Felhasználónév: Jelszó:
Szerző
Topic neve: Városok
népszerűRazorFérfi
Végzetúr mester
689 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Városok
101. hozzászólás - 2025.07.08. 19:11:17
Az akadémián mindig egy tudományt lehet fejleszteni. Legfeljebb olyan szintű tudomány kutatható, amilyen szintű az akadémia. Az 1. szintű tudomány fejlesztési ideje 3 nap, a másodiké 6, a harmadiké 9 stb. A fejlesztéshez kétszerannyi dolgozót kell az épülethez hozzárendelni, mint ahányas szintű tudományt fejlesztesz.

Népesség
Minden szintje 2-vel növeli a lakosok maximális lehetséges számát.
1. szint kutatása (3 nap)
Születés
Minden szint után van +10% esély, hogy amikor a vallási központban gyerek születik, eggyel több születik.

Orvostudomány
Minden szintje után naponta +3 sebesültet tudnak a kórházban meggyógyítani.

Mezőgazdaság
Minden szintje 10%-al növeli az élelmiszer termelést.

Kutatás
Ha egy kutatásnak már legalább a fele lezajlott, és még legalább két nap van hátra, felezni tudod a hátralevő időt 10 őskő elköltésével. (felfele kerekítve)

Téglagyártás
Minden szintje után +10% téglát tudsz naponta előállítani a téglaépítőben.

Katona specializáció
Minden szintje 1%-kal csökkenti a katonák hátrányát, ha mágusra támadnak.

Mágus specializáció
Minden szintje 1%-kal csökkenti a mágusok hátrányát, ha berserkerre támadnak.

Berserker specializáció
Minden szintje 1%-kal csökkenti a berserkerek hátrányát, ha katonára támadnak.
V1 -Razor - ZiB
Pontszám: 7.32
népszerűRazorFérfi
Végzetúr mester
689 hozzászólás
Profil megtekintése
102. hozzászólás - 2025.07.08. 19:15:32 (Válasz Baraty #96 hozzászólására.)
Idézet: Baraty - 2025.07.08. 16:18:03
"
"a berserker (gondolom akkor a katona es a magus is) nem csak hogy nem foglal helyet a lakoparkban de nem is eszik..."
A lakóépületben nem foglal helyet, de kaját ennie kellett volna, ez hiba volt, javítottam.

Hu meg jo hogy teszt idoszak van. A kiegyensulyozott kajamennyisegem most negatov spiralba kerult tizenpar fos katonasag miatt es ennek lekuzdesehez most nem csak a 2 es malom kell hirtelen majd hanem a 3as lakopark is ami azert cirka 13 nap...

Ez sokszor 5 oskonyi kaja lesz
V1 -Razor - ZiB
népszerűRazorFérfi
Végzetúr mester
689 hozzászólás
Profil megtekintése
103. hozzászólás - 2025.07.08. 22:03:25 (Válasz Baraty #96 hozzászólására.)
Amit esetleg meg hianyolok vagy nem talalok hogy hol van kijelezve a sajat varosom harci erossege.

A csatak oldalon bedob ugye 20 random celpontot ahol latszik azok erossege, de hol az enyem?
Es ott nincsenek tortszamok, mig a sajat katonasag oldalamon van.

Ha osszeadom akkor tort lesz. Vagy most akkor hogy van?
V1 -Razor - ZiB
népszerűRazorFérfi
Végzetúr mester
689 hozzászólás
Profil megtekintése
104. hozzászólás - 2025.07.08. 22:56:12
Es csak hogy tiszta legyen.

Amikor kikepeztem az elso harci egyseget onnantol kezdett porogni a 60 nap. Azalatt nem tamadhatok es nem tamadhatnak engem sem.

De mi van elotte? Akinek nincs egy kikepzett egysege sem azt lehet majd tamadni?
V1 -Razor - ZiB
népszerűRazorFérfi
Végzetúr mester
689 hozzászólás
Profil megtekintése
105. hozzászólás - 2025.07.09. 08:06:53 (Válasz Baraty #96 hozzászólására.)
Csak egy kis bug visszajelzes meg.

