Idézet: Husosfagyi - 2025.09.01. 20:24:52
Miklós következő mondata: Mi ezen hónapokat dolgoztunk, nem fogjuk kidobni!
De egy teszt pont arról szól, hogy:
1. Van egy feltételezésünk fejlesztőként, hogy mi kell a játékosoknak.
2. Csinálunk egy MVP-t (Minimum Viable Product), magyarul Legkisebb Működőképes Terméket, és mérjük hogy tényleg kell-e a játékosoknak, vagy nem.
3. Azok alapján amit az MVP-ből tanulunk, eldöntjük, hogy érdemes-e még több erőforrást tenni bele, ha igen, akkor mit kell rajta fejleszteni.
Ha viszont az az egyhangú visszajelzés, hogy ez nem kell, nem érdekes, nem passzol a játékba, nem akarunk vele foglalkozni, stb, akkor viszont fejlesztőként és vállalkozóként is félre kell tenni az egót, és hallgatni a játékosokra.
Van egy ilyen hogy "Sunk Cost", ami az elsüllyedt költségekről szól. Attól nem lesz valami értékes, hogy sok pénzt és időt tettünk bele. Attól lesz értékes amit a világnak ad. Nem szabad akarni ráerőltetni egy almafára hogy ugyan legyen már barackfa, mert a fejed tetejére állhatsz, akkor sem fog neked mást teremni csak almát. Ha pedig a játékosoknak barack kell, akkor ezzel képesnek kell lenni empatizálni, és adni nekik Barackot.
Ha ez a fejlesztés nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, el kell engedni és csinálni valami mást, és leírni a veszteséget, nem pedig tovább erőltetni, szerintem.
Tudom, hogy ezt könnyű mondani, én vállalkozóként nagyon sok projektet hagytam már félbe több hónap munka után, mert nem volt rá kereslet. Kész, le kell tudni nyelni és alkalmazkodni ahhoz amit a piac akar.
Szerintem mostmár akkor egyértelműen kinyilatkoztatható, hogy a Végzetúr játékosok nem akarnak ilyen Városos fejlesztést. Nyilván ahhoz hogy ezt tényleg kimondhassuk, kéne csinálni egy közvéleménykutatást valami kis kérdőív tekintetében, ami kint van a játékban mondjuk két hétig, mindenki egyszer (felhasználónként) lekattinthatja, és akkor lenne adat, hogy ez a fejlesztés mennyire ért célba.
Továbbra is hangsúlyozom, hogy nem az a baj a játékkal, hogy nincs elég content. Az a baj, hogy nincs benne kihívás, és unalmassá vált. Csak az a kihívás benne, hogy a napi kötelezőket megcsináljam. Nem kihívás már semmi. A verem agyatlan kattintgatás, 1 óra alatt megvan. Templomban az a nehéz hogy eldöntsem hány dekrétumból oldom meg, meg hogy sorra kerüljek az epikus ütésben a szöviben, ahol szintén az a kihívás, hogy ne öljük meg túl hamar az epikust. Vicc, hogy egy 50ezres TÖ-s kari, (amikor vannak 120ezer fölötti TÖ-s karakterek is), 3 ütésből ki tudja nyírni az epikust a V1 legnagyobb tudás fával, lélekkúttal, top karakterekkel rendelkező szövetségében. És a cucc amit dob az epikus, nem ér semmit igazán, Razor egyszer jól levezette, hogy kb havi fél tulpontot ér.
Szerintem inkább erről kéne beszélgetni, és ezt a mélyen fekvő problémát megoldani. Akkor még talán új játékosok is jönnének, ha jól tudom a HKK továbbra is tök jól pörög, én is onnan jöttem ide annak idején.
Dátum: 2025.09.01. 19:58:20
Dettó én sem fogom csinálni, kár hogy ebbe ment a fejlesztői energia, nem pedig másba, pl hogy 400 fölött is legyen valami érdekesség amit lehet csinálni, vagy hogy újra legyen valami érdekes a PvP rendszerben.
Dátum: 2025.08.30. 22:24:23
V6 is a V5 szabályok alapján megy
Dátum: 2025.08.17. 20:22:52
Mennyi unobántium termelődik naponta és annak milyen limitjei vannak? Lehet optimalizálni a várost arra hogy csak unobtániumot termel fullon és veszem ki a pálcákat és mást nem csinálok semmit? Szóval ilyen AFK pálca farmként?
