Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Lanmandragoran

Dátum: 2018.04.07. 21:34:56
Bár játékon belül nem ismertük egymást, és talikról is csak "régi ismerős arcként", de mindig szomorú hír, ha egy régi komoly játékos, egy meghatározó fórumszemélyiség beveszi a piros bogyót (hogy a korábban említett Mátrixnál maradjunk). Minden jót!
No kérem, egy fantasy alapokon folyó taktikai/szerepjátékban szerintem egy démonos könyvsorozat önmagában nem feltétlen speciális, de hogy hány kötet jelent meg belőle, az bőven lexikális kategória. Emellett a kérdést tagadó, helytelenül odaböfögött "nemlétezik" válasz értelmezhetetlen, nem minősül válasznak, így több indok nem is kell az elutasításra.
Dátum: 2018.01.31. 22:28:41
Mondjuk valakinek a származása nem attól függ hogy hol születik, hanem a felmenőitől. De:
" Apai nagyanyja görög, nagyapja pedig albán, anyai nagyanyja német, nagyapja magyar nemzetiségű volt." Vagyis a szlovénen kívül mindhárom válasz helyes.
Én szeretem Stephen Kinget, de akkor is piszok speciális a kérdés. És azért egy film főszereplőit tudni, meg egy filmes idézetet tudni, baromira nem egy súlycsoport.
Dátum: 2016.04.01. 22:16:54
Szokás szerint nem leszek népszerű, de ti vásárolni is úgy jártok, hogy hétfőn felhívjátok az Auchant, hogy mik lesznek legközelebb akciósok, aztán veritek pénteken a pultot, hogy ti szerdán megvettétek a tévét, közben csütörtökön meg leakciózták és ez mekkora szemétség?
Dátum: 2016.03.21. 20:16:11
Pedig ez emlékeim szerint az eredeti Milne történetben van, és pont Malackát csempészték be Kanga erszényébe, hogy neki ne tűnjön fel Zsebibaba hiánya. Legalábbis valami ilyesmi rémlik ha nem ártott meg nekem Tivi korábban emlegetett mézgombája.
Dátum: 2016.01.14. 22:42:48
Hízlalt? Ha a portya LE/TP maximalizálás miatt egy karakter fajlagos bevétele kisebb, ellenben gyorsabban lépi a szinteket, mint a többi világ hasonló kaliberű karakterei, az nem hízlalt karakter lesz, hanem lufi, hisz bármely szintkörnyezetbe úgy fog megérkezni hogy a karakterbe addig befektetett LE jóval kevesebb lesz mint a körülötte lévő karakterekben lévő LE. Szerintem.
Dátum: 2015.12.27. 21:54:55
Idézet: Emishi - 2015.12.27. 16:08:13
LE-bol epitettem eddig csak. Egyebkent szint*2 a mervado es nem azt varom el hogy felepitsek helyettem a szovit.


Valamikor Ninja idejében a v1 indulásakor valóban annyi volt a mérvadó...
De a szerencse, mint az összes többi tul, a környezetedtől függ, folyamatosan kúszik fölfelé a szükséges mérték. Most olyan szint*4-5 közé tehető...
Dátum: 2015.12.25. 13:42:57
Arra hogy Batman DC Comics szuperhős. Nem egy hipernehéz kérdés, mióta több Bosszúállók film is van.
Dátum: 2015.11.11. 21:10:39
Offs, aki ilyet kérdez, az nem a mi raktárkészleteinkkel, és rutinunkkal rendelkezik, sőt jó eséllyel csak most ismerkedik valahol 60-70. szint környékén az ismétlős küldivel, még talán a térkapuja sem maxos. Neki még szüksége van tervezésre az olajozott működéshez.
Dátum: 2015.11.10. 23:14:49
7 kincs helyett stabilabban tervezhető a 25 térkapu, a többi nagyjából helytálló.
Dátum: 2015.11.07. 23:13:33
És ezt miért nem a kötetlen csevejbe nyitottad, ahol nem lenne teljesen offtopic?
Azért ez a gerincesség-vita is érdekes... Az egyik percben azzal vádoljátok Offs-t hogy multizik, acc-ot lop, kémkedik, lop a bizalmas fórumról, a másik percben a fórumon nem is történt semmi ilyesmi, az egészet csak Offs hamisította. Egy kis következetesség nem ártana, mert így az egész értelmét veszti, és csak alaptalan sárdobálásnak hat.

