Azért szerintem az, hogy egyáltalán részt tud venni benne, és nem lövik szét mielőtt varázsolna az igen jó dolog. A sebzés nagy részét vigyék csak be az erősek, de így a gyengék is hozzá tudnának tenni valamit.
(Estetleg adhat némi kis támadásbónuszt is az épület az epik szörnyek ellen, de ne túl sokat, mert semmi értelme annak, hogy eltűnjön a különbség a különböző erősségű karakterek között.)
Hozzászólások - Picok
Dátum: 2009.09.16. 10:18:25
Dátum: 2009.09.14. 14:38:38
Számomra is a tisztességes munka és az odafigyelés büntetése az, amit igazságtalannak érzek.
Én nagyon jól jártam, pont 2-szer felejtettem el csökkenteni, és 62. szintű vagyok, így éppen ki tudtam használni, tehát nem haza beszélek, de tudok olyan nálam egy szinttel előrébb járó karaktert, aki mindig nagyon odafigyelt, mégis egy szinttel magasabban fog felgyőgyulni, mint én.

Én nagyon jól jártam, pont 2-szer felejtettem el csökkenteni, és 62. szintű vagyok, így éppen ki tudtam használni, tehát nem haza beszélek, de tudok olyan nálam egy szinttel előrébb járó karaktert, aki mindig nagyon odafigyelt, mégis egy szinttel magasabban fog felgyőgyulni, mint én.
Dátum: 2009.09.14. 13:47:49
Hibás kérdések:
Melyik a növényevő hal?
Piranya
Harcsa
Ponty*
Süllő
A ponty mindenevő, a többi ragadozó.
Melyik fán terem a makk?
Makk fán.
Bükk fán.
Tölgy fán.*
Nem is fán terem.
Azonkívül, hogy a faneveket egybe kellene írni, a bükkfán is makk terem.
Melyik a növényevő hal?
Piranya
Harcsa
Ponty*
Süllő
A ponty mindenevő, a többi ragadozó.
Melyik fán terem a makk?
Makk fán.
Bükk fán.
Tölgy fán.*
Nem is fán terem.
Azonkívül, hogy a faneveket egybe kellene írni, a bükkfán is makk terem.
Dátum: 2009.09.08. 11:56:53
Hibás válasz:
Miért tört ki (az utolsó indok) az I. Világháború?
Megöltek egy uralkodot*
Romlottak a fegyverek árfolyamai
Új olajmezőt találtak Arábiában
Területi követelések
Valójában egy trónörököst (Ferenc Ferdinánd) öltek mg.
Miért tört ki (az utolsó indok) az I. Világháború?
Megöltek egy uralkodot*
Romlottak a fegyverek árfolyamai
Új olajmezőt találtak Arábiában
Területi követelések
Valójában egy trónörököst (Ferenc Ferdinánd) öltek mg.
Dátum: 2009.08.31. 08:55:50
Szerintem kétféle út lehetséges:
1. A játékvezetés időt és energiát fordít rá és kitalál valamilyen olyan rendszert, ami újra értelmessé teszi az olimpiát. Pl. a beérkező új kérdésekből manuálisan kiválogatnak és félretesznek annyit, hogy elég legyen a következő olimpiára. Ha ez nem megy 2 hét alatt, akkor addig szünet.
Ehhez nagyszámú értelmes, egyértelmű és a játékosok adatbázisában nem szereplő kérdés kell.
2. Abbahagyjuk ezt a kabarét, és kisorsoljuk kéthetente a medálokat.
1. A játékvezetés időt és energiát fordít rá és kitalál valamilyen olyan rendszert, ami újra értelmessé teszi az olimpiát. Pl. a beérkező új kérdésekből manuálisan kiválogatnak és félretesznek annyit, hogy elég legyen a következő olimpiára. Ha ez nem megy 2 hét alatt, akkor addig szünet.
Ehhez nagyszámú értelmes, egyértelmű és a játékosok adatbázisában nem szereplő kérdés kell.
2. Abbahagyjuk ezt a kabarét, és kisorsoljuk kéthetente a medálokat.
Dátum: 2009.07.01. 01:17:43
Ráadásul alapban rossz, mert olyan végzeturas kérdés, amit egy kezdő nem ismerhet még.
Dátum: 2009.06.30. 21:56:34
Töröltem.
Dátum: 2009.06.29. 17:58:20
Hibás kérdések:
Mióta tart a jó és a gonosz harca?
Mióta ember él a világban.*
Nincs köztük harc.
Mindig is volt a jó és a gonosz közt harc.
Mióta vanak hivők és ateisták.
Ez asszem nem megválaszolható ilyen egyértelműen.
Milyen évet írunk most?
1997
2008
2009*
2000
Kb. 50-50% volt, hogy mikor tették fel a kérdést. Ha kitartunk 2010-ig, akkor már csak 33%.
Mióta tart a jó és a gonosz harca?
Mióta ember él a világban.*
Nincs köztük harc.
Mindig is volt a jó és a gonosz közt harc.
Mióta vanak hivők és ateisták.
Ez asszem nem megválaszolható ilyen egyértelműen.
Milyen évet írunk most?
1997
2008
2009*
2000
Kb. 50-50% volt, hogy mikor tették fel a kérdést. Ha kitartunk 2010-ig, akkor már csak 33%.

Dátum: 2009.03.19. 19:27:37
Hibás kérdés:
Spanyolország hány országgal határos? A feltevő szerint 2 a helyes.
Szerintem 3, vagy 4, esetleg 5: Portugália, Franciaország és Andorra biztos, Giblaltárt nem tudom, hogy beleszámoljam-e. Van egy kis területrész Észak-Afrikában is az pedig Marokkóval határos.