Dátum: 2025.08.16. 18:46:44
Pár nap után elindítja majd a csatát, azt hiszem 14 nap onnantól hogy az első odaért és elkezdett várakozni.
Dátum: 2025.08.08. 10:40:19
Nagyon gondolkodom rajta, hogy abbahagyom a játékot már sokadszorra. Ismét eljött az az érzés mint régen. Megint nyűg a mindennapi belépkedés, megcsinálni a napi kötelező dolgokat. Azt érzem, hogy tök céltalan az egész. Most 314. szinten vagyok, de igazából nincs már semmi amiért érdemes fejlődni.
Valaki el tudná nekem magyarázni, hogy mi az értelme a karakterfejlesztésnek egy bizonyos ponton túl?
Mármint, mi értelme van felmenni 400+-adik szintre és tolni az ősköveket hogy legyen templomi pálcám amiből lesz TÖ-m, ha semmire nem tudom használni?
Nem tudom érthetően teszem-e fel a kérdést, de azt látom, hogy nincs értelme fejlődni, mert 400+ szinten 80-100 ezer TÖ-vel is ugyanaz lesz a játékélmény, mint most 314-en 50 ezer TÖ-vel. Ugyanúgy a napi 18 csatlós csata 5 dirániumért, hűségbónusz, SZB, verem, templom, eventek.
Minden nagyon könnyű már, mert úgy fejlesztettem nyilván a karaktert, és eljutottam oda hogy minden már csak farmolás egy majd későbbi erős karakterért, de közben meg nincs értelme. Azért erősítsem a karaktert, hogy aztán még tovább erősödhessen? Hol a vége?
Eleinte azt gondoltam, hogy azért hogy majd támadhassak másokat és engem ne tudjanak lerabolni, de:
1. nincs már igazán portya nagy szinten
2. Le van védve a LE-m tárgyakkal
3. Még ha tudnának rabolni is, nem LE-ből történik a fő TÖ fejlesztés (hanem templomból), vagy ha igen, az pedig egyben nagy LE elköltés (sajtolás), nincs idő sem lerabolni.
4. A 3-asból következik hogy semmi NAGY hátrány nem ér ha lerabolnak, és semmi előnyöm nincs abból ha én rabolok mástól.
Szóval nagyon jó hogy erősödünk, de minek?
Mod: elírás
Dátum: 2025.08.05. 19:55:45
Nem arról volt szó hogy nem lesz benne táp?
@Miklós?
A TÖ az EGYETLEN táp a játékban, van a városokban templomi pálca is és mostmár ez a medál is... Ez biztos jó lesz így?
Dátum: 2025.08.04. 23:42:17
Megeszik a többiek? XDD azért az elég brutális.
Nem, egyszerűen ezt ki kell találni, hogy ilyen ne legyen. Részemről ennyi volt, nem foglalkozok vele többet.
Dátum: 2025.08.03. 19:51:29
Simán el tudnám azt ide képzelni, hogy az építési kút egy automatizált bánya, ami napi x téglát termel és kész, és a dolgozók meg egyszerűen beépítik. Kajára ugyanez. Mert így hogy egy csomó lakost le kell kötni azzal hogy termeljenek téglát meg élelmet, nem marad másra semmi.
Nekem napok óta éheznek a lakosaim és nincs téglám se, és igazából annyira belefáradtam meg ráuntam már hogy inkább szarok az egészbe mert frusztrál minthogy élvezném. Tudom hogy csak teszt, de így is viszi a karakterről az őksövet. És ha egyszer kiéheznek a lakosaid, akkor baszhatod, mert ha jól tudom az éhező dolgozók nem gyártanak élelmet sem, tehát onnantól ha nincs kaja, sakk-matt és muszáj a kavics.
Dátum: 2025.08.01. 13:19:36
Hányszoros gyorsaságimotoros világbajnok (2008-ig) Valentino Rossi?
6
7
8
9
Hát basszameg mostmár bocsánat de kiakadtam. Rákeresek a neten, wikipédia ezt írja:
MotoGP Championships: 7 (2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009)
Gondolom akkor 6 lesz a helyes válasz...
A válasz helytelen, a jó válasz: 8
Most ránézek a wikipédián, látom van neki egy világbajnoki címe 125cc-ben és 250cc-ben is.
