a nemőskövesek pont ugyanannyira tartják fönn a játékot.
6. AZ ÉLETBEN SEMMI SINCS INGYEN. ez nagyon jól szokott mutatni főleg egy olyan hszben, ahol egy ingyenjátszónak válaszolnak... továbbá ez a kijelentés egy öngól, mivel elismeri, hogy a játék nem ingyenes, fizetni KELL érte. és még továbbá: az életben iszonyatosansok minden ingyen van.

ha van még valami, arra is készséggel válaszolok.
Dátum: 2009.01.15. 20:43:52
szerintetek az jó taktika, hogy az elején elvesztek egy csomó lét, utána sérthetetlen leszek, és csak vadászok, és lesz egy csomó lém egyszerre amit nem tudnak ellopni, és azzal majd micsináljak?
Dátum: 2009.01.15. 20:35:47
Hogy hívták a legfőbb Gonoszt a Gyűrűk Urában?
Dornodon
Sauron
Voldemort
Lucifer

gonoszt

Új fegyver vásárlásakor mennyi LE-ért tudod eladni az első buzogányod?
112 Lélekenergiáért
212 Lélekenergiáért
100 Lélekenergiáért
150 Lélekenergiáért

nem csak új fegyver vásárlásakor tudom eladni.

Hol Írta József Attila az Óda című verset?
Miskolc-Lillafüred
New york
Párizs
Budapest

írta
Dátum: 2009.01.15. 19:13:29
Mi a paraj szó másik jelentése ?
spenót
karaj
taraj
pajor

miazhogy másik? a spenót az egyik jelentése...
Dátum: 2009.01.15. 19:11:54
Idézet: Disloyal - 2009.01.15. 19:10:03
Hány madár lesz a póznán, ha az összes átrepül egy másik póznára?
126
5
53
az összes *

Idióta.

ez tiszta vicces.
Dátum: 2009.01.14. 18:35:58
Hogy hívjuk azt a műveletet, amikor a labdát a tásunkhoz továbbítjuk?
Passz.
Fogalmam sincs.
Nem tudom.
Felezzük meg.

ez nagyon jó
Idézet: Kagemusha - 2009.01.14. 18:15:51
Nem megy ám neked, Lan!
Ha a 25%-ot erôsíted, számomra az azt jelenti, hogy abba a csoportba tartozol, ergo nem tudtad...
a 25%-a tudta...
Dátum: 2009.01.14. 17:17:05
Mi volt a fő fegyvere a magyar huszároknak?
Szablya*
Pallos
fokos
Dzsida

Fokos

Koncz Zsuzsánk melyi szerzőpáros írta a legtöbb dalt?
Illés L.-Szörényi L.
Szörényi Sz.-Brócy J.
Szörényi L.-Bródy J. *
Tolcsvay L.-Bródy J.

valaki értelmezze nekem!

Mikor halt meg Tupac Amaur Shakur?

én nem tom ki volt a manus, de a gugli csak Amaru -t ismer. amúgy 1996-ban halt meg.

A Csllagok Háborúja c. filmben mi volt Obi-Wan Kenobi ?
Jeti
Sith
Fejvadász
Jedi

szóközkérdőjel, és nem szerepelt a csllagok háborúja c. filmben.

Melyik hónapban van Karácsony?
Október
December
Május
Augusztus

van a karácsony

Hogy van tovább? Addig jár a kancsó a kutra......
amig földhöz nem vágod
amig el nem lopják
amig el nem törik
amig meg nem töltik

kancsó, kutra, amg, amig, amig, amig

Milyen a magyar narancs?
Piros
Kicsi is, savanyú is, de a miénk!*
Drága
Nagy és édes

???

Melyik egy moziban fogyasztandó tradícionális rágcsalnivaló neve?
Pörkölt sósmogyoró
Pattogatott kukorica
Zacskós leves
Tepertő

rágcsálnivaló

Melyik évszak van Januárban?
ősz
tél
tavasz
nyár

január, és január van az évszakban