Hogy maga a belépés ténye mennyire korrekt? Lehet róla vitatkozni, hét év alatt sem sikerült meghúzni a morális határt, hogy mi fér bele helyettesítés címszóval, és mi nem. A szabályzatban ugyanis egy szóval sincs leírva, hogy helyettesíteni tilos. Sőt, az van írva, hogy nem javasoljuk, de ha nagyon muszáj, tegyétek eztmegezt. Ennyi erővel morálisan sokkal inkább elítélhető, aki a belépési adatait egy külsőssel direkt azért osztja meg, hogy a saját szövetségi tagjait elárulja. De valamiért túl körmönfontnak, és a valóságtól elrugaszkodottnak érzem azt a variációt, hogy "gyere, lépj be, itt a kódom, és akkor ki tudsz menteni néhány oldalt a fórumról háttérnek, hogy aztán abba bizonyítékot hamisíts"...
Régiek közül talán még ismernek engem is páran arcról, rendszeres jelenlévőként nekem is hobbim, hogy elcsípjek valami vásárfiát liciten valamely világon. Egész jó arányban is szokott sikerülni, bár jellemzően nem a csúcstárgyakra utazom.
Személy szerint nagyobb problémának érzem én is a bekiabálós jókedvű fél (vagy épp totál) részeg résztvevőket, akik viccből licitálgatnak, akár egy fia dukát, vagy a világra regisztrált karakter nélkül. Még ha ki is derül rögtön, mert annyira részeg hogy a nyakán marad a cucc, olyan licitet tol be, akkor is piszok idegesítő, de jellemzően az igazi jópofák csak addig tolják a tétet, amíg látszik az elszántság a valódi licitálón, nem ritkán súlyos dukát mennyiséggel megdrágítva a tárgy árát.

Persze, a más nevében licit is felháborító, világosan meg van mondva minden egyes találkozó előtt, hogy különleges tárgyak, egyedi tárgyak, kicsi grátisz azoknak akik veszik a fáradságot, és felbumliznak pl Zalaegerszegről meg Békéscsabáról. Egyediek, máshol nem beszerezhetők. Pont mint a végzetmedál volt eredetileg, mielőtt ezer más helyről is beszerezhető lett. Egyesek azzal is komoly tévedésben vannak, az ugyanis nem a befizetéshez jár ajándékba, az a részvételért jár. Önmagában pont azért nem komoly táp, mert csak egy gesztus, "köszönjük hogy itt voltál". Egyetlen forint befizetés nélkül is meg lehet kapni, csak ugyanúgy be kell menni feliratni, mintha őskövet vennétek. Akkor miért járna annak, aki csak elutalta a pénzt a behonak, csak nem a paypalon, hanem egy haveron keresztül?
Valamit tenni is kell az állicit ellen, de maximálisan egyetértek Ariellel, hogy az igazolvány, plusz születési évszám hirtelen elég drasztikus lépés lenne.

Pl mi van ha valakinek a különböző világokon különböző felhasználókon vannak a karakterei (úgy hiszem ez valamivel életszerűbb, mint a huszan viszünk egy karaktert példa), nem lesz abból bármiféle gubanc, hogy ugyanazokat az adatokat adja meg? Elvben nem, de láttunk itt már karón vortexet az elmúlt lassan nyolc év alatt párszor. Persze, átadogatással össze lehet csoportosítani őket egy mailcímre, de pont az ősköves machinációk miatt annyira nem egyszerű, és bárkitől elvárható a dolog.