Úgy tényleg kijön a 8, de az is gyorsasági motoros világbajnokságnak számít? Ezt egy laikusnak mégis honnan a f*szból kéne tudnia, hogy melyik melyik kategória? Ráadásul még annyira laikusnak sem érzem magam, mert rendszeresen nézem a WEC-et, ahol Rossi jelenleg GT3 kategóriában versenyez, és azért követem az autósport híreket is. Kezd k*** elegem lenni az ilyen szar kérdésekből mostmár, főleg hogy eszi a veremben a CSP-t ha elbaszod. (V4, nincs AF kis szinten)
Dátum: 2025.07.30. 12:06:12
Dátum: 2025.07.30. 12:04:43
Igen, ez elég nagy probléma amit Razor ír itt:
Keves a lakosok maximalis szama. Igazabol semmire nem eleg.
"nezzuk meg mennyi ember kell ezekhez az epitesekhez.
1-es szint. Max lakos 14. Teglakat gyartja: 4. Beepiti: 7. Marad minden masra 3
2-es szint. Max lakos 28. Teglakat gyartja: 8. Beepiti: 16. Marad minden masra 4
3-es szint. Max lakos 42. Teglakat gyartja: 12. Beepiti: 25. Marad minden masra 5
4-es szint. Max lakos 56. Teglakat gyartja: 16. Beepiti: 36. Marad minden masra 4
5-es szint. Max lakos 70. Teglakat gyartja: 20. Beepiti: 47. Marad minden masra 3
6-es szint. Max lakos 84. Teglakat gyartja: 24. Beepiti: 60. Marad minden masra 0"
Valami olyan rendszer mindenképpen kéne szerintem, hogy az épületet hogyha felépítettem egy nagyobb szintre, akkor minden egyes dolgozó aki benne van az termeljen többet.
Tehát 1-es tégaltermelő kútban minden lakos 1 téglát termel és 4 rakható bele, tehát napi 4 tégla.
2-es kútban minden lakos 2 téglát termel, és rakható bele 6 lakos tehát 12 tégla.
3-as kútban lakosonként 3 tégla, és rakható bele 8 tehát 24 tégla, vagy valami ilyesmi.
Ugyanez élelemre is, szerintem a dolgozónként 3 élelem iszonyú kevés, főleg hogy 1-et megeszik a dolgozó, tehát nettó csak 2-t termel.
Egyszerűen azt érzem, hogy nem tudok haladni meg építkezni, mert a lakosaim fele csak a fennmaradásra vannak, és így is fogy a tégla meg a kaja...
A másik meg hogy lehessen kijelölni egy "másodlagos épületet". Tehát ha felépült egy épület, akkor oda backupba rakja be az építőket vagy dolgozókat, ne álljanak üresen. Vagy akkor alapból legyen az, hogy a szabad lakosokat a rendszer automatikusan befogja legalább kaját meg lélektéglát gyártani, mert az hogy most is pl 3 gyors napig 6 szabad lakosom volt akik nem csináltak semmit mert elkészült amin dolgoztak.
Dátum: 2025.07.21. 21:58:06
Na akkor én itt fogom abbahagyni a játékot szerintem... Eddig is már nagyon nyögvenyelősen megy a mindennapi belépés is.
Husosfagyi, ez hanyadik szintű piacnál van?
Teszt alatt is ki tudod venni? Mert az poén lenne hogy akkor akik nyomták a tesztet azok kivesznek rahedli pálcát meg CSP-t. Az unobtánium termelés is nőni fog idővel, gondolom, szóval az a +5 növekedés nem lesz akkora gond szerintem.

Dátum: 2025.07.18. 18:14:47
Szia Miklós!
Köszönöm a válaszod, ezek szerint úgy tűnik hogy nagyon máshogy látjuk mind a játékot, mind pedig az üzleti részét a dolognak. Hadd reflektáljak néhány mondatodra, sajnos az Idézet funkciót nem tudom jól használni, úgyhogy marad az idézőjel.
“mert konkrétan játékosok javasolták még korábban, hogy lehetne
egy ilyen fejlesztés” - itt azért jó lenne tudni, hogy ez egy-néhány játékos volt, vagy a játékosok többsége? Azon játékosok csak akik a fórumokra járnak, vagy az összes játékos között volt esetleg szavazás erről?