Most a fejlecben valoban kijelzi hogy a katonasag is fogyaszt elelmet Élelem 20 / 50 (-12)

De valojaban meg mindig nem vonja le.
V1 -Razor - ZiB
kedvencsivaNő
Végzetúr tehetség
235 hozzászólás
Profil megtekintése
106. hozzászólás - 2025.07.09. 09:18:09
Mint írták fentebb, a város továbbra sem elèrhető se gèpen, sem telefonról
AUM Mahá Káli
v4 zöldség
Pontszám: 8.51
kedvencBaratyFérfi
Adminisztrátor
1111 hozzászólás
Profil megtekintése
107. hozzászólás - 2025.07.09. 09:42:09
"Mint írták fentebb, a város továbbra sem elèrhető se gèpen, sem telefonról"
Javítottam.

"Most a fejlecben valoban kijelzi hogy a katonasag is fogyaszt elelmet Élelem 20 / 50 (-12). De valojaban meg mindig nem vonja le."
Ok, kösz a visszajelzést, utánanézek.

"De mi van elotte? Akinek nincs egy kikepzett egysege sem azt lehet majd tamadni?"
Jelenleg úgy van, h a város alapításától kezdve van a 60 nap, ha az alatt sem fejleszt ki sereget, attól még lehet majt utána támadni.

"Amit esetleg meg hianyolok vagy nem talalok hogy hol van kijelezve a sajat varosom harci erossege. "
Ezt majd beapplikálom valahova.

szerk:
- a harci erősséget beraktam a saját adatlapra.
- már a katonaság élelemfogyasztását is levonja.
A hozzászólást Baraty módosította 2025.07.09. 15:46:42-kor
Pontszám: 8.47
kedvencBaratyFérfi
Adminisztrátor
1111 hozzászólás
Profil megtekintése
108. hozzászólás - 2025.07.10. 15:15:32
Szolgálati közlemény:
23.-ig csak mérsékelten leszek számítógépközelben, ezért akinek 23.-nál korábban járt volna le a városban a védelme, annak kitoltam addig. (A csatával kapcsolatban is biztos lesz pár visszajelzés)
Pontszám: 8.47
népszerűLebufe001Férfi
Végzetúr mester
660 hozzászólás
Profil megtekintése
109. hozzászólás - 2025.07.10. 18:44:43
Én utaztam és csak napi 1x tudtam belépni. Mivel elfogytak a lélektégláim közben, leállt minden, és csak napi 1x tudtam 5x-et gyártani.

Olyan beállítás szerintem hasznos lenne, hogy ha nap végéig (vagy itt a 8 óra végéig) nincs váltás, akkor automatikusan gyárt max LE-ért téglát a játék.
V6 - Thilysius

Csatlakozz a Végzetúr Discord szerverhez: https://discord.gg/bpqYAUwGJ7
Pontszám: 7.87
kedvencDoomlord128984Férfi
Végzetúr tanonc
22 hozzászólás
Profil megtekintése
110. hozzászólás - 2025.07.11. 18:38:18 (Válasz Baraty #108 hozzászólására.)
Szia!
Mutatja valahol, hogy mikor jár le a védelem. Ezzel a kérdéssel eddig nem foglalkoztam, most meg ahogy keresem, nem látom sehol a karakteremnél, illetve a Város alatt.
---
Pontszám: 8
népszerűRazorFérfi
Végzetúr mester
689 hozzászólás
Profil megtekintése
111. hozzászólás - 2025.07.11. 22:10:00 (Válasz Doomlord128984 #110 hozzászólására.)
A csatak ful alatt van
V1 -Razor - ZiB
népszerűBigHeroFérfi
Végzetúr poronty
8 hozzászólás
Profil megtekintése
112. hozzászólás - 2025.07.14. 21:24:19
Felépítettem a Rejtekhelyet 1. szintre. Raktam bele 2(/2) munkást. De mit csinálnak? Hol kéne látnom valamit ez ügyben, hol a dugi szajré?
---
Pontszám: 7.50
fórumozót1000Férfi
Végzetúr tanonc
20 hozzászólás
Profil megtekintése
113. hozzászólás - 2025.07.14. 22:02:15 (Válasz BigHero #112 hozzászólására.)
igen. A 4. szint 270 tégla. 1-1 épületet első körben hónapokon át fogunk tápolni ezek szerint... Vagy legalábbis, amíg nem szedünk be egy rakás lakost, ami ugye lakóépület, ami meg malomhoz kötött ha nem akarod a gatyád is őskőben rajtahagyni. Én bevállaltam előbb a lakóparkot, most -10 kaja/nap csak hogy 20 lakosom egyszerre behúzzon pár épületet. De ez min malombővítést + lakoselosztást fog jelenteni szóval marad kb 10 lakos, hogy építkezhessen. Katonákat meg még nem gyártottam meg semmi mást...
Pontszám: 5
népszerűRazorFérfi
Végzetúr mester
689 hozzászólás
Profil megtekintése
114. hozzászólás - 2025.07.14. 23:17:29
Nem tudom ez le lett e tesztelve rendesen vagy most csinaljuk az alfatesztet de ez igy hosszu tavon biztos nem lesz jo.