Szerintem ki kellene venni a kérdést az adatbázisból.
Spanyolország hány országgal határos? A feltevő szerint 2 a helyes.
Szerintem 3, vagy 4, esetleg 5: Portugália, Franciaország és Andorra biztos, Giblaltárt nem tudom, hogy beleszámoljam-e. Van egy kis területrész Észak-Afrikában is az pedig Marokkóval határos.
Szerintem ki kellene venni a kérdést az adatbázisból.
Dátum: 2009.03.16. 15:37:54
Rossz kérdés:
Hány újju a lajhár?
2
5
6
3*
Van kétujjú és háromujjú lajhár is.
Hány újju a lajhár?
2
5
6
3*
Van kétujjú és háromujjú lajhár is.
Dátum: 2009.03.15. 18:27:15
Érdemes lenne ránézni a 2-es világra is, ott teljesen egyértelmű a gyémánt túlsúly, ezért aztán az összes nem gyémánt gyémántra fogja kifejleszteni.
Dátum: 2009.01.22. 08:23:21
Hibás kérdés:
Melyik tartozik a porcoshalak családjába?
Medúza
Cápa*
Rája
Delfin
Egyrészt a porcoshalak nem család, hanem osztály, másrészt a rája is porcoshal.
Melyik tartozik a porcoshalak családjába?
Medúza
Cápa*
Rája
Delfin
Egyrészt a porcoshalak nem család, hanem osztály, másrészt a rája is porcoshal.
Dátum: 2009.01.21. 15:13:38
A fenti hibával találkoztam én is, megjelenik a portyalistában, de nem tudom támadni, és nem tűnik el.
A szövetségével háborúban állunk. 3-mal vagyok magasabb szintű.
Megkémgömböztem:
Essence de Carbon
Életpont:
248 / 978 ÉP
A szövetségével háborúban állunk. 3-mal vagyok magasabb szintű.
Megkémgömböztem:
Essence de Carbon
Életpont:
248 / 978 ÉP
Dátum: 2008.12.27. 12:41:55
Hibás kérdés:
Minek nincs sejtmagja?
baktérium
vírus*
papucsálatka
alga
A baktériumnak, sőt a kékalgáknak sincs.
Minek nincs sejtmagja?
baktérium
vírus*
papucsálatka
alga
A baktériumnak, sőt a kékalgáknak sincs.
Dátum: 2008.12.21. 07:30:50
Sajnos nem egyértelmű kérdés:
Milyen enmzetiségű volt Oroszlán szivű Richárd?
Angol*
Német
Francia
Olasz
Normann családból származott, anyja Eleanor Aquitániában (Franciaország) élt, ő is sokáig ott uralkodott, csak franciául beszélt. Anglia királya volt, de ettől még nem angol nemzetiségű.
Milyen enmzetiségű volt Oroszlán szivű Richárd?
Angol*
Német
Francia
Olasz
Normann családból származott, anyja Eleanor Aquitániában (Franciaország) élt, ő is sokáig ott uralkodott, csak franciául beszélt. Anglia királya volt, de ettől még nem angol nemzetiségű.
Dátum: 2008.12.14. 00:32:09
Nekem is kidobtak több olyat, ami középiskolás szintü tudásnek felelt meg azzal, hogy speciális tudást igényel. A másik, hogy a karrierje elején szerintem igen sok jó kérdés áldozatul esik az építő rabszolgáknak, akik meg sem próbálják megválaszolni. Érdemes lenne utánanézni a kiesett kérdéseknek, és visszatenni az értelmeseket a rendszerbe védettséget adva nekik. A sok harnadik vonalbeli fantasyíró munkássága, egyes futballisták karrierjének eseményei, vagy számítógépes játékok kiadásainak megjelenési évei helyett számos kidobott kérdés lényegesen emelné a kvíz színvonalát. HA kell szívesen segítek a manuális zsürizésben.
Dátum: 2008.11.30. 09:37:29
Azért szerintem annyi járna, hogy kapjunk egy konkrét (és mielőbbi) időpontot. Egyébként a TF/ÖV zsetonok sem estek még be.
Dátum: 2008.11.14. 23:32:24
Melyik tudományhoz kapcsolódik a geotermikus gradiens?
Fizika
Kémia
Biológia
Földrajz
Ö a földrajzot akarta, de legalább annyira fizika, és kémia. Meg mi az, hogy kapcsolódik? Na jó, talán a biológia valóban kizárható.
Fizika
Kémia
Biológia
Földrajz
Ö a földrajzot akarta, de legalább annyira fizika, és kémia. Meg mi az, hogy kapcsolódik? Na jó, talán a biológia valóban kizárható.
Dátum: 2008.11.13. 10:52:42
Kérdés: Mekyik nem őshonos Magyarországon?
Válaszok: Muflon (helyesnek jelölve), Őz, Vaddisznó, Dámszarvas.
A dámszarvas sem őshonos, a rómaiak telepítették be, tehát 2 jó megoldás is van. Törölni kell, vagy javítani gímszarvasra.
Válaszok: Muflon (helyesnek jelölve), Őz, Vaddisznó, Dámszarvas.
A dámszarvas sem őshonos, a rómaiak telepítették be, tehát 2 jó megoldás is van. Törölni kell, vagy javítani gímszarvasra.
Dátum: 2008.10.29. 07:09:28
A kérdés az volt, hogy melyik hal származik Dél-Amerikából.
A helyes váélasznak elfogadta az amur, amelyik valóban nem őshonos, de Délkelet-Ázsiából származik.
A helyes váélasznak elfogadta az amur, amelyik valóban nem őshonos, de Délkelet-Ázsiából származik.