“ráadásul a játék kezdete óta van is ilyesmi már a VU-ban (szövetség épület építés)” - Igen, pont ezért nem igazán van szükség mégegy hasonlóra ami ráadásul single player PvP. A szövetségi épületekben pont az a buli, hogy együtt építjük, és így együtt kapjuk a bónuszokat is.
“ne jusson nagy előnyhöz, aki régebb óta játszik, vagy sokkal több időt tud vele tölteni, vagy sok pénzt költ rá” - ezek közül valamelyiknek azért teljesülnie kéne szerintem. Egy játékról van szó, nyilván ha sokat játszok vele, hadd jussak már előrébb. Vagy ha sokat fizetek. Persze a legtöbb funkcióban van valami beépített fék, de ez alapból azért benne van a játékban a napi CSP, PP, stb mechanikákban. Azért a VÚ alapból díjazza azt aki sokat játszik (mondjuk, inkább azt aki régóta) vagy sokat költ.
“Szóval kérlek ne haragudj, de nem fogjuk ezt a fejlesztést kidobni, arra
van lehetőség, hogy a béta teszt alatt javaslatokat tegyél azzal
kapcsolatban, hogy milyen irányba változtassunk rajta.” - nem haragszom, inkább csalódottság van bennem és szomorúság, hogy a játék amit szeretek, olyan irányba megy ami nekem nem tetszik és szerintem vakvágány. És sajnállak titeket, hogy olyan fejlesztésbe ölitek az erőforrásokat, ami a többségnek nem tetszik, miközben annyi minden kijavítandó lenne a játékban, és sokkal kevesebb fejlesztésből sokkal jobb játékélményt lehetne produkálni. És nyilván tudom hogy amíg ezzel a fejlesztéssel foglalkoztok, addig nem történik fejlesztés másik irányba. 300. szint óta nincsenek tárgyak a lélekkufárnál, mert nyilván egyszerűbb volt behozni a legendás tárgyak rendszerét, egyszer kell lefejleszteni és kész. Vagy a legendás epikus tárgyak, ott se kell akkor új tárgyakat fejleszteni, hanem egyszer megvan és kész. Vagy a szövetségi dolgok, tudás fa is akkor mehet az egekig, és így akkor nem kell új szövetségi épületeket kitalálni.
“De az alapkoncepció marad - építesz, fejlesztesz. Ha nem tetszik, szerintem nyugodtan ignoráld.” - Pont ez a baj, hogy nem MEREM ignorálni, mert 3 opció áll fent:
1/ nem ad semmilyen bónuszt a karakternek: ez a jobbik eset nekem, mert akkor így tényleg nem kell vele foglalkozni. Ez nektek rossz, mert ha nem ad bónuszt, hanem önmagában egy külön játékforma, akkor lesz néhány játékos aki tolja, rakja bele a LE-t meg egy kicsi őskövet, aztán élvezi, a többiek meg beleszarnak, és nem költenek emiatt többet a játékra.
2/ ad bónuszt a karakternek (mint a legtöbb fejlesztés, pl. Végzet Templom, Verem, Állatok, Csatlósok, stb.): ez a rossszabbik, mert így akkor kényszerből tolni kell még akkor is ha nem szeretném, különben lemaradok.
3/ eleinte az a mondás hogy nem ad bónuszt, ránéztek fél évvel később, és látszik hogy 4 ember tolja aktívan, ők panaszkodnak hogy nincs kit támadni, és akkor hát hogy motiváljuk a játékosokat hogy játszanak vele? Hát akkor majd lesz benne táp. És viszont ha ekkor ébredek rá hogy ja basszus tolni kellett volna, akkor nem fogom tudni behozni a lemaradásom (hacsak nincs erre egy jó mechanika), mert minden egyes nappal amivel később kezdem el, azzal a maxon termelt tápok napjait bukom.