A 4. Szint 270 tegla. Az napi 7 teglaval 39, 9 teglaval is meg 30 nap. Nagyon belassul. Es ez csak 1 epulet.

De a legnagyobb baj h nincs ember akit berakj az epuletekbe dolgozni.
MOD Ezt visszavonom, kozben rajottem hogy lehet elerni hogy legyen eleg

2es palota/3as malom/3as lako max 59 kaja/ 34 lako.
Malomban 15en, tegla 2 fo, kut 4 fo, epit 9, akademian van 2 (igaz ezeket ki lehet szedni 27 nap utan de egy masodik szinthez kene mar 4 az meg eselytelen lesz), 15 fos hadsereg mellett marad 2 ember minden masra. Es meg nincs banya, nincs korhaz stb. Vagy akkor durvan kevesebb katonaval nyomod, de az szerintem nem lesz jo.

Ezen max az segitene ha noveled a lakot es a malmot de ez a 3x novekedes nagyon durva. Gondolom a kov szint 810 lesz.
Az ezzel a 9 teglaval 3 honap epuletenkent. Nevetseges.

Ezert ugye novelned a teglaepitot de az megint zsakutca mert megint nem marad ember a tobbi epuletbe. Tobb tegla oda kell tobb ember es akkor tobb epito is kell aki a tobb teglat beepiti.

2es palota/3as malom/4as lako max 59 kaja/ 44 lako
Tegla 4, kut 4, epit 15, malom 18, akademia 2, katona 15, Ez 43 lako a 44bol tehat megint csak nem jut eleg ember a tobbi epuletbe.
Es meg ezzel a 15 tegla/nap mennyiseggel is 54 nap egy epulet.

Talan az meg menthet ezen valamit ha sok kajat lehet zsakmanyolni es emiatt ki lehet venni majd embert a malombol. De ennyit nem hiszem. Ahhoz szinte mindenkit ki kene venni belole.
De ez kiiderul ha lejar a pajzs.

A tobbi epuletet akar masodik szintre is mar felesleges epiteni mert meg az elso szintre sincs dolgozo akit belerakjak nemhogy 2esre.

Ui
Az igazi megoldas az lenne ha 1 malom dolgozo nem 3 hanem 4 v inkabb 5 kajat gyartana.
A hozzászólást Razor módosította 2025.07.20. 01:17:41-kor
V1 -Razor - ZiB
Pontszám: 8.21
népszerűRazorFérfi
Végzetúr mester
689 hozzászólás
Profil megtekintése
115. hozzászólás - 2025.07.14. 23:27:11
Es szerintem meg mindig draga a tegla.

Ez most 820k LE 400as szinten. Ami kb a napi LE bevetel majdnem 10%a. Ha 10 teglat szeretnek akkor mar kozel 20.

Ertem h noveli a szerencset, de azon kivul meg van 7 tulajdonsag, a szakertelmek, es meg sok mas koltenivalo.

Az epuletek 3x szorzoval dragulnak igy kenytelen leszel egyre tobb teglat gyartani ha nem akarsz 1 epuletet 1 evig epiteni es lassan a LE beveteled 30-40 %t kenytelen leszel szerencsere kolteni.