Első körben, csak a büntetést szigorítanám és konkretizálnám, hogy ne a becsületesen licitálók életét nehezítsük, hanem a csalafinták kedvét vegyük el a rosszalkodástól.

Vagy lehetne az azonosításon is fordítani, ne a licitáló igazolja, hogy ő az a játékos, tárgy átvételkor kelljen a játékosnak igazolni, hogy ő licitált. Pl beírás utáni első belépéskor egy felugró ablakban valami kérdés, amit az tudhat aki ott volt. Mondjuk milyen színű ing volt Miklóson, Lan hány sört ivott meg az aukció kezdetéig, DLD milyen pillangónak öltözött, szóval valami maradandó, könnyen felidézhető, de váratlan kérdés... és visszaszámlálóval, hogy ne lehessen félretenni, hogy holnap majd rákérdezek havernál aki licitált helyettem.
(bár amennyit én is szoktam fogyasztani nap közben, lehet magammal is kiszúrnék, ha ez utóbbi ötlet megvalósulna )
Dátum: 2015.10.04. 21:45:25
Jaja, győzelem. Hans picit félrebeszélt, de a lényeg hogy csak a szövetségen belüli sikeres támadások aránya számít, a többi szövetségé nem releváns.
Dátum: 2015.09.25. 23:05:46
Ismered a mondást: Kivétel erősíti a szabályt. Nem cáfolja/megdönti, erősíti. Általános iskola nyelvtan órákról is csupa olyan szabályra emlékszem, hogy márpedig ezt mindig így írjuk, ha a fene fenét eszik is, kivéve...

Persze 20-ból 19 kérdésbe bele lehet magyarázni hogy rossz, meg speciális, meg ha én nem hallottam róla, akkor az hol általános műveltség, csak hosszú távon nem biztos hogy a kérdéseket fogja minősíteni, ha mindenben találsz valami kivetnivalót.
Dátum: 2015.09.24. 21:52:59
Szerintem a pentánsavas is röhögve kisakkozható. Az oxigén eleve nem sav, a kénsav és a sósav pedig igencsak ismertek, épp emiatt kizárhatók.

Ami meg a Heaven Street Seven frontemberét illeti, egy 20 éve futó, ismert magyar zenekarról beszélünk, ami azért letett ezt-azt az asztalra. No meg a válaszlehetőségek is... A Quimby Kiss Tiborát szimplán letibizni kicsit erősnek érzem, de azért egy Fenyő vagy egy Lovasi önmagukban is erős nevek a szakmában ahhoz, hogy ne okozzon gondot a kérdés. Frontembert pedig jellemzően nem szoktak cserélni az együttesek, merthogy a frontember az együttes arca (nemritkán a név jogtulajdonosa is)
Dátum: 2015.09.22. 21:40:44
Ha a két karakter egy mail címen van, és törlöd az egyiket, akkor az ősköveit valamennyi kezelési költség levonásával átutaltathatod a másik karakterednek. De csak törléskor, más mód nincs.
Dátum: 2015.08.09. 21:18:21
Vagy méginkább a kérdésben baseball van írva, csak a reklamáló félreolvasta, és basketballnak értette. Mert egyébként mi a túrónak lenne basketball írva egy kérdésbe, amikor kosárlabdát is írhatnak.
Dátum: 2015.06.30. 23:40:34
"Biztos megszünteted az átkot?"

Oda már eljutottunk hogy az átkozásra nem kérdez rá. De a megszüntetést még mindig külön le kell okézni, pedig abból aztán semmi de semmi hátrány nincs ha esetleg vissza kell tenni egy átkot még egyszer...

Meg engem speciel a portyalistából támadásnál/kihívásnál is baromira idegesít, mikor valami miatt darálnék 8-10 csatát válogatás nélkül és folyton nyomkodni kell (és laptopon nem mindig van "középsőgomb" ott marad a ctrl+klikk megoldás)