“ld. fent amit a 17 évről írtam, nem jó ötlet még újabb jutalmakat adni olyanért, amiben valaki
már amúgy is elhúzott, akár pvp akár pve.” - pont ez lenne a lényeg, hogy NE legyen olyan a játékban amivel behozhatatlanul el lehet húzni. 17 év alatt hatalmas szakadékok alakulhattak ki. De aki 17 éve játszik, és minden évben költött pénzt a karakterre, azt nyilván nem elvárható, hogy én majd 3-4 év alatt 3-4 évnyi költéssel be tudom hozni. De ha szeretnéd, hogy a játék még sokáig működjön, akkor inkább ezen kéne gondolkodni, hogy egy most újonnan regisztráló játékos, aki pl. a HKK-n keresztül hall a játékról, az hogyan fog felzárkózni? Mert belép V1-re, és azt látja hogy a V1 toplistán az első helyezett Unr34l 400/198. szintű és van 91ezer TÖ-je, 97 ezer szakija, és 264MRD LE diffje. Ő meg kap 20 lélekenergiát egy vadászatért… Ha ezzel nem foglalkozik, hanem csak élvezi a játékot, akkor lesz egy szar karaktere, akármennyit költ rá. Ha pedig utánajár akkor sok sok kutatás és beszélgetés után rájön hogy mi a meta:
1/ 200 milliárd sajtolást elérni ASAP
2/ utána pedig pörgetni a végzet templomokat, mert az fixen +1 vagy +10 TÖ-t ad mindenre. Jelenleg 1 gigatemplomból úgy kb 5-6 milliárd LE-nyi tulpont kapható ha már ilyen 80-90 ezres TÖ-d van, de lehet hogy még több is, és ezen nincsen sapka. Egyértelmű tehát, hogy annak lesz a legnagyobb TÖ-je aki:
a/ a legtöbb templomot lepörgeti
b/ akinek a legmagasabb harci szintűek a csatlósai, mert azokra lehet erősebb tárgyat rakni ami +TÖ
c/ aki a legrégebb óta tolja az SZB-ben a bajnoki tókeneket és szerzi belőle a +1-es medálokat.
És igazából egyikre sincsen jelenleg a játékban jól működő felzárkóztatási mechanika. Tehát új játékosunk hamar belátja, hogy ha toplistákon akar versenyezni, akkor nagyon össze kell kapnia magát, és még lehet hogy úgy sem fog sikerülni neki.
Nem akarok elmenni ezen a tangensen, de érződik a játékban, hogy egyre kevesebben vagyunk játékosok, és hogy emiatt nektek is egyre kevesebb tőkétek van foglalkozni vele. Én szívesebben játszanék úgy egy ilyen játékkal, hogy a (saccolok) 200 aktív játékos helyett van 20.000. De az új játékosok nem fognak itt maradni, ha reménytelennek látják az egészet, vagy túl komplikáltnak a sok funkcióval, a régi motorosok pedig szépen lassan abba fogják hagyni, ha nincsen semmi cél amiért küzdeniük kéne. Mert azért valljuk be, amikor már a ~80. gigatemplomomat csinálom (ez lehet hogy ennél sokkal több is), és a 104. kárhozat vermemet, akkor arra azért rá lehet unni. És látható, hogy ez így fog menni a végtelenségig, mert egyszerűen ez a meta, ez a táp.
Viszont szerintem az nem jó megoldás, hogy akkor csinálunk egy teljesen másik játékot a játékon belül, hogy akkor legyen újdonság.
“a játékban volt már több komoly endgame content, nem is egy, mint pl. a kutatás, vagy a hűség útja” - ez nem endgame content, mondjuk nekem nagyon tetszett mindkettő, meg a ghalla istenei is. Az endgame content az amivel akkor tudsz CSAK játszani, ha már elérted a maximális, vagy majdnem maximális szintet, vagy a maxhoz közeli erősséget. Tehát esetünkben az lenne endgame content-nek nevezhető, ami 400. szinten nyílik meg és komoly kihívást jelent, új célokat ad. Mivel jelenleg 38 karakter van 400+ szinten V1-5-ig, így nyilván érthető hogy nem éri meg nektek ilyen fejlesztést csinálni. Viszont ha lenne lehetőség gyorsabb felzárkózásra, amivel regisztráció után mondjuk 1-2 éven belül utól lehetne érni a top játékosokat szintben és erősségben is egyaránt, akkor maradna életképes hosszútávon a játék.