Szerintem ez a 3x szorzo nagyon eros. Mikor elkezdtem epiteni az epuleteket en ilyen 10-30-50 stb novekedesre tippeltem volna.
Almomban nem fordult meg egy 3x szorzo.
A hozzászólást Razor módosította 2025.07.14. 23:28:55-kor
V1 -Razor - ZiB
közkedveltmistFérfi
Végzetúr mester
295 hozzászólás
Profil megtekintése
116. hozzászólás - 2025.07.15. 16:59:13
80 őskövem van benne eddig, és még nincs seregem. Oké, az elején napokig toporogtam, de azóta mindig csináltam valamit.
Ha belegondolok, hogy ez most 3x sebességgel megy, akkor...
Továbbá, ha abba gondolok bele, hogy lesz valami értelme, akkor a kövesek simán farmolják majd a nem köveseket.
Ha meg nem lesz értelme, akkor ez az egész miért is???
Ráadásul, ez a hármas szorzó az épületekre... minimum érthetetlen...
Pontszám: 8.99
irritálóLernunFérfi
Végzetúr tanonc
14 hozzászólás
Profil megtekintése
117. hozzászólás - 2025.07.15. 18:32:22
Azt érdemes hozzátenni, hogy nyilván nem az a cél, hogy 2-3 hónap alatt ki lehessen maxolni minden épületet, utána meg "csak támadni" lehet másokat semmi mást. Szerintem itt az lesz a nagy vízválasztó, hogy a támadásokkal mit lehet majd másoktól ellopni, mennyire lehet ellehetetleníteni vele a további városfejlesztést ha 2-3 másik játékos sikeresen betámadott.
Pontszám: 6.02
népszerűRazorFérfi
Végzetúr mester
689 hozzászólás
Profil megtekintése
118. hozzászólás - 2025.07.16. 06:24:46
Javaslat.

Nagyon jo fej dolog h hagyjatok h ingyen, osko nelkul is lehessen gyarapodni a vallasi epulettel DE ezt jo lenne kikapcsolhatova tenni vagy dolgozohoz kotni.

Mert elofordulhat olyan eset (foleg kesobb mikor mar tobb tucat nap egy epuletszint) hogy mondjuk szuksegem van 4 uj lakosra. Tobbre nem mert nincs hova rakni oket mondjuk de a kajafedezet megvan ra. Novelem a lakoparkot. Az ad 10 helyet. A vallasi elkezdi feltolteni de nem all meg 5nel.
Feltolti maxra. Ahhoz kell kaja, ahhoz malom, ami meg olyan sok ido lesz akkor felepiteni hogy elfogy a kaja kozben es lehet oskoert venni.
El is megy az ingyen lako elonye sot talan meg rosszabbul is jarunk mintha oskoert vennek 4 lakot.

Ordogi kor mert a vallasit muszaj felepiteni hiszen a hadsereg elofeltetele de nem lehet kikapcsolni a hatasat.
V1 -Razor - ZiB
népszerűLebufe001Férfi
Végzetúr mester
660 hozzászólás
Profil megtekintése
119. hozzászólás - 2025.07.16. 13:52:04
Én azt nem értem most, hogy:

Van 4 dolgozóm a 2. szintű építési kútban. A leírás alapján így naponta 8 lélektéglát kéne termelniük.

"kútban dolgozók lélektéglákat készítenek, a kút minden egyes szintje után 1-et." - 4 dolgozó mindegyik napi 2 téglát kéne termeljen ez alapján, mert 2-es szintű. "Állapot: 2. szint felépült. (Következő szint: 90 lélektégla)"

Emellett beraktam 6 építőt egy épületbe, ők ha jól tudom csak naponta 1 lélektéglát raknak bele.

Tehát 8 - 6 = 2, tehát +2-nek kéne lennie a mérlegnek.

Ehelyett azt látom a Lélektégláknál hogy 8 (-2), tehát akkor naponta 2 fogy. Ebből arra tudok következtetni, hogy akkor a kútban a dolgozók csak napi 1 téglát csinálnak fejenként, hiába 2-es a kút?
V6 - Thilysius

Csatlakozz a Végzetúr Discord szerverhez: https://discord.gg/bpqYAUwGJ7
Pontszám: 7.86
népszerűRazorFérfi
Végzetúr mester
689 hozzászólás
Profil megtekintése
120. hozzászólás - 2025.07.16. 14:09:02 (Válasz Lebufe001 #119 hozzászólására.)
Igazabol csak eleg rosszul van megfogalmazva.

Szintenkent 2 dolgozo lehet benne.

Es a gyakorlatban ahany dolgozo van aktualisan a kutban annyi teglat csinalnak.

Tehat 1 dolgozo mindig csak 1 teglat fog csinalni csak minel nagyobb az epulet annal tobb dolgozot lehet belerakni.
A hozzászólást Razor módosította 2025.07.16. 14:14:45-kor
V1 -Razor - ZiB
Dobókocka - a sokoldalú kiegészítőAz Idő Kereke tovább forog! Megjelent a befejező trilógia utolsó része!