Koszi a valaszokat.
Mar tobb mint 2 honapot leteszteltunk en levontam tobb kovetkeztetest szamolgattam megosztom itt remelem elgondolgodtato lesz ez is.
Elore leszogeznem hogy ez nekem alapjaban tetszik. Nincs vele gondom szerepjatekos szempontbol sem es siman beillesztem egy fantasy jatekba. Biztos hogy csinalni fogom. Az hogy milyen komolysaggal nagyban mulik az alabbi aggalyaimon. Mukodokepes lesz ez igy?
1) Eloszor is a fejlodesi utem. Nem tudom lett e ez a resze szamolva de a szintek elorehaladtaval kegyetlenul nyilik az ollo es nagyon belassul. A teglak konstans novekednek 5-el szintenkent de az epulet koltseg 3x utemben no. Mar itt latszik hogy valami nem stimmel.
En most irok szamokat h mindenki lassa.
Tudom ez nagyon a jovo de ez egy ilyen jatek. Nagyon elore kell tervezni.
Mindent az adott szinten max legyarthato teglaval szamolva (teglaepito+kut+ akademia bonusz)
1-es szintu epulet koltseg 10 tegla. Napi max tegla 7db. Epitesi ido: 1,42 nap
2-es szintu epulet koltseg 30 tegla. Napi max tegla 16 db. Epitesi ido: 1,87 nap
3-es szintu epulet koltseg 90 tegla. Napi max tegla 25,5 db. Epitesi ido: 3,52 nap
4-es szintu epulet koltseg 270 tegla. Napi max tegla 36 db. Epitesi ido: 7,5 nap
5-es szintu epulet koltseg 810 tegla. Napi max tegla 47,5 db. Epitesi ido: 17 nap
6-es szintu epulet koltseg 2430 tegla. Napi max tegla 60 db. Epitesi ido: 40,5 nap
40 nap. 1 epulet. Amibol van 20. Mindegyiken egyet tolni 800 nap!!!
Ugorjunk kicsit egy borzasztobb szamra
10-es szintu epulet koltseg 196830 tegla. Napi max tegla 120 db. Epitesi ido: 1640 nap. 1 epulete!
Most komolyan? Ez nevetseges
Raadasul megcsak ez sem kivitelezheto mindjart kiderul miert.
Keves a lakosok maximalis szama. Igazabol semmire nem eleg.
nezzuk meg mennyi ember kell ezekhez az epitesekhez.
1-es szint. Max lakos 14. Teglakat gyartja: 4. Beepiti: 7. Marad minden masra 3
2-es szint. Max lakos 28. Teglakat gyartja: 8. Beepiti: 16. Marad minden masra 4
3-es szint. Max lakos 42. Teglakat gyartja: 12. Beepiti: 25. Marad minden masra 5
4-es szint. Max lakos 56. Teglakat gyartja: 16. Beepiti: 36. Marad minden masra 4
5-es szint. Max lakos 70. Teglakat gyartja: 20. Beepiti: 47. Marad minden masra 3
6-es szint. Max lakos 84. Teglakat gyartja: 24. Beepiti: 60. Marad minden masra 0
itt a fordulopont innen pedig mar nem is lehet annyi lakosod amennyi az epiteshez kene.
7-es szint. Max lakos 98. Teglakat gyartja: 28. Beepiti: 73. nem marad semmi. 101 lakos kene a maxos epiteshez de csak max 98 van...
Es akkor nincs eleg kaja. Mar 1es szinten sem. Minden nap lehet oskoert venni. 4es szinttol mar naponta 2szer.
Nincs ember az akademiaba, piacra, es meg banyaba sem (pedig ugye az lenne a lenyeg)
Ha hagyok a malomba embert akkor meg meg lassabb a fejlodes.
2) Kaja es a hadsereg:
Azoknak lesz nagy hadserege aki hajlando naponta 2-3 vagy akar tobbszor is megvenni a kajat 5 kavicsert. Anelkul egy kicsi (talan 5-10 fos) sereget lehet beszuszakolni de azt is kompromisszumok aran. De felesleges ha majd jonnek ellened 50 fovel. Mert a hadsereget sehogy nem lehet kajaval birni.
Ezt nem feltetlenul emiatt sorolom a baj kategoriaba elvegre fizetos jatek vagy mi ezt csak igy a margora irom.
Sokkal inkabb a hatasa miatt. Aki kolti a kavicsot lesz nagy serege. Lefarmoljak azokat akik nem koltik. Ok persze ezt megunjak es hagyjak inkabb az egeszet. A vege hiaba koltok majd kavicsot nem lesz mar kit farmolni nem lesz celpont.
Itt megjegyeznem azt is hogy jo lenne ha meg lehetne szabadulni toluk. Marmint a katonaktol. Csokkenteni a szamukat. Mert ez most egyiranyu utca. Ha mar csinaltal egy sereget akkor onnatol veheted az elelmet oskoert a vegtelensegig. Nem gondolhatod meg magad. Nincs visszaut. Ez igy nagyon nem jo. En is visszakivanom mar a 15 felesleges katonamat. De nem lehet.
Es mi meg szerencsesek vagyunk mert ez csak teszt de ha mar elesben megy, ideteved egy uj arc, na o megszivja ha rossz iranyba megy es meggondolna magat. Mert azt itt nem lehet.
3) Szerintem meg mindig draga a tegla.
A napi LE bevetel konstans. Nem no. Pont annyit kaptam 50 szinttel ezelott mint most vagy majd 50 szinttel kesobb fogok. 400-as szint alatt no ugyan szintlepesenkent de ott no majd a tegla ara is szintlepesenkent tehat vehetjuk azt is konstansnak.
Ertem hogy noveli a szerencset de a szerencsen kivul van meg 7 masik tulajdonasag, szakertelmek meg mindenfele amire koltani kell. Nem szeretnem egy ido mulva a napi bevetelem 50 vagy megtobb szazalekat szerencsebe tolni. Jo a szerencse de nem minden.
Nem tartom jo dolognak ha egy jatekban, annak aki szeretne jatszani vele megmondja a jatek hogy mit fejlesszen kotelezoen. Mert most ez van. Szeretned tolni a varost? OK noveld a szerencsed az egekbe.
Es en spec mar alapbol sem ertem miert kell LE-ert venni a teglat? Miert nem ingyen van?
Mostanaban nagyon ramentetek erre a LE-bol epitsunk az eventben de nem baj mert noveli a szerencset temara. Ilyen a huseg utja is. Ott sem ertem miert kell LE-ert epiteni. Miert nem eleg a relikkupon?
Most az van hogy beepiti a LEt es az 100%-ban visszaforgatodik a karakterbe. Meghozza a szerencsejebe.
Ha nem kene epiteni LE-ert akkor is a karakternel marad ez a LE 100%-ban, csak eppen kolthetne arra amire akarja.
Rengeteg helyen lehet nyers tapot kapni a jatekban most is ingyen. Ezeket miert kell ennyire LE epiteshez kotni?
Bocs ha hosszura nyult.