“Még erősebb epikusok meg hasonlók, a később indulók számára elérhetetlen
cél, a veteránok meg vagy panaszkodnak, hogy „túl erős” vagy 1 hónap
után átmennek rajta és megint erősebb kell (megint csak ld. karakterek
közti erősségkülönbség).” - az semmiképpen sem jó, hogy nálunk a Légióban, ami a V1 egyik top szövetsége SORBAN ÁLLÁS van, hogy ki simogathatja meg éppen az epikust a 30% vagy 5 ütéses VT küldiért, és vigyázni kell hogy nehogy hamar meghaljon!? Meg az hogy én a kis 50 ezres TÖ-mmel 3-4 ütésből 12-16 perc alatt egyedül ki tudnék nyírni egy top epikust egy top szövetségben ha akarnám? Ja és a nagy epikus kincs ami esik belőle az 2-4 legendás fejlesztőkő, amit egyetlen karakter vihet el, és ő kap belőle kb fél IQ pontot ha arra teszi?
“A téli találkozóra ha gondoljátok, gyűjthetünk majd ötleteket, mi legyen a jövő évi nagy fejlesztés.” - ez nagyon jól hangzik, viszont 2 dolgot érzek ezzel kapcsolatban:
1/ azok véleménye van meghallgatva akik “hangosak”, nem pedig demokratikus alapon a játékosok összessége bevonva ezekbe. Szerintem tök hasznos lenne csinálni össznépi szavazásokat, formokat, vagy akár egy ilyen “feature request” szerű szavazótáblát (ez a szoftverstartupoknál nagyon bevállt, a lényege, hogy bárki írhat fejlesztés kérést, és bárki szavazhat korábbi kérésekre, így a fejlesztők azokkal dolgoznak először, amelyiket a legtöbben kérték), és akkor nem csak az hallatszódna aki kiabál, sokat fórumozik vagy ott van az élő talikon, hanem mindenkié.
2/ azért vagyok itt hogy élvezzem a játékot és pihenjek, nem azért, hogy én találjam ki, hogy hogy menjen tovább, és kidolgozzam az ötleteket. Ez egy játékfejlesztői feladatkör, amiért mi fizetjük az ősköveket, hogy a játék tovább fejlődjön, egyre szórakoztatóbb legyen, stb.
“Felzárkóztatás nagyon sok van a játékban már most is” - pont ez a baj, hogy ez így nem igaz. Nem tudom behozni a templomi pálca és a verem lemaradásaimat, mert amíg mások 17 éve játszanak, gondolom olyan 10-12 éve lehet kárhozat verme, akkor nekik minden hónapban nyílt új verem, amiért nekem 400 őskövet kell fizetnem a szörnykihívás nullázóval. Tehát teszem azt 10 év alatt nekik volt 120 új verem (plusz amiket még eventekből nyitottak, végzet verme, stb.) az nekem 48 ezer őskőbe fog kerülni. Ha 1600+1600-on tudom venni, akkor ez 15 maxos befizetés, ami 375 ezer forint. És akkor a veremből ki is kell venni a sok-sok templomi pálcát, lehet hogy 1-2 milliót is el kéne verni ahhoz hogy ugyanott legyek mint a mostani top karakterek. Persze ezt ők elköltötték a 17 év alatt, nekem meg pár év alatt kellene elköltenem.
Csatlós harci szint lemaradást nem tudom behozni, erre nincsen semmilyen felzárkóztatás, csak v5-v6-on volt hogy az inspiráció ad napi + csatlós csatákat is. De jelenleg a 195. harci szintű csatlósaim mindig 50-60 szinttel le lesznek maradva, mert minden top karakternek 18 csatája van naponta.
És a szövetségi medál lemaradásokat sem tudom behozni, ami +230 TÖ a legtöbb esetben, tehát hogy ezt kompenzáljam, még 23 gigatemplomot meg kéne csinálnom, ami 161 templomi pálca tehát 9000 őskő, plusz ezeknek ki is kell jönnie a veremből, szóval nyitni is kell a vermeket, ha vermenként átlag 4 pálca esik az még 40 verem, 16000 őskő.
“de ezt sem lehet túlzásba vinni, ha én 17 éve játszom egy játékot és valaki 3 év alatt ugyanoda el tud jutni, azt frusztrálónak érezném.” - ezzel te lehet hogy így vagy, érdemes lenne a top játékosokat is megkérdezni erről szerintem. Az én tapasztalatom az volt, hogy V6-on és V1-en is mindenki kivétel nélkül nagyon segítőkész volt tanácsokkal vagy a szövetségekben epikus tárgyak kiütésével, építéssel vagy bármi mással kapcsolatban, és úgy éreztem, hogy ők is szeretnék ha itt maradnék, ha játszanék, és ha versenyképes karaktert építenék, mert ők is unják már hogy nincs versengés, meg nincsenek ellenfelek…
Szóval, összefoglalva nekem a problémám nem csak az hogy ez a Városos fejlesztés nem tetszik, hanem az is, hogy ez elveszi a fejlesztői figyelmet és erőforrást sokkal égetőbb kérdésekről ami a játék hosszú távú fennmaradását szolgálnák. Szerintem ez közös érdekünk. Köszönöm hogy elolvastátok!
Dátum: 2025.07.18. 16:44:01
Na, hamar károgtam, maradt a 12 tégla, amennyi volt. Szóval akkor nem egyértelmű az a kijelző ott oldalt. Mert elsőre azt vártam volna, hogy ahogy nyomkodom és nem mentem el, akkor azt mutatná hogy mi lesz ha elmentem.
Szóval ha van 12 téglám, és termelek 4-et, akkor mutassa azt hogy 12 (+4). És ahogy rakom be az építőket az épületekbe, vegye le szépen egyesével hogy +3, +2, +1, 0.
Ne az legyen hogy írja hogy 12 van, berakok 4 építőt akkor kiírja hogy 12 (-4), és aztán elmentem és átugrik arra hogy 12 (nincs utána szám tehát 0).
Dátum: 2025.07.18. 15:35:03
Továbbra is szar.
Van 4 dolgozóm az építési kútban, akkor ez 4 tégla. Raktam 4 építőt az egyik épületbe. Van még 4 dolgozóm máshol. Erre a változásnál azt írja hogy (-4) lélektégla...
Dátum: 2025.07.16. 16:33:20
Köszi, hát ez így egyre rosszabb...
Dátum: 2025.07.16. 13:52:04
Én azt nem értem most, hogy:
Van 4 dolgozóm a 2. szintű építési kútban. A leírás alapján így naponta 8 lélektéglát kéne termelniük.
"kútban dolgozók lélektéglákat készítenek, a kút minden egyes szintje után 1-et." - 4 dolgozó mindegyik napi 2 téglát kéne termeljen ez alapján, mert 2-es szintű. "Állapot: 2. szint felépült. (Következő szint: 90 lélektégla)"
Emellett beraktam 6 építőt egy épületbe, ők ha jól tudom csak naponta 1 lélektéglát raknak bele.
Tehát 8 - 6 = 2, tehát +2-nek kéne lennie a mérlegnek.
Ehelyett azt látom a Lélektégláknál hogy 8 (-2), tehát akkor naponta 2 fogy. Ebből arra tudok következtetni, hogy akkor a kútban a dolgozók csak napi 1 téglát csinálnak fejenként, hiába 2-es a kút?
Dátum: 2025.07.14. 17:33:26
Újonnan bekerült értékelendő kérdés:
Mit jelent a 4P, mint fogalom a marketingben?
Parkolj, Pihenj, Parkolj és Posztolj,
Papíron, Pontosan, Precízen Postázz!
nincs ilyen
Product/termék, Price/ár, Place/értékesítés helye, Promotion/promóció
Már bocsánat, marketinggel (is) foglalkozom, és tudom is a helyes választ, de ez mióta az "általános műveltség"? Ezt egyetemen oktatják leghamarabb marketing szakon, illetve marketing szakmájú könyvekben.
Ráadásul még angol kifejezéseket is kell magyarra tudni fordítani, hogy valaki tényleg tudja ezt. Szerintem azonnal törlendő kérdés, ez egy angol marketing szakmai kérdés, nem a magyar általános műveltség, tájékozottság, a körölöttünk lévő világ ismerete...
Dátum: 2025.07.11. 21:31:37
Hali!
A veremnél sokféle szörny van. Ha jól tudom, akkor ami sima "szörny" tehát 2 kard a logója, az nem klónoz. Ami ilyen sárga emberke az a klónod, az klónozni fog. A sárkány és a démon szintén nem klónoz.
Ami segíthet kis szinten az a láthatatlanság, illetve ha 8. és 9. szinten tolod a vermet, mert akkor vakuval jönnek a szörnyek és az nem sebez.
Tárgyak is mindenképpen jó ha van erősebb, ott még 1-1 szint nagyon sokat számít. Több állathoz a hordázás szakértelem kell majd, 10, 30, 60 és 100. pontja enged +1-1 állatot. Utolsó csak Az Uralkodó Pálcájával elérhető.